Hirdetés
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A chip témát nem akarom tovább masszírozni, de erre az egy mondatra szeretnék reagálni:
"kapitalizmus vergodese az, hogy elhetetlen kornyezetet teremt a gazdasag es az elit az embereknek, ami miatt a termekenysegi rata folyamatosan csokken"
Valójában pont fordítva. Ott csökken a termékenységi ráta, ahol nagyon magas az életszínvonal, élhető a környezet, boldogok az emberek. A legmagasabb TFR-rel olyan remek helyek rendelkeznek, mint Niger, Szomália vagy Csád, a legalacsonyabb pedig Dél-Koreában, Tajvanon, Szingapúrban van.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem a kommunikációs hálózatra gondolok a rendszernél. Abban van még potenciál, de az is eléri a korlátait.
A chipek rendszerére gondoltam. Nem a csúcs technológiás chipekről beszélek a jelenlegi normáknál. Euro normák kielégítéséhez gyorsabb chipek kellenek akkor is ha nem a csúcstechnológia. Hiába tudná egy korábbi eresztés estleg, az meg árban nem lesz megfelelő, vagy nem gazdaságos arra az IT fejlesztés. És szerintem itt fog belépni az AI chip világa. Ami már részben jelen van a programozásban.
Előbb utóbb, nem programozzak, hanem elmondja az elvárását a fejlesztő és a termék ehhez igazítja a működést. És ez nem a távoli jövő. Jelenleg a jogi akadályok és más biztonságtechnikai kérdések miatt nincs rendszerben. Hála az égnek.
A fejlődési irány a biztonságtechnikai oldalon is meg fogja követelni az AI chipeket.
Az EURO 6hoz még pontosabb, még gyorsabb adatfeldolgozó és végrehajtó eszközökre lesz szükség. szerintem már a mai elvárásokhoz sem sikerülne egy 5 éves technológiát- csíkszélességű programozhatósággal bíró termékkel érdemben használni. A hozzá tartozó gazdasági döntések garmadát nem is veszem figyelembe.
A jelenlegi memória gyorsaságokon is érezhető a generációs lépés. Vagy fejleszt és használja a modern chipet vagy nem fog forgalomba helyezhető terméket létrehozni szerintem. Ez nem zárja ki a költségvetés faragását. De egy közép szintű mai chip már egy 5-6éves technológia felső kategóriás belépő szintjét hozza. És egy x generációs IC esetében is fejlődés, ha programozhatóság fejlődik. És, hogy a jövőben melyik része alkatrésze fog ellátási nehézségekbe szenvedni, az majd idővel kiderül. Előre megmondani már feketemágia De nem egyszerűsödni fognak a jelenlegi rendszerek, hanem bonyolódni.
Persze az egészhez elsősorban túl kell élni. Ahogy mondtad fenntarthatatlan pályán élünk. Ha csak.....
Én így látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- RAM topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- TCL LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest