- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz Geresics #99550 üzenetére
7 éves a 30 ezres autós garminom, amit motoron is használok. Akku szar, de töltőről működik, bekapcsgomb kiszakadt, de a cellux tartja. Lassú volt már akkor is amikor vettem, de nem hiába volt ez a legolcsóbb garmin. Néha nagyon szarul tervez, de motoron nem érdekel. A fényerő fasza, matt kijelző, napfényben is tökéletesen látni. Én nagyon szeretem a hibái ellenére is. Soha nem fagyott, nem restartolt, nem omlott össze, ellenben a warezolt igokkal. A motoros változat ára erősen túlzás, de az autós változat kínai tartóban nagyon jó.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Polemius
senior tag
válasz V.Stryker #99549 üzenetére
Az xRider ennyiért térkép nélkül kapható, és melegben púposodik, erős fényben nehezen látható, karcolódásra hajlamos a kijelzője. Nem tudom mennyire masszív a gyári tartó és mennyire hajlamos fagyni.
Egy drágább készülékhez jellemzően jár rendszeres térkép és sw frissítés, masszív tartó, esetleg plusz tartozékok, nem púposodik, jól látható mindig*, tudod kesztyűben nyomkodni [és közben kapacitív kijelző], van bluetooth meg online forgalmi adatok.
Hogy ez a különbség kinek mennyit ér, az egyéni döntés kérdése.
Nekem fontos volt hogy megbízhatóan működjön, rászántam a pénzt.*Rá kellett jönnöm, hogy láthatósági színű esőruhában, ha újra kisüt a nap, nem nyerő ha zöld téma van beállítva a gps-en.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Polemius #99552 üzenetére
Nono: az xRider azért púposodik, mert tényleg vízhatlan. A benne levő levegő nagy melegben kitágul. Ha kinyitod ilyenkor bármelyik gumi fedelet (kártya, USB-csati) és vissza zárod, akkor többet nem fordul elő.
- nem a kijelző karcolódik, hanem a gyárilag rárakott matt fólia. Nem egyszerűen, de le lehet húzni róla, maga a kijelző így fényes(ebb) felületű lesz, viszont alig lehet megkarcolni.
- a tartója nagyon masszív.Két hibáját tapasztaltam (és sokanj mások is):
- ha BT-s headsetet kapcsolsz hozzá, akkor a warez iGo tényleg képes lefagyni valamiért. Kikapcsolt BT-vel soha.
- a hozzá adott, beépíthető tápegysége (ami a hosszú vezeték közepén lóg) hajlamos szétrázódni, tönkre menni.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Polemius #99552 üzenetére
Nekem nem púposodik. Másrészt a kijelző nem karcosodik. Vagyis én is azt hittem,hogy igen, aztán levettem az alig észrevehető matricát. Két év alatt teljesen jó, gyári tartó is. Semmi gond vele.
Szoftverrel babrálni kell tényleg, de a kijelzője szerintem tök jó. Én azt vallom felszerelés függő, nekem majd függőlegesen van és 80%-os fényerőn is mindig látom. Mondjuk vannak idióták, akik úgy teszik a kormányra, hogy felfele néz a gps. Arra nem tudok mit mondani.
Azért az összehasonlítás akkor is úgy korrekt, hogy ha megnézzük, hogy nem felébe kerül, hanem 5x olcsóbb. És márpedig annyival nem szarabb. Én nagyon hiányolom, hogy nem androidos, mert akkor osztanék neki netet, menne a waze, menne az online infó...azt bírnám.
Drágábbat azért is nem vennék, mert utálok babrálni, így van, hogy ha csak beugrom valahová, akkor van, hogy rajta hagyom, míg egy 150k-snál verne a víz, hogy ellopják, leejtem, feltörik a dobozt...f.szomat.
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
válasz V.Stryker #99549 üzenetére
Jofogason van egy új 125k-ért, ami még biztosan alkudható.
Viszont azt ne feledjétek el (nekem is xRider van), h a Garmin-nál megvásárolod a hivatalos, minőségi szoftvert és kapsz hozzá örökös, ingyenes térképfrissítést. Ez nyilvánvalóan legalább fele arányban be van építve a termék vételárába.
Míg az xRider esetében vagy megveszed 45k körül a nagyon tré Sygic szoftverrel, vagy marad a warezolás IGO-val..
"Nekem nem púposodik."
Akkor még nem használtad tartósan igazán nagy melegekben. Az összes púposodik ha tartósan megsüti a nap!
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Geresics
addikt
válasz V.Stryker #99554 üzenetére
Ne a 30eFt-os változatot hasonlítsd, hanem a szoftvereset. Az utoljára, amikor néztem, 59.990.Ft volt, tehát nem 5x, csak 2,5x drágább a Garmin.
Gyári tartót a saját szememmel láttam 2db-ot is eltörni a kormányra rögzítéskor! Egyszerűen, ha nem volt eléggé meghúzva, akkor a GPS elfordult a rázkódástól, amikor meghúzták, akkor meg eltört! Én adtam az egyik srácnak egy kínai rögzítőt a meghúzáshoz utána. (Maga a szorító "anya" menete nem folytonos, és ezért tört.) Lehet, hogy máskor vásárolt xRidernél már a folytonos anya volt, de ez a 2 készülék egyszerre lett vásárolva, és egyszerre is törtek el (első úton).Azt meg, hogy "idióták, akik úgy teszik a kormányra, hogy felfele néz a gps" kikérem magamnak és a többieknek is, akik úgy állítják be a GPS-t, hogy az pont feléjük nézzen. (Nyilván nem felfelé...)
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Geresics #99556 üzenetére
Nyugodtan kérheted ki magadnak. Ha mondjuk egy Horneten - naked bike - ráteszed a kormányra, úgy hogy feléd nézzen, akkor szinte mindig bele fog sütni a nap. De ez a rész nem izgat. Az viszont izgat, hogy rengeteg motor úgy látom felszerelve, hogy ha rá akarsz pillantani, akkor a tekintetedet az útról teljesen le kell venned és lenézned a GPS-re. Kb. mint amikor a tanktáska felső részére van betéve a telefon. Ez K.B.SZOTT balesetveszélyes. És ami ilyen, az hülyeség. A hülyeség szinonimája pedig az idiotizmus...
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Geresics #99556 üzenetére
Jó helyre kell tenni a GPS-t, és mindjárt nem süt rá a nap, pedig teljesen feléd néz. A tartójából meg csak magát a bölcsőt kell felhasználni (4 db imbusz csavarral leszerelhető), a csoffadt gömbcsuklóját meg kidobni a 3,14-csába. Egyszer állítod be a helyzetét magadhoz, utána tök felesleges az egész, nemdebár? Saját megoldás (több kísérletezés után):
szerk: így nem kell BT-s füles hozzá, mindig a szemed előtt van, nem kell elvenni a tekintetedet az útról sem.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
runner 125
nagyúr
válasz V.Stryker #99557 üzenetére
Oké, de sok esetben a motor építése, stílusa nem teszi lehetővé, h úgy rakd fel mint Bogyó, vagy mint pl gyárilag egy K1200GS-en.
Szóval egy sport / sport-túra gépen nagyon nehéz (ízlésesen) felrakni a plexi alá, de ha fel is rakod, akkor is "le kell nézni", pont mint a műszerfalra is.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
V.Stryker
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz V.Stryker #99561 üzenetére
De kérjük ugyanezt a képet gyári plexivel!
Nyilván, ha felkerül egy méteres plexi, bármi megoldható.
Csak számomra ez műfajidegen. Mert ha kell az ilyen szélvédelem veszek egy túramotort, ahol gyárilag megoldott és illik is rá.
De ok, legyen, viszont sportmotoron bubis mögé nem oldod meg. Csak kormánycsutkára."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Ferdzsoo
addikt
válasz runner 125 #99563 üzenetére
Teljesen egyetértek, próbáld már meg a vfr-re felrakni a plexi alá. Ott a műszerfal rögtön.
Nekem a kormánycsapágyba dugható gps-tartó lett végül. Ez király hozzá.
Persze le kell nézni de más opció nincs..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #99563 üzenetére
Izé' - kormányösszekötőt akartam írni, de a lényegen nem változtat.
-
Polemius
senior tag
válasz Bogyó bá' #99553 üzenetére
A Tomtom is vízhatlan, mégsem púposodik, nem kell tartót kókányolni alá, nem raktak rá karcolódó fóliát hogy ne csillogjon, nem esik szét a csatlakozás és nem fagy BT kapcsolattól, ha telefonálok rajta keresztül akkor sem, és nem kell hozzá sw-t meg térképfrissítést vadászni, buherálni.
Kocsiban, meló közben is használom (adtak hozzá autós tartót is), nekem megérte a felárat. Ráadásul épp volt 50€ kupon, meg némi összegyűjt pont amivel olcsósítani tudtam. -
tboldi
nagyúr
válasz runner 125 #99560 üzenetére
*R1200GS
-
V.Stryker
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz V.Stryker #99568 üzenetére
Komolyan megfordult a fejemben, h leírom. Aki sportmotort vesz, már a 150km-re messzebb lévő ismeretlen túristavidékre ne merjen gps-t felszerelni.
mod.
Amúgy ez a sportmotorral túrázni kérdés egy érdekes téma. Már korábban többször megfigyeltük a cimboráimmal, h Mo.-n belül akár a szembejövő, akár az adott megállónál (benzinkút, túristahelyszín, étterem, stb.) lévő motorosok legalább fele mindig sportomotor!
Majd figyeljétek ti is, kíváncsi vagyok.tboldi
Jogos, csak én a K-val szemeztem, ezek szerint túlsásgosan is.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz runner 125 #99569 üzenetére
Persze, hogy sportmotor. "Me nehogymá kib.sszak egy csomó pénzt és ne tudjak vele menőzni" mentalitás van. Mindegy,hogy lerohad a segge vagy se pakolni, se személyt vinni nem lehet normálisan, mert az nem lényeg... a lényeg, hogy a haveroknál menő legyen és jól mutasson a fagyizó előtt!
Nem akarok megbántani senkit, de a sportmotorosok nagy része kb. ezért vesz sportmotort, mert nehogymá másfél misiért valami jellegtelen kereklámpás szar legyen. Kb . meg kell nézni, hogy a pályákon hány rendszámos sportmotoros teker és azt kb kettővel megszorozva jön ki az a szám, ami valahol mutatja,hogy mennyi valós sportmotoros és mennyi a magamutogató.
[ Szerkesztve ]
-
-
dave0825
őstag
Hú, de jó, hogy lemondtam a GSX-R-ről.
Bár a Z750 is félig sport.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
runner 125
nagyúr
válasz V.Stryker #99572 üzenetére
Hja, van alapja valóban a feltételezésednek. De pont ezért van alapja a sportmoton történő GPS használatnak is.
Most hétvégén Badacsonyban amikor épp indultunk tovább, odafutott egy 35 körüli srác, meg a barátnője, h hadd üljenek már 1 percre az enyémre. CBR1000-ről váltana kényelmesebb sportos motorra, mert az asszony 50km után busszal akar hazamenni.
-
-Mike-
addikt
válasz runner 125 #99574 üzenetére
Remélem elhajtottad őket.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz runner 125 #99574 üzenetére
Baze, buszsofőrnek kell menni.
Igazából moderálnom kell magam, mert habár úgy gondolom, hogy a motortulajdonosok egy része nem a céljainak, pénztárcájának megfelelő motort vesz, DE a motorozás nem igazából a racionalitásról szól, hanem a motorozásról, ami egy hobbi, egy vágy. És ha valaki bele van szerelmesedve a gsx-r -be, akkor vegyen azt, még akkor is ha napi 5km ingázásra kell neki. Én legalábbis ha nem azt veszem, amire vágytam, akkor tuti csak őrlődtem volna. Most már, hogy megvan x éve és motorozom x éve, már másként látom a dolgokat és sokkal racionálisabban veszem a következő motoromat. De ez személy függő is.
DE ettől még azt mondom,hogy lefele nézegetni a gps-re veszélyes, akkor már BT-n a fülessel kell hallgatni az instrukciókat és tök mindegy merre áll és látod-e, oszt kész.
De kicsit elmentünk a drága vs olcsó gps témától. Nyilván jó az olcsó is, a drága jobb...ugyanoda visz mindkettő csak más az út. (Én is tökre érzem a 150k-s notik után mikor megvettem az első MacBookom, hogy mindkettővel ugyanazt csinálom, csak hát a napi feeling nem ugyanaz.)
Mondjuk a motoros párbeszédeknél az szokta kib.szni a biztit, hogy ha nem a legdrágábbat veszed, akkor sz.r vagy.
-
-
Laraxior
titán
válasz V.Stryker #99568 üzenetére
Én itt a városban is használom.
..és csak egy 3 éves Sony Z2-t használok erre a célra sim nélkül.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
HSM
félisten
válasz Geresics #99550 üzenetére
Nekem egy régi Wqyteq x820BT van [link], lassan közelíti a 10 éves kort, és szépen működik. Mondjuk, nem is használtam agyon. Cserébe autós kütyüként azért párszor navigált motoron is, esett is már le a kormányról, átvészelte azt is.
(#99557) V.Stryker: Kicsit sarkosan látod a dolgot... Ez minden esetben mérlegelés kérdése, mikor és mennyi időre nézel a GPS-re. Ha messzebb van a tekintetednek, akkor csak nyugisabb helyen nézel rá. Nekem is eléggé le kellett nézni, a csutkakormányra raktam közvetlen.
(#99572) V.Stryker: Ebben az a vicc, hogy sok nakedbike is ilyen... Utas, minek, csomagrögzítési pont, minek, normális méretű tank, minek...
Amúgy én annyival árnyalnám a sportmotoros képet, hogy szvsz az is elég szomorú, hogy sok közepes túrás motoron bazári a fék is és a futómű is, míg a sportmotorokon 600-750-1000ccm mellé is már elég komoly technika jár, és ez nem csak a fagyizó előtt hasznos hencegni a haveroknak.
-
Mentolka
senior tag
Ehhez a GPS témához: én autóban általában a Google Maps-ot, illetve a Waze-t használom. Soxor volt már, hogy nem jelzett időben egy irányváltás előtt, ezért extra utakat kellett tennem.
Motoron még nem volt alkalmam rendesen GPS után menni, mert nincs tartó a telefonhoz, és nem is ajánlják itt sem többen (melegedés, láthatóság, egyebek miatt). Csak úgy eszembe jutott, hogy ha én nem látom a GPS kijelzőt, csak a bemondás alapján közlekedek, akkor lehet, hogy esetenként még jobban eltévednék, mint ha látnám a térképet közben. -
Ferdzsoo
addikt
válasz Mentolka #99579 üzenetére
Most úgy néz ki végre sikerült egy Software-t találni (Hivatalos IGO androidra) ami képes offline navigálni, és előre meg lehet tervezni az útvonalat és arra is fog elvinni amerre mi szeretnénk.
10k. az európa térkép. Nekem ez ennyit megér... A régi Note 3-amra pattintottam fel, így ez a teló innentől gps-és minden probléma meg van oldva... Arról nem is beszélve hogy a telón elég jól pörögnek a gps-programok, mivel jóval bikább a proci bennük mint a gps-ekbe. Az se érdekel ha ez elázik vagy sáros (bár elvileg most ez is már meg lesz oldva sárvédő hoszabbítóval) lesz vagy süti a nap vagy bármi, benne van egy szilikon tokban azt kész-.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
runner 125
nagyúr
válasz Ferdzsoo #99580 üzenetére
Ilyen toldót én is raktam rá, bár én csak a sima egyszerű mattfeketét.
Jah, és szigorúan ragasztóval, konkrétan szélvédőragasztóval. Megcsiszoltam előtte a toldat nem látszó, ragasztandó felületét, illetve a sárvédő belső felét hátul, és szélvédőragasztóval megkentem. Baromi erős, és tartós.
A legkeményebb h gyárilag 2 ezüst önmetsző csillagcsavar jár hozzá..., h azzal qrd át a sárvédődet... de az igazán kemény h sokan át is qrják vele.Mike
A piros kordont és mobil dobogót én rakom ám a motor köré / alá, mint egyesek.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz runner 125 #99581 üzenetére
Kösz a ragasztó ötletet, kifúrni biztosan én sem fúrtam volna ki. honnan vetted a ragasztót és milyen márkájút?
Azért vettem a karbont mert ugyanannyi volt mint a műanyag, csak éppen karbon. Meg akkor ez passzol a többi egységhez! Mert végül megrendeltem az alsó karbonszálas motorborítást hozzá.
Deklimatrica már a generátorfedőn, szebb lesz a gép mint újkorában...Doki16 - igen ezt.
2016 Q3. Nem mai. De ezzel nekem igazából még sosem volt problémám hogy a térképen egy körforgalom nem volt rajta vagy ilyesmi. Engem ez nem zavar. Cserébe tud mindent ami nekem kell.
Most az olasz túrán is minden rendben volt ezzel a mappal-.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Doki16
addikt
válasz Ferdzsoo #99583 üzenetére
Rengetegen szidják emiatt a régi térkép miatt, hogy megveszi az ember és nem frissítik egyáltalán. Én telefonomon a Primot használom és ahhoz a virágboltban mindig ott a legfrisebb térkép. De még így sincs rajta a várpalotai elkerülő normálisan.
Offline navira osztrákban én is az általad vett verziót használtam, mert magasan a legjobb, csak ráraktam hozzá a legújabb térképeket amit érdekes módon a hivatalos megvásárolt verzióhoz nem lehet.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Doki16 #99585 üzenetére
És nem csak osztrákban, de olaszban és horvátban is szuper volt...
Amikor 800km-re vagy otthonról úgysem tudod hogy ott amúgy lett volna egy új elkerülő út, mivel semmit nem ismersz. Így ez engem egyáltalán nem izgat."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
demars
addikt
válasz runner 125 #99581 üzenetére
Az új vasat összekented szélvédő ragasztóval??
Amúgy az tényleg jó cucc, öcsém is azt használja szinte mindenreAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Már régóta rágódok a gps témán, milyet vegyek, mennyit szánjak rá, kell e új vagy elég egy használt, stb..
Döntés született! Megrendeltem az Xridert.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
ath
senior tag
lehet rosszul csinálom, de én inkább megállok 2 percre, megnézem telefonon hol vagyok, merre megyek, és kész mindezt gugli maps appal.
-
HoaryFox
őstag
Ma belőttem a gázkar holtjátékot is, már csak a kuplungkart és a gyertyakulcsot kell megvárni és minden kész, már csak jogsi kell xD
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
zgospel
őstag
Én megnézem előre telefonon hogy nagyjából merre, aztán valahol elbaszok egy kereszteződést, utána fél órán át kavargok mint a f*szom mire félreállok és megnézem a telefonon újra
Amúgy volt már hogy ilyen eltévedés után fedeztem fel kurva jó szakaszt, de ez ritka.Bátonyterenyén egyszer betévedtem a putrisorra, aztán mindenki csak bámult, szerintem családtagokon kívül senki nem jár abban az utcában Amikor vége lett az útnak már én is csak bámultam, fordulhattam vissza
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
etnies
senior tag
Érdekes, hogy mennyire rápörögtetek erre a navi témára, nem nagyon láttam eddig tőletek a nagy túrabeszámolókat
Bogyó, néztem a képet az Oxford markolatfűtés helyett javaslom kézvédő felszerelését, mert ezek az Oxfordok 3-4 év után megszoktak kakukkolni és az többet ér, ha leszeded a szelet, mint ha belülről fűtöd. Tapasztalat, higgy nekem.
Többieknek: ezerféle navit használtam már, kocsiban, motoron, hat éve a munkám a vezetés. Mindegyik szar valahogy. Valamelyik kevésbé szar, de nincs hibátlan. Mindenki állítja, hogy az a legjobb, amit használ, de nincs olyan.
Valamelyiknek a térkép nem friss, valamelyik állandóan főútra tervez, nem használja az egérutakat, valamelyikre nem lehet felnyomni a számítógépen megtervezett útitervet, valamelyikre fel lehet nyomni, de nem kezeli jól, valamelyiknek nem egyértelműek az utasításai, stb, stb. Volt nálam Igo, Tomtom, Garmin ezerféle verzióban.
A legfontosabb, hogy legyen rajta live traffic, az életet ment, ha messzire mész, amúgy meg olyat vegyél, amire fussa. A túraélményt nem a navi fogja meghatározni.
Nekem volt már tanktáskában, kormányon, egyikbe sem haltam bele. A titok, hogy le kell pillantani időnként és akkor nem fog meglepetésként érni, hogy ha fordulni kell, mert előre feltudod magad készíteni. Így nem balesetveszélyes. A legjobb hely, ahová Bogyó rakta, én is pont oda fogom rakni már végre.
Nekem most Google van folyamatos internetkapcsolattal meg egy Sygic a nagyobb túrákhoz, szintén live trafficcal. Elvagyok velük, de nem tökéletesek ezek sem. Ja, telefonon futnak.
[ Szerkesztve ]
"önmagam hite vagyok magamban"
-
demars
addikt
Ha kocsival megyek én is igy csinálom. De motorral macerás a félre állás (rohadt meleg, vagy pont eső, kesztyű le, telefont elő kukázni belső zsebből, stb.).
Ezért döntöttem úgy, hogy lesz egy új gps aztán megszűnik a nyomor.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz etnies #99593 üzenetére
Igazán hidegben nem motorozom, úgy nagyjából plusz 10 fok a tűréshatárom: télen, ha enyhe idő van és napsütés, akkor szívesen gurulok egy-két órácskát. Ősszel lesz 3 éves a markolatfűtés, azon kívül, hogy a bal gumija erősen elkezdett kopni, más baja nincs. Legnagyobb előnyét nem is télen szoktam élvezni, hanem nyáron, ha perforált nyári kesztyűben elkap egy felhőszakadás. Valami isteni olyankor bekapcsolni, de tényleg!
-
etnies
senior tag
válasz Geresics #99596 üzenetére
Nem most, jövőre tönkre fog menni. Mindenkié tönkremegy. Nekem eddig 2, baráti körben vagy 4-5.
Esküszöm, tervezett avultatása vanA kézvédő azért jobb, mert nem megy tönkre és a kezedet is szárazon tartja esőben. De mindegy, lehet Tamáskodni, nekem ne fáj
"önmagam hite vagyok magamban"
-
runner 125
nagyúr
válasz Ferdzsoo #99583 üzenetére
Tök mindegy milyet veszel, rohadt erős. Mióta egyszer rábukkantam neten az ötletre, azóta mindig van itthon két rúddal.
Iszonyú sok helyen felhasználható, akár réseket betömni, időjárásálló, vízálló és kb beton keménységűre köt ki.
A 800-asra amikor felraktam, csináltam pár képet:
-
vlevi
nagyúr
válasz Ferdzsoo #99586 üzenetére
Nekem is megvan az említett iGO.
Sajnos a térképe nem friss, de nekem akkor is ez jön be legjobban.
Garmin még nem volt, de sygic, vaze, Google maps, Nokia here, ... navigaciokat magasan veri, főleg, ha sok megallos útvonalat kell tervezni.
A sáv infót imádom benne a legjobban, amikor ismeretlen helyen a 6 sávból már messziről mutatja, melyik az az 1,2 sáv, amelyikbe be kell sorolni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem mindenféle van (a kocsiban TomTom, a motoron az xRider iGO-val, a telefonon meg vésztartalékként egy megvásárolt, jogtiszta Sygic teljes Európa térképpel), és kb. az iGO az amit tényleg szeretek is használni (pedig ehhez nem frissek a térképek, ha néha eszembe jut, akkor keresek újabbakat). A másik kettő az élettartam térképfrissítéssel rendelkezik. A Sygic-ot nem jó kezelni, a TomTom meg úgy alapból full hülye tud lenni néha....
szerk: a TomTom csak 2 éve használható pl. Erdélyben (szinte mindig ide megyek / megyünk nyaralni), a régebbi térképei nem csak hibásak, hiányosak voltak, de pont a "hézagok" miatt tervezni sem volt hajlandó: "az úti cél nem érhető el" üzenettel. Csak az elsőrendű főutakat ismerte, azt sem mindenütt. Most már szerencsére teljes a lefedettség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest