-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mattianson #1915 üzenetére
Tegyel be egy screenshotot arrol a tranzakciorol amellyel fizettel.
Privat penzkuldessel fizettel vagy termekvasarlaskent? -
válasz
shift+ő #1910 üzenetére
Szerintem az is segít a károsultaknak ha megadod az email címet ahol feljelentést lehet tenni.
Valahogy a rendőrség nem igazán reklámozza ezt az elérhetőséget.Az írásbeli feljelentésnek nincsenek formai követelményei, azonban érdemes néhány szempontot szem előtt tartani: [link]
1. Törekedjen az események/általunk észlelt dolgok tömör és lényegre törő összefoglalására. Derüljön ki belőle a cselekmény pontos/valószínűsíthető helye, időpontja, fontos körülményei.
2. Csak akkor nevezzen meg konkrét személyt, ha biztos az illető közreműködésükben, egyébként a feljelentést megteheti ismeretlen tettes ellen is. Ha konkrét személy ellen tesz feljelentést és az nem áll meg, könnyen Ön is bűncselekményt követhet el a hamis váddal.
3. Forduljon bátran jogi tanácsért az Igazságügyi Hivatal területi szervéhez (a nép ügyvédje). Ez a hivatal ingyen ad jogi tanácsokat, felvilágosítást büntetőügyekben is, de feladatai közé tartozik a bűncselekmények áldozatainak nyújtott jogsegély is.
4. Írásban tett feljelentés esetén címezze a feljelentést a bűncselekmény elkövetési helyének megfelelően illetékes rendőrségi szervnek, mert legvalószínűbb, hogy az fog eljárni az adott bűncselekmény tekintetében.
A szóbeli feljelentést személyesen vagy telefonon teheti meg. Az anonimitást garantálja a rendőrség 2001 óta működő telefonos bejelentőrendszere: a Telefontanú, mely a 06 80/555-111-es zöldszámon hívható. A hatóságok személyes felkeresése abból a szempontból előnyös, hogy a feljelentés megtétele során lehetősége nyílik a hatóságoknak a feljelentés elbírálása szempontjából fontos összes tényre rákérdezni és ezeket jegyzőkönyvben rögzíteni.
A feljelentés joghatása, hogy a hatóságnak kötelessége három napon belül elbírálni azt, melynek során kétféle döntést hozhat. Vagy elutasítja a feljelentést, vagy pedig a nyomozás elrendeléséről dönt, s ezzel megindul a büntetőeljárás. Ha a feljelentő személye ismert, úgy a hatóság értesíti őt a feljelentés tárgyában hozott döntéséről.
-
Rákerestem a KISLACI@OUTLOOK.HU-ra és hirdet a csaló még itt is: [link]
Ezekkel az adatokkal:
HIRDETÉS FELADÓJA:
KISHJUSZTON
FELADÓ E-MAIL CÍME:
KISLACI@OUTLOOK.HU
FELADÓ TELEFONSZÁMA:
06309021492A telefonszámra a tudakozóban van találat is: [link]
Cím: Budapest, XI. kerület
Telefon: (30) 902-1492Nem teljesen értem a tudakozót de talán ez a pontos cím ehhez a számhoz?:
evopro systems engineering Kft
Budapest, XI. kerület 1117 Hauszmann Alajos utca 2 -
válasz
Palesztin994 #1864 üzenetére
Én azt látom ezen, hogy nincs szállítási cím megadva "Ships to" ebből arra következtetek, hogy privát pénzként küldted el, azaz amikor választani kellett a következők közül te az elsőt választottad:
1, send payments (privát pénzküldés pl. rokonnak)
2, pay for goods or services (fizetés egy online vásárolt termékért vagy szolgáltatásért)Az első pénzküldési módra nincs reklamációs lehetőség, hiszen nem történik termék vásárlás, hanem az pont csak egy privát pénzküldési mód pl. rokon hazaküld XY GBP pénzt angliából, vagy pénzt küld egy ismerősének. Ezen nincs mit reklamálni, hogy nem érkezik meg a termék vagy garanciális valami.
A 2, eset van kitalálva a termékvásárlásra, arra van ilyen védelem.Még az is látszik, hogy a csaló több email címmel is regisztrált a paypelen. "kisslaci@outlook.hu" / "kelod66@gmail.com".
Javaslom, hogy próbálj nekik telefonálni vagy írni, hogy tiltsák le az accountját a csalónak, lehet, hogy a rendőrségi feljelentést is kérni fogják később.
https://www.paypal.com/selfhelp/home -
válasz
Palesztin994 #1860 üzenetére
Privát fizetésként küldted el a pénzt?
Küldj egy screenshotot magáról a fizetési tranzakcióról. -
Sziasztok,
Én is vásároltam ettől a Kelod66 csalótól, mert a pozitív értékelése miatt azt hittem megbízható.
A Paypal-en a resolution centerbe menjetek be //bal alsó sarok "Resolve a problem in our Resolution Center"// és a tranzakciót kikeresve jelentsétek, hogy az eladó csaló.
Ezután azonnal lehet nyomni az escalate this dispute to claim-re, ez is fontos, mert csak ezután indítja el a paypal a vizsgálati folyamatot.Én már bejelentettem a csalást, ha még 2-3 ember megteszi, akkor a Paypal azonnal visszautalja majd a pénzünket, mivel a csaló paypal accountja új, ezért 21 napig amúgy is blokkolja neki a kiutalást a Paypalről. Ha kapnak 2-3 panaszt néhány napon belül, azonnal tiltani fogják az accountját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest