Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vivo X200 FE amire vágytam
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Bluetooth-headsetekről általában
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mobil flották
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Még kezdő vagyok, és ismerkedek a dolgokkal.
Van egy asus routerem, és arra szeretnék föltenni wordpress szervert. Ahhoz van egy leírás, viszont a mysql-nél elakadok. Egyrészt mert már régi/elavult a leírás (már php7 van a tárolóban) és ki kell javítgatni, illetve a van olyan csomag, ami nincs benne (php5-mod-mysql), de annyit már kiderítettem, hogy php7-mod-mysqli kell helyette.
Aztán itt akadok el:mysql_install_db --force
"chown: unknown user root
Cannot change ownership of the database directories to the 'root'
user. Check that you have the necessary permissions and try again".Erre később kaptam ezt a választ: [link]
Lényege számomra az, hogy kicsit több csomagot teszek fel, és az /opt/etc/mysql/my.cnf fájlban a user-nél a root-ot át kell írni adminra, illetve a bind-address-t 0.0.0.0-ra.
De ez sem lesz megoldás:
Ilyen hibaüzeneteim vannak: "cat: can't open '/opt/var/run/mysqld.pid': No such file or directory"
De a mysqld.sock is hiányzik.Valaki tud ilyesmibe segíteni, vagy van valamilyen tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- ASUS routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest