- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Benőke #32147 üzenetére
Ezt nagyon szépen összefoglaltad!
Arról nincs esetleg tapasztalatod (vagy bárki másnak), hogy nagyságrendileg mégis mennyire lehet leszabályozni egy nem integrált, de kicsi procit egy arra alkalmas lapban? Konkrétumokat, első kézből származó tapasztalatokat nem nagyon találtam sajna. Már ott tartok, hogy veszek egyet csak azért, hogy kimérjem sk, aztán vagy marad, vagy megy.
Én konkrétan egy Asrock H81 lapra meg egy kicsi G18x0 Celeronra gondoltam. A lap BIOS-ában van egy ún "Long Duration Power Limit" opció, de tudom, hogy milyen mértékű fogyasztás-csökkenést lehet elérni vele. Nekem drasztikus kéne, mondjuk minimum 50%.
És nem szívesen fizetnék többet egy T végű prociért, ha le tudom fojtani én is a normál változatot. Pláne, hogy a G1840 most ~10K, a T változata meg ~15K (a G1820 mindkét változata is). Ez azért százalékosan elég erős felár.
(És ha esetleg a későbbiekben mégis más géppel oldom meg a NAS és/vagy HTPC feladatokat és a Celeronból meg mondjuk kisgyerekeknek csinálok egy játszós gépet, akkor jól fog jönni a sima változat plusz ereje is.)
-
Vekko
aktív tag
válasz
Benőke #32147 üzenetére
Elgondolkodtató, amit írtál. N3150 helyett elkezdtem AM1 irányba nézelődni. Feltéve, ha ez valóban érhet valamit: https://www.arctic.ac/eu_en/alpine-m1-passive.html
Szerinted?ASRock AM1B-ITX-ba tenném. Olcsóbban is kijövök mint egy 4 Satas n3150-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- OLED TV topic
- Futás, futópályák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- ASUS ROG Ally
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 256GB,Kábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest