Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• elmo

aktív tag

válasz X-COM #9 üzenetére

Ok, nem is akarom feltétlenül, hogy több tartomány tagja legyen. :)
    Lényeg az lenne, hogy d2-ben (ha lehet) tudjon netezni (amit a szerver ad; kliens gépeken gyönyörűen megy), ill. megosztásokat, nyomtatókat elérni.

Tehát akkor az általad említett két esetben a lokális (laptop) gépre fog bejelentkezni? Mikor veszem fel a felhasználót; mikor pl. lokális adminként vagyok belépve?

A wins kiszolgálókról bővebben (info, link); gőzöm sincs, hogy pontosan mi ez, és mire jó. A d2 szerveren kellene állítgatni?

Kösz, üdv,
    Elmo.

• elmo

aktív tag

Mivel nem találtam jobb topic-ot (újat meg nem akartam nyitni, mert ide kapcsolódik), ide írok.

Van egy laptop, WinXP Pro-val, ami jeleleg tagja d1 domain-nek. Mikor ott van d1 telephelyén, akkor belép d1-be, és látja a megosztott erőforrásokat, stb. Adott továbbá egy d2 domain, ami helyileg d1-től távol esik. Mikor laptop bekerül d2 vonzáskörzetébe, szeretnénk, ha:
    a) csatlakozni tudna d2 domain-be, így a d2 szervere által szolgáltatott internetelérést is tudná hasznosítani;
    b) be lehessen jelentkezni lokálisan laptop-ra, és látni lehetssen d2-beli gépek (elég a szerver is) megosztásait, nyomtatóit ( b)2. itt a szerver által szolgáltatott internet gondolom nem fog működni?)..

Jó lenne a)-t megvalósítani, de b)-re is kérek tippeket. b)2-re mi a helyes válasz?
    Magyarul az kellene, hogy a laptop-on a bejelentkező képernyőn megjelenjen egy lista, hogy ő most melyik domain-be szeretne belépni (d1, d2, vagy sajátgépre).

Kösz, üdv,
    Elmo.

Új hozzászólás Aktív témák