Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz Graphics #52778 üzenetére

Szia, én a cpubenchmark oldalon szoktam ezt a dolgot összehasonlítani, eddig nem tévedett. Van itthon i7-6700, i7-8700, i5-10600. Minden gépet böngészésre használok, egyszer egyik, másszor másik előtt ülök. Mindegyikben 16GB DDR4 RAM és SSD van, de simán érezhető egy chrome-os böngészésnél, melyikben melyik proci van, itt látható az elvi különbség. [link] Ramokkal, pontosabban a sebességükkel nem kell annyira foglalkozni, mert a sebesség rovására mindig leromik az időzítés, ráadásul nekem a szintetikus olvasás tesztben +30%-ot hozó időzítés- állítás abszolút semmilyen változást sem hozott, sem betöltés, sem napi szintű használat közben nem veszek észre semmi eltérést a 19-es időzítéshez képest. Igaz, nem játszom a gépen, hanem dolgozom, böngész fut 15-20 megnyitott ablakkal.
    Viszont a felhasználástól, és a rendelkezésre álló pénztől függ, kell-e neked a legerősebb, mivel a háromból a leggyengébb se számít rossznak, és igen jó tempóval megy a gép vele, de nyilván az újabb gyorsabb is lesz.
    Érdekes dolog, hogy van még egy Asrock Q1900B lapom, amiben egy J1900-as kis proci van, 6GB DDR3 RAM társaságában egész fürge, ha a pontszámokat nézem, akkor csalós, mert ezeknek a prociknak a töredéke pontjait hozza, mégis érzetre egész jó, nem gyors, de ninc sis ok panaszra, árban is töredéke ezekne a gépkenek.
    memória időzítés mérése lentebb látható, a 19-es értékekkel 28 ezret tudott, érzésre semmi különbség...

Új hozzászólás Aktív témák