- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Én erre a célra tuti Sandy vagy Ivy Celeront választanék belépőszintű alaplappal apróról. Vagy ha valaki árul pont, akkor Giga 1037U-s integráltat, az fogyasztásban kb az a szint mint az AM1, sőt inkább kevesebb. Szerintem a magonkénti magasabb teljesítmény sokkal többet hoz mint a több mag ilyen alap felhasználásnál., és az AMD fejlettebb IGP-jére sincs szükség.
Van többek közt egy QC5000-em SSD-vel (tény hogy nem ezen a gépen telepített Win 7-tel, ami okozhat gondokat
) meg egy laptop B820 Celeronnal, HDD-vel. Utóbbi jobban használható alap netezésre, nem lassabb számottevően mint az i3-3217U-s NUC-om SSD-vel. Ja, mellesleg a laposban csak 2 giga RAM van, a QC5000-ben 8 giga, akárcsak a NUC-ban.
-
Pista0001
addikt
válasz
tooomas #29965 üzenetére
A Gigabyte-nak volt 1037U Celeronos integrált lapja, az az Atomnál jóval combosabb és sima PCI slotja van. Beragadt készlet lehet nagykerben vagy valamelyik boltban, használtan neccesebb lehet.
A Gigabyte és az ASRock előszeretettel készít olyan lapokat, amik mini-ITX mélységűek és mATX, vagy még kisebb szélességűek. Ezek, főleg az utóbbiak a mini-ITX házak egy részébe beleférnek, és a sima PCI kritériumnak is megfelelhetnek. A boltok és a gyártók is mATX-nek jelzik ezeket, szóval érdemes átnyálazni a kínálatot. Az sem utolsó szempont, hogy ezek többnyire olcsó, belépő szintű lapok.
-
Pista0001
addikt
Táp szempontból nekem a Streacom lenne jobb, van már pico-m. Mellesleg ezen ODD lyuk sincs, ez is jobb. Hmmm....
Ja, és mintha kisebb is lenne mint a másik, és HDD téren is jobb.
Duracellm...: Az E-i7-tel is elég jó lenne, ha az egyik oldalon előre, a máskon hátra teszi a ventit, a többit meg letakarja.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #29598 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
kedvesgabor #29558 üzenetére
A full HD problémamentesen megy.
Durva is lenne ha nem menne.
-
Pista0001
addikt
válasz
varmi2 #29556 üzenetére
Alacsonyabb az órajele mint az 5150-nek és az 5350-nek (így fogyaszt kvesebbet), de ugyanazokat a szabványokat és technológiákat támogatja mint a többi. A megcélzott feladatra biztos alalmas, a legnagyobb előnye hogy külön ráfordítás nélkül is passzív. Emellett 4 sata, usb3, mind a 4 féle jelenleg is használt képkimenet, teljes hosszúságú pci-e (4× elektronikusan) plussz mini pci-e wifinek például a repertoár. Ma délután próbálok ki egyet, de 3d-t a megjelenítő miatt nem fogok tudni tesztelni.
-
Pista0001
addikt
válasz
kedvesgabor #29550 üzenetére
Esetleg az Asrock qc5000-en elgondolkodhatsz. Procicsere kizárt, viszont kevesebbet fogyaszt és van gyárilag passzív (ph a név végén) is.
-
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #29409 üzenetére
Engem sem a slot zavar, hanem hogy nincs számottevően több hely benne mint az E-i5-ben miatta. Az lenne a legjobb ha a vinyók is az alaplap alatt lennének, mint az ISK110-ben, mivel 2 hdd is lenne az ssd-n kívül. Az Antec kapcsán nekem is átfutott a fejemen a kilógatott hűtő, van is pont egy Ninja Minim
Már csak találni kéne egy táp nélküli darabot, mert amúgy nagyon drága, annyit nem szánnék a projektre.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #29404 üzenetére
Tehát igazából semmi értelmes nincs ebben a kategóriában
Valami olyasmi lenne jó mint a Realan E-i7, csak optika nélkül. Az a méret, egy lp hely, 80-as ventik, a merevlemezek a plafonon vagy az alaplap alatt. Közel 6 centi (ha nem több) lenne a hűtésnek, tehát a gyáriak nagy része elférne szerintem.
Patice: Néztem az Anteceket, táp nélkül egy használt jó lehetne, de nem shivesen adnék ki pénzt tápért ha egyszer nincs rá szükségem.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #29399 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Keresek belakós videót youtube-on.
Goose-T: Az LC-Power kiesik, táp nélküli kellene. A másiknál vannak érdekesek, de mivel elrejteni nem szeretném, nem lenne baj ha nézne ki valahogy
Csúnyácskák egy "kicsit", és nem is olcsóbbak annyival.
Esetleg ezeknél egy kicsit nagyobbra van ötletetek? Csak pár centivel, hogy ne csak integrált procis férjen bele. A hűthetőség sem utolsó természetesen.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Kicsit slamasztikában vagyok. Összeraknék egy kicsi gépet. Van egy Lian li PC-Q07-em, de ez nagy, kisebbet szeretnék. A Chieftec IX-01B alapvetően tetszik tudja azt amire szükségem van. Táphely nem kell mert pico lesz benne, 2 db 2,5-es hely kell minimum (merevlemezeknek, az ssd elfér bárhol), nagyjából ennyi. Mi van ami még jó lehet?
-
Pista0001
addikt
válasz
gigollo #28955 üzenetére
ssd nélkül nem raknék össze gépet, beleszoktam a jóba.
kipróbálnám a helyedben az intelt igp-vel, ha nem elég a játékok vagy valami egyéb miatt akkor még vehetsz bele később dvga-t. tápból nem kell túl combos holmi, az intel i5 proci a 750-nel együtt se nagyon eszik többet 150 wattnál (elméletileg, gyakorlatilag 100 se nagyon lesz, i3-mal meg főleg), annyit meg bármelyik atx táp tud. ne kihasználatlan wattokra pazarold a pénzt, inkább a lehető legmagasabb 80+ tanusítványra költs. zajban meghálálja egy kevesebb veszteséggel működő táp. egy 300-350 watt körüli bőven elég, kb feles terhelésen fog dolgozni.
-
Pista0001
addikt
Az alapabb brixek gyakorlatilag intel nuc-k, nekem utóbbinak van az első szériája u-s ivy i3-mal. amíg nincs kánikula kis terhelésen halk, de hamar felpörgeti a hűtést. szerintem még nem elviselhetetlen a hangja, főleg a méreteihez képest. egy normál vastag notebookhoz lehet minden téren hasonlítani.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
a 30 centi feletti magasságot sokallom. a túlnyúlások kellenek alul a venti miatt, felül a kábelezéshez. utóbbi főleg baromság szerintem, soha nem értettem miért jó. nagyobb házaknál, ha a földre teszik lehet praktikus, de ebben a méretben nem látom sok értelmét, még nas-nál sem.
ugyanerre az én elképzelésem egész más lenne, kb 20×20×20 centis kocka lenne (belméret). alul fektetve lenne az alaplap, ugyanúgy 1 lp slottal (a szélesség 210-re növelésével lehet dupla). az alaplap felett hátulról nézve a bal oldalon lenne az sfx táp állítva, így alatta kb 55-60 mm maradna a hűtésnek. Mellette függőlegesen felülről nyíló hot swap rekeszek, szintén a hátlaphoz passzítva, mellettük szintén függőlegesen a 2 fix hely. elöl lehetne két darab 92-es venti egymás felett a táppal átellenes oldalon, a másik oldalon usb-k, gombok, lámpák. a hátoldal természetesen rácsozott lenne, hogy a meleg levegő kijusson, de a többi oldal és a tető mindenképp teli lenne a zaj miatt. esetleg a tápnál lehet még rácsos, hogy az tudjon kívülről szellőzni.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #28204 üzenetére
A hazai piac annyira nem érint, caseking.de-ről szoktam vásárolni jellemzően
Kicsit meginogtam amúgy, nem tudom mi legyen. Egy másik webshopban találtam PNY-t ami szimpla hátlapos. Másrészt kiderült hogy rosszul emlékeztem a pico tápom teljesítményére... na mindegy, majd meglátom mi lesz a vége.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #28129 üzenetére
Fura, korábban mintha 10A lett volna a max, 12A a peak. A 8A max mellett elég durva a 15A peak, majdnem a duplája.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #28122 üzenetére
Bele kell férnie. 60 watt a 750Ti TDP-je, 120-at tud a 160XT csak a 12 voltos ágon. A PH tesztben nem egész 140 wattot mértek konnektorból húzott i7-tel, ami húzás nélkül is 23 wattal nagyobb TDP-s. Jó eséllyel 100 watt fölé se nagyon menne.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #28113 üzenetére
Köszi, akkor már csak beszerzési forrást kellene találnom. Elhatároztam, hogy összerakok egy általános célra, többek közt játékra is alkalmas gépet, de abból főzök ami van. Ez 2×4 giga ram, egy PicoPSU 160XT, egy Lian li PC-Q07 és egy Sapphire 7870. Értelemszerűen az utóbbinak kell mennie, a használtpiaci értéke kb annyi mint egy új 750(Ti)-nek, amit egy max 54 wattos proci mellett elbír a pico táp. A házba az alaplapnál nem (sokkal) hosszabb, szimpla hátlapos kártya fér csak, viszont a hűtésnek van hely, mert nem akarok alulra merevlemezt rakni, csak esetleg egy kis ssd-t. Gondolkoztam FM2+ rendszeren is, értelemszerűen vga nélkül. Még nem sikerült választani.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #28106 üzenetére
Úgy értem hogy adják-e hozzá. Volt Asus 4350 (asszem) LP-m, ahhoz szimpla teljes és dupla LP volt, a Sapphire 5750 (szintén asszem) LP-hez szintén szimpla teljes és dupla LP volt, de itt már nem egyben, hanem volt egy szimpla a dvi-nak meg a hdmi-nek, meg egy másik a vga-nak. Ehhez a Gigához is dukálna legalább egy dupla LP, de ha a 2. helyen levő aljzat eltávolítható, akkor szimpla is lehet.
-
Pista0001
addikt
válasz
Andrew.f79 #27598 üzenetére
Azt felejtsd el szerintem. A kéményhatáshoz elég nagy ΔT kell, ehhez magas proci- és házhőmérséklet kell, utóbbi nem túl jó egyik hardvernek sem.
A Ninja Mini alatt nekem 95 watt TDP-s proci volt, a 2 darab 8 centis venti kényelmesen kiszellőztette a házat, a szellőzés legalább 70-80%-a a hűtő lamelláin ment át. Alapjáraton semmi hangja nem volt, nagy terhelésen meg -kicsit nagyobb zaj mellett- 65 °C fölé nem nagyon ment a processzor.
Tény hogy nagyon ritka, ezért sem vagyok hajlandó eladni. Szinte lehetetlen lenne újra szerezni egyet
-
Pista0001
addikt
válasz
Andrew.f79 #27592 üzenetére
Scythe Ninja mindegyik generációja elég jó passzív hűtő, de megfelelő házszellőzés kell hozzá. Célszerű a házszellőztető ventiket az alaplap cpu_fan aljzatára kötni. Eddig nekem bevált a dolog, i5-760-at is hűtöttem Ninja Minivel például (link az aláírásban), nem volt soha semmi gond.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. A PicoPSU 160XT rendesen működik úgy is, ha a kiegészítő P4 csati nincs használatban? Asrock QC-5000 ITX laphoz használnám, annak nincs P4 tápcsatija. Bocsi az offért
-
-
-
Pista0001
addikt
válasz
somasz #27037 üzenetére
Lian li PC-Q33. Ez elegáns is, nagyon kicsi is, a 2db 3,5-es is belefér. Az ára meg...
-
Pista0001
addikt
Ha építenék, nagyobban gondolkodnék a meglevő 7870 miatt. A hossz kb 11 hüvelyk, a szélesség fekvő alaplap dupla pci hellyel, a magasság 3,5-es vinyó, alaplap+pci kártya. A felső része kb ugyanaz lenne mint az aláírásomban levő gépben, csak hosszabb a nagyobb vga miatt. A nagyobb változás alul lenne, ott csak 2 db 3,5-es vinyó lenne hosszában, egymás mellett, a ház eleje felé eltolva, csatlakozókkal előre. Mögöttük keresztben egymás felett 3 db 2,5-es meghajtó. Az alsó részen két oldalt és hátul rácsok, felül hátul 2 db 80-as venti a már bevált recept szerint a mini Ninja-val. Kis terheléshez bőven elég, ha csak prociterhelés van akkor is elég csendes, játék közben meg...
-
Pista0001
addikt
nááájsz!
a kedvenc fa [szóköz] színem a dió, szóval ebbe nem tudok belekötni. nem tudom hogy tervezed elkészíteni, a legpraktikusabb ha alumíniumból elkészíted azokat az elemeket is, majd arra ragasztasz 1 vékony réteg fát. az autók fabetétjei is sokszor így készülnek, még a lakk is vastagabb néha mint a fa maga.
belsőleg a merevlemezek szanaszét szórása nem tetszik csak. a két 3,5-est tenném az alaplap tálca hátoldalára, a 2,5-eseket keresztben az előlap mögé. utóbbiak ugyanúgy lehetnek persze emeletesek, mint a jelenlegi látványterven. ez azért is előnyös, mert minimális módosítással át lehet tervezni 3,5-es hely nélkülire, csak az alaplap tálca mögötti részt kell elhagyni.
-
Pista0001
addikt
mindent meg lehet oldani, csak akarni kell
a corsair bőven alkalmas a célra, a legkisebb méret amit erre alkalmasnak tartok a tt core v1 szerintem a piacon. mégcsak vízhűtés sem kell, csak megfelelő komponensek.
vga-ból csak a gyárilag csendesek jöhetnek szóba ha nem akarsz vizezni. az aftermarket hűtők vagy nem csendesebbek vagy nem férnek be 2 slotos házba ventikkel együtt.
alaplapból az új asrockokon kívül szinte csak a prémium lapok jók. csak ezeken van elég messze a pci-e slottól a procifoglalat, hogy nagy hűtőt szerelj a procira. a corsairbe például egy mugen vagy egy ninja is befér, a core v1-be egy ninja mini biztosan. ezek a hűtők megfelelő házszellőzéssel akár csúcsprocikat is lehűtenek, csak komoly terhelésnél kell zajra számítani.
a himurot konkrétan nem ismerem, más gyártó másik termékét próbáltam, szerintem túl meleg benne a vinyó. kerettől függően egy 120/128-as vagy 240/256- os ssd, ha nem elég akkor egy 500-as vagy terás notivinyó mellé az adatoknak, esetleg a játékoknak.így olyan konfigot lehet építeni, ami csak nagyon érzékeny lelkeket zavar. ha nem találsz elég csendes vga-t akkor egy alap (nem kompakt!) víz a megoldás.
-
Pista0001
addikt
Seek hangban is sokat hoz az elasztikus felfüggesztés, próbáld meg rugalmasan rögzíteni a vinyót. Hátra kívülre is teheted a ventit. Amennyiben a rács rész nincs kifelé domborítva simán felszerelheted, ha igen akkor hosszabb csavarok és közdarabok kellenek. Az alaplap hőmérséklet mit takar pontosan? Ha a VRM 60°C-os az nem gond, ha a chipset akkor határeset. Nagyobb bordát érdemes rá tenni ha elfér, meg ahogy a kolléga írja a hűtő ventijét told el az alaplap felé amennyire csak lehet.
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #26414 üzenetére
Egyszer régen vettem két TC verziót, mert nem tudtam még a PWM-esről. Szerencsére rá tudtam sózni a volt főnökömre, mert az egyik gép eléggé melegedett. Abban a két hely így volt, jó sok igazgatás után sikerült elérni, hogy a venti ne érjen bele a saját keretébe. A saját gépem ventihelyeit ezek után kicsit szellősebben helyeztem el. Link szokás szerint az aláírásomban, ha jól emlékszek 2 mm van köztük. Így még összeérnek a gumi bigyók, de már nem okoznak gondot, mert a rács részük már nem ér össze.
-
Pista0001
addikt
válasz
csucsbicep #26396 üzenetére
Az a VGA nem biztos hogy minden házba befér. Az ITX házak nagy része két slotos kártyát fogad, az Asus nagy kártyáin viszont előfordul ennél vaskosabb hűtés. A ház linkje nekem nem jött be, de ennek nézz utána vásárlás előtt. Ha a kártya valóban 2 slotos csak, akkor a Fractal Node 304 is egy jó hírű ház, mellesleg elég kicsi
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #26360 üzenetére
Egyszer kiszámoltam, egy átlagos halk (kis légszállítású) 8 centis venti alig pár százaléka jött ki légáramra olyan házbeli hőmérséklettel, amit még elviselhetőnek tartok. Neten ott vannak az alap képletek, guglizás+számolás 1 óra.
szerk.: Szerintem pont ebben a topikban "publikáltam" az eredményt, mikor sokadszorra eldurrant az agyam ezen. Alig 1200 hsz-om van itt, 1 óra alatt azt is át lehet nézni.
meg is van
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #26320 üzenetére
Az első venti csatiját dugod az alaplapba, a következőt ennek az aljzatába, majd így tovább, végül az utolsó venti aljzatába bedugod annak a ventinek a fordulatszám csatiját, amelyiket monitorozni akarod. Értelemszerűen a többi venti fordulatszám szála lobog a semmiben. Ha mindegyiket átalakítod ahogy leírtam, akkor csak az utolsó aljzata fog lifegni kihasználatlanul, viszont fixen az első venti fordulatszámáról fog tudni a lap.
-
Pista0001
addikt
válasz
imibogyo #26290 üzenetére
Az a baj, hogy ha 2 ventit közvetlen egymás mellé szerelsz, akkor a gumi felfogatók egymásnak feszülnek, a venti részt eltolják a kerethez képest, a venti beleérhet a keretbe. Kb 2 mm hézag már jó.
Ami képet linkelt valaki a PST-s Arctic PWM venti csatijairól, mutatja is egyből mi a probléma. A fordulatszám szál külön van a másik háromtól, ha egyedül használod a ventit, vagy ha utolsó a sorban, akkor be kell dugni ezt a csatit a toldó aljzatba, így az utolsó venti fordulatszáma lesz monitorozva. Na ez abszolút nem logikus szerintem. Azt a plusz csatit le kell venni, meg a toldó ágból ki kell venni a sárga szálat, majd a hosszú sárgát a sima aljzatba kell tenni a helyére. Így kevesebb a csati, a hosszú szálakat egybe harisnyázva letisztultabb lesz az összhatás. Így ha egyedül van bekötve a venti vagy az utolsó a sorban, akkor a toldó aljzatnak nincs jelentősége és az első venti fordulatszámát lehet monitorozni.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #26277 üzenetére
Úgy emlékszek nem lehet a másik oldallapra felszerelni, de az oldallapok felcserélhetők. 2 db 2,5-est fel lehet szerelni a táprekesz elejére, meg még egyet a vinyótartók alá a padlóra is, szóval ez a műanyag bigyó szerintem kihagyható. Amúgy is macerás a kábelezés miatt.
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #26180 üzenetére
Nem olvastam el az írást, említi hogy nem fér el a gyári hűtő? A hűtés szerintem nem magasabb mint a hátlapi csatlakozók, ezt azért feltételezhetően figyelembe vette a gyártó (aki szerintem a Realan
). Sőt, lehet hogy előírás. Az ATX szabványban meg van szabva, hogy az alaplap bizonyos részei felett mennyi helyet kell hagyni.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #26113 üzenetére
ja, úgy tűnik. nálunk is szinte csak 61-essek vannak
szerk.: csak egy 61-es gigabyte van abban a webshopban, ahonnan néha szoktam vásárolni -
Pista0001
addikt
válasz
mandras81 #25839 üzenetére
a q1900 is létezik dc tápos kivitelben, a neve q1900dc-itx, kb 10e forinttal drágább
de ha már itt tartunk, még plussz 10e-ért (kb 45e ft) van ugyanezzel a procival gigabyte brix is, azzal a ház (10×10×kb 6 centis) és a kocka is meg van oldva. normál 2,5-es ssd megy bele, ezen kívül csak noti ram kell bele. optikai kimenet jó eséllyel nincs, hdmi-n tud sokcsatornás hangfolyamot küldeni
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #25826 üzenetére
ugyanígy van az övén is. a riser szalagkábele végigmegy az alaplap és a kártya közt, nyákkal vannak egymás felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged