-
Mobilarena
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:
KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2024.06.05.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.
A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KamuMazsola
őstag
Sziasztok!
IQ pro-s sim kártyákat milyen címre kell visszaküldeni? Milyen egyéb intézkedés szükséges az előfizetések lemondásához?Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Srácok az IQ-nál nincs ilyen átszerződés mizéria? Van két adatsimem tőlük, azzal nincs semmi teendő?
Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Nem értem miért reszkettek ezekért a számokért. Ma már szinte minden mobil kétkártyás, a flottától kérjetek simet is, azt az mindegy kié, a saját szám meg ott van a másik slotban.
-
KamuMazsola
őstag
válasz 4Grider #47152 üzenetére
Az a baj a mobilnettel, hogy nagyon ingadozó, főleg mobiltelefonnal. Nekem telenor simmel a speedtest 60-70 megát mutatott a házban, azt az udvaron pléden fekve a facebook alig töltődött be a böngészőbe. Esetleg egy jobb 4G képes routerrel stabilabb lehet.
Bocsi, nem neked! Rick4-nek szerettem volna válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz Tomi0703 #45254 üzenetére
IQ-nál nincs belépési díj. Velük az szokott lenni a baj, hogy miután megkapod a kártyát utána szinte nincs semmilyen support. Amúgy én két 4GB-os csak net kártyát használok már évek óta, mindkettő működött az unióban (külföldön) is. Természetesen duálsimes mobilokban.
-
KamuMazsola
őstag
Nekem is hasonlóan régi számom van, ragaszkodom is hozzá. Hiába na, sok év alatt sok embernek megadtam már és azok ezen a számon most is elérnek. Nem tudnék most mindenkit értesíteni, hogy változott a számom, így hiába írná be a nevem egy változás után már nem nálam csörögne. És igen, dualsim mobil, nem elfér benne? Flottás szám meg értelemszerűen mindegy.
-
KamuMazsola
őstag
-
KamuMazsola
őstag
válasz Intruder2k5 #39631 üzenetére
Vékonyabb a nano sim mint, a microsim. Ezen kár vitatkozni! Nekem is vágni akarták, de határozottan és nyomatékosan kértem tegye le azt a vackot és cserét kértem.
A flottától meg eleve nanot kértem.[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz AstraCDX #39627 üzenetére
Azt azért elfogadod, hogy én egy elégedett ügyfelünk vagyok? Tudtam mit akarok, azt is kértem. Megkaptam, jön a számla, letépem a csekket és befizetem. Nincs igényem, hogy mennyei hang simogasson minden héten a flottától. Nem akarok kéthetente módosítani. Így is lehet, ezzel egyetértesz? Ja és a kutyát sem érdekli mi lesz a számommal, úgysem az enyém, hanem a flottáé. Nem volt belépési díj sem. Szóval én nem veszthetek. Nem jelent az sem előnyt, hogy magam futkorászhatok a telenorhoz, nincs igényem készülékkedvezményre sem, magamnak veszem a telefont függetlenül, rablánc nélkül.
-
KamuMazsola
őstag
válasz AstraCDX #39608 üzenetére
Te is félrevezeted! Miért ne adnának 4 GB-os netes simet? Nekem is van kettő is. Ráadásul mindkettő "főkártya" mindkettő működött külföldön is. Tudom, hogy te ellenük vagy, de az elfogultságodon túl még működik az IQ pro is. Vannak hibák, ezt senki nem vitatja.
-
KamuMazsola
őstag
Nem feltétlen. Nekem két 4 GB-os van, a másikat a kisebb lányom használja. Persze itthon van drótos net wifivel. Szóval nem feltétlen kell csak netre sok gigabájt, nem is youtubeozunk mobilnetről. Én mindig is kiegészítőként tekintettem a mobilnetre és erre nevelem a gyermekeimet is.
-
KamuMazsola
őstag
válasz joey04 #39266 üzenetére
Azt most komolyan: A mobilnet erre való?
Aki ekkora adatforgalmat generál, vagy pénzt keres vele - üzleti felhasználó - vagy szórakozásához kell ennyi adat, mindkét esetben úgy gondolom fizesse csak a felárat. Biztos vannak olyan területek az országban ahol megváltás a mobilnet, mert a drótos fabatkát sem ér, de azt gondolom, hogy havi egy terrabájt ott is legyen elég. Sokan a vezetékes net helyett használják, nem pedig annak kiegészítőjeként, ahogy normális volna. Azt megy a sírás-rívás, pedig ténylegesen valós igénye a valóban korlátlan netre csak igen keveseknek van.Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
válasz rfszabi #39104 üzenetére
Mondom nem korlátlan! 4 GB-os only net.
4Grider: Itt van két hozzászólás a 18, majd az 5 %-os áfás árakkal, mindenhol ki volt emelve a 150 Mbps, tehát akkor tudták szelektálni és korlátozni. A topikban akkoriban többször is esett szó erről, hogy nem érhető el a 300 Mbps annak ellenére sem, hogy a Telenor mindenkit teljes sebességgel felenged a hálózatára, még a feltöltőkártyásokat is. És akkor már volt LTE-A (4G+).
-
KamuMazsola
őstag
válasz 4Grider #39098 üzenetére
Márpedig az év elején mikor beléptem ebbe a flottába, volt! Külön ki volt emelve, hogy csak 150 Mbps. Azt nem állítom, hogy most is van, de nem tartom kizártnak, hogy a régi konfig "rajta maradt" a simemen. Mondjuk nem zavar, mert nekem elég ez is, csak érdekel a dolog. Pláne ha már azt mondod, hogy a telenor részéről engedve van a 300 Mbps és elvileg a teló is tudja. A teló topikjába is feltettem a kérdést, de ott csak a romolás a fő téma még akkor is ha telefonálni és smst küldeni sem lehet már vele, csak a mittudoménmilyen meg a mégolyanabb rom. Meg megy a hiszti a 360, meg a 720 órás bl nyitásról.
-
KamuMazsola
őstag
válasz mcdennis #39083 üzenetére
Ugyan nem korlátlan, de ma mértem Budapest különböző pontjain. IQ 4GB. Az biztos hogy nem 4G+ pedig azt mondják Pesten elérhető. Most két dolog lehet, vagy nem tudja a teló (bár elvileg 600/100-at tud), vagy ezzel az előfizetéssel mégsem vehető igénybe.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Nagy adatforgalmat nem csinálok, lévén 4GB-os keret, méregetni meg nem szoktam, csak érdekel. Ettől függetlenül úgy tudtam, hogy az elérhető legjobb hálózatot jelzi a teló.
Hoorus: Te merre jársz? Én pl nagykörút, Moszkva tér, 3-as metró. A teló Xiaomi Redmi Note 5, úgy tudom tudja.
-
-
KamuMazsola
őstag
válasz kelly416 #38911 üzenetére
Én a 4GB-os netes kártyát tudtam használni Erdélyben, csak annyi volt, hogy manuálisan kellett csatlakozni, mert alapból a voda hálózatra állt át és az nem volt jó. (Azt hiszem az Orange hálózata volt jó.) Ilyen esetre biztos jó lesz, mert évente kétévente ki lehet bírni azt a felárat és nem kell senkinek könyörögni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
KamuMazsola
őstag
válasz AstraCDX #38783 üzenetére
Van akinek bejön, van akinek nem. Sokan nem ügyfélszolgálatot akarnak, hanem csak élni az olcsóbb lehetőséggel. Ki a tökömet érdekel más tartozása! Én kifizettem amit nekem ki kell, azt ha egyszercsak nem lesz szolgáltatás visszaküldöm a simeket a címükre és kész. Nem sírok, nem rívok a számért, nem az enyém, az övék. Amikor megrendeltem tudtam mit kérek, így nem fogok havonta változtatni, nem kell több, nagyobb, kevesebb, vagy kisebb. (Vagy ha mégis, akkor én vállaltam a döcögős ügyintézést.) Kb ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz gingerbalm #38587 üzenetére
Arra próbáltam reagálni, hogy nem csak átutalással lehet fizetni az IQpro flottától igénybevett szolgáltatásért. Igen a számlát csekkel együtt a telenor küldi. De te ezt pontosan tudod.
(#38589) edk- Csak sejtem (vagyis mintha jó régen ezt olvastam volna), hogy a korlátos only mobilnet csomagokat ( 4 GB , 7 GB 1x GB, stb) a telenor számlázza, a korlátlan netes csomagokat továbbra is az iqpro.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz gingerbalm #38533 üzenetére
Plusz ha azért csinálták ezt a hozzáférés korlátozást, mert az igazoltan aug. 2-án befizetett előző havidíj nem érkezett meg hozzájuk aug. 10-ig, tehát 8 teljes napig kóválygott a rendszerben, akkor most szept. 8-án, hétvégén indított befizetés hogy a pitlibe érkezne be szept. 10-ig? Az a cél, hogy most direkt késedelembe hajszolnak, és netán újra hozzáférés korlátozást csinálnak, aminek a díját szintén állnom kéne? Es akkor már 14 rugót akarnak majd legombolni tőlem önhibámon kívül?
Erre reagáltam. Amúgy ha postai csekkes befizetés, akkor a feladás dátuma számít, nem pedig a beérkezésé. Ha valóban te nem hibáztál, nem hagytad az utolsó napokra a befizetést, ezesetben elnézésedet kérem a "kioktatásért" ! Amúgy a mostani bejegyzésedben is írod, hogy 3-án kaptad a számlát, akkor miért vártad meg a 8.-át szombatot, ami köztudottan nem banki munkanap? Igen számlát kapok, a számlazárás után max egy héttel itt van a befizetendő csekkel együtt két sim, két 4GB-os net előfizetésről. És mert én sem vagyok hibátlan, én is volt, hogy elkevertem a csekket és csak a határidő után egy nappal adtam fel, de nem volt belőle gondom. Talán látták, hogy ez egyedi eset volt és nem foglalkoztak vele, de lehet hogy fel sem tünt nekik.Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
válasz zeon.hu #38524 üzenetére
Ha esetleg Xiaomi telóban volt ez a kártya, akkor szinte biztos, hogy a mi account küldött hitelesítő smst. Én is jártam így pedig a másik kártya volt alapértelmezett smsre. Nem is értem a második simet miért hitelesíti a teló, ha már egyszer az egyik simmel hitelesitve lett.
Gingerbalm!
A számlát nem az utolsó nap kell feladni, megteheted már 28-án is, amikor kézhez kapod és nem fogod úgy érezni hogy tartozásba hajszolnak.[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
IQ pro netem van, 4 GB-os előfizetéssel. Erdélyben vagyok, hogyan tudom használni a mobilnetet? A Vodafone hálózatára csatlakozik a teló, de nem tudok nevezni, csak wifin a szálláson.
-
-
KamuMazsola
őstag
Az miért van, hogy február 24-én feladtam ajánlva az aláírt papírokat az IQpronak és ma visszajött? Azt a címet írtam rá ami vastagon ki volt emelve a papíron amit küldtek. Hétfőn felhivom őket hogy mi a manó történt. Dijbekérőt kaptam, ki is fizettem.
Más is járt így mostanában?[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz Beniii06 #35525 üzenetére
Fordítva van, elolvastam a linkelt hozzászólásokat. A korlátlan csomagot adják úgy az első tört hónapban, hogy csak 4 GB-ot aktiválnak rajta és amennyiben nem léped túl, akkor az első (tört) hónapban spórolnak neked némi pénzt a teljes árhoz képest. Szóval köszönöm a kioktatást!
Amennyiben jól olvastam a topikot, a 4 GB-os kártyával is ugyanezt csináltak 100 MB-tal, arra vonatkozik a kérdésem, hogy ez most is így van-e. Amúgy meg hidd el, ha kiszámlázzák is jut még kalácsra.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz Beniii06 #35522 üzenetére
Korlátlanba biztosan nem tesznek át, mert a 4 GB után lassítós a csomag. Nem kértem semmi ilyesmit, hogy mikor aktiválódjon, első flottás simek lesznek nekem. Eddig nem voltam semmilyen flottába.
4 GB adat+net (150 Mbps): br.1402.-Ft (ha elfogy, akkor korlátlan 66Kbps) <EU=3GB
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Most kaptam mailt, hogy holnap hozza a postás a simeket az IQ protól. 4 GB adat simek. Él még, hogy csak 100 magát aktiválnak és fordulótól lesz a teljes csomag? Vagy esetleg 25-éig bele se tegyem a telóba?
-
KamuMazsola
őstag
IQ pro 4GB netes simet szeretnék 2 darabot. Valakitől kérek ajánlást!
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Teszünk vele egy próbát. Köszi mindenkinek!
Végülis nem fontos, hogy flottás legyen, a sebesség sem elsődleges, a legfontosabb, hogy folyamatosan legyen net, hogy a gyerekeknek ne fogyjon el. Semmi olyan fontosat nem csinálnak még a telefonjukon ami indokolná az előfizetéses netet és mivel kétkártyás mobilokat használunk a "fő" számukon mindig elérhetőek.Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Tud valaki csak netet, nem baj ha kevés, ha utána korlátozottan lehet tovább használni és kb 500 Ft körül van havonta?
-
KamuMazsola
őstag
válasz gergely2019 #31486 üzenetére
Dualsim mobil, a saját számod feltöltősre, a flottáét meg vihetik...
-
KamuMazsola
őstag
& gyurkikrisz:
Mi köznük nekünk ahhoz, hogy itt-ott mibe kerül a szolgáltatónak? Mi a sz@rt véditek őket? A felsorolásból persze kihagytátok, hogy mo-on kevesebb a munkabér amit a dolgozóknak kifizetnek! Meg egy nemzetközi cég, ha esetleg itt nálunk csak nullszaldós, akkor mi van? Más piacokon kompenzálja nem? Én a magam részéről csak úgy engedném be a külföldi cégeket, ha itt is garantálják azokat az árakat, mint saját hazájukban (kedvezőbb lehet).[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Dualsimes mobilról hallottatok már? Megy itt a rinyálás, hogy elbukod, meg kié lesz! Ha valaki az ilyen olcsó(bb) megoldásokat keresi és a száma is fontos, hogy megmaradjon, akkor ez egy járható út.
-
KamuMazsola
őstag
válasz CoolBoy323 #26272 üzenetére
Azért az a 17 ropis dolog nem elgondolkoztató, hanem eltántorító. Mivel dualsimes a telóm, a saját számom marad az enyém, mindenképp új kártya kell. De nem innen.
Azt még általánosságban nem értem, hogy miért keveredik a nettó meg a bruttó. Le kéne már erről szokni, hogy látszólag olcsóbbnak tüntetik fel, aztán meg mégsem.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz #79335424 #25412 üzenetére
Tudom, hogy a modern telók tudják, de itt kis hazánkban általában a B3 és a B20 frekvenciák összevonásával érhető el. Már 200$-tól kapható kínai duálsimes telók is tudják, de van amelyikből kimaradt a B20.
A felvetett kérdéseddel egyetértek![ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
-
KamuMazsola
őstag
válasz KILLERLALA #25066 üzenetére
MTK-s telóval. Látod ezért mondtam én, hogy korrekt tájékoztatás, meg egy korrekt ár bújtatott költségek nélkül. Azt mindíg megy a győzködés, hogy milyen jó ez. Na ugye, hogy ugye!
-
KamuMazsola
őstag
válasz Viktor77 #24947 üzenetére
Ezt majdnem jól összeszedted! Amit hiányolok a címeknél jelezd pls, telephely, postacím ahová küldeni kell az aláírt dokumentumokat, ill bruttó valós árak mellébeszélés nélkül (nem 800 meg 800, hanem bruttó ami a számra kerül). Valamint bekerülhetett volna az e-mail cím is, ahol jelentkezni, igényelni kell.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
-
-
KamuMazsola
őstag
Ez a 4G+ (LTE Cat6) ez csak egy elméleti maximum. Inkább mézesmadzag, egyébként jellemzően a B3 (vagy B7) és B20 frekvenciák összekapcsolásával érhető el, már ahol mindkettő megtalálható és a készülék is támogatja. Ez csak feljavított LTE, nem hoz akkora fejlődést, mint a 3G-ről 4G-re váltás.
Megvárom még az iqpro 4GB-os ajánlatát, mármint az újat, mivel ott nincs kaukció és ilyenek szerintem az lesz a befutó.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz easoft #24353 üzenetére
Az 1,2 és 4 GB-os csomagok szinte egy árban vannak. Így mondjuk, ha a 4 GB-s érdekelne, akkor most 10 ezer, vagy két havi díj szükséges előre? Ezt az összeget havonta jóváirják. Nem hordoznak semmit, mint új "előfizető" lépnék be.
Az LTE-A, vagy pluszt már a 200$-os dualsimes kínai telók is tudják. Nem kell hozzá Samu s7.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz easoft #24327 üzenetére
Értem én hogy megy meg hipermodern meg szuper! Nekem 1-2 GB-os only net előfizetés volna az ideális, keveset gsm-telefonálok, amit lehet neten intézek, otthon van Wi-Fi, viszont a családban van vagy 6 telefon, amire kell a net. Költséghatékony megoldást keresek, eddig a telenor klikk jött be, havi 500-ért, negyedéves kártyacserével. Kétkártyás mobil
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz KILLERLALA #23879 üzenetére
Off Tedd hozzá hogy 1500 három hónapra, az havi 500 Ft. End off.
-
KamuMazsola
őstag
válasz KILLERLALA #23864 üzenetére
Érdeklődve vetettem bele magam ebbe a topikba, de rájöttem nekem nem kell semmilyen kötöttség. Sokan vannak így mások is. Meg aztán nekem ott a voip is, csak net kell, arra meg klikk.
-
KamuMazsola
őstag
Azért a dualsim nem fogyaszt jelentősen többet két kártyával, sőt szerintem nem is venni észre a különbséget. Évek óta dualos telót használunk a családban, egy kivételével mindegyikben két sim van, de nem tapasztaltuk a többletfogyasztást.
A dualsim nem hátrány, előny![ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Nem az iqprot vagy mi a fenét keresték? Mert akkor minek az egyesület?
-
KamuMazsola
őstag
Azért vannak itt furcsaságok. Mi az, hogy elvárt forgalom? Nekem ez kiveri a biztosítékot, meg ha hívok valakit, akkor bünti. Nekünk a családban elsősorban netre kellene valami megoldás, a kimenő hívások minimálisak, egymás közt vibert használunk. Havi 1GB net néha kevés. Nem tudom, hogy nekünk megéri-e flottázni.
Kétkártyás mobilokat használunk, nem gond a másik sim, az sem, ha nincs a nekünkön.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest