Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12675 üzenetére
És attól, hogy van mondjuk 12V még nem biztos, hogy jó is az alaplapi pwm vezérlő, látni kellene a kitöltési tényezőt. 25kHz-es ( nem biztos meg kell nézni ) az alapfrekvencia, normálisabb multiméterek tudnak ilyet mérni, de szkóppal lehet látni mi is a helyzet.
(#12677) Wind-Storm: 100 Ft-ért nem kapsz forrasztópákát teszkóban sem. Mellesleg elég sűrűn blankolok ventiket blankolóval és még nem szakad semmi sem.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12673 üzenetére
"Fogsz egy nyomorult forrasztópákát és körbeolvasztod rajta a szigetelést, majd lehúzod."
Inkább egy blankoló fogó 200 Ft a tescoban és használható. A forrasztó hegyének nem használ a ráolvadt műanyag.
"A műszert 20 Voltos DC méréshatárra kell állítani ha a venti tápját szeretnéd kimérni, de inkább ne tedd, mert még véletlenül rövidre zárod a tüskéket és kinyírod a foglalatot/rosszabb esetben még más baja is lehet a lapnak."
Az ideális feszültségmérő ugye szakadást jelentene, itt egy hatalmas ellenállást, árammérésnél lehet rövidzárlatokat csinálni.
-
moha21
veterán
válasz
intercooler #12620 üzenetére
Üdv!
Áganként 2,5 A áram folyhat át. 30 W / 12 V = 2,5 A.
Azért itt írják, hogy 90 W meg hasonló őrületek... PC- házban én még nem nagyon láttam olyan ventilátort ami 30 W körüli villamos teljesítménnyel bírna, a 10 W körüliek is már erős jószágok.
-
moha21
veterán
válasz
oroszbence #12614 üzenetére
Mit oszt el? És miért kell olyan vékony legyen?
Ha nincs nagy erőhatásnak kítéve akkor nem kell végighegeszteni, elég pár helyen hegeszteni, az azért nem nehezen kivitelezhető, ha van AWI, készülék. Hozaganyag sem kell szerintem elég pár helyen "összeolvasztani " őket.
-
moha21
veterán
válasz
oroszbence #12610 üzenetére
Igen lehet argon védőgázas wolfram elektródás eljárással, de már az 1mm-es anyagot is nehéz így szépen hegeszteni. ( hegesztő vagyok ).
-
moha21
veterán
válasz
andrade #12581 üzenetére
"A varisztor olyan elektronikus alkatrész, ami adott feszültség felett hirtelen vezetni kezdi az áramot. Ezt a tulajdonságát túlfeszültség korlátozására, vagyis az áramkör védelmére lehet használni: az eszköz egyszerűen eldisszipálja a túlfeszültség energiáját."
A termisztor meg gyakorlatilag hőfüggő ellenállás és egy külön áramkörrel a ventilátor fordulatát szabályozza. NTC is lehet ez az elem.
-
moha21
veterán
válasz
gyenesmartin #12571 üzenetére
Én is azt javaslom, hogy inkább fektess be egy ilyenbe. Én is inkább így szoktam. Persze olcsóbb lehet egy AT-s táp, de már több hátránya van idővel, mint előnye és azért ez sem egy kifizethetetlen összeg.
(#12573) ZetorGumi : De az 1 db HDD- ami induláskor esetleg elérheti a 20 W-ot, de utána 3-4 W max. a fogyasztása. A másik dolog meg, hogy elég sok fajta PSU létezik, semmi gond nincs azzal, hogy nálad megy, menjen is sokáig.
-
moha21
veterán
válasz
ZetorGumi #12569 üzenetére
"Van egy ATX-es tápom, amin csak egy merevlemez csüng, és át van benne kötve a venti, és még nem pukkant, pedig 24/7-be megy már vagy 2-3 hónapja."
Nekem is van ilyen tápom csak egy 2 x 14 W-os erősítő megy róla. Ettől még nem lesz a megoldás tökéletes vagy mások számára is feltétel nélkül ajánlható.
Lehet a tápban olyan alkatrész ami állandóan melegszik és a ventilátor nagyobb fordulatára szüksége lehet.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12476 üzenetére
Fogalmam sincs, de úgy alakítja az ember át ahogy nem szégyenli .
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12465 üzenetére
[link] ?
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12341 üzenetére
POSITIVE VOLTAGE REGULATORS [link]
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12310 üzenetére
100 m^3 / h = ~ 58,86 CFM inkább.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12307 üzenetére
Nos, azért jobb helyeken a hangot sem füllel mérik.
(#12308) DemonDani : Milyen tápba kell?
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12277 üzenetére
Mielőtt rádugsz valamit multiméterrel dióda vagy ellenállásméréssel nézd meg, hogy melyik pontok lesznek azonos feszültségen. Könnynek ki lehet sakkozni utána mi merre megy és így a táp zárlatát is elkerülöd biztos.
-
moha21
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12148 üzenetére
Nem lehet, hogy mezei mikro kapcsolók csak a "körítés" más?
-
moha21
veterán
válasz
csabyka666 #12105 üzenetére
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12102 üzenetére
Mondjuk az F12-nek a gyártó 400-1500 -as fordulatszámot ír.
-
moha21
veterán
válasz
dfdfdf #12033 üzenetére
Nekem van itthon mini sarokcsiszolóm, de nem filléres tétel volt. Azzal pofonegyszerű a dolog, bár sok egyéb mással is lehet. Nyilván nincs otthon CO2 lézere, így marad a fúrás.
A sík felületet meg csak tudja biztosítani mindenki, ha nem akkor mással kell megcsináltatni és kész. -
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11997 üzenetére
Elég sok ilyennel pasztával találkoztam, nem kifejezetten áram vezetésére használják. :-] Szerintem ezüstöt ez is csak távolról látott.
-
moha21
veterán
válasz
superecneB #11926 üzenetére
Nem, az eszköznek ugyanannyi lesz az áramfelvétele, mint eddig.
-
moha21
veterán
válasz
superecneB #11914 üzenetére
Elvileg ugyanakkora U mellett ugyanakkora I-t kellene kérjen. Használhatod.
-
moha21
veterán
válasz
agoka07 #11912 üzenetére
Én biztos csinálnék hozzá egy külön erősítőt. ( Már ha villogtatnék ilyet így
).
A hangerőt meg be kell állítanod, mert az amplitúdó nyilván a mélynél fogja előbb kinyitni a Tr.-t.
Egyébként tényleg a mély ütemére akarod villogtatni? Mert ez arra lesz jó.Mondjuk legyen 3V a nyitófeszültség ( nem tudom mennyi ) akkor már a 4 db nem fér be sorban. 2-2 párhuzamosan kötnék velük sorban 2 ellenállás. 470 ohm körul.
-
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11725 üzenetére
Azért lehet jó dolgokat venni, én viszonylag potom pénzekért vettem "rossz" VGA-kat, BIOS-t frissítettek rajta és elszállt közben vagy valami. Lökni kell egy új bios-t rá és csók.
-
moha21
veterán
válasz
FireKeeper #11723 üzenetére
Kép alapján sajnos ezt nem fogja senki megmondani neked. Nálam volt már VGA ( 6600GT ) amin egy FET volt halott cserével működött, de persze azt is multiméterrel tudtam felderíteni.
-
moha21
veterán
válasz
FireKeeper #11721 üzenetére
Nincs link.
-
moha21
veterán
válasz
fulltime4wd #11712 üzenetére
Nem lehet, hogy az a fordulatszám visszajelzés lenne?
-
moha21
veterán
válasz
superecneB #11702 üzenetére
Adapter működik? Polaritás rendben van?
-
moha21
veterán
válasz
adamovics91 #11691 üzenetére
Nem párhuzamosan gondoltad?
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11675 üzenetére
Szerverből való ventilátorok csatlakozók nincsenek már rajta, mert nálam sehova sem passzolt. 16 V-ig szoktam nyúztam őket, 12 V-on 5700 rpm : [link] gondolhatod milyen mikor 16 V-al megkínálom :>
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11672 üzenetére
-
moha21
veterán
válasz
haromegesz14 #11667 üzenetére
Előbb próbáld ki, hogy valóban a piros vezetéken kapja -e a feszültséget. ( Van erre képem direkt eltéve, hogy nem mindig így van ) Ha működik akkor összeforrasztod a másikat meg leszigeteled. / én zsugorcsövezni szoktam általában.
-
moha21
veterán
válasz
sanyek2 #11581 üzenetére
Akármelyik olcsó multiméterrel tudsz ellenállást mérni. Direkt egy olcsó fajtát linkelek be : [link]
Ott van az ohm jel és a méréshatárok. 220 ohm-os ellenállást 2000-es méréshatárral tudod a legpontosabban megmérni.Arra figyelj, hogy jól érintkezzen és a kezed és más ne érjen bele a mérésbe, mert akkor más eredményt mutathat.
-
moha21
veterán
válasz
Scaevola #11563 üzenetére
"Elméletileg a hálózati feszültség nem ráz, nyugodtan próbáld ki..."
Mégis elég sokan halnak meg benne.
Százalékosan csökken az esély attól függően, hogy merre megy az áram az ember testében és hogy mondjuk száraz -e a keze, esetleg vastagabb a bőre, de ez más dolog.
Azt azért ne várd, hogy a szobába behúzzák a kábelt mindenhova, ha jól tudom erre nem kötelesek ezt saját zsebből kell állni.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11556 üzenetére
Gondolom nem gumicsizmában szeretne PC-zni, meg vasalni.
Egyébként a gumicsizma nem földel csak szigetel.
földelésről google 1 találat : [link]
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11450 üzenetére
Azóta már született életképes megoldás : [link]
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11441 üzenetére
Így a graetz is fűteni fog, IC is, ellenállás is, ( ha mondjuk valami 1n5xxx z dióda lenne ellenállás helyett az is ). A telefontöltő miért nem jó? Be is van csomagolva.
-
moha21
veterán
válasz
kmisi99 #11070 üzenetére
Az összes elkót cseréled, nem kell méricskélni. Polaritásra figyelni, meg a primer puffereket kisütni előtte.
(#11072) Kvazár : Miért ne lehetne akár olyan trafót is készíteni? Mgg ellenállásból, diódából is építhető, kérdés mire kell 220 V.
(#11078) Petzval : Nem abnormális vagy méréshiba, vagy szar ( öreg ) a kondi.
-
moha21
veterán
válasz
speed471 #11030 üzenetére
Hőérzékelős ( NTC/ PTC bár inkább előbbi ) vagy manuális vezérlés ( potméter ) az opcionálisabb? Majd más linkel én most nem tudok se feltölteni se keresgélni nagyon sajnos. De googlin te is meg tudod nézni, ha rákeresel ezekre a szavakra. Potméter méretezés van itt is PH-s blog-ban.
-
moha21
veterán
válasz
fenergie84 #10993 üzenetére
Nekem is IBM házam van az is 18 kg. A CPU nyáron is 32 C.
-
moha21
veterán
válasz
hypno skate #10981 üzenetére
Meg azért van, hogy acélból is készítenek házat.
-
moha21
veterán
válasz
[CS]Blade2 #10876 üzenetére
igen.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #10870 üzenetére
Akkor az mi?
-
moha21
veterán
válasz
haromegesz14 #10867 üzenetére
Lehet fűrésszel is. Én jobb napokon flexxel kivágom
Amúgy igen vannak ilyen kis méretű sarokcsiszolók azzal szépen ki lehet vágni, utána meg sorjázni lehet stb..
(#10868) Wind-Storm : Azért írtam, hogy nem mindegyiknél. Tudok mutatni olyan ventit amin a kék a föld.
-
moha21
veterán
válasz
bugizozi #10864 üzenetére
Szia!
Fogod megkeresed melyik a 12V -os ága a ventinek meg a földet ( a föld 99%-ban fekete, a 12 V sárga ,de érdemes megnézni. És közé beraksz egy potmétert.
Előtte azonban ezt fusd át: potmeter_meretezese_huteshez
Relatíve filléres a dolog.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #10862 üzenetére
Néhány ventilátor 5 V -on meg sem moccan, ha meg szabályozni akarja miért nem potméter?
-
moha21
veterán
válasz
fenergie84 #10803 üzenetére
A lényeg ,hogy csak egy pillanatra zárja az áramkört.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged