- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Külföldi SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
válasz
superecneB #8939 üzenetére
Egy erősítő felső (és alsó) határ frekvenciája, a maximális erősítéstől számított -3dB-es pontban van. (Vagy a max erősítés, ha nem dB-ben van, és szorozva gyök2-vel.)
A másik, meg csak szép szerkesztés, vagy behelyettesítés az átviteli függvénybe.
1. max freki, 2. Fa, és kész. -
Kvazár
őstag
Amikor büdös volt, akkor miről ment a venti?
Szagold meg külön is azt a modemet, amikor nincsen bedugva. Ha alapból is büdös, és össze tudod úgy rakni, hogy nyoma ne maradjon a szétszedésnek, akkor, hívd ki a szolgáltatót, mert annak a javítása/cseréje az ő dolguk.
A minéknél legalább is régen így lett volna, ha tönkremegy, hisz a szerződés szerint az nem a mi tulajdonunkat képezte, hanem a szolgáltatóét. -
Kvazár
őstag
A rácsatlakoztatáshoz tuti kell egy kis barkácsolás, de igen, elfogja bírni. Igaz nem fog max.-on forogni, de szerintem az is elég lesz.
Pontosa, hogyan is teszed rá a ventit? Leveszed a modem tetejét és mellé rakod?
A legegyszerűbb házi praktika az, hogy fújd ki levegővel, és állítsd az oldalára, de ha ez nem elég akkor jöhet a venti. -
Kvazár
őstag
Hali!
Nekem Revoltec zöld, és uv 2-2x30 centis van.:[link]
(igen mennek átkötve)Még az oldallap alakítás alatt áll, majd utána nemfognak kilátszódni, és vakítani.
Feszben. meg igen, csak 12 V kell nekik. De én a vinyókkal nem tenném 1 ágra, kitudja milyen zavarokat termel az invertere.
-
Kvazár
őstag
válasz
schlecker #8888 üzenetére
Ha csak azért szeretnéd, hogy tudd monitorozni, akkor biztonságosabb, ha csinálsz egy csatlakozó átalakítót, és a fekete-pirosát a táp fekete-sárgájára kötöd, majd a pumpa sárgáját csak úgy külön a lapra.
Így 100%-os biztonsággal tudod használni, mert a tápodnak azért illik bírnia, és mégis tudod monitorozni. -
Kvazár
őstag
Bocsi, siettem, mert indulnom kellett, a led nyitó feszültségét tényleg lehagytam.
Tehát az ell.áll. értéke=(Tápfesz-led nyitófesz(kat adat))/led kívánt árama (kat adat).
Ezen neked nem tudom mi a nem áramgen.-es meghajtás, de nem is érdekel.
Remélem ez már korrektnek tűnik.De még az alap kérdésemre most sem kaptam választ, csak 1 téves megnyilvánul lett korrigálva.
Tehát aki tudja az alap kérdésre a választ az írja meg.
-
Kvazár
őstag
Ha 5 V-od van és 20 mA-ral szeretnéd a ledet meghajtani, akkor 250 "ohm" -os ellenállás kell, de nekem tök 8. R=U/I.
És mivel sorosan van kapcsolva a led az ellenállással, így tök mindegy milyen ledet teszel oda, azon 20 mA fog folyni. Az, hogy ez az adott led esetén mire elég, azt meg kell nézni a katalógusban.Mint írtam ez nekem tök 8, mivel nem ez volt a kérdésem.
-
Kvazár
őstag
Az volna a kérdésem, hogy van két azonos típusú, de más színű dupla-dupla fénycsövem, és azt megcsinálhatom, hogy a transzformátorokban át kötögetem őket, hogy ne 2 azonosom, hanem 2 vegyesem legyen?
Csak azért kérdem, mert hátha nem azonos a munkapontja, vagy a fesz, vagy áram, vagy mittom én igénye az eltérő színű fénycsöveknek, és akkor a 2 szettemet lenulláznám.
Egyébként az eltérő munkapontok miatt van az is, hogy amikor a zöld led helyére kéket raknak, az olyan erősen világít, hogy majd kiégeti a szemedet.
Képek:[link]Lehetőleg olyan írjon, aki kontárkodott már ilyennel, és ne olyan aki úgy kezdi, hogy úgy gondolom..., mert azt már egy tápom bánja
-
Kvazár
őstag
Nem tudom milyen a telefonja, de ennyi pénzért, akár már 2 aksit is vehet, ha meg UT.- vesz, akkor 3-at.
Ezt a típust nem ismerem, de más típussal már találkoztam. Az olyan volt, hogy 3-4 óra napoztatás után lehetett a telefont 5-6 percig használni, így szerintem az is a semmire nem jó kategóriába tartozik.
Igaz, amit linkeltél, abban van aksi is, ami dicséretes, és gondolom az árát az is megdobja rendesen.De amúgy jó kis cucc. Ha 5e-be kerülne, még meggondolnám, hogy vegyek-e én is egy ilyet, pedig semmi szükségem sincs rá.
-
Kvazár
őstag
Rengetegféle ilyen megoldás van.
Egy alap Nokia
Ilyeneket után gyártottan tömegével lehet kapni. Áruk 1-2e-től akár 5e is elmehet.
Némelyikbe több elem is rakható.Ezek szerintem mind vackok. Nekem is van egy olyanom, amibe 4 db AAA-s elemet kell belerakni, és bár a teló ilyenkor jelzi, ha rádugom, de semmit sem ér. Nincs benne elég kraft.
De vannak az aksisak: [link] [link]
Ezek talán megérnék, ha többféle telefonod van, és 1 eszközzel akarod megoldani, de a legtisztább, és legjobb, ha veszel pótaksit és kész.
-
Kvazár
őstag
Ezt a tápos topicba légyszíves.
Ott minden 2. sor, az, hogy az everest nem multiméter.
Valahogy nekik sem jön be az evereset által kiírt érték.De, ha megméred multiméterrel, hogy jó-e, akkor nem tartom valószínűnek, hogy gáz lenne.
Na jó talán nem minden 2., de elég sűrűn oltogatják az olyanokat, akik azzal kezdik, hogy az everest szerint...
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Tud valaki olyan helyet Budapesten, ahol plexit lehet kapni olcsón.
Sima egyszerű átlátszó kéne, max. 5 mm vastag.
Az lenne a legjobb, ha méretre is tudnák vágni, de mm pontosan, különben semmi értelme. Nem kéne valami nagy flik-flak, csak 2 téglalap alak kéne, de a gépben nincs túl sok hely, ezért kéne a mm pontos váltás.
Rögzíteni, meg ragasztással szeretném, így ha ragasztót is tudnátok ajánlani hozzá, az lenne csak igazán tuti.
Thx. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- DUNE médialejátszók topicja
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Micro Four Thirds
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest