- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
Daywalker #43577 üzenetére
Ez tényleg kényes téma. Azt hiszem mf. -fel is volt hasonló családi probléma, bár ott talán a motor beadagolással voltak gondok.
Két élű a dolog, de én így cselekednék;
Mivel családi körről van szó, ezért a kellő elmélkedés - tapasztalat megosztást követően, valahogy óvatosan beadagolnám, h ha elviszi, minden felelősség őt terhel - bár családon belül ez evidens, így meglehet, h nem is kell mondani.Attól függetlenül, h az "öregek" Pannóniához szoktak, hidd el, h náluk - főleg egy ilyen tapasztalt embernél - érvényesül az "évek és a rutin" szólás. Biztos vagyok benne, h maximális koncentrálással és ésszel próbálná ki, s nem lenne probléma.
..aztán, ezek után csak még jobban bevágódsz nála.
-
runner 125
nagyúr
Visszatérve a fentebb linkelt R1100S-re...
A jelek szerint nem volt olyan rossz vétel, mivel már tegnap óta nem elérhető a hirdetés. -
runner 125
nagyúr
válasz
Kroni1 #43425 üzenetére
Pontosabban 1085ccm, ez az R1100S
..bár, mind1, h 1,2 vagy 1,1 - mivel 1000ccm-től ugrik a kategória.mod.
_
Hála ég vidék (Nyugat) ebből a szempontból előnyösebb. Őszintén, én itt még nem is hallottam motorlopásról.
Mi több, én melóba, és suliba is egy Jog-gal járok úgy 7-8 éve, naponta több órákat otthagyom a vasúton, még csak kormányzár sincs rajta, soha nem bántották. Kopp-kopp.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #43403 üzenetére
Tanulság; zárt helyen kell tartani a motort.
Bár, mi családi házban lakunk, így garázsban tartom mindig, így az esélyt sem adom meg, h valaki lenyúlja.
Értelemszerűen nagyvárosban nem mindenkinek adott egy zárt garázs, de pl. egy motor nem foglal sok helyet. Nem egy fővárosi barátom pl. haveréknál/rokonoknál tárolja, vagy szimplán bérel neki egy lyukat.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Shkiz0 #43381 üzenetére
Vazeg, azért egy sor2-es, léghűtéses GS-t ne hasonlítsunk már egy sor 4 vagy V2 650-hez, ég és föld, hidd el.
Egy olyan ideális tanulómotor, nem véletlenül van kb. minden autósiskolának..
A V2-ben olyan 'icsa nyomaték van, h a GS után beleszeretnél. Hidd el.mod.
Menj el és próbálj ki egyet, addig nincs értelme elmélkedned róla, s utána már tudsz mihez viszonyítani.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Shkiz0 #43360 üzenetére
Áh, az ezres speed-ek kifejezetten vaddisznók, mondhatni "kezdőknek" nem ajánlott!
..én mindenképpen azt mondom, h 600-ast bőven be lehet vállalni MZ után, vagy egy 750-est. Ezt pont annyival erősebb, h még magabiztosan motorozható. Illetve a több nyomaték miatt, városban is könnyedebben terelgethető.
Persze - mint sok minden - a motorozás is fejben dől el. Én tudom magamról, h nem tudnék kellő önfegyelemmel kordában tartani még egy ezres speed-et.
-
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #43349 üzenetére
Jah, ..kibszott bürokrácia.
Fél éve adtam el az oszták import Vitara-mat, 20 éves autó volt, 240k volt a reg.adója, borzasztó na.Kardánra szerintem 50.000-ig nem lehet gond, utána is max 15.000-enként kell ellenőrizni, de ez csak tipp, ezeket nem ismerem.
Videjjó volt pár napja, azt hiszem Inti linkelte.Azt tegyük hozzá, h ez egy falusi kárpitos, ettől függetlenül minőségi munkát végzett.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #43342 üzenetére
Szerintem tuti.
Egy részből láttam én már eleve vastagabb üléseket, vagy pl. jóval puhább töméssel a gyárit... Itt helyben van egy kárpitos fickó, ..volánnál dolgozik. Haverom DL-jét 3500-ért húzta át anyaggal együtt.Épp' most kerestem rá a reg.adó - átírás költségeire, mivel pont 1000 ccm-től ugrik a kategória, így erre csak a reg.adó 230.000 Ft + átírás;
Forgalmi engedély: 6.000 Ft
Törzskönyv: 6.000 Ft
Vagyonszerzési illeték: 26.400 Ft (cm³ alapján)
Eredetiség vizsga díja: 17.000 Ft
Összesen: 55.400 FtÚgyhogy, ha 800-ért odaadná, akkor is kb. 1,1 be jön ki.
Maximum akkor éri meg, ha kevés km-t futott a gép - ami jelen esetben igaz is lehet, mert a - tegyük fel valós - 38.000km egy ilyen boxermotornak semmi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #43340 üzenetére
Ez is pengének tűnik, legalábbis fotók alapján nagyon egyben van.
De teljesen elbizonytalanodok.., mégiscsak 11 éves motor, és ez is milla fölött lenne, mire rendszámot kapna.
...Jaja, azok is állatok, de sajna mind rohadt drága. Úgy rémlik nem is olyan régen Zsolte is nézegette őket, majd 2 milla belőle egy 50-60.000km-t futott darab. Hol élünk?!
Ahogy nézem ezt az R1100S-t, kb.derékszöget zár be az utas combja és alsó lábszára, biztosan sokkal kényelmesebb, mint egy speed. Nem beszélve arról, h német motor, s minden téren nagyobb a japóknál. Ennek én kifejezetten örülök is a 187 cm-mel, 103kg-mal.
-
runner 125
nagyúr
Áh, tegnap beleakadtam ismét a BMW R1100S-be, egyre jobban bejön ez a vas. Iszonyú durva szerintem.
A piaci ára sajnos jóval magasabb a többi motornál, de pl. ezt még be tudnám vállalni. Egy valami tart vissza; az alkatrészár. Egy árva szelepdekli 46 rugó rá, akkor mennyi lehet egy komplett fejidom?! - Ami, ahogy nézem egybe van építve a tankkal..A kardán hajtás nagy érv. Kötelező szervizkor ezekben mit kell cserélni? Eddigi itthon csináltam mindent, ezt meg pláne fájó szívvel tolnám be márkaszervizbe.
Bszottul szóóól ez a csacsi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Integra #43258 üzenetére
..és nő is járt hozzá?
mf.
Mindent lehet.
..csak pénz kérdése. Inkább nem éri meg.. , mivel többe jönne ki egy ilyen gép rendszámozása, mint amennyit a motor ér.
Nem tudom milyen helyen laksz - van-e utánfutód. De pl. egyik barátom abszolút hobby szinten crossozik. Vett már jó pár éve egy YZF-250-es 4t Yamha-t, s azzal járja a határt, ha kedve támad, illetve, ha pályázni, akkor feldobja futóra és elviszi.
..ha, én vennék, csak 2t-t, mivel egyszerűbb szervizelni - jah, és rendszám nélkül terepre. -
runner 125
nagyúr
Kb 100k a papírozása ezeknek.
Nézegettem már én is, a motorok nem olcsóbbak annyival, h megérje egyért kimenni, pláne 4-500k -s kategóriában, főleg, ha figyelembe vesszük a sok utánajárást, mire rendszámot kapsz.
A nepperek egyszerre többet hoznak be, akad, h sérültet is, így már megéri. De ehhez kell egy megbízható forrás is, mert attól, h a fotók alapján szépnek hat, még lehet szar. -
runner 125
nagyúr
Várd meg a többiek véleményét is.
..én azt mondom, h valahol mindenkinek el kell kezdeni, s nem biztos, h az a legjobb alternatíva, ha az ember vesz egy matuzsálem gépet, aminek az orrán száján folyik az olaj, vagy éppen eldobálja a sebességeket. Nem, h tapasztalatot - inkább csak kínt szerzel vele.
Rutinon és városi vezetésen az elvét megtanulod. Kellő önfegyelemmel és odafigyeléssel meg lehet tanulni egy drágább gépen is motorozni, úgy, h nem dobod el.
Úgy rémlik Djuree is Mz-ről ült át Fazer 600-ra.
Nem beszélve arról, h már elkezdődtek a különböző vezetés-technikai tréningek, amiken baromi sok mindent meg lehet tanulni. - Számtalan helyen nem saját géppel kell menni, ez is nagy előnyük.Másik alternatíva, ne mosolyogj nagyot, ha abszolút nem érdekel.
Épp' fentebb dumáltuk Gabo-val, h nem hülyeség crossozni. Én pl. utcán mentem mindig is, de sokszor megfordult már a fejemben, h milyen frankó volna egy 125-250-es 2t crossgép. Hidd el, h egy ilyennel sok rutint szereznél, már rövid idő alatt is.
Noha ez esetben attól sem kell félned, ha egyszer-kétszer eldobod...
Annyi pénzért lehet egy jó kis 2t crossgépet venni pár hónapra...összességében én azt mondom, h minimum egy 5-600k kell ahhoz, h az ember kifogjon egy megbízható motort, amin csak a kötelező szervizeket kell elvégezni és bátran neki lehet vágni vele több száz km-nek.
Sor 4 blokkal, pl fejidomos Hornet (600s), esetleg Bandit, Fazer...
Vagy mindenképpen guggolós, ráfekvős motort akarsz? -
runner 125
nagyúr
Nem akarok túl illúzióromboló lenni, de, ha kivitelezhető - a helyedben én tennék még hozzá. Ennyi pénzért az elvárásaidnak megfelelő gépet nehéz találni. Speed-ekből talán VFR 400..
Vagy nakedbike-okból 250-400-as Bandit-ok, de ezek mind 15-18 éves gépek, amiknél minden bizonnyal nagyobb eséllyel fordulnak elő meghibásodások. -
runner 125
nagyúr
válasz
Daywalker #43205 üzenetére
Ha, veszel töltőt csakis normálisat.
Az ilyen pár ezer ft-os töltők szarra sem jók.Persze, h az lett. Két dologtól függ; ha mélygarázsba / nyilvános helyre rakod eleve felverik az autók a port, vagy nem volt a ponyva alja eléggé összehúzva.
Mi családi házban lakunk, garázsban szoktam tárolni, nagyon minimális por éri a ~ fél állás alatt. -
runner 125
nagyúr
válasz
Djuree #43186 üzenetére
Egyet kell értsek.
A bukógomba az esetek nagy részében jól működik, de ott van az a bizonyos pár százalék, amikor máshogy esel, más talajon ér földet a motor, adott esetben beleakad valamibe, s nem a fején kapja az ütést, hanem pl. oldalról. Így viszont nagyon könnyen megcsavarhatja a vázat.
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
Daywalker #43162 üzenetére
Ezzel kapcs. még annyit; h, - bár nem tudom, h otthon cseréled-e vagy szervizben az olajat, de, ha otthon, akkor érdemes gyakorlatilag "kirázni" belőle.
Az enyémnek az olajteknője ráadásul pont a leeresztőnyílással ellenkező irányba mélyül - ami annyit takar, h jó fél deci olaj mindig maradna az alján, ha nem borítanám meg a motort, majd földig. -
runner 125
nagyúr
válasz
yodamastah #43109 üzenetére
Értem.
..nem volt még ilyen gépem, így csak tippeltem a dolgot, de köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
spyduck #43055 üzenetére
"Ha meg rendszám alapján feljelent nyilatkozol egy közeli hozzátartozódra mivel arra nem vagy köteles terhelő vallomást tenni és így az eljárást megszüntetik."
Te, ezt nem törölték már el?
Legalábbis a trafik alapján ez már nem módi, mivel ott szépen annak küldik - s kötelezik befizetésre - a csekket, akinek a nevén van az otó.
Szerintem motornál is, ha rendszám alapján lefülelik, akkor szépen megy a tulajnak a csekk.
(#43043) Steven
Jaja, akörül volt enyém is.
Bár, őszintén szólva enyém nem lett "hozzáhangolva", mivel így is sokkal durvább volt a menetteljesítménye, illetve ez egy injektoros blokk, így elvileg utána tudott állítani.
Mindenesetre holtpontok, torpanások nem voltak. -
runner 125
nagyúr
válasz
Gaboman #43040 üzenetére
Nekem pl. a Nexus-on a gyári dob ~ 20kg volt, a rajta lévő Finster aludob meg, jó, ha kettő.
..igyekeztem reálisan látni a helyzetet, de meg vagyok győződve, h a Finster dobbal sokkal jobban húzott.
Persze ez nem mérvadó, igazi teljesítménynövekedést egy kész rendszer (leömlőkkel együtt) ad. -
runner 125
nagyúr
válasz
koshmar #43021 üzenetére
E-e SM-ek amiket meg lehet fogni fékezés nélkül.
Kakucsringre le szoktunk járni nyaranta, na ott vannak vadállatok, akik így közlekednek. Visszadobálja a sebességet, és egyszerűen blokkolja a kereket, meg már rakja is be az orrát a kanyarba - ezzel egy időben teszi ki a seggét. Nagyon komoly. -
runner 125
nagyúr
válasz
Steven #42985 üzenetére
Éppen ma délelőtt vásárolta be édesanyámnak, és ránéztem ezekre.
Igazság szerint a szokásos "német minőség olcsón áron"-t akarják az emberek torkán lenyomni. A tanktáskát néztem meg bővebben, nagyon sok varrás mentén felálltak a szálak - nekem ez már pont elég ahhoz, h vissza is rakjam. -
runner 125
nagyúr
válasz
mocsanisi #42970 üzenetére
A minap, mint, ha azt olvastam volna, h érdekel a rendőri pálya - azt nyilván tudod, h ha egyszer is lesz egy minimális priuszod, már csúszó.
Rendben, én nem akarlak befolyásolni, csak leírtam a tényeket. Kockázatos így motorozni - pláne, ha motorosrendőrrel találkozol. Egy kicsit rutinosabb ember a hangjáról megmondja, h biztosan nem 50-es.
-
runner 125
nagyúr
válasz
mocsanisi #42968 üzenetére
50-esnek papírja nincs, csak adás-vételije.
Te tudod, de én biztosan nem vállalnám be. Egy részből így esélytelen élvezettel - és teljes figyelemmel motorozni - ugyanis majd folyton a rendőröket fogod figyelni, és tele lesz a gatyó, ha megállítanak, vajon észreveszik-e.
...
-
runner 125
nagyúr
Ezért állok folyton járda szélén...
-
runner 125
nagyúr
Nah srácok, kezdődik.
-
runner 125
nagyúr
válasz
alvaro #42894 üzenetére
Jaja, persze, ez automata.
Váltósnál akkor mi a spóri titka?!
..de nehéz elképzelni, h ez ne működne ott is. Hiszen, logikusan gondolkodva, ha autónál is odataposol neki, eleve több üzemanyagot fecskendez be.
Magyarán, ha motornál is szépen egyenletesen gyorsítasz, nem tiltásnál váltod el, s nyomatékcsúcson tartod az utazótempót, elvileg meg kell mutatkoznia a fogyasztáscsökkenésnek...vagy, ez Te h gondolod?
mod.
Zsolte, hm, tényleg lehet benne valami, mivel ha tényleg egyenletesen gyorsítasz sokáig minden bizonnyal több üzemanyag elmegy, mint, ha odacsapod neki és tartod
Igaz.
-
runner 125
nagyúr
válasz
alvaro #42892 üzenetére
Persze, nyilván vezetési stílus kérdése is.
Nekem is volt a Nexus-szal olyan időszakom, amikor arra hajtottam, h minél kevesebbet egyen. Ugye ez 500ccm, 1 henger, injektoros. 90 fölé nem húztam, s azt a tempót is jó 1 perc alatt értem el vele.Így alig evett többet, mint 3 liter.
-
runner 125
nagyúr
válasz
zoltanz #42858 üzenetére
Nem egészen értem a hsz.-od, - pl. mitől lesz egy enduro "hobby-enduro"?
..és miért kell a V2 ekkora mociba?Enduróból az igazi feeling szvsz az 1 henger, van nyomaték alul is, nem beszélve a hangról.
Ha már városi enduro-t vennék lehetőleg jó ér/érték arányban, alternatíva lenne a DRZ-400 SM szettel pl.
-
runner 125
nagyúr
Nézem ezeket a használt GS-eket, nem semmi.. .ezeket tényleg világot járni veszi az ember. Az 5-6 évesekben is 90-100.000km.
-
runner 125
nagyúr
Mák?!
Ez kb Isteni szerencse, a csávó még csak el sem esett, állva "szállt le" róla.
Durva nagyon. Mondjuk hol máshol - ismét -, mint az amcsiknál. Felét kerékpárra sem engedném, nem autóba.
Mindenesetre tény, h a konklúziót mindenki alaposan vonja le.
...
Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest