- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
A múltkori hűtő téma után úgy döntöttem nem próbálom meg betuszkolni a mostani házba az ID Cooling SE-207-XT SLIM bordát, hivatalosan nem is támogatja 2mm híján.
Helyette sajnos elengedem egyelőre az ITX vagy mATX (15-18liter) vonalat.
A halkságot és a jobb szellőzést tartom most szem előtt és ezt is költséghatékonyan.28l körüli még így is az egyik legkisebb mATX házam lesz, amibe kényelmesen elfér majd az
ID-Cooling SE-226-XT. -
Grave_444
nagyúr
Megköszöntem a segítséget, bár az ajánlottak nagy részét nem értettem...
Szerintem érthetően írtam, hogy 133-135mm magas fér be maximum és toronyhűtőt fogok venni, ha cserélek. A 2 táblázatot végignéztem, azokból válogattam.
Hiába írkálsz utána 160 magas vagy direkt top flow coolert.
Szerintem túlgondoltad kicsit. Ház irreleváns, nem volt titok a mérete.
Igen írtam, ha úgy alakul házat cserélek, de akkor nyilván nem ilyen alacsony hűtőt fogok bele venni, de ez más téma, ezért off-ba is tettem. -
Grave_444
nagyúr
Tök jó, hogy ezek közül egyik sem férne be és pont, hogy kéne az oldallap és a ventilátort között is légrés, emiatt kell toronyhűtő. 165mm széles külsőleg a ház, mint ez a TF 2.
Még a második táblázatot nem néztem végig amúgy.
Árban is mérlegelnem kell, mert lehet olcsóbb egy nagyobb mATX házra cserélni, amibe gond nélkül passzol egy 10-15ezres 150-160mm magas toronyhűtő is. -
Grave_444
nagyúr
Átfutom ezeket is. Mondjuk önmagában egy nagyobb ventilátor nem váltja meg a világot.
Aztán lehet inkább házat cserélek egy 25-30l körüli kisebb mATX-re és abba elvileg a szellőzés is jobb, illetve nem kell ennyire válogatni cpu hűtő téren.Rick4 159mm magas.
Nem offolok többet, köszi a tippeket.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57354 üzenetére
Atlas túl nagy, Noctua elférne végül is, de kérdés mennyivel jobb egy Jonsbo CR1400-nál.
Crabface
Ez tetszik, talán elférne, de Aliexpressen beszerezhető csak, ahogy látom és nem olcsó.Azt nem írtam LGA1700-ra tenném, a jelenlegi sem támogatja, de 1366-ot igen, ami szélesebb foglalat, így megoldottam.
Kérdés ezek mennyivel hűtenek jobban egy 150-155mm magas 12cm-es ventilátorral rendelkező toronyhűtőnél. Gépház cserét is fontolgatom miatta.
Zamma
A kis méret miatt gondoltam nincs 120-as alternatíva.Köszi, átnézem őket.
-
Grave_444
nagyúr
Van esetleg tippetek mi a legkomolyabb procihűtő 133-135mm-ig?
Toronyhűtőt szeretnék, 92mm-es fér bele a méretbe. -
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #57156 üzenetére
Kártya csere után alap a DDU, Afterburner stb törlés, WHQL driver letöltése, majd internet kikapcsolása után restart. Offline telepíteni a kártyát és a 3rd party programokat.
Arról nem is beszélve, hogy az emlegetett Fan Control alap esetben nem is ment el semmit, kilépéskor elveted a beállításokat és tényleg csak pillanatnyilag módosítottál.Zamma
Sokszor Kazy, Foramax a legolcsóbb, velük sincs semmi gond. Nyilván a garanciára érdemes figyelni, nekem pozitít tapasztalataim vannak velük. -
Grave_444
nagyúr
Hajrá, én nem szeretném, hogy megmondják mikor mit frissítsek.
Van az a fajta felhasználó, akinek szükséges, mások vagyunk. Pl GF Experiencet az életben nem használtam, ha még azt is javasolni kéne, hogy milyen grafit állítsak inkább használnék konzolt.
Afterburnerben egyébként nekem is van külön profil, de csak a háttérben futtatom, a kis ikonja sincs ott, mivel felesleges számomra. Azt hiszem ezt ki is tárgyaltuk. -
-
Grave_444
nagyúr
Fan Control arra jó, hogy beállítsd a ventilátorokat, közben valami mással monitorozd a komplett gépet terhelve is (Aida64, Hwinfo stb..). A végén célszerű biosban a már biztosan jó értékeket lefixálni grafikonon a cpu hőmérsékletéhez mérve.
Alaplaptól, ventilátoroktól függően PWM/DC (feszültség alapú) szabályzás elérhető.Így elkerülhető a biosba ki-be lépkedés, elég a végén.
Én minden ventilátort külön-külön meghallgattam hogyan a legcsendesebb a végeredmény.
Így kijött idle melyik 20-25-21%-on teker, terhelve is eltérő fordulat a maximum, nyilván ehhez több alaplapi csatlakozó is kell.Ha mondjuk egy molex-fan controller van bekötve teljesen másképp is lehet vezérelni.
Alapvetően szerintem az alaplapról vezérlés szélesebb tartományt eredményez. -
Grave_444
nagyúr
Ha nem tetszik érdemes váltani. Mondjuk elállásra nem bíztatlak, az nem túl korrekt szerintem. Más mondjuk lehet örül, ha jobb áron kap bolti kártyát.
Nekem a Be Quiet ventilátorok 21%-on még némák, de 22%-tól kezdődik a motorzaj.
Ezért idle 55 fok cpu hőmérsékletig 21% csak. Ha már bekapcsol nem gond, de ez a ki-be zavaró. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57025 üzenetére
Képeket mindenképp készíts róla.
Igazából ha van 4db hosszabb csavarod és nem sajnálod a táp hűtőrácsot simán megfogatható.
Úgy a tápkábelnek is bőven marad hely, mert az SFX helyére illeszkedik. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57023 üzenetére
Normál "nagy" mATX lap is gond nélkül elfér.
ATX táppal trükközni kell a felfogatás miatt. -
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #57009 üzenetére
Szerintem se valami jó ház, ha kerül bele 2 slotos gpu, alulra nem is fér ventilátor.
Úgy még csak csak, de nélküle felejtős. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Qkackca #56949 üzenetére
Köszi!
Szerintem amiatt nem, hogy ha be is kapcsol a táp olyna kis fordulaton szinte semmit se szív. Kézzel kipróbáltam, kis szellőt alig éreztem.
Ha meleg lenne a procinak ebbe a házba magas toronyhűtő nem férne, körülnéztem.
FSP CST 350 Plus hasonló elrendezésű. Van kínai változata, de ott nem mesh az előlap.(Amúgy a FD Meshify 2 Mini tetszik nagyon.
)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tippm86 #56945 üzenetére
1-2mm lesz, a képen látható tápcsatlakozóra szükséged lesz. Korábban 127mm széles kártyán nem használtam és lenyomta az üveg oldallapot.
Már a 1660S Gaming X-et is csak alaplappal együtt lehet berakni, a ház kialakítása miatt nem fért be a megerősített backplate miatt. RX 570 Pulse éppen elfért. Ezért is írtam macerás szerelni.
Szerintem ez a 131mm már határeset.
-
Grave_444
nagyúr
Egyedül ami limitálja a nagyon komoly vas építését bele talán a 133mm magas cpu hűtés, ha nem kap vizet. Legalábbis 1-2 féle ~40ezers Noctua opció így első ránézésre, amennyiben toronyhűtőnél maradunk. Szerintem az szerencsésebb megoldás.
12. generáció jobban melegszik már. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #56939 üzenetére
Köszönöm.
Azt hiszem kapható külön is ez a ventilátor, de itt maga a hűtő teteje is RGB-s.
Maxon természetesen hangos, Be Quiet Pure Wings 2 92mm halkabb.
Nálam ez max 40%-on teker, úgy teljesen halk 1200rpm körül.
4 hőcsöves hűtés, nem olyan rossz egyébként. -
Grave_444
nagyúr
Platformot váltottam és nem fizettem most dupla árat az ITX lap miatt, a ház maradt, így remélem nem bánjátok, ha megosztom veletek. Méretben ITX, de a lap sajnos mATX.
Maga a szerelés most még nehezebb volt.
ARGB kontroller, alaplapról USB-SATA táp, 5x ventilátor vezérlő.
A táp mögött CPU 4+4pin, VGA 2x 6+2pin és az előlapi audio is el van dugva.
Alaplap alatt a 24pin, előlapi USB 3, sok ventilátor kábele, ARGB a procihűtőről.
Behelyezni csak videókártyával a PCI-E slotban lehet, mindezt úgy, hogy minden vezeték a helyén legyen és ne sérüljön. A "kábelmenezsmentre" büszke vagyok.
Minden esetre elégedett vagyok a végeredménnyel, szebbre nem igazán tudtam volna. -
Grave_444
nagyúr
válasz
fatpingvin #56901 üzenetére
Én magamnak nem tudnék ilyen minőségben készíteni, úgyhogy a munkadíjat nyugodtan rászámolhatnák, csak ne ennyit.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
fatpingvin #56898 üzenetére
Ez szerintem is jobb megoldás, de itthon nem kapható és 3x drágább. [link]
-
Grave_444
nagyúr
Nem tudom mennyire jó vétel vagy kit érdekel az ilyesmi, de nekem meglepő az itthoni elérhetősége a háznak.
[link]
Jobban tetszene, ha ATX tápot is fogadna, illetve a vga hagyományos módon lenne. -
Grave_444
nagyúr
Nekem azért kellett ilyen, mert így is 1-2 milliméter van a vga széle és az oldallap közt.
Csak 165mm széles az egész gépház és normál csatlakozóval nem tudnám bekötni a kártyát.Előtted már írtak miatta privátban.
Tőle lehet venni itthon is vagy aliexpress.
Eddig 1x8pin volt, de kellett új kártya miatt + 6pin is, aztán inkább vásároltam tőle kettőt, hogy egyforma legyen, ezért maradt meg az eredeti, amit felajánlottam. -
Grave_444
nagyúr
8PIN opposite 180 fokos tápcsati toldóm megmaradt pluszba. [link]
Ha valakinek szüksége lenne rá írjon, sima levélben szívesen elküldöm postán.
(Nem hirdetés) -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
KaqXar19 #56675 üzenetére
Nyilván nem a táp miatt írtam, hanem alapból a gépház kialakítására.
Ránézésre jóval több hely van alul. [link]
A jelenlegivel hasonlítottam össze.Megjegyzem.
SF450 volt, de szerintem gyári hibást fogtam ki, mert egyfolytában zavaróan hangosan üzemelt. Nem gariztam, mert volt, aki elvitte ennek tudatában és használta, szóval passz. -
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #56671 üzenetére
Semmi különös, SS PX-550, aminek sosem kapcsol be a ventilátora.
Nem kockáztatok kis 8-9cm-es hűtőt, hiába félpasszív az is.
Feleslegesen nem cserélnék.Ház is csak kérdés volt, hátha van, ami elkerülte a figyelmem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #56667 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #56665 üzenetére
Úgy látom sokan ATX táppal használják.
-
Grave_444
nagyúr
Van neki, mondjuk nem olcsóbb, mint Ali, de előbb megérkezik legalább.
Nézegettem ITX házakat, amiknek a lehető legjobb a hűtése.
NZXT H210, Fractal Nano S / Meshify 2 Nano, ami tetszik, de túl nagyok.
Phanteks Evolv ITX meg főleg.
Maga az elrendezés jön be csak jó lenne valami kisebb megoldás.
Nektek esetleg van ötletetek? Csak elméletben kérdezem egyelőre.Ami elvárásom lenne.
ATX táp valahogy férjen be és toronyhűtő is (~130mm magas már megteszi, nem kell 12cm-es ventilátoros feltétlen). Minimum elöl/alul 2x12cm, hátul-felül 1-1db ventilátor.
Kártyának csak a hosszával számoljunk, kb 27-28cm. 30-31cm nem valószínű.A sokat emlegetett Jonsbo ház ha meg is jelenik hűtési teljesítményben kb azonos lesz a jelenlegi V9-el, ami egyébként számomra tökéletes, de egy esetleges ~200W körüli kártyának lehet kevés lesz.
-
Grave_444
nagyúr
Innen ki merne rendelni? [link]
Itthon nem találok máshol. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56632 üzenetére
Tudom, most is használok ilyet, de egyelőre csak 1db 8pin-es kellett.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #56621 üzenetére
Megint írtam a hazai forgalmazóknak, talán jövő nyárra lesz.
Írtam közvetlen a gyártónak is, tőle még nem kaptam választ.
Van egy olyan érzésem a ~120W feletti kártyák hangereje nem lesz számomra megfelelő ilyen kis, ilyen hűtéssel rendelkező házban.FireKeeper
Nem szidom csak nem szimpatikus. Jó nekem a mostani ház is csak érdeklődtem mennyire érdemes esetleg váltani hasonló méretűre.
PSU shroud mondjuk lyukacsos, kérdés mennyi levegőt enged át. Nem kivehető?Ugye most is kap 2db ventilátortól közvetlen friss levegőt, tehát az lenne a cél ez így is maradjon. Egy sima rácsos oldallap és előtte a vga nekem gyengébb megoldásnak tűnik.
Nyitott vagyok egyébként másra is, ha itthon kapható akár apróról.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #56619 üzenetére
"H210 nem más mint egy normál ATX doboz csak lekicsinyítve."
Nekem pont ez a lényeg. Hagyományos elrendezésű ház jön be.Riser megoldás se tetszik.
AxBattler
Meglátom mi lesz az utód kártya tekintetében.
Hát sajnálom, hogy lebeszéltetek erről az NZXT házról, de legalább maradhat a mostani. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #56616 üzenetére
Igazából nincs bajom a szellőzéssel, csak valószínűleg rossz kártyákkal próbálkozok.
Ezek is max 40%-on mennek.
Kokányolni nem szeretnék.Valahol azt olvastam a H210 az egyik legjobb ITX ház szellőzés és elrendezés szempontjából. A legkevésbé kell kompromisszumot kötni, ami igaz is lehet.
ATX táp, hosszú kártya, nagy procihűtő, 4db házhűtő befér.
Cserébe majdnem mATX méretű, de inkább széles, mint magas és mély. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #56613 üzenetére
Tekintve, hogy alul nincs cooler, gondolom az előlapi alsó azért oda is juttat friss levegőt.
ATX táp lenne mindenképpen.Talán az elöl be, hátul-felül ki jobb megoldás, mint a képemen látható elrendezés. Alul 2-ből 1,5-et kitakakar egy hosszabb, szélesebb vga és szerintem kevés jut át rajta felülre. Eddig 120W-os kártyánál nem volt gond, de tervben van erősebb. Az álomházam se biztos összejön így. Esetleg egy lefűrészelt hűtőrácsú 3060 Gaming X-el.
-
Grave_444
nagyúr
Srácok egy NZXT H210 milyen minőséget képvisel szellőzés terén?
Szerintetek jobb lehet, mint egy Jonsbo V9? [link]
A táp takarólemez nincs nagyon közel a kártyához? Kivehető? -
Grave_444
nagyúr
válasz
exoduss #56493 üzenetére
Ha máshoz nem is nyúlsz hozzá legalább biosban silent profilra érdemes átállítani, de ezt alaplap válogatja hogy működik. Én mindig grafikonnal beállítom az értékeket idle és fokozatosan terhelésre.
Csak példának leírom a gépet.
Táp félpasszív, nem kapcsolt még be, vga félpasszív, terhelve max 1500rpm. CPU Fan (92mm) idle ~6-700rpm, terhelve max 1400-1500rpm, házhűtők idle 4-500rpm, terhelve max 900-1000 körül azt hiszem. Most ehhez képest neked lehet alapból 1500-on megy a ventilátor, így érthető a hang. Monitorozni rengeted program van, Aida64-et szoktam használni és abban az FPU teszttel megnézni terhelés alatt is. Amúgy MSI Afterburner monitoroz pár értéket a háttérben, de ingame nem érdekel. Ha egyszer be van állítva és stabil nem nézegetem.
Így hangra kb terhelve olyan a gépem, mint egy laikusként összerakott idle. -
Grave_444
nagyúr
válasz
exoduss #56485 üzenetére
Ja, azért mondom, mert sokan írják, hogy ez meg az a ház hangos stb.
Egy ház hogy lehet hangos.Most attól, hogy ITX a hűtő ugyanúgy szabályozható.
Halk 12V-on üzemelő ventilátorral még nem találkoztam, tehát akármelyik ha nincs szabályozva hangos a fülemnek. Biosban csináltál a procihűtőnek profilt vagy bedugtad és kész? Nagyon nem mindegy.Intel gyári hűtő is megoldható halkra.
-
-
Grave_444
nagyúr
Szerelt már valaki interaktív táblába épített mini pc-t?
Ma volt szerencsém egy LSK Classboardot javítani, mert baromira kerregett a ventilátora.
Hardver nem is rossz, 10. gen I5U notebook proci volt benne és kb fél ITX lap nagyságú az egész.Levegő spray, kontakttisztító és egy kis hozzá való zsírozás megoldotta a problémát. Ha jól láttam bronzperselyes volt a ventilátor és aránylag könnyen szét tudtam húzni, nem akart egyik lapát sem letörni ellentétben a Gigabyte videókártyáival.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56013 üzenetére
Igen, ezt már írtad, hogy abba nem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56011 üzenetére
Egy komoly hűtésnél nem a ventilátorok száma a lényeg.
Pont a Noctua is 2 ventis, szóval..
Azért a normál vga és a 4090 nem említhető egy lapon.
Nekem terhelve max 1500rpm körüli érték elfogadott a kártyánál különben.
Most cpu 60fok ~1000rpm, case fanok ~600rpm, kártya max 67. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56009 üzenetére
Mint írtam normál vga. Szerinted a 3,5 slot 34cm normál?
Akármelyik kártyára is gondolsz 100%, hogy létezik belőle kisebb, mondjuk 28-30cm körül.Egyébként az én házam térfogatra kisebb, amiről írtam. [link]
Mivel szemmel láthatóan baromi sok így is a holt tér ezt az utódot néztem ki. [link]
Egy az egyben átépítem csak a jelenlegi konfigom 12,5 literbe.
Hűtési teljesítmény romlásra egyáltalán nem számítok, viszont -5 liter.
Hozzáteszem a Jonsbo V9-el nincs teljesen igazam, mert gyárilag nincs lefogató ATX tápnak, korábban sokat írtam róla, viszont a T8 Plus-ban van erre lehetőség.A CM NR200-ban több kompromisszumot kéne kötni, kezdve az SFX/SFX-L táppal és cserébe nekem nem nyújtana semmi többet csak még több felesleges teret.
Korábban több ITX házam is volt, Silverstone SG05, Raijintek Metis Plus, FD Node 304, Cooltek/Jonsbo U2. Ezek egyike sem felelt meg minden elvárásnak a fenti kettővel ellentétben.
-
Grave_444
nagyúr
Pedig nagy az a ház, nem értem mit szenvedtek.
Nekem a mATX házam kisebb, amiben ITX lap van és ATX táp.Később 12,5l méretben is ATX tápom lesz és 9cm-es toronyhűtő, normál vga és 4db rendszerhűtő.
Igaz se HDD, se 2,5" SSD, csak M.2. Tápról csak a vga, alaplap kap kábelt, semmi más nem lesz csak egy ventilátor elosztó. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #55850 üzenetére
Ránézésre semmivel, főleg nem az újnál. [link]
-
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #55651 üzenetére
5V 3pin az ARGB, 12V 4pin RGB csatlakozó. Alaplap manualjában le szokták írni hány W-al terhelhető vagy LED esetén milyen fajtából hány méter.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #55619 üzenetére
Pont, hogy a 6400-6500-nál nagyon sokat számít, mivel alapból szűk a sávszélesség.
Speed®
Most mondjuk ez nagyon jó áron van kivételesen. Gigabyte Z590I VISION D
Aprón sincs nagyon használt cucc. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Ezt csak úgy itt hagyom.
[link]
Azért hőmérsékletekre kíváncsi lennék, csúfoltabb, mint a gyári stock fotókon.Visszatérek ITX alaplapra végre, kis fejlesztéssel egy Asrock B560M-ITX/ac személyében.
-
-
Grave_444
nagyúr
Az is segítség, ha a házat, tápot, esetleg procihűtőt ajánlunk neki.
Komplett pc vásárlós topikból invitáltam ide, mégis csak több komponenst ismerünk itx méretben. A többire kaphat ott is ajánlást (lap, cpu, ram, ssd).5600G is elég szerintem bőven, még gyengébb is erre a célra.
-
Grave_444
nagyúr
Elég az IGP / APU, tehát nem lesz bele külön vga?
Az említett InWin Chopin vagy ehhez hasonló ház is teljesen jó lehet.
A táp kérdés még, hogy bevállalsz FlexATX / SFX-et kis ventilátorral, ami lehet kicsit hangos lesz vagy passzív picopsu/paneltápot kipróbálsz.
Új vagy használt a cél?Megvalósítható a keretből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged