- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nokia X30 - a frissesség ígérete
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Ezt olvastam már, köszönöm, csak én összemostam a két dolgot.
A Framework külön dolgozik a MySql szervertől.
Foreing_key megadása nélkül is működnek a relációk, persze jelen esetben csak akkor automatikus, ha a megfelelő elnevezéséket használunk.
Továbbá a MyIsam is tudja értelmezni a FK-t, csak a hozzá tartozó megkötéseket nem. Így hiába törlök egy felhasználót, a kutyák gyerek táblán, nem történik semmi változás.
Tehát törléskor külön kéne még egy query a kutya táblában a user_id-re és úgy lehetne törölni a hozzá tartozó kutyákat is.És igaz mi igaz, elég pontatlanul is fogalmaztam. Ebből a szempontból az ORM egy hadik játékos, a lekérdezéseknek csak közvetve van köze a beállított relációkhoz.
Tehát esetemben most, azért kell InnoDB és FK, hogy könnyebb módon törölhessek egy felhasználót kutyástul. Továbbá nem egy eget rengető dolog, de így a megkötések révén, programhiba/akármi esetén sem, tud mondjuk rossz megyéhez kerülni egy település.
Persze az eredeti hibát nem sikerült még kijavítanom, de legalább tudom, hogy valószínűleg az ORM-el kapcsolatos a jelenség és nem konkrétan az adatbázissal van baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Kolink Observatory RGB A-Data 750W
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest