- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Jesszus. PEdig nem is bonyolult ezek szerint. Alszom egyetm, mert a héten még csak 6 órát aludtam és ha felkeltem megint benézek ide, hogy felfogjam a dolgokat
-
Szalma
őstag
(Ajajj... Nem így működik. Létrehozol egy streamet, ami egy file-ból táplálkozik és abban oda és akkor mozogsz, ahová és amikor akarsz. És annyit olvasol belőle, amennyit akarsz... A memóriafoglalással nem kell küzdened, megoldja.
Valami ilyesmikre számíts:
with TFileStream.Create ( ''olvasni.kell'' ) do begin
seek ( pozíció, offszet ) ;
read ( datapuffer, hossz ) ;
end ;
Hajrá!)
Szeretettel:
Szalma -
Miracle
senior tag
''Váá, te Turbo Pascal-ba próbáltál megákat beolvasni?? ''
hat egy regi pascal doksiban olvastam(hogy nem tort el a programozo keze, amikor lirta) hogy nagy fileok cimzett olvasasakor, amikor kicsuszunk az integer-el cimezheto terbol, nincs mas hatra, mint elore, !!!lebegopontos szammal!!! kellett a filet indexelni
ekkora perverz dolgot
-
QuarK
senior tag
Nem annyira, megadod az offsetet, ahonnan olvasni akarsz. Oda seek (ez egy sornyi kód), majd pedig beolvas 64k (felteve, hogy van annyi meg hatra a fajlbol, ha nem, akkor csak annyit). Amúgy én is freepascalt ajánlom; bár igazat megvallva 10 percig bírta a gépemen (nem tudta lefordítani az egyik cuccosom, és nekem nagyon kövérke volt...)
-
Esmein
nagyúr
Tyühű...
Amint felkelek( nem aludtam este) esek neki egy freepascal doksinak.
Ha csak streamszerűen kell 64k-néknt beolvasni a filet akkor mennyire macerás ? -
QuarK
senior tag
Váá, te Turbo Pascal-ba próbáltál megákat beolvasni??
Amúgy lehetséges, van XMS unitomAzaz volt, asszem az SMIX libraryre kell rákeresni, és annak melléklete egy XMS-t is kezelő unit.
Hogy gondolod ezt a seekelős dolgot? Mert ezt nagyjából úgy lehetne megoldani, h. van egy eljárás, aminek megadod, hogy a fájlból hanyadik bájttól mennyi bájtot szeretnél beolvasni, és egy pufferbe mindig a megfelelő adatot köpi... -
Szalma
őstag
(Ha egy kicsit elszakadsz a pascaltól, és mondjuk elkukkantasz az object pascal (vagy hasonló társaik (pl. delfi)) felé, akkor ott összefuthatsz a Stream jellegű filekezelő objektumokkal, amiket ilyesmire találtak ki... Póriasan pedig blokkolvasás...)
Szeretettel:
Szalma -
QuarK
senior tag
A több megás cuccokat egy az egybe bevágni a memcsibe sokszor még a C nyelvet is hazavágja (próbáltam én egy ~100 megás mp3-at betölteni 1giga ram mellett, és szépen elhalálozott kékre az XP
).
Mit akarsz seekelni te abban a fajlban? Azt hittem, csak beolvas, feldolgoz, kiköp... Ugrálni is akarsz a fájlon belül? -
Esmein
nagyúr
Attól függ mennyi plussz kód kell ahhoz, hogy memóriába menjen az egész. Heapből mekkorát enged kivágni ?
Bár ha fogok tesztnek egy 45 megás intaller exe filet bevágom memóriába az egészet akkor nem lesz túl gyors a dolog :/
Bőven jó lesz az 64k-s blokkokban is. Gonolom nem okoz gondot akkor a nem stream szerű beolvasás, hanem össze vissza keresgélés a fileban.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Binárisan beolvasni ezeket a dögöket, mókázni vele és utána szintén binárisan újra kinyomni.
Olyan egyszerű primitív és gyors megoldás kellene, ami a fájlt a tartalmától függetlenül fel tudja dolgozni.
(Semmi konkrét programtervem nincsen, csak szeretnék gyakorolni egy kicsit a progalap vizsgámra és néhány algoritmust ki akarok ezeken próbálni)
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Ilyesmi érdekelne, hogy hogyan lehet hatalmas fileokkal dolgozni pascal alatt( pl 100 kb-tól 50 megáig) Beolvasni szeretném ezeket a nem tipusos fileokat és szépen kiíratni.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged