Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Iamwhatiam #712 üzenetére

firebat t8 plus (az n100-as procivan, 16GB rammal, 512 sd-vel.), lehet néha tévedésből pro-t írok, de az azt hiszem az n5105 procis előző generációs.
    Amúgy valsz ugyanez lehet a többi ilyen változat is, valsz ugyanannak különböző reviziói vannak más brand alatt. A bios verzióban lehetett kis eltérés, de a yt testekben a taobao t8 is 99% ugyanaz.

Más is írt erről a problémáról redditen, előfordul. Sőt videót is láttam ilyenről. Ha pár alkalommal nem tud elindulni, mert rossz a beállítás, akkor valsz visszaáll egy alapértékre (hosszú, 10 sec kikapcs nyomás leállítás, majd bekapcsolás, a venti pörgés más, ha már jó módban indul, de hidegen alapból csak egy pillanatra pörgeti fel amúgy is). És akkor kell vakon válaszolni valaami kérdésre, amit nem látunk. de lehet maga az f7 nyomás is elegendő akkor már, ennyire nem teszteltem ki, de assze, 3-4x csináltam már. 2x véletlenül, aztán meg szándékosan (elem lehúzással) , hogy rájöjjek mitől éled fel. A felélesztés előtt kellett vagy 5-10 ki-bekapcsolás.

Múltkoriban írtam, hogy ssd-t cseréltem benne nvme-re és hogy milyen forró az ssd mert nem mozog a levegő azon az oldalon, s thermal gap padokkal kipárnáztam [link] , úgy sokka jobb lett. (a gyári m.2 sata fix 40 fokot hazudik, az nvme meg 80 fölé is megy simán valójában). Meg hogy elkezdtem egy jobban szellőző házat csinálni neki, csak azóta nem votl időm befejezni. Plusz légtérrel az eleje felől, hogy ott megfordulhasson a levegő a kártyákon át [kép] Közben volt, hogy a méregetéshez lekötöttem az elemet is és utána volt izgalom következő bekapcsoláskor.

• azbest

félisten

válasz Iamwhatiam #710 üzenetére

van egy hülyesége a biosnak, hogy a boot képernyőnél nem ad ki képet.
    Pár ilyen újraindulás után valsz feltesz kérdést és ott áll. Hosszan nyomás után kapcsol le, ha jól emlékszem.

Ekkor lehet próbálni nyomogatni entert, delt, f7-et.
    Amúgy az f7 a biosba lépés gyorsbillentyűje. És egyszer csak bejön azzal a kép a bios felülettel. Gondolom felteszi a kérdést, hogy töltse e be az alapértelmezettet, de nem látjuk, hanem gombnyomást vár.

Ja és lehet cmos reset után is ezt csinálja. Ha szétszeded és lehúzod az elemet, utána lehet nem indul el elsőre, hanem el kell játszani ezt a nyomogatást, hogy vakon eltaláld a default betöltést, biosba alépést.

Nekem is volt túl magas ram frekire állítás miatt is ez (4800 max), és elem lehúzás miatti hülyülés is, de sikerült visszahozni.

Új hozzászólás Aktív témák