Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• erhas01

tag

válasz flashpointer #23702 üzenetére

Átszabtam a Lian Lili 007-t, valami ilyenre! :)
    Az első ventilátor mögé, akár egy fiókos 4 HDD -s szekrény is betehető legyen, mint egy Nas. A házon belül, vízszintesen középen lehetne egy légelválasztó lemez, felette egy tálcával, mint egy sütő, vagy íróasztal.
    A tálcához rögzíthető lenne a fekvő alaplap, paneltáp, hátsó ventilátor. A tálcával együtt minden beszerelhető lehetne a felső részbe. A hátlap mellett levehető lehetne az egyik oldallemez és/vagy a tető is. Így beköthető lenne az első ventilátor, bekapcsológomb is. Szerelés így talán megoldhatóbb.
    Kettő légterű lenne a belső rész, aránya 2/3 rész HDD, 1/3 rész alaplap.
    Alsó térben a HDD előröl kaphatna levegőt, pl.: az AM1, alaplapnak felső légtérben oldalról hátrafelé elég lehetne a szellőzés. Úgy gondolom ebben a "kéményben" a HDD feletti hely és a gépház hátsó rész mögötti hely légtérfogat az számítana bele legjobban a HDD hűtésébe. USB felül a házon kb. mindegy hova kerülhetne. Nálam a ház álló helyzetben 90 fokkal elforgatva oldalra a gépkezelőtől el, a vele szemközti fal helyett oldalra kifelé is fújhatná a levegőt.

• erhas01

tag

válasz erhas01 #23577 üzenetére

ITX ház:
    Párat végignéztem. Ezek tetszenek külsőre, az elrendezésük meg nem. :
    Cooltek pl.:mini Az alján van a HDD szellőző. Nálam biztosan megsülne.
    Lian Li PC-Q07 . Kicsivel jobb.
    Mindkettő torony olyan, mint egy máglyarakás. :)
    A ház hűtése a levegő fújási iránya:
    Valami sugárhajtómű formájú, és sportautó légáramlású kellene, ami a kereknél van olyan rács. Előröl hátra haladjon a levegő. Alul a ház ne legyen szita. Oldalt elöl beömlő, hátul rács. Felül teli tető kémény nélkül, lehessen ráülni.

• erhas01

tag

1
    Mini itx, jó szellőzésű házakat keresek.
    1SSD, 1HDD hely legyen. Lehetőleg álló kivitelű, egyszerűt, olcsóbbat.

Alaplapok:
    ASROCK AM1B-ITX - még nincs megvásárolva -
    ASROCK AM1H-ITX - megvásárolva -

Áramellátás mikéntje még nem eldöntött.

Paneltáp - Nem tudom milyen teljesítményű és mekkora szükséges ehhez.
    Notitáp - radi8tor1 AM1 fórumból dell notitáp. Nagyjából képben vagyok, tudom kit kérdezzek. -.
    ATX táp a lenti például.

Egyéb:
    Ez a táp -,vagy hasonló 12cm-es ventis - jó lesz -e hozzá? BE QUIET! Pure Power L8 300W
    [link]

Heti 7nap/8 óra működéshez.

• erhas01

tag

válasz zodo #9306 üzenetére

Sosem késő megköszönnöm! :)
    i3 lesz, a 6TB HDD megvan ( túra felvételek lesznek rajta. )
    Figyelem a lehetőségeket. Gyűjtöm a többi pénzt.

• erhas01

tag

Üdv:
    Leváltanám a jelenlegi 6 év körüli pentium M 1866 laptopot mini- ITX rendszerre.Van egy monitorom 18 col dvi-i,és a régi vga tűs kimenettel . Brazost sejtem mire jó és a HTPC is nagyjából, de más célt is akarok egyben. Csendesebbet szeretnék, mint a nyáron visító ventilátoros laptop és kb. annyit, vagy keveset fogyasztó, legalább olyan teljesítményűt. 200 nyitott lap a böngészőben ne fagyassza le. 100- max 120 ezer közötti ár.
    Mi legyen?

ALAPLAP:
    Giga Lan, Usb 3.0 minél több , E- Sata, tévé és monitor egyszerre működjön majd valamikor. Ehhez kimenetek kellenek BR, HD még nincs, 720p egyelőre elég. Legyen minél több Sata 3-4db. Raid nem kell.
    HDMI, DVI, Display-Port most melyik, ami fontos a jelen és a jövőben ?
    Kimaradt az életemből. Stabil alaplap, ha lehet passzív.
    RAM: 4GB vagy 8 GB 1600Mhz.
    Munkára, office, net, letöltés, játék és tuning nem érdekel,filmnézés és vágás várhatóan igen, ritkán photoshop, autocad, linux. Saját videó készítése túrákról.
    HDD: Később többet is vennék, tárhely kell. Optika csak a telepítésig kell.
    Általában 1- 2 menne egyszerre, csereberélve, a többi a szekrényben.
    A ventilátor zaj kimondottan zavar, panel TÁP, vagy a pico psu nem tudom van e több áram csatlakozójuk. 20 v. 24 -es? Mennyi áram vezetékenként?
    ERP, vagy miről volt szó? Ezekhez nem értek?
    HÁZ, ami kapható: Álló talán. Alsó v. felső táp? Legalább egy 3,5 hdd férjen bele, a többi később lóghat madzagon kívül is, vasfűrésszel, fúrással megoldom. Lehet nagyobb atx -es típusból is.

Ezeket ajánlottátok már, valahol köztük keresgélek, csak elakadtam:
    Giga lap, Asrock, Zotac lap megfelelőek!
    Processzor:
    i3 vagy duál cerka plusz vga -ban gondolkodtam, fogalmam sincs milyen típusú számozású proci kell ebből. 1155 ös lap? h67 v h61.
    Amd 3650 100w / ezt passzívan hűteni, nyári 40 fokban!? / ennél a fogyasztás, a 3600-as 65w -nak meg az árát sokallom.
    Van e értelme most két magosat 3400 ill. duál cerkát venni és később egy két év múlva erősebbre cserélni; 65w vagy 45w-osra ill. i3, vagy sok pénzért i5 re?
    Köszönettel : erhas01

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés