- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erhas01
tag
válasz
flashpointer #23702 üzenetére
Átszabtam a Lian Lili 007-t, valami ilyenre!
Az első ventilátor mögé, akár egy fiókos 4 HDD -s szekrény is betehető legyen, mint egy Nas. A házon belül, vízszintesen középen lehetne egy légelválasztó lemez, felette egy tálcával, mint egy sütő, vagy íróasztal.
A tálcához rögzíthető lenne a fekvő alaplap, paneltáp, hátsó ventilátor. A tálcával együtt minden beszerelhető lehetne a felső részbe. A hátlap mellett levehető lehetne az egyik oldallemez és/vagy a tető is. Így beköthető lenne az első ventilátor, bekapcsológomb is. Szerelés így talán megoldhatóbb.
Kettő légterű lenne a belső rész, aránya 2/3 rész HDD, 1/3 rész alaplap.
Alsó térben a HDD előröl kaphatna levegőt, pl.: az AM1, alaplapnak felső légtérben oldalról hátrafelé elég lehetne a szellőzés. Úgy gondolom ebben a "kéményben" a HDD feletti hely és a gépház hátsó rész mögötti hely légtérfogat az számítana bele legjobban a HDD hűtésébe. USB felül a házon kb. mindegy hova kerülhetne. Nálam a ház álló helyzetben 90 fokkal elforgatva oldalra a gépkezelőtől el, a vele szemközti fal helyett oldalra kifelé is fújhatná a levegőt. -
erhas01
tag
válasz
erhas01 #23577 üzenetére
ITX ház:
Párat végignéztem. Ezek tetszenek külsőre, az elrendezésük meg nem. :
Cooltek pl.:mini Az alján van a HDD szellőző. Nálam biztosan megsülne.
Lian Li PC-Q07 . Kicsivel jobb.
Mindkettő torony olyan, mint egy máglyarakás.
A ház hűtése a levegő fújási iránya:
Valami sugárhajtómű formájú, és sportautó légáramlású kellene, ami a kereknél van olyan rács. Előröl hátra haladjon a levegő. Alul a ház ne legyen szita. Oldalt elöl beömlő, hátul rács. Felül teli tető kémény nélkül, lehessen ráülni. -
erhas01
tag
1
Mini itx, jó szellőzésű házakat keresek.
1SSD, 1HDD hely legyen. Lehetőleg álló kivitelű, egyszerűt, olcsóbbat.Alaplapok:
ASROCK AM1B-ITX - még nincs megvásárolva -
ASROCK AM1H-ITX - megvásárolva -Áramellátás mikéntje még nem eldöntött.
Paneltáp - Nem tudom milyen teljesítményű és mekkora szükséges ehhez.
Notitáp - radi8tor1 AM1 fórumból dell notitáp. Nagyjából képben vagyok, tudom kit kérdezzek. -.
ATX táp a lenti például.Egyéb:
Ez a táp -,vagy hasonló 12cm-es ventis - jó lesz -e hozzá? BE QUIET! Pure Power L8 300W
[link]Heti 7nap/8 óra működéshez.
-
erhas01
tag
Üdv:
Leváltanám a jelenlegi 6 év körüli pentium M 1866 laptopot mini- ITX rendszerre.Van egy monitorom 18 col dvi-i,és a régi vga tűs kimenettel . Brazost sejtem mire jó és a HTPC is nagyjából, de más célt is akarok egyben. Csendesebbet szeretnék, mint a nyáron visító ventilátoros laptop és kb. annyit, vagy keveset fogyasztó, legalább olyan teljesítményűt. 200 nyitott lap a böngészőben ne fagyassza le. 100- max 120 ezer közötti ár.
Mi legyen?ALAPLAP:
Giga Lan, Usb 3.0 minél több , E- Sata, tévé és monitor egyszerre működjön majd valamikor. Ehhez kimenetek kellenek BR, HD még nincs, 720p egyelőre elég. Legyen minél több Sata 3-4db. Raid nem kell.
HDMI, DVI, Display-Port most melyik, ami fontos a jelen és a jövőben ?
Kimaradt az életemből. Stabil alaplap, ha lehet passzív.
RAM: 4GB vagy 8 GB 1600Mhz.
Munkára, office, net, letöltés, játék és tuning nem érdekel,filmnézés és vágás várhatóan igen, ritkán photoshop, autocad, linux. Saját videó készítése túrákról.
HDD: Később többet is vennék, tárhely kell. Optika csak a telepítésig kell.
Általában 1- 2 menne egyszerre, csereberélve, a többi a szekrényben.
A ventilátor zaj kimondottan zavar, panel TÁP, vagy a pico psu nem tudom van e több áram csatlakozójuk. 20 v. 24 -es? Mennyi áram vezetékenként?
ERP, vagy miről volt szó? Ezekhez nem értek?
HÁZ, ami kapható: Álló talán. Alsó v. felső táp? Legalább egy 3,5 hdd férjen bele, a többi később lóghat madzagon kívül is, vasfűrésszel, fúrással megoldom. Lehet nagyobb atx -es típusból is.Ezeket ajánlottátok már, valahol köztük keresgélek, csak elakadtam:
Giga lap, Asrock, Zotac lap megfelelőek!
Processzor:
i3 vagy duál cerka plusz vga -ban gondolkodtam, fogalmam sincs milyen típusú számozású proci kell ebből. 1155 ös lap? h67 v h61.
Amd 3650 100w / ezt passzívan hűteni, nyári 40 fokban!? / ennél a fogyasztás, a 3600-as 65w -nak meg az árát sokallom.
Van e értelme most két magosat 3400 ill. duál cerkát venni és később egy két év múlva erősebbre cserélni; 65w vagy 45w-osra ill. i3, vagy sok pénzért i5 re?
Köszönettel : erhas01
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged