- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #34944 üzenetére
Van egy ilyen mániám
, a mostani lap még jövő őszig garis, addig tudom húzni a dolgot.
Új Intel procik ha jól gondolom elsősorban igp-ben javulnak majd, az a ~10% plusz procierőben amire a mobil verziók tesztje alapján számítanak engem nem mozgat, így az arra váltás még nem lenne akkora ugrás számomra, hogy csak ezért 1151-re lépjek.
-
Mercutio_
félisten
Skacok nagy dilemmában vagyok.
Gondoltam veszek a még kapható 1150-es lapok közül valamit, amire 3 év gari van és így kitolom a rendszerváltás kérdését. A gond az, hogy nem tudom mire lehetne lecserélni a Giga B85N Phoenix-et, ami szolgáltatásban tudja mindazt (msata 6GB, usb dac-up vagy ahhoz hasonló megoldás, 4 sata port, 4 usb3, GB Lan, s/pdif tüskesor) és még kapható itthon
Néztem a Giga H97N-WiFi-t, de megdöbbenve láttam, hogy bár jól felszerelt, de nincs rajta msata
-
Mercutio_
félisten
válasz
gabriel26 #34847 üzenetére
960 mini 2GB helyett (60-ba csak az fér bele) inkább vegyen EVGA GTX950 Gaming SC 2GB-t. Spórol ~13k-t, nem kell külön tápcsati, a kártya félpasszív (bizonyos hőfok alatt nem megy a ventije) és pár %-kal marad csak el egy stock gtx960-tól.
-
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
#25954560 #34052 üzenetére
Én már "lejöttem a szerről "
, de ennek részben az az oka, hogy a Giga B85N Phoenix usb hangkimenetéhez hasonló megoldás 1151-ben nincs és ahhoz képest, hogy még lecsupaszítottabbak a lapok számomra túlárazottak.
Így marad a lap, a G3220-at még lecserélem valami erősebbre és reménykedem, hogy a lap kibír gond nélkül még 3-5 évet. (minden más cuccra annyi gari van) -
-
Mercutio_
félisten
válasz
bambano #33964 üzenetére
Erre találták ki a (méret preferenciától függően 12,5-13,3-14"-os) notikat
Esetleg nézz rá a ThinITX alaplapokra, általában külső noti táp kell csak hozzájuk és notiram, de cpu-bol rendes asztalit fogadnak (bizonyos nem vészes tdp limittel) pci-express van még max 25W-ban limitálva és általában kikötik, hogy vga ne menjen bele.
dni: slot-in ODD -t honnan/milyet raksz bele, vagy a nyílás lezárható?
-
Mercutio_
félisten
Ha már ventik: Fractal Design Venturi HF-12 tényleg olyan jó lehet, mint ahogy írják?
Hűtős topicban kerestem, de egy kérdésben láttam csak említve, válasz arra se jött vele kapcsolatban, gondolom, mert kevésbé ismert -
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #33789 üzenetére
Én is parázom, hogy jövőre lejár a GA-B85N Phoenix garija, na nem mintha bármi baja lenne, csak nálam a gari amolyan fixáció
és már nem lehet újonnan boltban megvenni, emiatt meg platformot váltani
...pláne, hogy az utódról lehagyták az USB DAC-UP csatit
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #33747 üzenetére
Gyakorlatilag egy hangfaldoboz aminek a belsejébe egy PC kerül, ahogy a hangfal a hangszórók hangját (főleg a mélyebbeket) felerősíti úgy itt is.
-
Mercutio_
félisten
Jahogyúgy
a terelőlemez nem tudom miből lehetne és mihez lehetne rögzíteni.
Közben olvasom az alaplap specifikációját: "M.2 20Gb/s (PCI-E mode only) "
mrbig25: Ja, közben én is észrevettem, sata csatiból pedig kell a 4, többet viszont nem szánnék rá, akkor inkább marad a 1150-es GA-B85N Phoenix
-
Mercutio_
félisten
válasz
t72killer #33396 üzenetére
Ezzel nem mondtál semmilyen új infót, lévén nekem is van msata-s ssd-m, és leírtam+linkeltem, hogy a pci-e m.2 a nagyobb sebesség miatt melegszik jobban.
A kérdés a nem pci-e m.2 ssd-k viselkedésére vonatkozna és mint írtam saját tapasztalat érdekelt volna.HookR: Az MSI lap hátoldalán van a m.2 foglalat azaz SG05-nél a tálca alatt lesz, ott hogy gondoskodjak hűtésről?
-
Mercutio_
félisten
Töröm a fejemet, egy MSI H110I Pro lapon, és bele m.2 ssd-n, azonban az SSD-s topicban linkelt alábbi videó kicsit elbizonytalanított.
A mostani msata Crucial ebben a melegben is megáll 50 C-foknál, de az a 70-ről induló, 90 fölött dolgozó érték kicsit megdöbbentő számomra, báááár itt lazydog azt írja csak a pci-e m.2-k esetén van ilyen melegedése gond
Valakinek saját tapasztalatok?
-
Mercutio_
félisten
válasz
wmarci #33287 üzenetére
Asrock AM1H-ITX is DC-tápos, ha az eredeti összeállításban erre cseréled a lapot is megúszod a tápos házat és lap+proci olcsóbb 5k-val
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #33206 üzenetére
Igen volt, amíg nem játszol tök csendben van
Most beszereztem egy Asus GTX950 75W-os verziót, igaz amennyi időm van játszani lehet jobban jártam volna ha megvárom az őszt, hátha ekkora fogyasztással az új generációs kártyák között lesz lényegesen erősebb, vagy méretben kisebb
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #33198 üzenetére
Kb ugyanakkora a 2 kártya, csak szerintem a gigánál valamiért a teljes magasságú hátlap méretét adták meg.
Giga mérete mITX lapban
MSI kézben (talán 1-2 centivel rövidebb)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Neil Watts #33163 üzenetére
Ha a ház még nincs meg, akkor 120 helyett 130-at vedd, abban néhány konstrukciós hibát javítottak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Apollyon #32878 üzenetére
Amennyiben furmark+Prime95 együttes futtatására szeretnéd használni a gépet
Anno ugyanaz az oldal tesztelte az ISK 110-et 65W-os i3 procival, abból talán ki lehet indulni.
Egyébként nem a külső kocka a szűk keresztmetszet, hanem a belső táp 12V-os ága, ami ha jól rémlik 5A-t tud stabilan.
A 2,5"-os vinyók 5V-ról mennek, az az ág valszeg bőven belefér a maradék 30W-ba. -
Mercutio_
félisten
Ide biggyesztem azért az Intel által kiadott 2012 decemberi ThinITX speckót, hátha valaki egyszer keresné.
-
Mercutio_
félisten
válasz
t72killer #32799 üzenetére
Nincs mit mesélni.
Ha nem csak guglizás alapján tájékozódsz, (vagy kicsit alaposabban) akkor szembe jöhet Asrock, vagy Gigabyte ThinITX is, igaz csak utóbbiból van 1151-es, de szvsz csak árdrágító tétel a skylake platform.És nem, továbbra sem arról van szó, hogy NAS-hez ajánlom, se arról, hogy neked mire van szükséged
csupán arról, hogy ezek nem valami egzotikus ipariPC-kbe szánt lapok, tehát viszonylag nagy darabszámban gyártják őket, és bizony a 19V-os Dell noti-tápok tökéletesen megfelelnek a célra, az onboard sata-power terhelhetősége se hit kérdése, annyit bír, ahány sata port van az alaplapon (3).
Egyébként neked hány ilyen lappal szerelt konfigod volt?
-
Mercutio_
félisten
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
energy4ever #32507 üzenetére
Játék már elég sok hőt termel, én ilyen konfigot nem tennék tv/monitor hátuljára.
-
Mercutio_
félisten
Szakik, ugye jól gondolom, hogy atomnál izmosabb rendszer erre ne bízzak?
-
Mercutio_
félisten
Korábban többen keresték így jelzem, hogy most több helyen is kapható a Chieftex IX01 IX03-hoz való MK-35DV magasító kiegészítő!
-
Mercutio_
félisten
A teljes széria adatlapját, ha megnézed a gyártónál a táp mindenhol ki van húzva.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #32440 üzenetére
SG05-ben strix 960
-
Mercutio_
félisten
válasz
lajos75 #32368 üzenetére
Na erre próbáltam utalni.
Nem mindegy, hogy milyen körülmények / terhelés esetére vonatkozik az az 1 mondatban bedobott érték.Rick4: Ott az általad is linkelt cikk CPU+gpu terheléses értéke, ezek után a Ph tesztelőivel vitatkozz ne a topic lakóival
Ahogy lajos75 is írja, nas/server funkció 10-30%-on terheli a procit, ahogy gondolom anyukád se minden magot 100%-ra terhelő renderelő progit futtat, hanem webböngészik, Office, zene/YouTube, ezeket mind hw-ből támogatják sandy óta így aligha megy 30% fölé a terhelés, de ez alapján általánosan kijelenteni, hogy egy gyengébb paneltáp is elég i5/i7 alá botorsag.
A hatasfokról: A külső kocka + panel/picoPSU együtt érdekes. Korábban volt erről (is) már szó és az egyik ugyan 96% körüli, de a másik közel sem.
Ugyanakkor a "rendes" tápok között már vannak DC-DC kialakításúak, ezeknél a "simák"-ra jellemző 20 rosszabb esetben 30%-os terheléssel szemben már 10%-tól kezdve elérik a 80% fölötti hatásfok tartományt. -
Mercutio_
félisten
válasz
Yiggdrasil #32227 üzenetére
Valami mATX-be
-
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #32058 üzenetére
A Kandóra sose bejutni volt nehéz
de annyit mielőtt skippeljük a témát azért szögezzük le, hogy amikor nincs bithiba érzékelés vagy javítás (pl. ha már hangok akkor a zenei CD hangfile-jai) vagy épp a kódolás érzékeny a bithibára mert az egyes (digitális) értékek jelszintjei közel vannak egymáshoz ott nem feltétlenül lesz igaz, hogy "ami 1 és 0 bemegy az jön ki, nem lehet eltérés "
A zaj hatása más lesz, és egy pc-nél lehet, hogy nem lesz észlelhető, de mondjuk megfelelő szkóppal szépen lehetett mérni amikor rátoltál valami mesterséges zajt a digi jelfolyamra. De elég, ha megnézel egy gyengébb digitális tv adást, a kockásodó súlyosabb esetben eltűnő kép a digitális zaj következménye. (nyilván nagyobb a kabelhossz így látványosabb) -
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #32038 üzenetére
És vga-ból is csak 1 slotos fér el
Ha már vga: jó választás lehet SG05-be egy MSI GTX960 vagy van vele negatív tapasztalat, terheletlenűl ez se pörgeti a ventit?
Ha jól látom zárt a hűtés és kitolja a meleget a házon kívülre, vagy attól még fűti a házat is és jobb egy strix? -
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #32008 üzenetére
Érdekes, bár egy ram gyártó nyilván hazabeszél és olyan paramétereket vizsgál amik vásárlásra ösztönöznek
Nekem valamiért az rémlett, hogy hiába a magasabb ramfreki, a rosszabb késleltetés miatt clock-to-clock ugyanott vagyunk a gyakorlatban és mintha ez ddr3-nál (és eleinte ddr2-ről ddr3-ra váltásnál is) igaz lett volna, 1600/cl9~=1866/cl10, vagy csak igp esetén
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Drón topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged