- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Üzemidőben bajnok lesz a Honor Power
- 10 000 mAh-s teleppel készül a Honor Power 2
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Ez az angol nyelvű szöveg erőszakos, ész nélküli, betűről-betűre fordítása.
Az angol nyelvben a "lens" a fényképészeti témakörben soha nem jelent lencsét. A "lens" az objektív magyarul (izé.. németül, mert magyarul tárgylencse). Amikor egyetlen lencsére utalnak, és a mondatban összekeverhető lenne az egész objektívvel, akkor "lens element" a használt kifejezés. Lehetne egyetlen lencse az objektív, de a fényképészeti gyakorlatban ennek nincs szerepe.
Szóval az angolról fordított magyar cikkekben előszeretettel írnak lencsét, bár hülyeség, de vagány.
-
t72killer
titán
"Az érzékelő előtt 35 mm ekvivalens lencsék vannak f/1,4 és f/11 közötti blendével."
hogymi
? Inkább egy lencse, állítható blendével, nem? Legalábbis a képen nem látok több objektívet...
Jó combos szenzor, és nem a 100MP miatt
. SzVSz érdekes koncepció, olyasmi, mint az olympus Air vagy sony QX100, amire a kolléga is utalt az #1-esben. Megoldandó matekpélda, hogy kinek mi fér a zsebbe - én inkább egy remote is, bármilyen telóról vezérelhető QX-re szavaznék, használtban le lehet ezeket vadászni, bár elég ritka.
-
Smiro
senior tag
Nem csak annak: ha állványra rakom az objektívet, távolról tudok fotót, videót indítani. Telefonra rakva valóban kijelző is, de 2 mpx, vagy eredeti méretben menti a telefonra is a fotókat az objektív memória kártyáján kívül. Például télen teraszra rakva madáretető elé rohadt jó képeket/videót lehetett készíteni, zoommolni, stb.
Sony telefonomhoz lehetett kapni olyan tokot, amire egyszerüen rá lehetett rakni az objektívet. Sajnos idővel elkezdett szétesni a tok, eltörni. Még az is megvan. -
Smiro
senior tag
Nekem is megvan a 100-as, és remekül illik a X14-re. A Mi8 kicsit szélesebb volt, a telefon tokot levettem, ha azt használtam. Mindenütt megbámulták még most is
Épp a napokban hasonlítottam össze a felvételeket, hogy érdemes-e foglalkozni vele. Esti képek voltak. A Sony színhűbb képeket csinált a lámpafényes szobában.
-
Garada
őstag
Ez legalább egy érdekes koncepció szerintem.
-
fatty
aktív tag
Sony is kiadott hasonlót tizenpár évvel ezelőtt, de ott a mobilt csak kijelzőnek használta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro