Hirdetés

Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• DDAVID

csendes tag

Sziasztok!!

a 6230am headsetjéről lenne szó.

beszúrom egy korábbi hozzászólásomat az index fórumráól. ott segítettek, de csak részben.

szóval:
    a problémám az lenne, hogy a headsetem egyik fülhallgatójának kábele megtört valalhol a tövénél. ez biztos.

nem akarnék feltétle egy új headsetet venni, szeretném megoldani jackdugaljas átalakítással. már vettem sztereó kábelt és lengő jack lyukat, de lenne pár kérdésem:

az működne, ha nem a headset nyákjára forrasztanám a kábelt hanem leolvasztanám azt a kábelt ami a telefonból megy a nyákra?

összesen négy kábel ment eddig a fülhallgatókhoz(L+,L-,R+,R-), ezért volt sztereó, ugye? ez után hogy csináljam? a kábel sztereó, tehát két szál fut egymás mellett, de a jacklyukon összesen három láb van(egy hosszú amin van egy apró lyuk +két fövidebb, szintén egy-egy lyukkal).

mit forrasszak hova?

esetleg csak egy-egy kábelnek kell mennie mindkét helyről? vagy hogy van ez?

vagy az egyik fülhallgató jelét kell kivezetni a jackre? de akkor a zene egy részét nem si hallanám(mert ugye a két fülhallgatóban sem mindig ugyanaz szól)

na, az hosszú lett és zavaros:)de telán meg lehet érteni

erre kaptam a választ:

Valszeg L-, R- a hosszúra, L+ az egyik rövidre, R+ a másik rövidre. Az L+ megy arra, amelyik a jack dugó hegye, tehát valószínűleg a legbelső kicsi.

A headseted csak hallagtó, vagy van benne mikorfon is?

erre volt a válaszom:

van benne mikrofon is... ez számít valamit? úgy akarom csinálni hogy leolvasztom a kábelt a nyákról, és ahoz forrasztom hozzá a vezezéket, nem pedig úgy hogy a jackdugaljt forrasztom a nyákra(lehet hogy már írtam). lehetr hogy akkro nem beszélhetnék headasettel mert nem hallanám? eddig azért nem gondoltam így, emrt azt hittem hogy a beszéd jelént is közvetlenül a telefontól kapja és akkor nem számít hogy átmegy e a nyákon a jel.

a másik dolog hogy a sztereó kábel amit vettem olyan hogy minkét száljában van még egy-egy vékony szál, amit körülvesz egy gumiréteg és a körül meg egy vezetékréteg, aztán a külső borítás.

jól tudom hogy ez az ''árnyékolás''rajta? vagy ha nem akkor mire jó? és melyiket kell forrasztáskor használni?

vagy mindkettőn mehet külön jel és akkor elég csak a sztereó kábel egyik szálát kivezetni a headset egy-egy kijáratán?

szóval itt tartok.
    remélem le tudjátok szűrni a lényeget a dologból:)
    az gondolom látszik hogy amatőr vagyok:)

köszi:
    Dávid

Új hozzászólás Aktív témák