Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ixion77

addikt

válasz Tin #1532 üzenetére

Ma végül megléptem, és laptop lett a Gmktec NucBox K8 Plus helyett.
    Tényleg kár, hogy ami itthon kapható minipc, az vagy elavult / noname / drága, vagy ezek kombinációja.
    Laptopból meg az Asustól lehet ingyen szállítással rendelni Vivobook S 16-ot, OLED kijelzővel 8845HX procival, 1TB/16Gb konfiggal 386eFt-ért (Black Friday).
    A GmkTec most €540 ami kb. 225eFt. Ha levonom a lapos árából hogy magyar vásárlás lévén költségként el tudom számolni, akkor majdnem ugyanott tartok, pedig egy 16" OLED 120Hz kijelző nem jelentéktelen plusz. Az össze nem hasonlítható garanciális feltételek meg hab a tortán.
    Kár, mert amúgy szívesen beléptem volna a minipc világba. Nem tudom, a nagy gyártók miért nem figyelnek jobban erre a piacra. Talán nem elég trendi, pedig nagyon praktikusak lehetnének.
    Ugyanígy rég nem értem hogy miért nem jön már végre rá valaki, hogy a GPU-k részére a Mini-Itx alaplapok hátulján kellene legyen a csatlakozó 90 fokban elfordítva. A GPU-kat meg téglalap, hanem Mini-Itx méretű négyzetes formában kellene gyártani. Szuper erős és apró játékos PC-ket lehetne így csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák