Aktív témák
-
Sipi
addikt
Most a Linuxosok meg fognak kövezni, de a Red Hatnek, Mandrake-nek, SuSe-nak pont ez a baja. Nem túl gyorsak. A legtöbb, ami adható, hogy i686-osra (tehát Pentiumra) optimalizálják, de Neked gondolom AthlonXP-d van, ami azért jóval többet tudna... Ráadásul vagy túlságosan windows-os, vagy rengeteg opció van benne, amivel ugyan finomhangolhatod, de képtelenség őket megjegyezni.
Ha forrásból fordítasz, nem csak az adott processzorra, hanem az adott architektúrára is optimalizálhatsz. (Mármint hogy egy AthlonXP és egy sima Pentium között nem csak MHz-beli különbség, nem csak processzoron belüli különbség, hanem alaplapi különbség is van.)
Sipi -
Sipi
addikt
Ezek szerint még Linuxot is telepítened kell... Ha szeretsz ''buzerálni'', elmélyedni a dolgokban, szereted a kezedben tartani a gépet, esetleg ajánlhatom a Gentoo Linuxot. Minden programot forráskódból letölt, lefordít és telepít. Emiatt élő Internet-kapcsolat kell neki. Nagyon jó a dokumentációja. Nekem olyan érzésem van vele, mintha szoftveresen moddoltam volna a gépemet...:)
Sipi -
Sipi
addikt
Igen, így tökéletesen menni fog, ha előtte belőtted az alkalmazásokat. Gondolok itt pl. arra, hogy az mplayer-ben beállítottad, az infratávirányító melyik gombja mit csinál. Utána pedig link egy parancsfile-ra, amiben csak annyi van, hogy ''mplayer -tv on:driver=v4l:device=/dev/video0: ...''.
Egyébként érdemes megnézned a [L]http://www.mythtv.org/[/L] és a [L]http://sourceforge.net/projects/freevo/[/L] címet. Mindkettő multimédiás boxot varázsol a gépből. Nekem a freevo-t sosem sikerült beüzemelnem, a MythTV-t majdnem, de ott a gagyi videokártyám a ludas. Az utóbbi trükkös cucc: mindenképpen meg KELL neki adni egy országot, s ennek megfelelően letölti a Netről, hogy ott milyen TV-adók vannak, és azokon milyen műsor megy. Ezt utána menüsen nézni tudod, beállíthatod, hogy melyiket vegye fel, stb. Képeket, zenéket is böngészhetsz vele. Tetszik - csak kár, hogy nem megy...:)
Sipi -
Sipi
addikt
Pontosabban: az mplayert lehet GUI-val is használni, de az nem tud annyit, mint parancssorból.:)
Ha a kerneled kezeli a tunert, az mplayer/mencoder is, mert a standard v4l interfészt használja.
(Én a GeForce2 GTS-emre SVSH-csatlakozóval dugott ASUS TVüBoxomat használom, a rivatv driverével. Nem olyan jó a minősége, mint Win alatt, de itt legalább működik a felvétel.)
Az ATI-hoz nem igazán tudok hozzászólni, nekem sosem volt olyanom. Attól is függ, milyen ATI (Radeon, Rage, vagy valami mai). Nézd meg a Gatos drivert ([L]http://gatos.sourceforge.net/[/L], ez bizonyos ATI kártyákon kezeli a TV-Int is.
Az mplayerhez írtak egy vidix video drivert, ami Ati, Matrox kártyákhoz biztosít olyan drivert, amivel esetenként sokkal jobban játszik le videókat.
Elvileg minden Linuxos program indítható paraméterezve, vagy van egy konfig állománya, amiben minden paraméter leírható. A XawTV-nek pl., ami egy egész jó (bár nem túl szép) TV-néző alkalmazás, a configjában minden paraméter beállítható - így, ha máshogy akarod parancssorból hívni, csinálsz x konfigot, és a xawtv-t más-más konfig file-lal hívod meg.
Sipi -
Sipi
addikt
Pontosabban: az mplayert lehet GUI-val is használni, de az nem tud annyit, mint parancssorból.:)
Ha a kerneled kezeli a tunert, az mplayer/mencoder is, mert a standard v4l interfészt használja.
(Én a GeForce2 GTS-emre SVSH-csatlakozóval dugott ASUS TVüBoxomat használom, a rivatv driverével. Nem olyan jó a minősége, mint Win alatt, de itt legalább működik a felvétel.)
Az ATI-hoz nem igazán tudok hozzászólni, nekem sosem volt olyanom. Attól is függ, milyen ATI (Radeon, Rage, vagy valami mai). Nézd meg a Gatos drivert ([L][/L]
Úgy tudom mplayert nem csak graifkus felülettel lehet futtatni, hanem karakteresen és indításkor felparaméterezve. Ez érdekelne, és hogy ez esetleg kezel-e tv tunert is, illetve van-e olyan linuxos program ami kezel tunert (ati-t) és paraméterezve indítható?
Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest