- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
poolbig #38522 üzenetére
Nekem is van ilyen lapom, pontosan ez feszít most az asztalomon. Nálam ment venti nélkül, 70-80 fokot vígan eléri passzívan alapfeladatok közben. Én először tettem rá 2db pici ventit, azután inkább kókányoltam rá egy 12-est. A paneltáp dosztelég neki, egy desktop HDD-t biztosan elvisz vele, de a házba kell a légmozgás a CO üzemhez.
-
Nirvanus
aktív tag
Jól van, rábeszéltetek, jön majd egy modu sfx.
-
Nirvanus
aktív tag
Újabb project:
Uraim, Metis-be (nemröhög!) normál méretű ATX tápegységhez kellene nekem megfelelő videókari. Lehetőleg halk és max 75W-os (az SHA350M a GTX1060-at sem bírta el szegény, de lehet, hogy csak a 6pin kábele volt selejtes). Nézegetek sokfélét egy ideje. Nem vagyok hardcore gamer, és fullHD fölé nem szándékozom menni kijelzőügyileg. Igen, GTX1050/Ti és RX460 a kiszemeltek, az RX550 mintha gyengécskébb lenne. Félmagas karikról is jól jönne a tapasztalat. -
Nirvanus
aktív tag
Nagyon-nagyon helyes.
Időközben összepattintottam a rendszert, a pico tökéletesen megy (és ami fontosabb, stabilan) a QC5000-rel, meg 2x2 XMS3-1600-zal. Viszont csak egy 5400-as Fujitsu maradt itthon szabadon, így most cserélhetem a WD10EURX-et egy SSD-re. Azért felhúztam a Win 8.1EIP-et a Fusira. Tetszik, elég lesz, lényegesen jobb, mint az Ion.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
radi8tor #38472 üzenetére
Ha erre a válaszra fogadni lehetett volna...
Kíváncsi voltam, hogy ez a pico meg tud-e hajtani egy h81i-g3220-8g dual-ssd-wd desktop vinyót. A táp meg is lenne hűtve és a merevlemez is kapna a huzatból kicsit. Csak a választ sajnos már nem fogom megtudni (nem, nem a zárlat miatt!), ugyanis most írt a dpd, hogy jön a qc5000m-itx/ph lap vissza a vizes boltból és ugye az meg fullpasszív lesz és kell neki a pico. Mondjuk ahhoz képest, hogy nemrég bejelentettem, hogy befejeztem... D201GLY, D2500HN, AT3IONT-I, QC5000M-ITX/PH, 2xH81i...
-
Nirvanus
aktív tag
Valaki idő közben gépházat cserél és rájön (napasztmek, megint Metis-ezek), hogy nem fér be az adott 1070 és nem akar vagy tud tápot cserélni. Vagy az adott konfigban "csúnya" az adott típus. Vagy a szellőzése szerencsétlen. Vagy nagyon-nagyon olcsón szerezte be és kis haszonnal tovább adja. Vagy túl alacsony az alkoholvér szintje...
-
Nirvanus
aktív tag
Nos úgy tűnik, hogy megoldódni látszik a problémánk. Nemrég ugye ISK310-ből Metis-be költözött át a H81i. Sajnáltam, ugyanis szerintem pöpec kis gép volt úgy, ahogy. De mivel lassan komolyabb videókarit tervezek bele, muszáj volt meglépni. A párom gépével viszont nem tudtam mit kezdeni, az alaplap mérete miatt (H81M-HDS/G3220). Jön ugyan holnap vissza a vizes boltból a QC5000M-ITX/PH, mégis fentartásaim vannak vele kapcsolatban (majd kezdek vele valamit). Ám nemrég láttam helyben eladó H81i lapo(ka)t. Tádám! 10ért garival baráti. Egyetlen dolog motoszkál a fejemben: a H81i-t a G3220-szal, egy SSD-vel és egy desktop terás vinyóval vajon elbírja a nemrég vett pico? A kialakításnak és elhelyezésnek köszönhetően meg is lenne hűtve rendesen. Ha kikerül az ISK-ból a tápja, akkor pedig el is fér benne a 3,5"-os akadály nélkül.
-
Nirvanus
aktív tag
Metis Metis hátán.
Na, akkor holnap jön egy piros.
-
Nirvanus
aktív tag
Alu zártszelvények és lapok beszerezve, szegecselő és fűrész ma vagy holnap, satu, multi ésatöbbi már van. Képek, buildlog hamarosan.
-
Nirvanus
aktív tag
Ápdét:
A QC5000M-ITX/PH alaplap megy vissza garba a vizes boltba, addig az asszony kénytelen tovább használni a H81M-HDS konfigot (nincs azzal baj, csak nem ITX). Az AT3IONT-I alaplap a Metis-ben csücsül ugye és várja a soklemezes NAS-modot az Open Media Vault-tal. Én is, csak mostanában levegőt venni sincs időm, nemhogy barkácsolni. A DC7900USDT a dp-hdmi kábellel fszán működik. Csak a rendszere még kétséges. Vagy Ubi, vagy Mint, vagy RemixOS. A DB D2500HN lap is jól mocorog a 1340MI-ben. A többi konfig meg várja, hogy fotózzák a hirdetésekhez. Túl sok a lom itthon, én meg úgy döntöttem, ha visszajön a lap gariból, befejeztem (ezt vajon hányszor mondják a kockák?). -
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
#16939776 #37651 üzenetére
Próbaképpen egy ilyen lapocska megy majd bele. Szerencsére ezen van is 4db Sata csati. Lehet (sőt, egyre valószínűbb), hogy a plexi-alu csere helyett kap egy másik oldallapot (rip Soltek QBic EQ3000), hogy jobban be lehessen lőni a merevlemezek elhelyezését. Vagy vágok "egy x-et" merevítőnek, ami a Metis oldallap helyének a lyukaiba fog menni (legózás ON). De szerintem ha GPU nélküli megoldás lesz, akkor az L alakú vagy U alakú profil a sanszosabb, úgy nagyobb is lenne a merevsége. Első körben azonban vár még rám egy DC7900 USDT telepítése, szóval holnap délutánra fog csúszni a vagdosás.
-
Nirvanus
aktív tag
Itthon takarítok (értsd: kallódó alkatrészeket összerakok, mert így kevesebb helyet foglalnak, aztán feltelepítem a kupit) és maradt üresen egy paneltápos ITX kuckó. Cisco 1030-ra hajaz, de van az elején 2db USB. Ebből szeretnék egy TV alá gépet csinálni. Szóval kellene egy integrált ITX lapocska, ami asztali DDR3-at eszik, megbírkózik a fullHD filmek lejátszásával és a nettel, meg nagyritkán egy-két MMO-val kisebb felbontáson minimum grafon. Sata portból bőven elég 2db, LAN-ja meg legyen gigabites. Van olyan lap, ami mindezeknek az elvárásoknak megfelelne?
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Patice #37314 üzenetére
Ez nekem bejövős, és nem is olyan drága.
-
Nirvanus
aktív tag
Lehet, volt már, de nekem ez a klón tetszik.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Oliverda #37233 üzenetére
Varázslónál van, igaz, az ML09B
-
Nirvanus
aktív tag
Metis HD7850-nel, na erre kíváncsi leszek.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
cinemazealot #36143 üzenetére
Egy gombostű talán még beférne. Ja, nem. Viccen kívül, nekem tetszik a végeredmény. Szép munka.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
cinemazealot #36121 üzenetére
Nagyon cíp.
Én is beszereznék egy ilyet, ha nem lenne itthon már annyi, mint a ...
Én is pont akartam írni a kétoldalas ragacsot. Az kb olyan már nekem, mint a wd40 vagy a szigszalag. -
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok!
Sokáig vaciláltam és végül elszántam magam rá: lecserélem a G3220 stock hűtőjét. A hely adott, egy ISK 310-150 (szóval alig). Az iszonyat pici ház és a szinte lehetetlen levegős kábelezés miatt félek, hogy a venti majd szétszabdalja a vezetékeket...
Ezért esett a választásom a Scythe Kodati nevű apróságra. Vicces, hogy a honlapján szintén ISK 3xx-ben pózol. Képek hamarosan (csak még fél-egy óra nyázás a darabokra szedés miatt). -
Nirvanus
aktív tag
takarítok (és ez nem az összes)
-
Nirvanus
aktív tag
-
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
tomasekbobo #35757 üzenetére
Első blikkre egy Modecom Feel házikót javasolnék, bár nem tudom, hogy mennyire melegedne belül a merevlemez.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
#16939776 #35694 üzenetére
Igen-igen, a single channel-lel a saját farkincájába harapott az AMD, no meg az x4-gyel mellette Brazos/Kabini/ fronton.
Volt C8HM70-I/HDMI lapom, GT520-szal igazi homemade ion volt és nem is volt rossz. Ott volt dualchan és x16 is. Csak ugye most egy (gyakorlatilag) műszerdobozba kell full passzívan kiviteleznem a project-et. A végén úgyis thin itx lap és t-s pentium lesz belőle, ha magamból indulok ki. Legfeljebb majd szidom az intelt a river miatt.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok!
Antec ISK 310-150 házba egy G3220 fölé milyen hűtőt érdemes applikálni? dGPU van a házban és jelenleg csak egy (a gyári) oldalsó ventivel megy a gép, ami kifelé fúj. -
Nirvanus
aktív tag
Nekem ebben speciel a dönthető kialakítás tetszik a legjobban - tudjátok, amikor kűzdünk a milliméterekért, hogy beférjen, és ugye a G-Power szerű megoldás frankón hűti a mosfet-et. De lehet, hogy én gondolkodom túl amatőrként.
-
Nirvanus
aktív tag
Na erre kíváncsi vagyok.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
cinemazealot #33786 üzenetére
Na igen, emlékszem.
De a 1340Mi-ben nincs (!) mozgó alkatrész. Csak négy mag, SSD és 8GB dual.
-
Nirvanus
aktív tag
Ismeri valaki EZT a házikót? Van valakinek tapasztalata? Nem erőmű menne bele, hanem a lenti konfig.
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
Uraim!
EZ a házikó kis hazánkban beszerezhető valahonnan?
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Grave_444 #29473 üzenetére
Kéztől vettem a fentebb leírt konfiggal adapter nélkül (12k), de újonnan jár hozzá mind a kettő (~12k). Nekem egy Asus C8HM70-i/HDMI lapocska fog beleköltözni (jókor vettem anno, 13k volt, most meg ...) 2x2-1333 rammal és egy V300-as SSD-vel. Holnap tervezem az áttelepítést, akkor rálesek az értékekre is. Egyébként én is mozizós-netezős gépnek rakosgatom össze. Ha ilyen házat választanál, arra figyelj oda, hogy a bele szánt lapnak a front panel-je essen minél közelebb a ház gombjaihoz, ugyanis a vezeték kvarövid.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
radi8tor #29471 üzenetére
Ő lenne az. Régi-régi vágyaim egyike volt. Most egy Intel D2500HN lap van benne 2x1G memóval és egy 120-as 5400-as Fusi vinyóval, még.
-
Nirvanus
aktív tag
A póni nem eladó.
A monitor pedig ő lenne. Én is valamilyen Shuttle csodára gondoltam, de ez még azokhoz képest is pici. Valamit majd kezdek vele (próbaképpen már leteszteltem, hogy van-e haszna egy Velocirapcin, a hőcsöveket a merevlemezre ragasztva le is húzott zsigerből 5-7 fokot passzívan róla).
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
Halihó!
LP GPU téren jártas emberkét keresek. Kiszemeltem több karit is ( R7-250LP, naná, hogy Sapphire és Gigabyte GTX750/Ti, esetleg egy Zotac-megoldás), de nem merek/tudok választani. Mennek vajon ezek a karik túlhevülés nélkül, a 4cm-es ventijüktől megszabadítva? Pont a kártya alatt lenne az FSP táp légkavarója. -
Nirvanus
aktív tag
válasz
#16939776 #27554 üzenetére
Egy gyári 80-as van benne most (hangja nincs, de légszállítása sem nagyon). A flex táp pedig egy 120-as és egy 100-as fullpasszív, ami itthon van. És sajnos igen: vagdosni kell a kompatibilitáshoz
Nem lenne baj, egy DG41AN lapocska menne bele Gigabyte G-Power 2-vel (még mindig vadászok egy 50W-os 4magos 771-es Xeon-t átalakítóval)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest