Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz radi8tor #35209 üzenetére

Azért írtam ide is, mert itt mindenkinek ilyen rendszere van, és gondoltam, hamarabb kapok itt választ a kérdéseimre.

A 2. kérdésre azért tudnátok valamit mondani?

törölt tag

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
    1.
    ASUS H170I-PRO és Core i5-6500 kombóhoz tudnátok egy alacsony kivitelű RAM-ot ajánlani? 2x4 vagy 2x8 Gb, nem tudom még pontosan. VGA egyenlőre nem menne bele (ez későbbi fejlesztés lesz)

2.
    Anyukámnak kellene egy gép internetezésre (Skype). Gondoltam olyan ITX lapot veszek, amiben a CPU már benne van. Ilyenből melyiket ajánlanátok? (ASUS, Gigabyte alaplapok közül). Internetezésre gondolom max 4 Gb elég, de tudnátok ehhez is RAM-ot ajánlani?

Előre is köszönöm! :))

törölt tag

Sziasztok!

ITX rendszert szeretnék összeállítani, ebben kérném a segítségeteket.

Ami már biztos:

proci: Cori i5-6500
    proci hűtő: háztól függ, gyári biztos nem kell
    VGA: nem lesz benne
    RAM: 8 GB (pontos típust még nem tudom)
    SSD: 120 GB
    HDD: 2x2TB WD RED
    alaplap: ?
    táp?
    ház?

Amire használnám: napi 24 óra torrent, és a letöltött FHD filmek (BD50 is) nézése TV-n. Először WIFI-s alaplapokban gondolkoztam, mert kábellel nem tudom odavinni a netet, ahol lesz a gép, de elvetettem, mert kevés ilyen lap van. Ami fontos, hogy nagyon csendes legyen, mivel hálószobába kerülne.
    Milyen alaplapot, tápot, RAM-ot, illetve házat tudnátok ajánlani?
    Házban nagyon tetszenek a keskeny kivitelűek, amiket fel is lehet állítani, ilyeneket nézegettem, de nem találtam olyat, amibe 2 db HDD-t is bele lehetne tenni. A HDD-ket passzív hűtőbe is betenném (ilyenbe Scythe Himuro HDD hűtő passzív /SCH-1000/, mert hallottam róluk, hogy nagyon jól leszigetelik a vinyók hangját)
    Tápban jó lenne, ha moduláris lenne (legalább 80 Plusz Bronz, de inkább Ezüst), és minél csendesebb (félpasszív?)
    RAM-ban meg olyan kellene gondolom, ami nem magas hűtőbordázatú.
    Alaplapban eddig Asus-t és Gigabyte-ot használtam, mindkettővel meg voltam elégedve.

Tudnátok ajánlani valamit? (RAM, táp, alaplap, ház)

Új hozzászólás Aktív témák