- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FullGas
aktív tag
válasz
Pista0001 #60561 üzenetére
Nekem ugyanez a helyzet az A520M ITX. Lehet megfogtok érte kövezni de én szimplán a gyári csavart betekertemés úgy hagytam. tud mozogni az SSD de ha az ember nem matat a gépben napi szinten nem befolyásol semitt, szépen neki feszül a csavar fejének. Több mint 1 éve nekem így van és soha nem okozott problémát. Tervezezm cserélnimert kicsit kevés a 256Gb, de akkor már borda nélkülit választok.
-
FullGas
aktív tag
-
FullGas
aktív tag
válasz
AxBattler #60368 üzenetére
Gondoltam én is az alátétre, de első körben adok egy esélyt a szivacsos verziónak, így van benne egy kis rugalmasság.
Az alaplap nekem abszolút bevált, rá tettem a legfrissebb BIOS-t és teszi a dolgát. Talán egy negatívum hogy az M.2 SSD csak Gen 3-as, mondjuk az én felhasználásom mellett ez nem is mérvadó. Szerintem most így akcióba ennyiért Ajándék: 34000Ft [link] -
FullGas
aktív tag
válasz
Pista0001 #60365 üzenetére
A szélső furatokba lehet csak rakni a táp hossza miatt. Talán sikerült nyernem pár millimétert. A távtartók helyett felragasztottam egy 2mm vastag szivacsos két oldalú ragasztott amire fel fog ülni a nyáklap. Illetve azért körbe ragasztottam a fém felületeket hogy véletlenül se tudjon testhez érni. Plusz találtam 4db hosszabb csavart a gyáriak helyett. Este bele próbálom remélem így már kiadja még ha passzosan is. [kép] [kép]
-
FullGas
aktív tag
Egy kis érdekesség, hogy más ne essen ebbe a hibába!
Tegnap megérkezett a CHIEFTEC IX-01B-120W házikó. Kíváncsiságból mondom bele próbálom az alaplapot(Asrock A520M-itx)hogy lássam hogy fog elférni, lett meglepetés:
A házban lévő tápegység kondenzátorai túl magasak így pont nincs lyukon a felső alaplapi csavarKicsit körbe néztem a piacon hogy milyen itx deszkák kaphatóak és azt látom hogy 90%-ban ugyan igy helyezkedik el a 24pines csatlakozó.
Viszont nem adom fel, mivel a tápegység ugyanolyan távtartókon ül mint az alaplap, ezért megpróbálom azok nélkül rögzíteni a házban hátha sikerül. Ha nem akkor csak az a megoldás ha Pico tápra cserélem. -
FullGas
aktív tag
HUN_Sector , Pista0001 Köszönöm az infókat
Úgy néz ki sikerült találnom itt aprón egy Noctua nh-l9a-am4 hűtőt ami 37mm ezzel nagyon nem lővök mellé talán. A Zalmant meg eladomIlletve volna még egy kérdésem: A házba érdmes rakni 2db 50mm-es ventit szerintetek?
Erre gondoltam NOISEBLOCKER NB-BlackSilentFan XS-1 [link] -
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam hogy a jelenlegi Silverstone Milo ML08 házomból át költöznék egy még kisebbe. Ő lenne a kiszemelt: CHIEFTEC IX-01B-120W [link] amibe ezek a cuccok mennének:
Ryzen 5 5600G ~Asrock A520M ITX/AC ~ G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz DDR4 ~ Samsung 980 1TB
Viszont egy dologban nem találtam pontos infót,hogy maximum milyen magas CPU hűtő fér el a házban a hdd tartó lemez nélkül. Van egy ZALMAN CNPS7600RGB [link] hűtőm ami 52mm magas, a ház méretéből kiindulva az a sejtésem hogy nembiztos hogy elfér.
Milyen hűtőt ajánlanátok ha nem férne el az említett Zalman?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged