- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz *Ropi* #20148 üzenetére
Nem, van rajta egy kapcsolo hogy késtabilizálás ki vagy be. Sajnos én nem értek egyáltalán ezekhez a gépekhez, ezt is úgy "örököltem". Szóval akkor elképzelhető hogy az objektiv elektornikája fagyasztja ki a gépet és nem kompantibilis vele, vagy semmi köze az egészhez? Esetleg a gép velem nem kompantibilis a gép?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Hamarosan 600D tulaj leszek, ez lesz az első tükörreflexes gépem, szóval abszolút kezdő vagyok, de majd elkezdem olvasgatni ezt a topicot.
Rögtön egy kérdéssel indítanék: - Milyen memóriakártyát ajánlotok a géphez? Lehetőleg az Edigitalnál kaphatók közül. memóriakártyák
Videózni is akarok, mennyi tárhely kellhet?Köszi előre is!
-
Dr V
őstag
Üdv!
Akinek 70Dje van az írna róla pár szót? Leginkább a videózás része érdekel. Tényleg úgy működik az USM obikkal, mint ahogy a reklámokban mondják? Tudom, h az STM a király videókban, de 17-55 IS USM már van, emiatt csak a váz érdekel.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Tin
veterán
nekem van.
tényleg olyan mint a reklámokban, egy gyorsabb obival (nekem is 17-55 van) csak "célra tartod" és fókuszál, minden gond nélkül. az arckövető módja is jó, de ha fix középre állítod a fókuszt, az a leggyorsabb.
STM obival kicsit lassabb mint USM-el, cserébe nincs hangja.
sötétben viszont azért már téveszt a fókuszálás.
-
csacsi77
senior tag
Tényleg úgy megy a videó. Az STM obival egy álom. Nyilván néha téveszt, de alapvetően pontosan fókusz, bár ez profi videóra nem hinném, hogy jó lenne, arra úgyis manuál fókusz kell.
Egy 24-105 USM-el is megy, de jóval hangosabb, lassabb és egy leheletnyivel kevésbé pontos. Ezt tényleg az STM-re találták ki.(#20157) Tin
Vicces, hogy pont ellenkezőt írtunk.[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
k1csi
senior tag
A 70D topikban nézd meg amit Tin-el írtunk.
Vsz. a legnormálisabb mód a flexizone AF kiskocka, AF-on-ról engedve (servo mód kikapcsolva).
Egy átélezésnél másodpercenként kb. 6-8, de egyes obiknál lehet tíz nekifutásból teszi meg. Közben tak-tak-tak-tak (6-8Hz)....
Hallható, de nem vészes (ez ami STM-nél nincs, meg ki tudja hogy tolerálja ezt az USM hosszútávon mert ugye nem pont erre tervezték eredetileg).
Szervó módban már elég zavaró a folyamatos tak-tak-tak (elvileg csak akkor van, ha állíítani kell az élességen, de a valóságban szinte mindig talál rá alkalmat és ha egyébként valaki addig nem vette észre az enyhe életlenséget akkor az állítás újabb alkalmat ad rá). A kiskockát azért írtam, mert ugye nem fogja kitalálni helyetted, hova tegye a fókuszt, jobb ha kijelölöd. E-miatt állvány is ajánlott (mert ugye közben meg kell érinteni a kijelzőt).
Az arcfelismerés is jó, de ott meg nem árt ha mindig szemből van az arc.
Nagyon igéretesnek tartom, de amíg nincs hozzá fényerős (2.8-as) STM zoom (amiben megfelelő stabi is van) addig nem tekinteném teljesnek a megoldást.
Tippem szerint ha a szenzort elég gyorsan tudnák kiolvasni/analizálni tényleg szinte bármit le tudna követni.
Viszont ettől a DSLR még mindig nem lesz camcorder, azaz aki azt keresi lehet csalódni fog.
Több fix és zoom obival próbáltam (mind USM, és a 15-85-öt leszámítva mind L-es volt).Azt, hogy a reklámokban mit mondanak fogalmam sincs.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Zozzer888
addikt
válasz radi8tor #20167 üzenetére
Nekem az 1000D-hez 8gb, 4gb,2gb és 1gb kártyáim vannak vagyis mindegyikből 1. De én nem videózok (csak asszony, Ő meg a saját gépével) úgyhogy nekem bőven elég szokott lenni. Bár az 1000D csak 10mpixeles, de mindig RAWban használom. (kivéve mikor nem...mondjuk azt hogy sokszor)
Fényképezésre én a Ropi metódust pártolom, az az inkább több "kisebb" kártyán a cucc, mint az összes tojás egy kosárban...
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
válasz radi8tor #20169 üzenetére
Háhá, biztonsági játékos Ha úgy fotózik , mintha filmre tenné, akkor simán elbírható anyagilag Pont mostanság nézegettem, hogy előző filmes gépem 10-15 tekercset szolgált ki (36-ost) ez simán elférne egy 8-as kártyán...na jó...kettőn(?)
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
m3ss
veterán
tesztfotosdi ha mar kerdeztetek?
egy mai kocsmazos, iso 3200, f2.8 canon 100. ilyen 1/15-1/30 ilyesmik... camerakft tekergeti az otvenesem, de nem birtam ki h ne vigyek kamerat de erdekes ez a macro, 50-100 kepet lottem vele idaig, mind1 melyik fokuszpont, meg nem sikerult felrefokuszalnom vele...meg van egy ilyen autoszerelosdi, 15-30 meg 50 1.8 szinten magas iso, vaku nelkul
bal felso kep sigma 15-30 nyitva, bal kozepso fenti kepen vizhuton meg szep purple flair amit sigma csinal fenyforassal szembeforditvahttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
_seth_
veterán
70D+18-135 STM + YN568EXII felállással már lehet esküvőn fotózni vagy oda mindenképpen egy jobb obi is kellene?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Monya78
veterán
Szokatlan mi a fókusz pontosság a 50mm F1,8 után
Néhány napig míg volt nálam egy 50 F1,8-as obi átlagosan 10-ből 3-4 mellément...ellentétben más Canon obival ami a tulajdonomban volt, nagyon ritkán fókuszáltak mellé. Meg lehet ezt is szokni
1/15 - 1/30 záridővel lövöldöztél 100mm obival, nem semmi stabil a kezed...
-
*Ropi*
félisten
válasz _seth_ #20175 üzenetére
Kérdés, hogy elégedett leszel-e az eredménnyel. Legalább. 5.6-ra rekeszelned kell hogy normálisabb képe legyen, akkor viszont ISO-ban is feljebb kell menned ~6400-ra vagy feljebb. Meg kell dolgoznod a képeket utómunkában, hogy a zajt eltüntesd.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
k1csi
senior tag
válasz _seth_ #20175 üzenetére
Még ha nem pro fotósként veszel rajta részt akkor is vsz. nem ártana egy fényerősebb obi.
*Ropi*
Az STM-es 18-135 lényegesen jobb mint az elődje, ha nem pixelszinten nézi nem kell rekeszelni (lerekeszeli az magát 5.6-ra amikor zoomol ).Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
_seth_
veterán
Köszi eddig is
És különvéve a 70D megfelelő lenne egy jobb obival, milyen obi lenne az amivel elejétől a végéig lehet fotózni (nem profiként)?
A 18-135 jó lenne minden másra mármint az stm-es csak fényerőben lehetne még jobb Egy 18-135 STM 2.8 milyen jól hangzana
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Agostino
addikt
válasz _seth_ #20179 üzenetére
stm kapcsán annyit érdemesnek tartok megjegyezni hogy nagyon erős benne a képstabi és remekül teszi a dolgát, 1/30-at (hosszabbat is talán, fejből pontosan nem rémlik) is ki tudok tartani és nem mozdul be, pedig reménytelenül remegős kezem van. szóval ezzel egy picit lehet nyerni amellett, hogy igen a történet 3.5-ről indul részéről. huhh, 18-135 stm, f2.8 maaan...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
_seth_
veterán
Tegnap nézegettem a 18-135 IS verziót csak az átfogás miatt és ilyenkor mindig arra jutok, hogy milyen jó lenne a 18-55-55-250 helyett csak egy obi de lehet ebből az lesz később, hogy 18-135 stm + 55-250 is2, amennyit adnak az 55-250-esért nem sokkal vagyok beljebb
Más téma:
Vízlilabda mérkőzést fotózott már valaki? 600D + az említett 18-55 és 55-250-es obi lenne hozzá persze inkább utóbbit lehetne használni. Milyen beállításokkal lehetne elfogadható képeket készíteni? Van egy kis monopodom gömbfejjel arra ráteszem a gépet, valamit segít, tartani Vakunak lenne bármi haszna?
helyszínIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
*Ropi*
félisten
válasz _seth_ #20179 üzenetére
Minimum Tamron 17-50/2.8 (non VC), de annak lassú a fókusza: ha gyorsat akarsz és képstabisat akkor Canon 17-55/2.8 IS.
(#20181) _seth_: A monopodot felejtsd el mert csak meghülyíti a képstabit, inkább tekerd fel az ISO-t a csillagos égig!
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #20182 üzenetére
Meddig érdemes feltekerni egy 600D esetében?
-
*Ropi*
félisten
válasz _seth_ #20183 üzenetére
3200-nál nem mennék feljebb, már az is necces. Érdemes ISO 160 és többszöröseit használni, mert ott kisebb a zaj. De ne azt várd, hoyg kristálytiszta képeket fogsz kapni: mint korábban írtam utómunkával rendesen meg kell dolgozni a képekért!
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Monya78 #20176 üzenetére
"Néhány napig míg volt nálam egy 50 F1,8-as obi átlagosan 10-ből 3-4 mellément..."
nekem amugy nem, csak egy hangyanyit frontos. a tema szinte mindig eles, de inkabb elotte van tobb, mint mogotte...beadtam nekik legalabb kiderul vaz vagy obi..de amugy keves elrontott kepet produkalt ez is.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Agostino
addikt
válasz *Ropi* #20182 üzenetére
a monopodot felejtsd el mert csak meghülyíti a képstabit, inkább tekerd fel az ISO-t a csillagos égig
ezt kibontanád nekem egy kicsit? néha el-el töprengek, hogy vegyek egyet, de erre még nem gondoltam
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
k1csi
senior tag
válasz _seth_ #20183 üzenetére
Meddig érdemes feltekerni egy 600D esetében?
Amíg bemozdulásmentes képet nem kapsz, vagy el nem jutsz a kiterjesztett ISO módig (ami meg JPG only mód amit ilyenkor aligha akarsz használni). Effektíve max ISO6400.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
IrsaiOlivér
tag
Bocs az OFF-ért, de vásárolt már valaki vázat vagy obit az Exportshop nevezetű cégtől?
-
mars123456
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek érdemes-e manapság régi vázakat venni, konkrétan 50d vagy akár 40d érdekelne. 1600 ISO-n még használhatóak? Arra gondoltam, ha lesz pénzem, egy régi váz + egy jobb obi talán jobban megérné és kevesebb pénzből megúsznám. (belépő vázat nem szeretnék) Mit gondoltok?
Köszi, Üdv!
-
j.bravo
addikt
Sziasztok, Canon júzerek és szakértők!
Fotózással ismerkedő, és a karácsonyi rebate keretében 700d tulajjá vált jóbarátom rendelt Németországban lakó rokona segítségével (amazon.de -ről, nem sufni boltból - mondjuk azt nem tudom hogy az amazon volt az eladó, vagy csak a felületet adta) egy 55-250-et, és a zoom első kitekerésekor az külső tubus belső oldalán levő tömítésszerű valami részben kijött (elmondása szerint kb a 40%-a), aztán 2-3 ki-be zúmolásra látszólag a helyére került.
A lenti képeken épp a helyén van, de vajon ott is marad?
A kérdése(m) az, hogy ez normális-e?
Ha nem normális, akkor visszaküldje, vagy itthon (camera kft, bármi) fillérekből javítható?Köszi előre is!
Képek alább.
Whatever.
-
matyi012345
őstag
válasz mars123456 #20190 üzenetére
Szerintem mindkettő megéri, most 40D-m van és szeretem, lényegében 3200 ról is visszahozom ha nem kell nagyméretű kép. 50D-t próbálgattam, tud magasabb ISO-t de nem szebb a képe, ami előnye az AF microadjustment meg a jobb kijelző. A kettő közti különbség viszont szerintem nem éri meg.
-
csacsi77
senior tag
válasz matyi012345 #20193 üzenetére
+1 az 50D-nek.
Jó volt a 40D, de az 50D kijelzője minőségi ugrást jelentett. Az érzékenysége is jó volt.Öreg fater megoldja!!!!
-
End-ru
aktív tag
válasz mars123456 #20190 üzenetére
Szerintem jól gondolkodsz. 50D-n bőven vállalható az iso 1600 pl., a fölé már nem szívesen megyek. Okosok szerint a 40D kevesebb zajt termel.
[ Szerkesztve ]
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
*Ropi*
félisten
válasz Agostino #20186 üzenetére
Az IS elvileg tud panning mode-ot (mode 2): ez azt jelenti, hogy érzékeli amikor állványon van a gép és kikapcsolja a vízszintes korrekciót (ha nem kapcsolná ki, akkor saját magát rázná be és ezzel együtt a képet, tehát pont fordítva működne mint kell neki). Gyakorlatilag jobb a békesség és képstabival amúgy is jobb a pontosan lőtt képek aránya (a képstabid 4 Fé-et fog meg, a monopod max. 2-őt).
(#20195) End-ru: ISO 800-ig a 40D jobb, felette az 50D (beáldozták az alacsony ISO-t a magas ISO-s zajmentességért, valamit valamiért).
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #20196 üzenetére
Tudtommal az 55-250-ben nincs ilyen, az első verzióban állandó IS van (ha be van kapcsolva) a másodikban már svenkeléskor kikapcsol. Monopodra rakva is dolgozik az IS, lehet hallani, a meccs megvolt, nyert a honvéd
A 600D+55-250 páros nem nyerő annak ellenére sem, hogy bőven meg volt világítva a medence. 1600-on is sok a zaj, 3200-n a sok zaj mellett némi kép is felfedezhető, egy fényerős obi kellene hozzá. Feldobtam a vakut is, annyit csinált csak, hogy fényesebbek a játékosok de sem iso-t sem záridőt nem lehetett nyerni vele. Magamnak nézegetni jó képek de nem netre valók.
70D hogy áll az iso-zaj párossal? Jobb mint a 600D?o
-
*Ropi*
félisten
válasz _seth_ #20197 üzenetére
Feltételeztem, hogy a II-es verziód van.
"Monopodra rakva is dolgozik az IS, lehet hallani..."
A függőleges korrekció dolgozik csak, a vízszintes nem.
Milyen záridőket kaptál?
Milyen módban fotóztál?
Tesztek alapján jobb a 70D: a kérdés csak az, hogy mennyire eltúlzott teszek.
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #20198 üzenetére
Igen, II-es verzió. Ilyet már tud egy mezei 55-250 is? Olvastam arról, hogy érzékeli az állványt bizonyos objektív de nem kitobiról volt szó hanem jóval komolyabbról. 1/160/1/320 között jellemzően ISO 1600 és 3200-n.
P módba tekertem a gépet. Monopod nálam volt ugyan de nem vettem elő, ültek előttem is így mozogni kellett, hogy ne legyenek benne fejek így is van ahol ott a sarokban egy de következő meccsre már kinéztem a tuti helyet, kb 6-7 méterrel leszek közelebb, olyan 3 méterrel alacsonyabban, ez is segít majd ha nem is olyan sokat. Nem fotóztam még ilyen mérkőzésen így nem tudom mi a szokás, szoktak vakut használni? Most ugyan elég messze voltam a játékosoktól és összesen sem csináltam sok képet inkább néztem a játékot de a vaku egyébként segítene a képeken bár nem túl sokat..DLL: Pár képet felraktam ide LR-el kicsit dolgoztam a raw képeken de csak auto tone, kis zajszűrés és lencsekorrekció, részletesen nem piszkáltam a csúszkákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest