- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
üdv,
új kérdésem lenne, még az előbbi "projekthez". a bonyolult sok joines lekérdezés már frankón működik (és gyors is), de még kéne bele egy dolog, és ezt nem bírom megoldani.
adott egy tábla, amiben pdf fájlok helyei vannak (így gyorsabb mint fájlrendszerben keresgélni). van ebben egy RelativePath oszlop, ami ez elérési út fájlnév nélkül UNC formában, egy FileName oszlop, ami csak maga a fájlnév rész, és egy LatModified oszlop a fájl dátumával.
egy adott tétel pdf-jének a fájlneve elvileg 'rajzszám'+'revízió'+'.pdf' mintával generálható és lekérdezhető a táblából, hogy hol van a fájl.
több ugyanolyan nevű fájl is van (sajnos), különböző elérési utakon. ezekből úgy szoktam lekérdezni, hogy LastModified szerint csökkenő sorrendbe rendezve, és a legelső találat akkor a legújabb verziója a fájlnak.SELECT RelativePath, FileName, LastModified FROM pdflist WHERE FileName = 'valamiizébigyó.pdf' ORDER BY LastModified DESC LIMIT 0,1;
ezt kéne valahogy join-nal beintegrálni a nagy bonyolult lekérdezésbe. ezt így próbáltam:
LEFT JOIN (SELECT FileName, CONCAT(RelativePath, '\\', FileName) AS hely FROM `pdflist` ORDER BY LastModified DESC) pdf ON pdf.FileName = CONCAT(t.rajzszam, t.revizio, '.pdf')
ezzel az a baj, hogy így visszaadja az összes találatot, ha több ugyanolyan fájlnév is van, nem tudom hogy lehetne itt is megoldani, hogy csak egy találatot adjon vissza fájnevenként. a LIMIT nem jó. próbáltam GROUP BY FileName is...
a másik probléma hogy ez így tetű lassú.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Battlefield 6
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3573, 99% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 240SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest