- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mercutio_ #38067 üzenetére
Nem kell fejből vágniuk, de ők árulják, tudják már megmondani, mit adnak el, szvsz.
A weboldalán egyébként nincsen infó arra, hogy lenne benne, táp, csavar, kábelkötegelő és manual, elvileg ennyi.
De lehet érdemes egy email dobni a zalmannak, hogy most mi is van a boxban.
-
Ispy
nagyúr
Mi meg itt copunk a moddolással...
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #37947 üzenetére
Nekem 1060 3 GB + Corsair SF450 kombó van, de ha ilyen jól állsz pénzzel, akkor mehet a 1060 6 GB. Ha nem fontos a hely, akkor corsair rm550 37k, minőségi táp, félpasszív, moduláris. Ha kisebbet akarsz, akkor mehet a corsair sf450 szintén félpasszív, moduláris. Ha ennél kevesebbet szánsz rá, akkor Melyik tápegységet vegyem topik.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #37944 üzenetére
Hát az attól függ, mennyi az annyi?
-
Ispy
nagyúr
válasz
betyarr #37943 üzenetére
Jó, mert én az első linkben leírtakra válaszoltam na
Szép nagy ház, ha nem lesz VGA én bepróbálnék egy passzív hűtést a procira, ha tudsz rendes szélcsatornát csinálni.
Vagy egy jó kis overkill topflow, 500 rpm-es ventivel
De nézz be a szaktopikba, ott megmondják a tutit....
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
enginev3.0 #37938 üzenetére
Egy dolog biztos: az a lényeg, hogy neked tetsszen
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #37870 üzenetére
Én először 1050ti-t akartam, de akkor jelent meg, elég rossz volt ár/érték arányban, így végül 1060 3 GB ITX lett. Aztán nem volt jó a hűtése a cooltek U2-ben, akkor cseréltem a metisre a házat. De akkor már kellett az i3 helyett egy i5. Meg akkor már a 2 dell monitort is lecseréltem egy szélesre, a silverstone táp ment gariba, helyette jött a corsair. Aztán így volt elég hely egy normál 1060-ra, a 2 hónapos kártya ment a levesbe. A kvm switch és a billentyűzet csere volt a hab a tortán.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
A csavart akartam, hogy legyen még valami ezüst szín rajta, nem tudtam, hogy ez ilyen nagy bumpszli, eredetileg sima normál méretet akartam, ami a házak hátulján szokott lenni, a jobb fajtáknál. De egyenlőre marad, már megszerettem.
A raijintek logó azért ment az oldalára, mert tervbe volt véve, hogy az elejéről leszedem, és akkor maradjon valami nyoma szegény gyártónak.
(#37800) AxBattler
Szerintem ő az oldallapra gondolt...de nem biztos. Egyébként sminktörlő és acetonmentes körömlaklemosó, és egy pillanat alatt lejön az a logó. De ezzel még várni akartam a legvégéig, amikor már teljesen kialakult az összkép, mert visszarakni kicsit problémás lenne...
Ja, és két fajta fűst plexi van, szürke és barna, ez a szürke.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #37798 üzenetére
Eredetileg is fűst plexi volt tervbe véve, csak sajnos színezett plexiből 3 mm az alja a vastagságnak, az oldallap meg 2 mm, az meg csak víztisztából van.
Személy szerint még mindig a fűst tetszik jobban, azért is, mert fehér ledet akarok belerakni, na nem 3 métert, csak az aljába egy sort, de annak meg olyan erős a fénye, hogy sötétben beragyogja az egész szobát. Majd kipróbálom, hogy a fűst plexi mennyire tompítja a fényét.
-
Ispy
nagyúr
Nem tudom, mi szól a keskeny kivitel mellett? Úgy értem miért ne lehetne mondjuk 20 cm széles és inkább alacsonyabb? Nekem a ház arányai nem jönnek ebben a formában be, aránytalanul keskeny és túl magas. Illetve ha már saját készítésű ház mellett döntenék, akkor inkább olyan, ahol nem kell raiserrel szenvedni, mert csak emeli a költségeket.
-
Ispy
nagyúr
Örülök, hogy mindenkinek így beindult a fantáziája, kétségtelen, hogy egy kis rezsó sehol nincsen a metisben tomboló hőséghez képest, szóval van mégiscsak valami hasonlóság.
Egyébként az első tesztek igéretesek, mind a 4 noisblocker alapon ketyeget, a VGA is silent üzemmódban:
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #37457 üzenetére
Először megvettem a Giga 1060 3 GB ITX verzióját. Az még hangosabb volt egy ventivel. Eladtam. Most megvettem a 2 ventis változatot. Először végig akarom tesztelni, a már leírt opciókat, ha kapok egy értelmes zajszint mellett egy értelmes hőfokot, akkor marad ez a kombináció, ha nem, akkor majd visszajövök ide sírni.
Még az jutott eszembe, hogy a gyári bordát lecserélném egy masszívabb darabra, de elég határeset a hely odabent, az elejét meg nem szívesen vágnám szét.
-
Ispy
nagyúr
+ (#37453) kisza25
Összerakott állapotban a hőfokok rosszak, VGA 82-83 fok, proci 54-55 fok, lap 43-44.
A nagyobb baj az, hogy a VGA ventije 2200 rpm felett megy, ilyenkor már van hangja rendesen.
A többi opciót még nem tudtam tesztelni, mert még nem jött meg az új billentyűzetem, de még tervbe van véve egy pár opció:
- felül 2 NB multiframe, cha_fan-ról vezérelve, VGA-n stock ventilátorokkal, CPU és a hátsó venti a cpu_fan-on
- felül 2 NB multiframe + a hátsó venti cha_fan-ról vezérelve egy hármas elosztóval, VGA-n stock ventilátorokkal, CPU venti a cpu_fan-on
- felül 2 NB multiframe, a VGA hűtő leszedve, helyette a 2 felső venti rádugva, proci venti a helyén, hátsó venti az cha_fan-onAztán majd meglátjuk melyik kombináció mit hoz fokokban.
-
-
-
Ispy
nagyúr
Maga egy úr
Hogy kicsit ON is legyek. Neki kéne már esni annak a metis tetőnek, de nagyon nem van kedvem hozzá, de ha elrontom, akkor még mindig megvehetem az apróról a fekete metist donornak
Hétvégén plexit vágok dremellel, aztán meglátom mennyire remegős a kezem, azért jó lenne egyenes vonalakat vágni abba a házba.
-
Ispy
nagyúr
válasz
shteer #37292 üzenetére
Az eredeti tervem az volt, hogy majd a streacomba moddolok egy ilyen LCD panelt (vagy inkább OLED-et), mert hát smucig vagyok 100k fizetni egy Oragenért, de most már lemondtam a dologról, igazából jól néz ki a kijelző, de nem használnám úgyse semmire, sötétben filmezés közben meg zavaró lenne a fénye.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Pete55555 #37265 üzenetére
Én pont az AXTU-val szívok, mert ha biosból nem level 1-re rakom a ventit, hanem custom és ott adom meg (hogy teljesen lemenjen a venti idle alatt 560 rpm-re), akkor az AXTU szépen visszapakolja terhelés alatt és ha annak vége, akkor már nem 560 rpm-re megy vissza a fordulat, hanem megragad 1000 körül, ami a level 1-nek felel meg.
Nem tudom érthető volt-e?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Pete55555 #37199 üzenetére
Én vettem ilyen kézzel tekerős csavaros cuccot, 10 darabos, szóval van még 6 darab, ha kell fel tudok ajánlani neked 4 darabot.
Képet találsz róla itt a fórumban.
Más: nagyon izgatja a fantáziámat, hogy lecseréljem a gyári bekapcs gombot a metisben, de ami beférne (21 mm hosszú) azok mind 12 voltról mennek, rezisztor nélkül. Na most én az elektronikához nem értek egyáltalán, a lap front panel juperén mennyi kakó megy? Az menne, hogy csak simán rádúgom, vagy kell még hozzá valami?
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #37130 üzenetére
Köszi
(#37131) AxBattler
Komolyan, nem tudom már követni, hogy milyen házad is van, vagy van több is?
Mindegy, várjuk a képeket. A belsőt még én sem fejeztem be, várok még kábeleket hozzá, (#37132) Erdei88 és még a ledesítés is hátravan, igaz nem RGB csillámpónis lesz
, csak sima hideg fehér.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
Oliverda #36996 üzenetére
Az EVO-ban a front usb alapból 2.0, az Alpha-ban 3.0, az Alpha tetején nincsen rács, ezért több drive-ot tudsz belepakolni.
EVO:
1 x 2.5″ + 1 x 3.5″ or 2.5″ (shared bay)Alpha:
1 x 2.5″ + 2 x 3.5″ or 4 x 2.5″ or 2 x 2.5″ + 1 x 3.5″Nekem F7 EVO van, sajna a fanless megoldás nem jó a N3150-es laphoz.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36871 üzenetére
Én pont az ilyen esetekre szereztem be egy dremel 3000-et, azzal remekül szét lehet vágni mindent kis darabokra
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36773 üzenetére
Dobjál már róla fel egy képetAzt hiszem el kell mennem szemészetre, a tiedet is látom mostmár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B760M PRO RS
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest