- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Metis tulajok!
HDD-t kiveszem és passzív táp mellett félpasszív kártya és SSD lesz. Akkor már a 2db venti se fix 5V-ot kapjon legyen kapcsolós gondoltam.
A videókártyánál hátul van egy műanyag kivehető takaró.
Arra barkácsoltam egy lyukat, amire egy mezei 2 lábú kapcsolót tettem.Így házon kívül manuálisan lehet állítani. Nem nagy cucc csak megosztom veletek.
Kép is lesz holnap. -
Grave_444
nagyúr
válasz
tibi970307 #43177 üzenetére
Pico/panel vagy atx/sfx passzív, inkább az előbbiek azok ciceregni se fognak + ssd és passzív procihűtő.
-
Grave_444
nagyúr
Esetleg ha valaki ilyen házat keresne.
Phanteks Enthoo Evolve ITX - akciósan 15k -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #41952 üzenetére
Köszi.
Elférne, ha nem fejjel lefele szereltem volna be a keretet. Eredetileg ugye így lenne.Viszont 3,5-es már belelógna a videókártyába. Akkor az lenne felül, aztán hogy alul még elfér-e ez a kettő mellette necces nagy moduláris táppal. SFX-el sima.
Az SSD a tápon melegebb volt, mint így.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
#16939776 #41939 üzenetére
Na átalakítottam egy kicsit, bekerült a gyári hdd tartó, azon van minden.
[kép][kép] Fent a sok tyúkbéllel nem tudok mit kezdeni, de a hűtést talán nem befolyásolja. A ház tetejét meg nem sűrűn veszem le.Eddig ilyen volt + felső venti. [link]
Előtte, a kártyának most sokkal jobb fejjel lefele fent. [link]
Legelőször. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
#16939776 #41937 üzenetére
Nincs bedugva semmi fölösleges kábel a tápba, vagdosni meg újat venni hozzá nem fogok.
VGA venti lehet tényleg nem kell, de nem szedem szét gari miatt sem.
SSD így is melegszik terhelésen a táp miatt, néztem elférne elöl is amúgy. HDD szerintem jó így, mert normál állapotban van és kap némi levegőt is.Esetleg a procihűtőn forgatok 90 fokot és úgy elférnek alatta az adattárolók, már így is fúrtam másik lyukakat a rögzítőjére, hogy így be tudjam tenni.
Csak a lamellák ha jól láttam ebben az irányban engedik át jobban a levegőt, ami a passzív táp miatt fontos. Befele fúj ugye mindkettő venti és fix 5V-on vannak.
Egyébként ha benézek a plexin csak a 24pin-s kábelt látom, szóval nem csúnya.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Iginotus #41932 üzenetére
Szép munka, procihűtőben nyertél.
Duracellm...Azt megnézném.
Eddig Giga 1060 3GB minivel használtam, max terhelésen 75-77 fok és 2100-2200rpm így, hogy mindkét venti 5V-on megy.
Most beraktam egy 1060 3GB MSI Aerot, 67 fok 1750rpm. Érdekes, a Giga hűtése komolyabbnak tűnt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #41911 üzenetére
Nem babrálok semmit vele.
-
Grave_444
nagyúr
Kedves Metis tulajok!
Valaki esetleg tudná így mennyi hely van a kártyának? Az se baj, ha hozzáér a táphoz.
A képen 172mm-es 1050TI D5 van, kérdés 175mm még elfér-e. Szétszedni nem igazán szeretném, már fordítva van eredeti helyzetben. -
Grave_444
nagyúr
válasz
tranceplanet #41146 üzenetére
Simán elég lesz a 300W-os.
Képeket majd tegyél fel.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
djsiegfried #40991 üzenetére
Pontosan milyen alkatrészekből áll?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
energy4ever #40755 üzenetére
Nekem Metis Plusba ilyen táp volt 1050TI mellett és hangos volt, mindig ment a ventilátora. Le is cseréltem egyből, én nem ajánlom. Inkább ATX táp és egy rövid videókártya, sokkal halkabb lesz.
Azóta az adatlapomon lévő gép lett és a 2,5"-os HDD a leghangosabb a gépben, terhelve a kártya ventije.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #39449 üzenetére
Passzívat akartam mindenképp.
Hogy őszinte legyek fogalmam sincs, most raktam össze délután.
Eddig az SFX táppal egyáltalán nem volt meleg a HDD. Terhelve is 40 fok alatt maradt.
Most befele fúj a venti, ha így nem lesz jó ráteszem a hűtő elejére hogy hátra fújjon.
Le van szabályozva egyébként, nem szállíthat túl sok levegőt, de elvileg elégnek kell lennie.
Proci miatt nem aggódom, az 5 fokkal melegebb a szoba hőmérsékletnél idle, terhelve se volt még 45-50 felett passzívan.Szerintem inkább válts egy nagyobb HDD-re.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #39446 üzenetére
Igen 520W-os.
Egyébként ha pár ezressel drágább Asus H110I-PLUS lapot vettem volna nem kellett volna megfordítani.
Elgondolkodtam a cserén, de ha a táp bírja így is marad.A kép kedvéért kézzel tartottam a bal sarkánál fogva, egész egyenesre sikeredett.
mpierre Félig van csak feltekerve a basszus, ki lehet bírni.
-
Grave_444
nagyúr
Elkészült a vas végre.
SF450-et visszaküldtem gariba, vettem helyette másikat, ennek nem lesz gond a ventilátorával.
Procihűtő lefogatóján kellett 2 lyukat fúrni, hogy normálisan illeszkedjen a ház teteje (lapon túl magasan van a cpu foglalat) illetve az alaplap tálcán 1-et. Mást nem kellett "módosítani" , ezeket se lett volna muszáj, ha másképp rakom össze.
-
Grave_444
nagyúr
Azzal kezdtem.
Az asztalon volt még vga nélkül 1db SSD-vel és egy laptop HDD-vel.
Ahogy betöltött a Windows pár perc és már ment is a venti, pedig nem futott semmi a gépen.
Oké lehet, hogy a házban túl meleg azért megy szinte állandóan, de asztalra kitéve nehogy már 50 fok legyen a szobámban.Kb 30-40W terhelés lehetett rajta.
-
Grave_444
nagyúr
Megjött a kártya, összeállt a gép.
Persze, hogy nem jó.
A táp a vga fele néz és kb egyből bekapcsol rajt a venti, ezzel nincs is gondom.
Viszont játék alatt már magasabb fordulaton megy és a leghangosabb része lett a gépnek az SF450.
Vagy megpróbálom megfordítani, az előlap fele lesz a venti.
Vagy vissza az egész és jobb oldalon lesz az ablakos rész, fejjel lefele a lap.
Vagy eladom a tápot és berakok egy normál ATX-et, elvégre hely az van ezzel a kártyával. -
-
Grave_444
nagyúr
Tegnap már felpörgött ebben a melegben, de nem hallani.
AxBattler Azért lett ez a batár nagy, mert passzívan akartam hűteni. Viszont a venti csak rajta fért el, de minimumon hangtalan. Nem lesz annyira melegük, Cooltek U2-ben sem volt gond. Egyik SSD különben.
A nagyobb ventitől baja nem lesz semminek. -
Grave_444
nagyúr
Igen. Kicsit nehezen tudtam csatlakoztatni a tápkábeleket, de néztem nem hajlott el semmi.
AxBattler
Muszáj volt, mert felidegesített, hogy a procihűtő túl nagy és nem fér el úgy ahogy akartam.
Nem tudtam volna hátra berakni ventit, csak a hűtő tetejére, ami a vga-ra fújt volna. Így legalább felfele kiszellőzik a meleg, szerintem teljesen rendben van.
Egyedül a tápon gondolkodtam el, hogy ne a vga fele nézzen a venti, hanem a ház elejére. Bár úgy ha bekapcsol a venti nem sok levegőt kapna.
Egyelőre amúgy nincs kártya majd vagy 970 ITX lesz vagy 1050TI-ből 1 ventis.VGA szempontjából szerintem még mindig jobb így, mint felülről szívjon, mert a legtöbb nem a csatlakozói fele fújja a meleget.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Gondolkodtam Cooltek/Jonsbo U1 Plus-ban is, de ebbe nem férne ekkora passzív hűtő, elöl nincs venti, felül sem. FD Node 202 is jó lett volna, de inkább maradok a kocka háznál. Már alternatívát nem találtam, régebben U2 volt.
Nem szeretem, mivel még nem volt sose, de remélem tetszeni fog.
-
Grave_444
nagyúr
PCX-en szerencsére volt 1db fekete Metis Plus, el is vittem.
Máshol nem lehetett kapni itthon csak szürkét.
Jövő héten majd teszek fel pár képet róla, ha kész lesz. [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #39148 üzenetére
Köszi. Még foglalkozik vele.
-
Grave_444
nagyúr
Se a Metis Plushoz se a Corsair SF450 táphoz nem jár ATX átalakító ha jól tudom.
Hol tudnék beszerezni egyet a legolcsóbban?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #38756 üzenetére
Én nem félek tőle, volt már rosszabb helyen is HDD-m.
2 hét múlva költözök haza, utána majd beszerzem az alkatrészeket aztán nekilátok.
-
Grave_444
nagyúr
Lehet előbb a házat veszem meg, méregetek aztán utána választok kártyát.
kisza25 Láttam
Cooltek U2-vel sokat szenvedtem én is. Az alaplap alatt elvezettem a kábeleket úgy, hogy ATX táp mellett rajt volt egy Mugen 3.
Ja és elöl-hátul venti, a kezem meg gipszben..
A végeredményről talán tettem fel képet csak kártya nem volt már benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest