- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PZSX
csendes tag
Hali!
Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy 8ast rábarkácsoltam a keret aljára, a tekeredéstől nem kell félni, ha szétvágod, mert a venti megfogja. Aztán rákötöttem a hátsó kis venti csatijára, így csak akkor megy, ha van benne vinyó. 21-23 fok körül van. -
panizzi
aktív tag
én csak annyit tettem, hogy a keret-fant hátul kiiktattam
a fiókban elöl lévő egy darab ventit 7V (vagy 5V, nem emléxem) kötöttem ... és eljött a csendesség
a temp bőven 37 fok alatt marad
a notimban (amiről írok) most épp 47 fokos a HDD ... hát ez ilyen (gyári) -
ZeUS2140
aktív tag
Nekem....
Szóval fekete gépemhez vettem egy Vipower jószágot. egy ventis, de mindegy, mert úgysem a saját zajkeltőjével fogom használni.
Szóval van egy erőssen modolt Codegen 7014-esem. amiben csak egy Super-Flower Fun master és egy DVD-RW van, meg most a rack.
Szóval: hátuljából a venti kiszed. rács kivág.
tetejére felraktam egy 12cm-es coolink ventit 7V-on és a maradék részt a tetején letakartam, hogy a venti csak a racken át tudjon levegőt szívni.
Magának a fióknak a hátuljába raktam 2 nagyfényű kék ledet. Csak akkor világít, ha nincs benne hdd. (amúgy úgysem jön ki a fény
Designe, hűtés, halk, ócsó'Mi kell még.
Készül egy worklog. majd ha kész, akkor lesz kép is -
T. Peet
tag
Nem hogy inkább seagatet vettetek volna
Akor nem lenne ilyen problémátok.
Zárt házban, úgy hogy légmozgás alig van 34 fokos. -
Jancsi
aktív tag
Nem rossz a megoldásod!
Nekem kétféle bevált gyakorlatom van mobilrack témában:
A kicsit durvább: Rack teteje kivág tetejére egy 8cm-es venti (a belső keretet is szét kell vágni kicsit) igaz így ki kell a rack fölött hagyni egy helyet.
A szolídabb: Ventiket szétszedni, jól bezsírozni és összerakni őket és csak a rack elejébe lévőt kell visszatenni ugy hogy elé van kötve 80Ohm ellenálás.
Újonabban csak a zsírozós megodást alkalmazom mivel esztétikusabb és gyorsabb is. -
Pisti_zzZZ
tag
Nemhiszem hogy zener. Az megpusztulna önmagába
Mondjuk az ellenállást nem V-ra mérik az biztos. Három jellemző adata az ellenállás [R]=Ohm, a teljesítmény, van negyedwattos, félwattos, 1 wattos, stb..., és van mág tűrőképessége is, ami a névleges ellenállástól való eltérést adja meg, ez lehet 5%, 10%, 20%.
Aki jártas a témába attól elnézést a kioktatásért, csak nehogy valaki fogalomzavarban szenvedjen -
gorlin
őstag
Na,az én megoldásom is hasonló.Csak még nem szántam rá magam hogy nekiessek kivágni az alját, félek hogy 'megcsavarnám' a műanyagot.
Az ellenállást is (egy egyszerű 6cm es kábel rajta egy 5vos ellenállással)a ventillátorhoz adták(az ellenálásból kettő kell).
Szerintem ha felszereleled a keresztartóra a ventillátort az ellenálásokkal,így hogy kivágtad az alját simán menni fog más (ház)ventillátor nélkül.
Ahhoz képest hogy mennyire le van szabályozva nagyon korrekten tolja a levegőt.
Érdemes kipróbálni,én nagyon allergiás vagyok a hangokra még a monitor ciripelése is zavar de azt kell mondjam,hogy ez tényleg hallhatatlan -
Limbi
csendes tag
Én kicsit másképp oldottam meg.
1 leszereltem a meglévő kicsi ventillátort.
2 Flex-szel kivágtam a mobilrack alját, hogy jobban szellőzzön, és nem teszem rá a fedelet. Egy wincsit már megpőrköltem a zártsága miatt.
A mobil rack-eken fut az operációs rendszer, ezeket cserélem.
Persze alul a gépben van egy venti pluszban a rack alatt -
gorlin
őstag
mert így talán halkabb mint 5volton.(mega molexes átalakítom a zalmanon van
)
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Mivel sokat szenvedtem a mobilrack-em hangjával ezért leírom hogy hogy oldottam meg a problémát.
Elöször is ki kell hagyni egy helyet a mobilrack alatt .
A beépített rész( ami fixen van a gépben) aljára felszereltem két csavarral az összekötő műanyag részre egy ventillátort,ami elszívja a meleg levegőt a hdd alól.
A ventillátor egy 8cm-es zalman(900Ft) ,erre rákötöttem két 5v-os ellenállást.
Mivel én hosszabb ideig használom levettem a tetejét.így a levegő szabadon áramolhat felfelé,míg alóla a ventillátor szívja ki a levegőt.
Most tesztelgetem de úgy néz ki hatékonyabb mint az a kis süvítő szörnyeteg .
Hangja meg tényleg nincs.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Autós topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest