Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Apple Watch
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
üdv,
új kérdésem lenne, még az előbbi "projekthez". a bonyolult sok joines lekérdezés már frankón működik (és gyors is), de még kéne bele egy dolog, és ezt nem bírom megoldani.
adott egy tábla, amiben pdf fájlok helyei vannak (így gyorsabb mint fájlrendszerben keresgélni). van ebben egy RelativePath oszlop, ami ez elérési út fájlnév nélkül UNC formában, egy FileName oszlop, ami csak maga a fájlnév rész, és egy LatModified oszlop a fájl dátumával.
egy adott tétel pdf-jének a fájlneve elvileg 'rajzszám'+'revízió'+'.pdf' mintával generálható és lekérdezhető a táblából, hogy hol van a fájl.
több ugyanolyan nevű fájl is van (sajnos), különböző elérési utakon. ezekből úgy szoktam lekérdezni, hogy LastModified szerint csökkenő sorrendbe rendezve, és a legelső találat akkor a legújabb verziója a fájlnak.SELECT RelativePath, FileName, LastModified FROM pdflist WHERE FileName = 'valamiizébigyó.pdf' ORDER BY LastModified DESC LIMIT 0,1;ezt kéne valahogy join-nal beintegrálni a nagy bonyolult lekérdezésbe. ezt így próbáltam:
LEFT JOIN (SELECT FileName, CONCAT(RelativePath, '\\', FileName) AS hely FROM `pdflist` ORDER BY LastModified DESC) pdf ON pdf.FileName = CONCAT(t.rajzszam, t.revizio, '.pdf')
ezzel az a baj, hogy így visszaadja az összes találatot, ha több ugyanolyan fájlnév is van, nem tudom hogy lehetne itt is megoldani, hogy csak egy találatot adjon vissza fájnevenként. a LIMIT nem jó. próbáltam GROUP BY FileName is...
a másik probléma hogy ez így tetű lassú.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,Verbatim VX500SSD 480GB usb-c
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA Ultimate SU800 1TB
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest