- Mobil flották
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali mobilos kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
-
ath
senior tag
nekem most 5w40 300v van benne, 3e km körül is zöld.
semmit sem érzek az előző 7100-hez képest ;D -
HSM
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz runner 125 #89501 üzenetére
A jogszabály nem tesz különbséget a kettő között.
emre: Autós topikban is meg vannak elégedve páran a Mannollal, nekem csak tisztító-/ápolószereim vannak a gyártótól.
-
tboldi
nagyúr
válasz z123456789 #89507 üzenetére
Egyébként szerintem én is Motult fogok tenni a Jazz-be legközelebb.
-
BoB
veterán
válasz z123456789 #89507 üzenetére
Itt is nagy varázslók vannak, akik szemre analizálják az olajat. Ja meg érzik.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
tboldi
nagyúr
Kerámiaféket valaki?
-
baboss
őstag
Valaki akar csatlakozni ? Karika.
[ Szerkesztve ]
-
-Mike-
addikt
válasz StoneBridge #89470 üzenetére
Linkelsz egy oldalt ahol lehet ezekre a pannonia ringes motorozasokra, oktatosokra jelentkezni?
-
tboldi
nagyúr
Tényleg! A Pannonia Ring melletti szalonnal/szervizzel most mi van? Tudja valaki?
A Facebook oldalukat nézegettem, de annyira nem tudok németül. -
p87
senior tag
Sziasztok!
Volna egy találós kérdésem. Mennyi kilométer lehet kb. ezekben a gyertyákban?
Van pár endoszkópos dugattyútető kép is az albumban.
2007-es CB600F ből vannak. -
Teasüti
nagyúr
válasz Topiccsendőr #89486 üzenetére
Bovden.
Ott van a videóban szétkapva.
Durva állító alatt mit értesz? A két végén lehet feszíteni a bovdenen, más állítási lehetőséget nem látok.
És már mindkét menetnek a végén vagyok (cca 3 cm menethossz összesen így ránézésre) és így se szupi.
(Vagy megnyúlt a bovden? Nem hiszek én ebben a lenyúlásban, ennyit nem tud nyúlni még ha a bovdenház szarrá kopik, akkor sem.)
A nyomótárcsa vagy mi, annak van vmi végállása ahol felütközik, vagy az addig tudja nyomni a lamellákat amíg van alatta még anyag?
Csere esetén (tudom, ne szaladjunk ennyire előre) elég a kopólamellákat cserélni ? Vagy komplett felújító készlet kell?nem az, hogy hol fog a kuplung a kuplungkaron.
Úgy is, hogy a holtjáték után az első pár mm-nyi kar behúzásra már szét is kapcsol?
Eléggé nem érzem újabban a fogáspontot se elinduláskor, hiányolom azt a finom átmenetet.
Vagy én lettem béna az utóbbi egy-két hétben.
De lerövidült a karnak a fogáspont és teljesen összezárt kuplung közti útja, ez most jó ha van egy centi, vagy annyi se.
Ez nem gáz?[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Teasüti #89517 üzenetére
Pedig lehet hogy simán meg van nyúlva a kuplungbowdened (mármint a kötél a közepében), ahogy az enyém is. Múlt hétvégén akartam cserélni, de elmaradt. Majd egyszer....
szerk: nekem sem lehet már állítani sem alul sem felül, de az enyém nem emel ki eléggé....
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Gaboman
nagyúr
Természetesen a fékek is ott vannak, ezt elfelejtettem én is írni, az EXC 250-en soha nem éreztem kevésnek a féket, az sem volt nagyobb mint ami azon az SC620-on van.
Viszont egy full SM-en mondjuk SMC 660-on komolyabb a gyári fék, igen ám csak ahhoz hogy azzal terepre tudjál menni már komplett enduró fékeket is kell venned.
Ami azért nem egy annyira olcsó mulatság, ahogy írod hogy nem is igazán érdekel a terep akkor érdemesebb full SM gépet venni, mondjuk SC625 gyári SM-ben.
Igen az is igaz hogy az endurók futóműve puhább ami nem véletlen mivel sokkal komolyabb bukkanókkal kell megbirkóznia.
Viszont simán használható utcára is.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz z123456789 #89498 üzenetére
A marka mindegy. A teljesitmenyszint a lenyeg. Barmelyik marka jo! Miert kellene vastagabb olaj az eloirtnal?
Explosión de dos tiempos
-
z123456789
addikt
válasz tboldi #89508 üzenetére
(#89508) tboldi
Átlag felhasználó szinten nem nagyon hiszek a különböző, nagyobb márkák közti különbségekben. Inkább szorgalmazom az intervallum betartását, és akkor már jót teszel a motorral.(#89509) BoB
Ja? Igen, azok ott vannak mindenhol.(#89521) persuader
Kövezzetek meg, de mi az a teljesítmény szint? Ez az API/ACEA SL/E5 jelölés? Melyik szint az ajánlott? (Gondolom vezetési stílustól is függ, de csak van egy aranyközép, ami nekem jó lesz. )
Gondoltam egy motornál hamarabb eléri a magasabb hőfokot az olaj, és nem árt, ha ezen a magas hőfokon sem hígul el az olaj. Rohadtul nem mélyedtem bele ebbe sosem, szóval én most csak hangosan gondolkozom, nem akarok hülyeségeket írni.[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
válasz z123456789 #89522 üzenetére
Minél magasabb annál jobb, api-ból jelenleg sn a max azt csak a legdrágább fullszintetikus olajok tudják célozz meg egy sm-et túl sok szerintem abból se lesz a legtöbb átlag olaj sl az alattit annyira ne nézegess
-
StoneBridge
senior tag
válasz -Mike- #89514 üzenetére
Pannonia nyiltnap:
Itt vannak a reszletek(#89518) vendingo
Vasarnap delutan 15 oratol es hetfon egesz nap kint leszek. A vasarnapi oktatasra ha jol tudom mar nincs hely, a hetfoi nyiltnapra meg lehet jonni.Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
-Mike-
addikt
Holnapra bejelentkezunk vagy nem jelentkezunk be? (Euroring)
-
Topiccsendőr
addikt
A vastagabb olaj nem nyujt nagyobb vedelmet magas homersekleten.
Barmilyen vastag lehet az olaj, egy bizonyos homersekleten (pl palyahasznalatnal nyelgazuzemben) ugyanolyan folyos az 50 es olaj, mint a 30 as. A vastagabb olajjal bizonyos alkatreszek jobban melegednek, illetve felnyomja az olajnyomast, de a siklocsapagyaknal az olajaramlas a lenyeg, illetve az alkatreszek hutese. Egy vastagabb olajjal kisebb lesz a hutese az alkatreszeknek. A vastagabb olaj hidegen is surubb, hiaba adnak ugyanolyan hidegoldali viszkozitaserteket meg, mint egy higabb melegoldalinal. az alkatreszek kopasanak 90 szazaleka hideginditasnal keletkezik.Egyebkent teljesen mindegy, hogy 40 vagy 50 es megy bele, mindegyik valahol jobb, valahol rosszabb lesz. Nem fog tonkremenni ettol a motor, es a mai olajokkal maximum kopadekvizsgalattal lehetne megallapitani, hogy melyik okoz hol kart. De en a gyar altal javasoltat raknam bele, mert a gyarnal nem lehet senki okosabb.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
z123456789
addikt
válasz Topiccsendőr #89527 üzenetére
Rendben, köszi.
MÁS:
alkatrészek ügyében itt kérdezzek inkább, vagy a már javasolt facebook típus spec csoportokban?
Utálom a facebookot, csak ezért kérdezem.Markolatot kellene cserélnem pl. meg majd idővel kell egy bukógomba, mert az egyik az már leszolgált. (Mármint nem nálam. )
Illetve majd ahogy ismerkedem a motorral (és ahogy ismerem magamat) majd szeretnék rajta kopott dolgokat kicserélni.
Érdemes-e aBay és társairól vásárolni, vagy motoroknál ez nem működik.
PL. beütöm ezt, és kidob százat.Autónál egész jó utángyártott alkatrészeket lehet venni, amik működnek is frankón. És nem szelepsapkára gondolok, hanem mondjuk elektromos ajtózár szerkezetre, ami gyáriban 24 000, alin meg 3000.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz StoneBridge #89525 üzenetére
Köszi, jelenleg se motorom, se lábam
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zgospel
őstag
válasz -Mike- #89526 üzenetére
Menjünk! Én a délelőtött javasolnám, vagy az egész napot. Mert ahogy elnézem az időjárás előrejelzéseket olyan délután 6 óra környékére jósolják hogy megjön az eső.
Ha csak délutánra mennénk akkor félő hogy idő előtt el kéne indulni haza azt meg nem szeretnémA kérdés hogy nektek melyik a jó? Délelőtt, délután, egész nap?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
tboldi
nagyúr
Én sem. De ha jók a tapasztalataim a márkával, akkor miért ne?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz z123456789 #89528 üzenetére
A markolatnak kb. 2 paramétere van ami eldönti hogy jó-e a gépedre: a kormánycső külső átmérője és a markolat hosszúsága. Ha ezek stimmelnek, akkor fel tudod rá tenni. Hogy kényelmes vagy tartós lesz-e, az már más kérdés...
-
tboldi
nagyúr
válasz z123456789 #89532 üzenetére
Most éppen Mobil1 van benne, amivel szintén nincs semmi baj, bármikor beletölteném újból.
persuader: Valahogy úgy.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Topiccsendőr #89527 üzenetére
"De en a gyar altal javasoltat raknam bele, mert a gyarnal nem lehet senki okosabb."
Ilyenkor azért eszembe jutnak rémtörténetek, amiket te is szeretsz emlegetni új típusok első évjáratainál...
Ettől függetlenül az állítással egyetértek, csak az indoklással nem teljesen.[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Mivel minden évben Augusztus 20 legközelebbi vasárnapján szoktuk megtartani a családi találkozónkat a saját birtokunkon, ahol általában 50-60 an összejövünk ezért egybekötöttem egy kis karikával az összejövetelt. Szombat reggel 7 - 8 körül indulok, érkezés ahogy kijön.
Ha valaki akar csatlakozni a karikára, vagy csak valamelyik szakaszára, akkor privátban jelezze.[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
A kárszakértő megállapított 360e Ft számla nélküli összeg fizetését, mennyi az esély, hogy a biztosító is jóvá hagyja? (mert akkor elkezdeném megrendelni a dolgokat)
-
RAiN91
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz RAiN91 #89548 üzenetére
Gondolom, a motort mindenképpen meg akarod csinálni - de arra számíts, hogy zsebből kell esetleg kifizetned az alkatrészeket, és csak jóval később látsz pénzt a biztosítótól. Ha ezt be tudod vállalni, akkor miért ne rendelhetnéd?
-
zgospel
őstag
válasz RAiN91 #89548 üzenetére
Nekem amikor az Allianzzal volt dolgom a kocsim miatt, akkor elég gyorsan ment a dolog. Húsvét hétfőn történt az eset, kedden bejelentettem telefonon, csütörtökön már ki is jött melóhelyemre a kárfelmérő, 1 hétre rá hívtak telefonon a megajánlott összeggel amit elfogadtam, rá 2 napra pedig már a számlámon volt a pénz.
Ha számlásan csináltatnád és törzsvendég vagy a szervízben akkor biztos kitalál neked valamit a szervízes hogy jól gyertek ki belőle
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest