- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Csajok!
Senkinek nem kell Codegen MX-31? Kártyaolvasós, távirányítós, táp nélküli hito edition
Belül is ki lett pofozva, kapott hátra egy AC szép 8-as ventit (kábelét feketére harisnyáztam) és az alaplapi csatik kábelére is húztam szép fekete szexi neccharisnyát.
Apróba megtaláljátok, csak úgy mint priviben engem.
-
hito
nagyúr
Hát az biztos
Nekem se tetszik annyira külsőre, bár az is hozzátartozik, hogy a végén azok a dolgok szoktak a legjobban a szívemhez nőni amik eleinte nem jöttek be. A méret ami most nagyon fontos volt, mert be kellett férjen egy tolóajtós nappali bútorba.
Az MX31-től nem lehetett behúzni az ajtót, túl mély volt sajnos. Egyébként maradhatott volna mert jó kis kuckó.
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #2419 üzenetére
Nem megy? Segítek: extra halk, extra hűvös. 3 rétegű (aluminium, műanyag, aluminium) hangszigetelt lemezek, átgondolt, méretminimalizált mATX belső, 350W-os 80+ hatékonyságú táp.
Ezen kívül ne felejtsd, hogy volt már SG06-om. Nem herótozni akarom a Silverstone-t, mert szeressem, de álljon már meg a világ: mi az az anyaghasználat???? Kb. 0,001mm-es lemezek, az én MX31-em 1000x masszívabb, strapabíróbb.Komolyan mondom amikor moddoltuk a házat KillHates-el, nem akart hinni a szemének meg a kezének, hogy mi a szar kerül ezen 32eFt-ba? Egy igénytelen, ótvar kocka, nyeklik-nyaklik, majd eltörött a kezünk között. Nagyon remélem, hogy az új SG07 egy más világ lesz.
És még valami: ezt a házat a kezedbe kéne venned és mindent megértenél
Tényleg ég és föld a két ház, minden elfogultság nélkül, tapasztalatokra alapozva mondom. Az viszont tény, hogy a SS pofája nekem is jobban bejön.
-
hito
nagyúr
Nem úntam meg, csak most megtetszett az Antec NSK-1380 és picit visszanyargalok mATX-re.
"A mostani gondok miatt gondolkodom az i5-re váltáson de akkor viszont szigorúan DFI lap ( esetleg a giga lapja)."
És megkérdezhetem, hogy why? Minden tesztben meghajolnak ezelőtt az ECS lap előtt. Nekem is egyik kedvenc lapom volt
Ugyen nem az ECS márka miatti előítéletek mondatják ezt veled?
-
hito
nagyúr
Srácok!
Aki most akar H55 ITX-re váltani ne habozzon, keressen priviben bátran. A legtuningosabb H55-ös lapot veheti meg tőlem: ECS H55-I. Bejáratott, tesztelt, hibátlan darab, hito-világgarival
-
hito
nagyúr
Na srácok, ezt lessétek meg! Kis kocka mellé nem lenne rossz egy házi proji, nem? Én már el is kezdtem. Már megvan az írásvetítő, vettem egy HP monitort is, szétkaptam + az AG réteget is leszedtem róla.
Szépen műkszik ha csak ráteszem az írásvetítőre úgy is, de természetesen be lesz dobozolva és kap egy jóval komolyabb megvilágítást és hűtést is a cucc, mert egyelőre így olyan a végtermék mint egy retro diavetítés ordenáré hanggalDe vigyázat, sok a buktató és nem szabad kapkodni. Fontos a jó alapanyag és a türelem.
-
hito
nagyúr
Sőt, van hogy ő ír, válaszolok (sokszor tudom, hogy azt a választ kapja amit hallani szeretne, pl. olyan a cucc mint amit keres) és egyszerűen nem válaszol
De volt már olyan is nem egyszer, hogy UP-olt hírdetésre írtam, még megvolt neki az eladó cucc és egyszerűen szart a fejemre. Amikor meg beírok a hírdetés topicjába hogy a kedves eladó még válaszolni se tud holott elvileg el akar adni, akkor ott hőbörög hogy mit képzelek én meg nem is úgy van az
Érdekes, akkor rögtön tud válaszolni
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #2208 üzenetére
Még ott is van mellette zárójelben, hogy celsius fok.
A big shurikenre visszatérve tudom hogy full hangtalan, de egy rakat kaki. Mint ahogy azt az általad mért hőfokok is visszaigazolják (38fok). Ez nem valami meggyőző
Nálam a procik 24-30fokosak szoktak lenni max alapon. Sokat nem számít, de ha már szóba került a hatékonysága...
Ezzel együtt a Scythe gyártja talán a legjobb léghűtőket, nekem is személyes kedvencem, csak hát ez a dobócsillag nem sikerült túl jól.
-
hito
nagyúr
Warning!!! A Scythe Big Shuriken-ben csalódni fogsz...az egy nagy nulla, csak szép. Nekem volt (igaz, az alacsonyabb verzió - 58mm), nem hittem az előzetes figyelmeztetéseknek és teszteknek és rá is faragtam. Állítom, hogy a mostani 2700Ft-os coolerem jobban jegel. De k*rva szép volt az tény és egy ITX gépnél ez szempont (legalávbbis nálam).
-
hito
nagyúr
Egyszerűen szánalmas ahogy itthon kezelik a garanciális ügyeket
Én tutti az agyukra mennék, ügyvédekkel meg perrel fenyegetőznék (mondván, hogy a munkámhoz kell), biztos megváltozna a hozzáállásuk. Sokszor már bejött nálam az ilyen fellépés. Kötelező manapság az ilyen mentalitás itthon, különben beletojnak az ember arcába
-
hito
nagyúr
2GB ramnak elégnek kell lennie még COD6 alá is...ez nem Metro 2033 (as you can)
Szerintem ha módodban áll olcsón hozzájutni egy ilyen ECS laphoz akkor vedd meg, mert nekem elég stabil lapnak tűnt. OC nuku az tény, én 2.8-3.0GHz fölötti procit javaslok hozzá, legalább az órajel meglegyen.
Sokkal inkább javallok viszont egy ECS H55-I lapot. Mindenhol csak jókat írnak róla, jelenleg ezt használom egy i5 650-el és maximálisan meg vagyok elégedve. BIOS, mint a "nagy"oknál25k-ért tudsz rendelni postával együtt és egy i5 530-at már megkapsz használtba 17eFt-ért (most is van egy az apróba). Innentől kezdve szerintem már nem érdemes 775-ös gépet összerakni.
-
hito
nagyúr
Na ez az első bejelntkezésem a H55-Clarkdale ITX szerelmemről
.mf, Osibaa: köszönöm a HDD-vel kapcsolatos tippeket, megoldódott, de máshogy.
Eddig így néz ki a cucc: Codegen MX31 (kártyaolvasóval, távírányítóval), ECS H55-I (erre vagyok a legbüszkébb), Intel i5 650 (olcsó és kiváló Alpine 11 Pro hűtéssel), 2x1GB Hynix 1333MHz DDR3 (egyelőre), Sony NEC slim Blu-ray olvasó/DVD író, WD Velociraptor 150GB (WD15000BLFS), 750GB Seagate Barracuda, Asus 550W-os szép kék ledes harisnyázott táp.
A dzsungel egyelőre eviselhetetlen, várom hogy KillHates kollega rámérjen és leforrassza a fölös kábeleket a tápról egy kis ingyen szociális munka keretein belül
-
hito
nagyúr
Hali...hito barátotoknak szüksége lenne SOS segítségre. Erre valaki esetleg, mert az okosok messziről elkerülik a topicot
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #2117 üzenetére
Óoo ember...sikerült egy nap alatt hazavágnod a lapot? Sajnálom
De az nem is arany, hanem gyémántszabály, hogy BIOS flasht nem tolunk win alól. Én USB-ről szoktam BIOS-ból, win-es megoldások nagyon neccesek és instabilak.
Ha nagyon fontos (és értejössz) én szívesen kölcsön adom neked az MX31 speakert
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #2102 üzenetére
"Intel Corei5-650 3.2GHz (with Intel HD Graphics) - 24k"...ááá, lúzer
24k-ért 650-est? Az igazi zsidók 22k-ért veszik
A #2104-esen jót mulattam
Grat a géphez, okos hardverválogatás, azért egy fekete nagypropelleres MSI HD5770-et még el tudnék képzelni hozzá, jól áll neki, az enyémben is olyan volt.
Nemsokára drága gyönyörűszép hito testvérünknek is összeáll a vas és megeszi mindegyiket reggelire
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #2083 üzenetére
Még nem ismersz...volt olyan lapom ami még meg se jött de már eladtam
Win7 + SSD??? Neeeeeeem
Win7 + Velociraptor
Már itt figyel a 150GB-os ragadozó, arra megy a rendszer. Kutyuskának nem kell SSD, raptor hívő vagyok.
Hétvégén meg kockaparty van, de sajnos nem olyan. IKEA-s kockabútorokat fogok összeszerelni
P*csöm kivan már az egésszel, kész lehetne már a pecó, a gépépítés valahogy jobban fekszik.
toldy: azt is megéljük ne félj. Mondjuk egy 125W-os i7-es kvaddal szép kis "HTPC" lenne
-
hito
nagyúr
Naív gondolat, de egy gyártó sem gondolkozik 1366-os ITX lapon?
-
hito
nagyúr
Ma jön meg az ECS H55-I lapom, átcsúszott a vámon úgyhogy 25eFt lett a vége a lapnak
Majd írok véleményt, észrevételt. Állítólag brutál jó tuningban és van instant OS része is
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #2049 üzenetére
Procit a hétre tervezem, a lapba nem bízok hogy megjön az elkövetkezendő 2hétben. Nem is baj, addig lesz idő beharisnyázni a kábeleket és feketére festeni a kuckó belsejét
Egyelőre vacilálok, hogy milyen proci menjen bele...vagy i3 530, vagy i5 650, vagy egy i5 750. Utóbbi esetében kellene egy diszkrét VGA is, amire most nincs kedvem költeni. Viszont annál meg ott a +2 mag
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #1909 üzenetére
Sajnos megint a béka s*gge alatt van a Ft...így, hogy kb. 210-ért váltották 25k környékén tudtam elhozni. Nem baj, ennyit még szívesen kiadok alaplapra, de 30-35-öt már nem. Bár lehet, hogy belecsúszik ebbe a kategóriába ha drága barátaink a vámon rátenyerelnek.
helkis: csak 1db-ot rendeltem. Miért, érdekelt volna?
-
hito
nagyúr
Na én is megrendeltem a lapom...érdemes figyelni a hirdetés szövegére
Tizen-egypár ezer Ft-ért szerintem megérte platformot váltani. Ebből következik, hogy eladó a 775-ös ECS lapom ha valakit érdekel
Proci egy i5 650 lesz, nagyon kíváncsi vagyok az IGP-re. Egyelőre én sem tervezek külön VGA-t a gépbe (ahogy magamat ismerem ez nem lesz hosszú ideig tartó állapot). Kap még egy 600-as vinyót, az OS egy Raptoron lesz (mert megérdemlem), slim Blu-ray meghajtó KillHates barátunknak köszönhetően már ott figyel a gépben
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #1905 üzenetére
HD5770 bőven maga alá gyűri a HD4830-as, főleg DX11-ben
User: HD5770-ben gondolkoznék a helyedben, nekem volt az SG06-os konfigomban egy gyári túlhúzott feszelhető MSI HD5770. Hüvös, kegyetlen gyors és gyári hűtőjével is brutálisan halk volt. Míg ennek az egy slotos XFX 4830-nak el tudom képzelni a hangját.
-
hito
nagyúr
Találtam egy érdekes VIDEÓT. A Giga úgy néz ki, hogy rendesen beszáll az ITX piacba. Az ECS lap után jön egy számomra eddig még ismeretlen, viszont annál ígéretesebb Giga AMD lap (0:44). A specből kiindulva lehet, hogy emberi áron is hozzá lehet majd jutni (DDR2 tehát biztos, hogy max. 780-as a lap) és HD3300-as, nem a legújabb cuccok, úgyhogy tutti kellemes lesz az ára. Kb. még ennyit talált róla a gugli...bár lehet, hogy csak én voltam a béna.
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #1886 üzenetére
Na, micsoda mozgolódás
Úgy látszik a tavasz nem csak a hormonokra van hatással, hanem cselekvéskedvre is.
SG05-nak ilyet esett az ára?
Decemberben még 30-31eFt volt. Így már nemsokára meg is éri...akkor most végülis a H55 Zotac lesz? Milyen proci is megy bele?
.mf: az Asrock képességeiről kérünk szépen egy kis élménybeszámolót majd. Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy mit kezd a lap és a proci egy komolyabb (min. 8600GT) kártyával. Meg tudja egyáltalán moccantani, vagy csak dísznek van rajta az a sín. Ha nincs VGA-d és pesti vagy akkor szívesen adok tesztelni egy-két darabot.
-
hito
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1868 üzenetére
Kell rá tenni
Általában 8-10 dodó az ára a Zotac wifi-nek...az aztán tényleg nem nagy mutatvány.
Te még csak kóstolgatod az ITX témát, vagy esetleg összedobtál már valamit?
-
hito
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1866 üzenetére
A boltról nincs infóm, elvileg 35k-ért van náluk H55 Zotac is. Remélem nem kamu online behúzós bazár.
A lap nagyon durva szerintem, belekötni nem nagyon tudok.
-
hito
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1862 üzenetére
Jaja, így van...ez az amit el akarok kerülni. Tisztább ha én rendelem és egyből ide jön. De most erre nem sok esélyt látok, ezért is nézegetem a Sapphire lapot
Itthon is kapni és elég korrektnek tűnik.
Egyébként az én ECS lapom, sőt a házon, tápon és a vinyón kívül minden eladó. Apróban meglelni
Összeraktam, már nem olyan érdekes...csak a szokásos őrület van rajtam
-
hito
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1860 üzenetére
Úgy néz ki, hogy 25k-ra jön ki a cucc, mert az arc nem postáz USA-n kívül. Tehát ebben az esetben sajnos csak úgy tud működni, hogy először kinti ismerősömnek kell megvennie, az eladó elküldi neki a lapot majd ő postázza nekem tovább.
Ezzel az a bibi, hogy a lap 86$, USA-n belül egy 10-es a posta és még minimum 30$ mire ő ideküldi. Tehát 126$, ami kb. 25eFt. Most egy picit én is gondolkodóba estem, mert ha még a vámon is megáll akkor már nem lesz olyan jó vétel. 25k-t még bőven megér, csak idegesítő, hogy 86$ és mire ideér csak a postával duzzad 25eFt-ra és nem tudni, hogy átcsúszik-e a vámon.
-
hito
nagyúr
Scythe SFX táp
Kötelező lesz! A kaszás nagyon ott van zajszintbe, szerintem ez is olyan "hangos" lesz mintha passzív lenne. Bár én a SilenX iXTrema SFX tápommal is nagyon elégedett voltam, 0 hang, bivaly erős volt és baromi szép. Szerintem megint azt vennék ha nem jó kis MX31 házam lenne normál ATX táppal
Csak azért rendelek megint, mert későn vettem észre a 86$-os H55-ös ECS-t és inkább olyat akarok
De persze még le kell kommunikálni az emberrel, hogy postázza már el ide a balkánra, mert eredetileg csak USA postázás van kiírva. Mondjuk már egy jópárszor le tudtam ezt beszélni, remélem most is sikerál.
Az a Giga lap nagyon jónak tűnik, bár nekem a Sapphire is nagyon bejön...
-
hito
nagyúr
Hát ez nagyon komoly
Kínjukba már nem nagyon tudnak mit kitalálni. A következő az lesz, hogy veszel egy Lian-Li "házat" 40eFt-ért ami levegőből van mert annál jobban semmi nem szellőzik
Szépen be is lesz csomagolva és majd azzal a szöveggel adják el, hogy ez tényleg karcálló!
-
hito
nagyúr
Egyszerű, de nagyszerű...ezeknek az ennyiért is van linkelésnek nem sok értelmét látom, minekután a link a newegg oldalra mutat. Azt kell mondjam, hogy van, de nem nekünk, ugyanis nem szállítanak USA-n kívülre, tehát nincs!
Mindenki orba-szájab linkelget neweggről, hogy ennek meg ennek ennyi az ára, de könyörgöm nem annyi. Számunkra az nem hozzáférhető csatorna. Akinek van ismije kint annak maximum tud működni.De igen, van olcsón H55-ös ECS lap 86$-ért (e-bay), bőven azután vettem észre hogy ezt megrendeltem, de nem bántam meg
Egyébként jövő héten rendelek H55-ös ECS lapot, ha be akar valaki szállni szóljon!
Zotac akkor se kéne ha ingyen vágnák utánam
Tudom, hogy jó, de unalmas!
Mercutio_: gondolom nem nem okoztam nagy meglepetést.
-
hito
nagyúr
Fiúk, lányok!
Megjött a 775-ös ECS alaplapunk (KillHates és szbalogh kollega szállt be a rendelésbe)
14500Ft-ra jött ki egy darab, aki nem rendelt az most nagyon csúnyán járt
Életbe tényleg sokkal szebb mint a képeket!
Összeheggesztem a gépet és írok tapasztalatot!
-
hito
nagyúr
válasz
chesterboy #1844 üzenetére
-
hito
nagyúr
válasz
balage25 #1841 üzenetére
Miért lenne szellősebb? Mert van egy venti a tetején? Oldalról el van határolva szinte az egész, felül is ott egy rakás műanyag!
A PC-T1 tetejére teszel egy ventit okosan azt jó napot. Az full nyitott, a szabadban van az alaplap, ez meg mégis csak egy szétlyuggatott műanyag ház.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
"Az EliteComputerSystems pedig nem egy nagy márka. Inkább Amerikában kapni, nem valami jó hírű, minőségben nagyjából Asrock alatt van (mivel Asrock az utóbbi években összekapta magát, azelőtt kb. egy lapon emlegették őket)."
Ezzel a részével nem tudok egyetérteni. Pl. a legjobb GTS250 az ECS műhelyéből került ki. Ultra tuningos 2GB-os verzió
Ezen kívül sok gyártó nem nagyon büszkélkedhet 775-ös ITX alaplappal amin van x16-os PCI-e a Zotac-on kívül. Vannak olyan húzásaik amik kifejezetten szimpatikusak. Gigabyte, Asus, MSI, pl. szarik az ITX fan-ekre. Asrock meg össze tudta hozni az egyik legellentmondásosabb ITX ion lapot, szídják is, grat hozzá.
MOD: A Giga ha jól emlékszem most jön ki valami egész normális ITX lappal, de az Asus a 220-as integrált celeronjaival menjen már havat lapátolni az északi sarkra!
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #1834 üzenetére
Ne félj tőle nem harap
Az ECS szvsz egy nagyon jó márka, én még nem csalódtam benne, és nem olyan mint pl. az Asus meg a Gigabyte, hogy már a hallatán is hányingert kapok (nem azért mert szarok, hanem mert 100-ból 99 kapható termék ilyen márkájú...unalmas).
Különleges, ritka darabok, én erre gerjedek
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #1823 üzenetére
Meg nekem is...XVI. kerületben van, én mindössze néhány napot vártam rá ha jól emlékszem. De anyagminőségre csalódás lesz már most mondom (legalább is az SG06), nyeklik-nyaklik, az MX31 sokkal stabilabb, hiába a név.
Külsőre viszont nagyon kellemes, a szálcsiszolt előlap nagyon baba.
Gyerekek, most jövök rá, hogy nem is tettem fel képeket az exemről (SG06). Délután pótolom!
-
hito
nagyúr
válasz
Mattanyahu #1787 üzenetére
Basszus ez a SAPPHIRE deszka nagyon komoly...Végre egy gyártó megelégelte az AMD lapok körüli gyökérkedést. Ahogy néztem nincs TPD megkötés, akár egy 125-ös Phenom is belerakható, nem úgy mint a J&W minixekbe.
És 785 + SB710 = Core unlock!!!!!!!!
Reméljük lesz benne ACC.
Mattanyahu: írsz nékünk tapasztalatokat? Egy ilyen lapba vétek egy 240e procit tenni
Szarni a fogyasztásra
-
hito
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1653 üzenetére
Megőrültek ezek?
Nagyon drága...
Asrock A330ION 28eFt. Nem ugyanazt tudja? Szép lenne ha ennyi pénzért még a HD videókkal se bírkózna meg!
-
hito
nagyúr
Találtam egy-két érdekes kuckót:
- elvileg szerver ház, lehet, hogy hétköznapi használatra is alkalmas (szerintem ez a legjobb)
- nagyon durva Antec ház, de sajna nincs helye az ODD-nek és nagyon drága
-
hito
nagyúr
válasz
Zoleee89 #1630 üzenetére
Egy ramcsere teszt tényleg javallott, illetve az előző tulaj felkeresése hasznos infók érdekében.
Még valami: BIOS beállításokat reseteld (bár nem tudom egy ilyen atomos lap biosa mennyire állítható el), mert lehet, hogy az előző tulaj valamit személyre szabott benne a hardvereihez.
-
hito
nagyúr
Tiszteletem
Itt bizony...ha asztali akkor leginkább ITX. És most notiról visszatalicskázok asztalira.
Ez a melegedési probléma miből derül ki
Miért ne lehetne léggel hűteni + VGA-t is használni? Tényleg jónak tűnik, főleg ha végre 30eFt alatt lenne az ára egy ITX H55 lapnak.
-
hito
nagyúr
Egy kis érdekesség:
Csudijó Asus DTX deszka, akinek a házába befér erősen ajánlatott. 95W-os Phenom support, x16, stb...
10eFt-ért 775-ös ECS lap, x16-os sínnel. Én valószínüleg ilyet rendelek, akit érdekel privizzen, mert ha szépen mosolyog rám akkor hozzácsapok 1-et az enyémhez
Igéretes H55-ös ESC lap (bár ez már tutti volt linkelve)
Egyik nagy kedvenc: J&W 785g Minix
Ezen kívül egy rakat Atomos Foxconn lapot is láttam (D410, 230), Aopen is gyárt ITX lapot (valami x8-as AGP-ről is magyaráz a hírdetés...)
Szóval van itt választék rendesen, csak mintha a magyar-osztrák határnál lenne egy láthatatlan ITX blokkoló fal
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Hali!
Megint itt a nagy visszatérő
Ehhez esetleg hozzá tud valaki szólni? Pörög a topic, de nem kaptam választ, szerintem ők se nagyon tudják.
El kell adnom a notimat, helyette összehányok egy jó kis Codegen MX-31 konfigot Asrock Ion lappal.
-
hito
nagyúr
"Még pár SSD-hez ajánlott beállítás mellett is sorra haltak meg a cf-kártyák a sok írás miatt. Tehát USB-re, CF-re csak szinte-read-only oprendszert érdemes telepíteni."
Hát ez nagyon komoly...én is gondolkoztam annó (amikor még szegény voltam
) egy ilyen megoldáson, örömmel látom hogy jól döntöttem. Ennyire nem bírják a CF kártyák a kiképzést?
-
hito
nagyúr
válasz
Solicidium #1019 üzenetére
Te, arra mennyi minden felfér...
Tele se tudnám írni!
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #1017 üzenetére
Igen? Kapacitásban is?
Csak hangsúlyozni tudom: kutyát-macskát nem érdeklik a számok. Le kell ülni a gép elé és használni kell mind2-t, majd akkor kiderül. Mint számomra az már kiderült. Mazohista nem vagyok, ha jobb lenne az SSD akkor azt használnám. Természetesen tisztába vagyok azzal, hogy ez egy belépő szintű SSD nem pedig egy Intel, SLC-s már pofonverné a Raptort. Csak azt aztán fizesd is meg!
-
hito
nagyúr
válasz
dabadab #1014 üzenetére
Engem addig nem érdekel ez az adat amíg úgy használom a gépet, hogy egy Kingston 64GB-os SSD-t begyaláz a Raptor. Ugyanis egy ilyen SSD-t cseréltem le eme remek szerkezetre és bátran kijelenthetem, hogy sokkal pörgősebb/használhatóbb a rendszer.
Egyébként szintén egy Raptort (még a régebbi 74GB-os sima) cseréltem le az SSD-re és bődületesen nagyot csalódtam. Ezért tértem vissza Raptorhoz, de most már az új Veloci-t nyúzom. Nem mondanám ha nem így lenne...és nem is használnám ha nem így lenne. Hidd el, érezhető a különbség. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A kis sercegő hangja (nem kerreg-kattog mint a régi) meg egyenesen jól áll neki
-
hito
nagyúr
Amit nagyon hiányolok ebből a topicból az a saját készítésű képek a fórumlakók gépeiről
Mindenki szégyenli a gépét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B760M PRO RS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest