Hirdetés
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- MIUI / HyperOS topik
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
törölt tag
Van már topic erre a célra: Sql-kérdés
Ezt zárom.
-
lordcsaba
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném MS SQL témában.
Mindenek előtt, szólok, hogy abszolút kezdő vagyok az adatbázisok terén.A lényeg, tömören:
Egy fórumot szeretnék létrehozni, ami phpBB-n és Microsoft SQL Express serveren alapul.
Az SQL Server Management Studióban létrehoztam egy phpBB adatbázist, hogy a fórum adatait majd ebben tároljam (kép 1-es pont).
A phpBB a telepítése közben kiírja, hogy az MSSQL Server csak ODBC-n keresztűl érhető el (kép 2-es pont). (Valójában nem tudom, miért csak odbc-n keresztűl érhető el, de ezt betudom annak, hogy kezdő vagyok és/vagy ez csak egy ingyenes változat... szóval, ez van, ez így működik.)
Az ODBC-ben megcsináltam a teendőket, próbáltam ésszerűen és logikusan. Kiválasztottam, hogy az alapértelmezett adatbázis a - már említett - phpBB nevű adatbázis legyen (kép 3-as pont). OK. A tesztek lefutottak (kép 4-es pont).
Dehát, aztán az, nem úgy van az, kérem szépen: a phpBB fórum telepítője mégiscsak hibát ír ki (kép 5-ös pont).(Ha nem állítom be az alapértelmezett adatbázisnak a phpBB adatbázist, akkor az alapesetben 'mester' adatbázishoz gyönyűrűen csatlakozik a fórum, csak hát abban nincs jogosultságom - szinte - semmihez, ezért nem tudja létrehozni benne a telepítő a kis táblácskáit, meg bejegyzéseit és az 'Access denied' hibával le is áll.)
Próbálkoztam már sok mindennel. Keresgéltem fórumokban, és mindenféle SQL-lel foglalkozó oldalon, de valamilyen oknál fogva sehol nem találtam megoldást erre a problémámra.
Ebből két dolgot vélek sejteni:
1.: Senki másnak nincs ilyen problémája, tehát teljesen rosszul csinálom az egészet, mert kezdő vagyok és ezért nem jutok tovább.
2. Két kattintással megoldható a dolog, és erre mindenki rájön egy pár perc gondolkodás után és senki nem kérdezi meg, semmilyen fórumban.Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Aktív témák
- Bittorrent topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED / LCD TV topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- FÉLÁRON SZINTE ÚJ HP HyperX Cloud Stinger Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 16GB 256GB + billentyűzet/egér garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest