Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szzoo

tag

válasz KaiotEch #29455 üzenetére

Szerintem amilyet szeretnél nem találsz, főleg ilyen olcsón. Ilyen kis házakba 2.5"-ös hddket szoktak rakni, a méret és sok más előnye miatt.

Vagy nagyobb házat keresel, vagy drágábban, de lehet mindkettő. Talán még megnézném melyik 1x 3.5"-ös hdds házból lehet megfelelőt kihozni valamilyen kiegészítővel, például ilyesmivel.

Lehet olcsóbb lenne DC-s táp nélküli adatlappal is a konfig, és akkor a táppal árult házak sem esnének ki (adaptered van az alaplahoz?)

• szzoo

tag

válasz gigollo #28971 üzenetére

5 év hosszú idő, ahhoz javaslom, hogy mindenből a legfejlettebbet és időtállóbbat vedd. (Csak hülyéskedek :) )

Belegondolok 5 éve milyen konfigom lett volna (nem volt, mert csak laptopom volt): ma kalapálnék a gépházon, mert már nem kellene kis mini-itxnél nagyobb gép, lecsípnék az alaplapból mert így már nem férne be a házba. Forrasztanék fel pár usb 3-at, kéne pár SATA 3 6,0 Gbit/s csatlakozó is. Máshol élek mint 5 éve, itt nem ésszerű vezetékes hálózatot kiépíteni, sőt a lakásban nagy a wifi interferencia így kéne intéznem dual-band WiFi kártyát is, hogy menjen 5GHz-en. Időzavarban vagyok, nem tudom melyik szabvány mikor jött ki, de emlékeim szerint ebből 5 éve 2010-ben sok minden még nem volt elterjedt, nem volt elérhető az olcsóbb (jó ár-érték arányú) szegmensben.

Én is nagyon ritkán váltok, előző laptopom 8 évig használtam, régi telefonom 5 évig. Ha a mostani gépem még működni fog mikor úgy érzem, hogy korlátoz (elavul vagy én változok és mondjuk nano-itx-re váltanék :) ), akkor talán befektetem a tv alá htcp-nek. 4k videót még akkor is vinni fog, 5 év múlva talán nem lesz túl alacsony felbontás. Ha reálisan nézem 5 év alatt ígyis-úgyis megöregszik, sőt: éven belül a coolereket cserélhetem mert nem lesz hangtalan a gép, kb. 4 év múlva meghal az SSD, azért a tápegységnek sem adok 5 évnél sokkal többet...

• szzoo

tag

válasz gigollo #28963 üzenetére

Egyszerű, ha a processzor nyers ereje kell, akkor Intelt vegyél. Ha dVGA nélküli gépet szeretnél, akkor egy AMD APU-t.

Nekem helyhiány miatt fontos volt a pici mini-itx gépház. Én x4 860k-t nem raktam volna a gépembe a magasabb TDP miatt (95W vs 65W), mert a tápegység nem lett volna elég az x4 860k-hoz, lehet normálisan hűteni sem tudnám. Nagyobb gépházzal és táppal meg megnyílik a lehetőség egy erősebb APU-ra is, szóval megint nem az x4 860k-t venném.

Néztem én is i3 és i5 procikat (nem a túl drágákat, csak amik még a közel dupla áruk ellenére is belefértek volna a keretbe), de az IGP adatok miatt nem azt vettem. Meg mert rossz a tapasztalatom a munkahelyemen lévő közepes sandybridge i3 procival (pontos típust fejből sajnos nem tudom), amin valamiért az ubuntu unity felület animációi is akadnak. Olcsóbb Haswell procit IGP-vel már win10 alá sem vennék, mert nem tudom van-e észrevehető lemaradása.

Az A8 7600 egy olcsó proci, de számomra kompromisszumok nélkül bevált. Amire használva van az pár régebbi játék, internet, nagy méretű fotók-videók kezelése, android+java fejlesztés. Viszont én ezt a konfigot nem akarom bővíteni, ha akarnám nem ezt vettem volna.

Mivel az x4 860k-t is elégnek gondolod (valószínűleg meg is felel az igényeidhez), akkor szerintem elég lenne egy i3 proci is és talán jutna pénz egy vgara. A gépházra nekem kb. ugyan ennyi volt a keretem mint neked, de az i5 4460 már túl drága lett volna. Fontos volt számomra a wifi+bluetooth kapcsolat ami miatt drága alaplap kellett, SSD nélkül sem vennék gépet + szántam pénzt a járulékos dolgokra mint a házhűtés.

• szzoo

tag

válasz gigollo #28957 üzenetére

Ha nem akarsz dVGA-t, de kevés játék azért lesz, akkor ajánlom az AMD APU-kat. Pl:

AMD A8 7600 dobozos Socket FM2+ - 24.390 Ft
    Hogy mi hogy fut, azzal tele van a youtube. pl.: "AMD A8 7600 gameplay" vagy a játék nevére rákeresve. wow-ot nem találtam, de dota2 van.

Én is ezt a CPU-t használom, mert kb. ugyan erre kerestem gépet mint te.

Teljes config aktuális aqua-s árakkal:
    AMD A8 7600 dobozos Socket FM2+ - 24.390 Ft
    Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI (R3.0) alaplap - 29.490 Ft
    8GB 2133MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Savage Red CL11 (2x4GB) (HX321C11SRK2/8) - 19.490 Ft
    120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX 3K meghajtó (SH103S3/120G) - 22.290 Ft
    Antec ISK 310-150 150W Mini-ITX ház fekete /0-761345-08184-9/ - 23.390 Ft

Összesen: 119050 Ft

Kb ugyan ez az én configom is, csak Antec ISK 300-150 a gépház (ezt most nem kapni), 2400MHz-es a ram, meg van +1 hdd és optikai meghajtó. 140e ft-ba mindez még talán neked is beleférne. Az amd gyári hűtőt nem cseréltem le, mert a házba vettem 2 darab Be Quiet! Shadow Wings T8025-MR-PWM 8 cm hűtő ventilátor (BL024) (2x 4.190 Ft) és így a proci hűtő nagyon ritkán pörög fel.

Persze ilyen kicsi gépház csak akkor jöhet szóba, ha biztosan nem kell videokártya. Más gépház esetén elég egy kisebb (300 watt körüli) jó táp, nekem ez a 150w-os is kiszolgálja ezt a configot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés