Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocaozd
tag
Téged nem a smiley-k száma zavar (tele van velük a PH), hanem az, hogy neked lettek írva.

Az a nagy helyzet szerintem, hogy nem vagyunk egy szinten. Olyanokat fogalmazol meg, hogy huhh...alapvető dolgokon rágódsz...érzékelő lapka méret és kész...más nem is befolyásolhatja a minőséget, stb... Szerintem hagyjuk az egészet, nekem ettől sokkal fontosabb dolgom van, mint itt értetlenkedni. Jó hétvégét mindenkinek, szép képeket!
-
zsocaozd
tag
Hja persze, mert szerinted a mozgóképet másik ccd veszi, mi? Egyre jobbakat írsz...

Még valami, amit nem értesz: nem egyszerűen ''hagy némi kivetnivalót maga után'' (amit egyébként minden kamera állóképéről bőven el lehet mondani természetesen /nem vagyok hülye, csak azt hiszed, mert nem értesz meg/), hanem látszódik a Sanyo képeken a CCD rossz minősége. Ez valami óriási különbség, csak nem nagyon érted, amit írok.
Na figyi (hátha megérted): nézz meg a neten sample fotókat. Rád bízom, hogy melyeket. Lényeg, hogy valamilyen középkategóriás digi fényképező fotói legyenek (max. 4mp körül, mondjuk Fuji, annak jó zajos a képe, de nem kifejezetten a CCD gagyisága miatt). Aztán nézz meg mondjuk régi Aiptek és társai kategóriás fotókat (akár sample, vagy ha van ismerősi körben valami szupergagyi gép), olyan gépek fotóit, amik 12mp-esnek hirdetik magukat, aztán belekerülnek kemény 9-12eFt-ba! Hasonlítsd össze! Talán megérted, miről írok itt már egy ideje...a Sanyo képei utóbbi kategóriások...simán lehet belőlük következtetni a CCD gagyiságára, ennyi. -
zsocaozd
tag
Nagyon nem értem, miért jössz mindig a fényképezőgéppel...
Mivel most kamerákról beszélünk, egyáltalán nem érdekel az állóképek minősége, ha fotózni akarok, veszek egy jó digitális gépet, nem kamerát és nem mobiltelefont. Viszont az állóképek minőségén teljesen egyértelműen mutatkozik meg a CCD minősége, az meg egyértelműen gagyi, de nagyon a Sanyo-nál, ennyi. A videóknál még el lehet kenni a dolgokat, de nekem már ott is borzasztóan feltűnt a minőség különbség, amint megnéztem az állóképeket, kellett kb. 1.5mp, mire leesett, hogy a CCD gagyi úgy, ahogy van, szerintem nincs erről mit beszélni, ezek tények.
Azt sem nagyon értem, hogy miért ragadsz le egyetlen videón, amit esetleg én belinkeltem, nézz már szét a neten, van egy csomó videó, aztán próbálgasd összehasonlítani. Szerintem ez annyira szembetűnő, hogy aki ezt nem látja, tényleg menjen szemészetre, mert valami komoly gondja van...
Amúgy meg a Sanyo és a Canon minőség különbségén sincs semmi vitatnivaló, egyértelműen a Canon az, ami vitán felül áll, szóval nem is értem, miről ''beszélünk'' ennyit.
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Najó, hát ha itt mindenki, szakértő, én meghajlok, tényleg, nagyon tudtok, meg minden... Azért a szemészetre tényleg nem ártana elmennetek, mert aki ezt az égbekiáltó minőség különbséget nem veszi észre, hát...minimum szemüveg, vagy kontakt lencse...
-
zsocaozd
tag
Mielőtt szétfikázod nézz meg pár vele készült videót.
Miből gondolod, hogy nem ezt tettem? Hm?
Fotózás terén nem egy nagy ász.
Nagyon(!) enyhe kifejezés.
Ha van fény akkor egyébként egész jó képeket készít - szívesen mutatok jópárat.
Kösz nem kell, a hiedelmeddel ellentétben rengeteget megnéztem, szörnyűek és kész, nem kell megmagyarázni. Borzalmas a CCD a gépben, ennyi. Az elfogultság az pedig nem tartozik ide.
Mod: megnéztem a dpreview sample múvit a TX1-től és nemigazán látom jobbnak a HDx felvételeinél, viszont 4x nagyobb helyet foglal.
Próbáld egyszer nyitott szemmel. -
zsocaozd
tag
-
zsocaozd
tag
válasz
zsocaozd
üzenetére
Ja és a TX1 fotókat is ajánlom megtekintésre! Egyértelműen kiderül belőle az optika és a CCD minősége...hát nem HD2 szintű!
Komolyan mondom, a HD2-be pont ugyanolyan gagyi CCD-t tettek, mint ezekbe a ''Tokoyokohama'' 7-12MP-es digitális fényképezőkbe, amiket árulnak szanaszét fillérekért. -
zsocaozd
tag
Igen, néztem én is a táblázatot, dehát valamit valamiért, avagy a minőséget meg kell fizetni, ami jelen esetben nagyobb méretű tárolókártyát jelent. Valaki írta itt a fórumon nemrég, hogy nem érti, miért nem rögzítenek kevesebb veszteséggel járó tömörítéssel a kamerák...hát íme, tessék!

[link]
''Kicsit'' nagy méretű videót készít, úgyhogy videókameraként nem tűnik nagyon ásznak.
Ezt a mondatot komolan gondoltad, vagy csak ''kiszaladt''?
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Sajnos teljesen mindegy a fény, stb. A Sanyo HD20-ba láthatóan rettentő gagyi CCD-t építettek be, ez van. Nézz meg egy Canon TX1 sample movie-t!
Ahogy én látom, a TX1 egyetlen felróható hibája, hogy nincs rajta manuális élesség. A Canon optika megkérdőjelezhetetlen, a CCD úgyszintén.
Az ára pedig csak 110 rugó körülre várható, amennyibe a HD1 kerül. Igaz, még nem lehet kapni kis hazánkban, de ha lesz, úgy érzem, én inkább erre nevezek be, hacsak addig ki nem jön valami új, biztatóbb modell. -
zsocaozd
tag
Nem tudom, volt-e már itt téma, de:
[link]
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Most így elnézegetve az Aiptek meg a Sanyo HD2 által készített felvételeket, esküszöm, hogy az Aiptek-nek szebb a képe. Szerintetek?
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Az igazi probléma nem a tömörítéssel van. Ezt a ''zsizsás'' minőséget sajnos a gyenge minőségű CCD okozza, amitől viszont sokkal kedvezőbb lesz az ár!
Gondolj azokra a gagyi digifényképezőkre, amiket megvehetsz párezer Ft-ért és közben 7-8-12Megapixelesnek hirdetik magukat. Ezekben is iszonyat rossz minőségű a CCD, így tudnak olcsók maradni. Ha viszont összenyomod a képet, akkor otthoni fotózgatásra (monitoros megjelenítésre, esetleg kisebb méretű nyomtatáshoz is) megfelelő gépet kapsz.
A Sanyo most pontosan ezt csinálta. A 7Mp CCD még akkoris viszonylag jó képet tud produkálni 1280x720-ban, ha silány minőségű (csak nem crop-olni kell a CCD képét, hanem resample-olni vagyis átméretezni, ez csak egyszerű elektronikus trükk). A Sanyo egyszerűen ezt ismerte fel igen jó érzékkel. A gond akkor lesz, ha ezek a gyengécske CCD-k idejekorán elkezdenek hotpixel-esedni...ezzel talán nem számolt a Sanyo. Lesznek még itt garanciális problémák, úgy érzem...ettől függetlenül én is ''ráizgultam'' a HD2-es modellre az ára miatt.
Bár ha jobban belegondolok, akkor a 150 rugóhoz nem túl sokat kellene hozzátenni ahhoz, hogy az ember vegyen mondjuk egy Canon HV20-at, vagy kicsit kissebb kategóriájú kamcsit, az pedig már igen jó minőségű HD mind az optika, mind a CCD tekintetében és az 1080-at is tudja.
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Van egy érdekes jelenség, amit majdnem mindegyik videón láttam: bezoom-kizoom. Egy másodpercnyi az egész, de nagyon úgy tűnik, hogy nem az operatőr csinálja, hanem a kamera önhatalmúlag, amit nem igazán kéne neki... Úgy néz ki, mintha az automata fókusszal lenne kapcsolatos, számomra elég zavaró... Az ár azonban nagyon meggyőző egy HD-ért...kár, hogy nincsenek megfelelő ki-bemenetek rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest