- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
maszekember #12258 üzenetére
Az amatőr zenészeknél kevésbé senki sem ért a zenehallgatáshoz.
-
törölt tag
válasz
maszekember #12267 üzenetére
Sokadszor alkalmazod az értő olvasás hiányát - vagy szándékolt félreértését-félremagyarázását annak amit írtam.
"Mivel az ízlés szubjektív, nem mondhatod meg,kinek van jó ízlése,kinek nincs." Abban a szövegemben, amire ezt "válaszoltad", az ízlés témájának statisztikájáról volt szó, nem pedig arról, hogy konkrét személyekkel mi a helyzet.
Az így nem igaz, hogy az ízlés (értsd jóízlés) szubjektív. Az ízlés (értsd jóízlés) kisebb részben szubjektív, nagyobb részben objektív, azonban a szövegemben a rosszízlésről és az ízlés hiányáról volt szó, márpedig a rosszízlés és az ízléshiány kifejezetten nagymértékben objektív, és csak nagyon kismértékben szubjektív, tehát ezek a kategóriák és pszichikai állapotok tudományosan nagymértékben egzaktul elemezhetőek, különösen, ha statisztikai sokaságról van szó, de általában konkrét személyek esetében is jól elemezhetőek - miközben persze megjegyzendő, hogy a konkrét személyek többségének esetében az ízlés-ízléshiány kategóriája sok-sok kis "részízlésből" tevődik össze, tehát egy-egy konkrét személy ízlésessége vagy ízléshiányossága "összesítve" akár egészen ellentmondásos is lehet. És akkor további "polgárpukkasztás" végett levonom a következtetést, hogy a fentiek alapján elég széleskörűen képes vagyok tudományosan megalapozott kijelentéseket tenni ízlésről, rosszízlésről és ízléshiányról, különösen statiszitikai kijelentéseket, de akár konkrét személyekre vonatkozóakat is. És adott esetben a megfelelő tudományos fegyelem (discipline) és óvatosság mellett, akár jogot is formálok ilyen kijelentések tételére, - például ha egy hangminőségorientált topikban valaki hangminőségellenes babonaságokat terjeszt, akkor esetleg megjegyzem, hogy az hangminőségellenes babonaság.Egyúttal a beillesztett fotó beillesztésének okát nem érzékelem, de gondolom ez nem is baj.
Természetesen szándékosan váltottam offba, mert ez már végképp nem ebbe a topikba tartozik, de azért tovább szőttem a fonalat "a hecc kedvéért".
-
törölt tag
válasz
maszekember #12258 üzenetére
"Használtad éltedben vagy halálodban a JetEffectet?Nem? Akkor meg mi a trollkodás,ez csak a tényállás." Most már második emberről feltételezed látatlanban, hogy a téma kipróbálása nélkül nyilatkozik a témáról. Én biztos, hogy sokat vizsgálgattam már a JetAudio hangszínszabályzási eszközeit, és volt is már többféle iAudio lejátszóm, és saját tapasztalatból is mondom újra, hogy a JetEffect is csak egy a sok közül, semmi különleges nincsen benne (mitől is lenne, hiszen hangszínszabályozni csak hangszínszabályzási eszközökkel lehet), a JetEffect se jobb a Deákné vásznánál (mitől is lenne, hiszen az is csak ugyanolyan hangszínszabályzó szoftver, mint a többi a kevésbé gagyik közül).
"És nem látom be,mi a naivság abban,hogy az emberek hadd hallgassák úgy a zenéjüket,ahogy akarják." Másodszor hozod ezt fel, én pedig másodszor hívom fel a figyelmet az egyébként nyilvánvaló tényre, hogy nyilvánvalóan senki nem akarta megszabni senkinek, hogy használjon-e EQ-t vagy sem. Mindenki azt csinál amit akar, amíg másoknak nem okoz kárt vele. Ha ellenben valaki propagálni kezdi az EQ-t (például a JetEffect-et), akkor esetleg szólunk neki, hogy babonaságot terjeszt.
"Technikailag valóban romlik a hangminőség,teljesen igazad van,de azért,mert vmi technikailag romlik,szubjektíve még történhetett javulás..." Erre mondtam én, hogy ott a szubjektummal van baj, miszerint rossz ízlés vagy ízléshiány vagy igénytelenség.
""az emberek egy jelentős részének rossz az ízlése, egmég nagyobb részének pedig nincs ízlése, és csak egy kisebbségnek jó az ízlése" - nem tudom,hogy PH!-n olvastam-e ennél keményebbet,de egyelőre ez viszi a pálmát." Úgy látszik téged meglep ez a statisztikai arány, pedig ez közhely. Mitől lenne az emberek többségének jó az ízlése? Az emberek többsége sohasem fejleszti az ízlését, akkor mitől lenne jó neki? Senki sem születik jó ízléssel, azt ki kell alakítani, az emberek zöme azonban nyilvánvalóan nem foglalkozik ezzel, ez objektív tény.
"Sok zenész barátom van... (...) De attól még ugyan úgy élvezik azt hallgatni,amit szeretnek,mert a zene a lényeg,így vagy úgy. A többit meg lesz#rják." Bizony, a zene a lényeg, de nem "így vagy úgy", ugyanis nincsen zene "így vagy úgy", merthogy a zenének elengedhetetlen, leválaszthatatlan eleme a megszólaltatás minősége, azaz a hangminőség. Zene nincsen hangminőség nélkül. Ha 13 éve zongorázol, akkor te ezt tudod, esetleg mond el a zenész barátaidnak is, hátha érdekelné őket mégiscsak. Ha ők ezt leszarják, akkor biztos, hogy "rossz zenehallgatók", lehet hogy rossz zenészek is. A zenészek között is sok a rossz zenész, és köztük is nagyon sok a "rossz zenehallgató", a két változó valamelyest korrelációban is áll egymással. Mégegyszer mondom, zene nincsen hangminőség nélkül.(#12262) Kékes525 Külön védelem általában nincs bennük (a tiedben konkrétan nincs), hosszútávon lehetőleg ne hallgasd teljes hangerőn, mert akkor esetleg károsodhat is, bár kicsi eséllyel, általában többféle körülménynek kell fennálnia a károsodáshoz.
-
szakibá...
senior tag
válasz
maszekember #12249 üzenetére
Ismeretterjesztés:
A pálcát tör felette kifejezés jelentése: halálra ítéli.
A másik mondás, amivel hibásan keverni szokták, a lándzsát tör mellette. Jelentése: kiáll valaki vagy valami mellet, együtt harcolnak valamiért.
Ezek meglehetősen ellentétes jelentésű szólások, tilos összekeverni, vegyíteni, mert nem tudni, mit akarsz mondani. -
törölt tag
válasz
maszekember #12254 üzenetére
"...ultimately its their own ears who decide if they like the sound quality or not" Mi is ezt mondjuk, akik most vitatkozunk veled, de ennek az a lényege, hogy akinek hozzáértő füle van, az hallja, hogy a manipuláció nem csak elvileg, hanem hallhatóan is káros a zenei hangminőségre. A hozzáértő zenehallgatók hangszínszabályzás nélkül hallgatnak zenét, mindegyikük a saját egyéni hallásának ítélete alapján. Minden alól vannak kivételek, ergo vannak bizonyos hangszínszabályzási eszközök és módszerek nagyon drágán, amelyek bizonyos kényszerű körülmények között esetleg nem csak káros hatással vannak a hangminőségre (ezen esetekben a körülményekkel van alapvető baj), ám ezek az eszközök nagyon magasan vannak a JetEffect típusú eszközök felett színvonalban.
-
contaxg
veterán
válasz
Ettől, hogy valaki EQ-zik egy ordas nagy hülyeség az egész (Cowontól függetlenül). Persze ha az EQ-ja DSP alapú azért akkor már érdemes lehet ezzel foglalkozni.
-
törölt tag
válasz
"...és olvass (már ha nem azzal leszel elfoglalva,hogy az általad sosem próbált dolgokról mondjál véleményt ) ." Ez már virtigli trollkodás részedről. Amellett hogy nagyon naív vagy, és a naivitásodat egyre jobban erőszakolod másokra.
(#12250) maszekember Nem mondom meg, hogyan élvezzék az embereket a zenéjüket, azt mondom meg hogyan lehet élvezni a zenét, és hogyan nem lehet (és itt nem mindegy, hogy zenéről van szó, ahogy te említetted, muzsikáról, nem pedig magukat zenének láttatni próbáló egyéb műfajokról). Azt mondom meg, hogy az emberek egy jelentős részének rossz az ízlése, egmég nagyobb részének pedig nincs ízlése, és csak egy kisebbségnek jó az ízlése, ezért van az, hogy a káros dolgokat általában a többség csinálja, emiatt hívtam fel a figyelmet, hogy az nem érv, hogy valamit sokan csinálnak, sőt akkor már inkább ellenérv. De ezt se én mondom, hanem statisztika. Az emberek többsége nem ért hozzá, ez mindenre igaz, a zenehallgatásra különösen.
-
törölt tag
válasz
maszekember #12243 üzenetére
"Ettő csak számodra lesz rosszabb a hangminőség,másnak nem." Másnak is, illetve mindenkinek rosszabb lesz tőle a hangminőség, csak nem mindenki ismeri fel.
"Ha vki így szereti élvezni a muzsikát,hajrá..." A muzsikát (zenét) szinte senki sem szereti így élvezni, mert aki valóban muzsikát hallgat, annak nagy valószínűséggel van annyi ízlése, hogy nem használ hangszíneffekteket, amelyek rombolják a hangminőséget, márpedig aki muzsikát hallgat, annak általában fontos a hangminőség. Az EQ-használatra buzdítás nem ebbe a topikba illő, mert ez egy hangminőségpárti topik. Az nem indok semmire, ha valamit sokan csinálnak, sőt. Ritkán jó az, amit sokan csinálnak, az EQ használata biztos hogy hangminőségromboló, ha valaki használ EQ-t, tegye, de lehetőleg csak a saját kárára tegye, ne akarjon másokat is rávenni. Hát még aki nem használja, az nem értem, hogy miért propagálja.
A JetEffect is csak egy a sok közül, az se jobb a Deákné vásznánál, semmi különleges nincs benne, a Cowon-okban pedig éppen az a jó, hogy nem szorulnak rá az effektezésre. -
válasz
maszekember #12226 üzenetére
mérnökök szerint
Milyen mérnökök szerint? Valószínűleg az ellenfényes agrármérnökök lesznek azok. -
baluka26
veterán
válasz
maszekember #12243 üzenetére
Aki ilyen az hagyja abba ezt a hobbit szerintem.
-
kolosanyi
veterán
válasz
De azok meg drágák. Meg az ilyen tweakek eléggé vuduzásnak tűnnek (sajnos nem úgy, mint a Nexus S-en). Persze lehet, hogy a célnak megfelel, még sose hallottam.
baluka26
Kérdés, hogy mennyit. Azért egy ilyen belépő fejesnél nem biztos, hogy annyira szembetűnő. Mondjuk eddig még nem hallottam olyat, ami javított volna az összképen. -
törölt tag
válasz
Az a "híresen jó" EQ és "szoftveres tweak" is csak rontani tud a hangon.
(#12228) Rederik Nem tudom mit értesz az alatt, hogy elegendő lenne-e hozzá, de elég drága erősítő, így akár "elég jó" minőségű fejhallgatókimenete is lehetne, de én nem látok ilyesmit rajta.
-
baluka26
veterán
válasz
Szoftveres tweak az mindig rosszabbá teszi hangot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest