Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
Leftwitch73 #19349 üzenetére
neten pl. abban a kollégák sajnos igaza van, hogy ennek az antennának a gyakorlati haszna elenyésző. ebben az árkategóriában megfontolandó egy rendes kültéri yagi, ami ehhez képest egy vadállat lenne ilyen áron. a beltéri antennák inkább csak az analóg maradványai. mai körülmények közt a digitálisban nem sok a hasznuk. még egy rozzant régi lepke is jobb.
-
Leftwitch73
csendes tag
Ha a rövidebb oldalára fordítom, totál semmi nem jön be. Hol lehet leírást találni ilyen házi antenna készítéséhez?
-
tibor2010
tag
válasz
Leftwitch73 #19344 üzenetére
Az egy vertikális polarizációjú antenna. Azért kell elfordítani, mert a magyar adás horizontális. És de, egy nagy szar amit vettél, jó drágán. Sokkal olcsóbban lehet csinálni szobaantennát, ami működik is.
-
Leftwitch73
csendes tag
válasz
Doky586 #19341 üzenetére
Szia. Köszi a részletes leírást,majd próbálkozom. Sokkal jobban érdekelnének a b muxon lévő csatornák de ez van.11-12 kmre vagyok az adótól,az antenna dobozan az van hogy 30 kmig jó az adótól. Szóval valami nem klappol. Tudom hogy ez beltéri és gyengébb mint egy tetőantenna de ha már az a mux olyan szépen jön....szóval no comment...köszi a tájékoztatást.😀
-
tibor2010
tag
válasz
Leftwitch73 #19337 üzenetére
Ha a rövidebb oldalára fordítod mit produkál?
-
válasz
Szoba antenna beállítási útmutató: [link]
-
brazos
senior tag
válasz
Leftwitch73 #19339 üzenetére
Nem rossz az antenna, ez sajnos az átállás hozadéka. A B mux nálam is jóval gyengébb, és hamarabb jönnek a problémák mint az A muxon. Ez a lejjebb került csatornák, és azok tulajdonságai miatt vannak, és hiába állítod az antennát, mert az egyik adón, ha el is találod azt a szűk rést, ahol esetleg már jó lesz, a másikon az az antenna beállítás meg rossz képet ad. Az összes B mux csatornára meg nem lehet külön állítgatni, annyi külön antenna nincs, ráadásul a zavaró külső jelek, hatások is jobban befolyásolják ezt az alacsonyabb frekvencián sugárzott muxot.
Elvileg segíthetne, ha az AH megemené enne a muxnak az sugárzott teljesítményét, így kompenzálva a negatív hatásokat, de volt már aki váltig állította, hogy ez nem segítene.Pedig most a hasznos jel alig emelkedik ki a zavarójelek hatásából ezért van az, hogy bár a jelerősségmutató szinte minden boxon jó, vagy legalább is 50-60 vagy afeletti értéket mutat, a jelminőség viszont szinte minden csatornánál más és más szinten áll, és gyakran erősen ingadozik. Erre már többen panaszkodtak, de ebbe még a helyi sajátosságok is bezavarhatnak. Amit tudsz csinálni, beállítod az antennádat az A muxon úgy, hogy a legtökéletesebb legyen a vétel erősítés nélkül, vagy közepes erősítéssel, majd a B mux vételekor maxra húzod az erősítést.
Ezen az állapoton két eset segíthetne:
1. az AH megemelné a B muxon az adásteljesítményt
2. vagy másik, kevésbé rossz terjedési tulajdonságokkal bíró csatornára tenné át a B muxot. -
Leftwitch73
csendes tag
válasz
Jester01 #19338 üzenetére
Szia! Igen mind a kettő megvolt. Elvileg jól csinálom meg ha lejjebb veszem az erősítést, azonnal kockasodik a kép. Szóval maxon van, az irány is jó.....az a fura hogy az egyik megahertzen tökéletes minden, a másikon meg kuka. A kép se hang. Létezik hogy az antenna rossz?
-
Jester01
veterán
válasz
Tápot adtál neki? Erősítést feltekerted?
-
Leftwitch73
csendes tag
Sziasztok, eléggé láma vagyok a kérdésben, segítség kellenne. Vettem az emeleti hálóban lévő tv-hez egy szoba antennát, meliconi at55 típusút. Ezt tudja :
Description•
Reception of digital terrestrial TV signals (DVB-T), of High Definition Digital terrestrial TV signals (DVB-T HD) and of digital radio signals (DAB). Ready for optimal reception of the DVBT-2 signals.
•Special filters reduce interference from unwanted signals to a minimum.
•Power supply via adaptor (supplied) or direct from TV/decoder (if available) via the antenna cable.
•Gain adjustment up to 55dB. Extremely low noise factor of amplifier (noise figure MMIC <1 dB)
•Range of reception: VHF + UHF (174 ~ 230 MHz - 470 ~ 790 MHz )
Az a gondom vele hogy a légvonalban 12 km-re lévő Széchenyi hegyi adóból az "a" multiplex adasok gyönyörűen jönnek a szobában is (498Mh), a "b" viszont csak a szabadban megy, a szobában se kép se hang (634Mh). Pláne úgy furi hogy az utóbbit ha jól láttam nagyobb energiával sugározza. Miért van ez? Köszi a válaszokat és bocsi hogy ilyen láma vagyok. 🤔 -
Jester01
veterán
Na most kicsit jobban figyeltem: csatornaváltás után pár másodperccel kockásodik a dobozzal de aztán jó.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
bena_butus #19333 üzenetére
Valami 103 hibaüzenetet itt is kiírt a képre, de nem kell vele semmit csinálni csak egy fizetős csatornán hagyni, míg lefut a hitelesítés, ami 1-60perc között lehet
-
peppe79
senior tag
Ritkán nézek tévét, és ha igen, akkor is csak néhány sorozatot, meg a híradót az RTL Klubon. Amióta megtörtént az átállás, azóta sajnos nagyon gyakran szétesik a kép.
Gondoltam, akkor majd nézem a MindiGO-t. Hát, szinte az összes csatorna elérhető, az RTL Klub viszont sehol. Ennek mi értelme van?
A jövő héten felhívom az ügyfélszolgálatot, mert ez így vállalhatatlan. -
bul07
nagyúr
válasz
bena_butus #19327 üzenetére
Nem volt kép de a csatornán volt
Ugye ez az új boksszal történt, nem a régi külön kártyás eszközzel, de kártyánál is lehet ilyen gond -
azbest
félisten
válasz
bena_butus #19308 üzenetére
Hivatalosan sajna a mediaportálosok nem hajlandóak támogatást adni a softcam-ekhez, csak a fizikai cam modulokhoz. Voltak visszaélések a szoftveres megoldással és ezért kb tilos a fórumukon is erről beszélni. Gyakorlatilag olyan emlékem van, hogy addon vagy plugin mappába kellett benne lennie a megfelelő fájloknak (mdpai és acamd) és akkor kezelte, mert az acamd konfigjában van a paraméterezése.
Ha esetleg újabbra frissítetted a mediapotalt, akkor előfordulhat hogy le is tiltották a támogatást benne, hogy ne működjön.
Btw, a saját astrometa tunerem raspberry pi-n linuxszal tökéletesen működik a tvheadend-es média szerverrel. Az első generációs mygica t230 viszont túl hamar feladja a keresést és hasonló problémája van, mint ami az astrometának win alatt a mediaportálnál volt az időzítéssel.
Most egy projektorra kötött fire tv 4k stickkel nézem épp a tévét így, egy olcsó appal, ami a tvheadend kliense és úgy néz ki, mint az androidtv-s live channels. A mibox3-on az élő adás interlacede rosszul néz ki.
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #19318 üzenetére
fizikailag nincs különbség a társkártya és főkártya között. Mindkettő ugyanúgy van regisztrálva az ügyfélhez. Sőt, amikor eredetileg egyik helyett kértem csak a boxot, akkor mondta az ügyfeles, hogy nem is tudja melyik helyett lesz, mert azt nem tudja rögzíteni. Aztán persze ahogy meséltem kiderült, hogy már két hete szállításra elő volt készítve, így mindenképp kiküldték őket.
Max csak az a kérdés, hogy a meglévő kártyát hajlandóak e társkártyaként a havi plusz 300-400 forintért meghagyni, vagy mindenképpen egy másik kártyát akarnak kiküldeni és kifizettetni a közel 3eft aktiválási díjat érte.
-
válasz
bena_butus #19320 üzenetére
Valamiért a Tvheadend nem akarja az igazságot, de csak ennél az egy kódolatlan csatornánál.
-
bena_butus
csendes tag
Én úgy tudom, hogy vagy a kártya, vagy a box. Ha kéred, hogy aktiválják vissza (vagy le se tiltsák) a kártyát, akkor vissza kell küldeni a boxot.
Paramount nálam megy. Még nálad is mennie kellene, ha a többi kódolatlan T2-es megy.
"A Paramount Channel kódolatlan időszakában, április 6-tól május 3-ig a MinDig TV nézői a népszerű sikermozikon és fesztiváldíjas alkotásokon kívül a Star Wars filmsaga legsikeresebb epizódjait is láthatják. " [link]
-
brazos
senior tag
Ez így nem egészen igaz. Jelenleg már az alapdriver is T2 -benne van a nevében- AMDVBT2 BDA Driver 170427
ehhez használhatod a cég saját T2-öt tudó TVR 4.8.0 lejátszóprogramját, vagy külső lejátszót.
Az AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 170427 drivert, -ez ugye a külön C driver- ezt csak akkor kell használnod, ha nem az Astrometa saját C-s lejátszóprogramját, -DVBC TVR 4.8.0- hanem külső lejátszót használsz. Mivel mindkét új driverben ott a DVB-T/T2 demodulátor drivercsomag is, ezért, ha a C-s drivert külső lejátszóval használod, abban értelemszerűen látszik a C mellett a/T/T2 is. Majdnem azonosak, csak a konfigurációs fájlokban van eltérés, és ez az ami megzavarhatja a rendszert. Amúgy ez már kb.2015 óta így van, amióta a külön C drivercsomag kijött az Astrometa-tól.
Tehát a Mindigtv-hez(extrához is) elég csak a sima DVB T2-es drivert feltenni, akár a saját T2-öt tudó TVR 4.8.0 lejátszójához, akár külső T2-öt ismerő külső lejátszó progihoz. -
válasz
bena_butus #19312 üzenetére
Nálam is bejönnek ezek a csatornák az Astrometa tunerrel.
Most hogy a szüleim megkapták, és be is állították az új csoda boxot, megmaradt nekik a Conax kártya.
Azt tervezem, hogy elhozom tőlük, rárakom a Raspberry-re, és használom, mert nekik így már nem kell.
Kérdés, hogy ezt meg lehet-e oldani, akár felár ellenében hogy ne tiltsák majd le a kártyát.Szerk: a Paramount Channel nem megy.
-
bena_butus
csendes tag
Nekem az Astrometa tunerrel bejönnek T2-es csatornák is, de egyelőre csak a kódolatlanok (szerintem inkább a kártyával van a gond, nem a tunerrel). Az alábbi csatornákat befogja és meg is jeleníti:
Mozi+
Paramount Channel
National Geographic
Story4
Da Vinci TV
RTL Spike
Bonum TVEzeket most nagyjából áprilisban kódolatlanul adják, de már T2.
-
cof
veterán
válasz
bena_butus #19310 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy melyik driver van fenn. Nagyjából egyforma a tartalmuk.
Én nekem is a C driver volt fenn az UPC miatt, mégis jöttek a DVB-T csatornák is. Az a lényeg, hogy olyan program kell ami kezeli a DTV filtert.
Nálam progdvb-n ki lehet választani a C/T2/T-is külön, és nem kell drivert cserélgetni.
De ha neked DVB-T2 van, akkor a C-s driver kell, mert ugyanaz a demodulátor felelős mindkettő működéséért.
Régebben én is cserélgettem a drivereket, de csak összezavarodott a rendszer, az mindegy, hogy mit ír ki az eszközkelőben.
-
tmarkee
tag
Borzalmas a hangerő szintjének az ugrálása némelyik csatornánál. Mintha nem mindegyiknél csinálná. Az RTL II-n egyszerűen élvezhetetlen a műsor.
-
bena_butus
csendes tag
válasz
azbest #19261 üzenetére
A minipc biztosan nem kapott másik ip-t, az fixen van megadva, de le is ellenőriztem, tényleg az az ip címe.
Tudsz küldeni egy linket, hogy hol van leírva lépésről lépésre ez az MDAPI_Plus? Szerintem ebben van a régi (DVB-T) tuner konfolva, de nem találom, hol és hogyan lehet neki megmondani, hogy most már más a tuner. Nagyon köszi! -
DarkByte
addikt
Ahol korrelációt lehetne nézni:
- Duna World SD + M1 HD (A mux)
- RTL / tv2 SD + M2 HD (B mux)Ha ezekre mind igaz hogy a HD hibamentes, az SD kockáz, akkor szerintem nem jelszint probléma van.
Amúgy az ötlet jó, szerintem ezt holnap meghagyom szüleimnek feladatnak hogy figyeljék kicsit -
Jester01
veterán
válasz
azbest #19302 üzenetére
Remélem nincs alapból bekapcsolva
De, be van. Sőt, első használat előtt esélyed sincs kikapcsolni mivel amíg a szoftvert nem tölti le addig nincs menü. Azért egy rövidzár védelem csak van benne reméljük.
CoF: persze vehetsz más gyártótól kártyás boxot vagy új tévét de ha egyszercsak gondolnak egyet hogy mégis inkább csak a saját boxszal lehet használni akkor az kellemetlen lesz. Szerintem még ők sem döntötték el, mit akarnak hosszú távon.
-
DarkByte
addikt
válasz
azbest #19302 üzenetére
A lepke antenna ami szüleimnél van gyárilag tápfeladóval jött, így biztosan van benne erősítő, csak egy ponton el lett hagyva, mert valamelyik box mindig kiváltotta a korábbiak közül.
Legutóbb a fő Strong box-ba volt csatlakoztatva az antenna, és bekapcsolva a tápfeszültség feladás, és a második Amico box pedig a Strong ant. loop out-járól volt átkötve (Amico-n persze tápfeladás kikapcsolva).
Mielőtt a mostani setup-ot megcsináltuk, mindkét Prime-on kikapcsoltattam velük a tápfeladást előre és egy külön tápfeladót és jelosztót vettem nekik. Itt beszúrtam a kapcsolást korábban amit már azóta meg is csinált apám. Ha a tápfeladó nincs feszültség alatt, akkor leginkább semmilyen jel sincs, szóval biztosan van erősítő az antennára szerelve.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az új box-ban egyszerűen lehet pont annyival érzéketlenebb a tuner, hogy így már nem elég a jelszint. Ebben az esetben új antenna is lesz véve.
Viszont fura hogy mindenkinél ez a hiba pont így jelentkezik, és tuti nem mindegyikünknek van pont úgy hangolva az antennája, hogy épp annyira határon legyen, hogy még van jel, és csak picit kockásodik a kép, de akkor is csak az SD adókon. Ez túl sok egyező dolog ahhoz hogy ne ez legyen a gond szerintem. -
cof
veterán
válasz
SztiviVander #19301 üzenetére
Egy ilyen USB tunerrel be lehet lőni pl. PC-n.
Én is most raktam össze az antennát 5 perc alatt.
Nyilván ezért nem érdemes venni, de egy jobb box-ban biztos, hogy a szoftver is 100-szor jobb mint amit most küldözgetnek, és a segítségével be lehetlőni az antennát.
Törekedni kell a minél jobb jelerősségre és minőségre, persze az a jó ha a minőség 100%, az erősség meg legalább 60 körül van már.
Nálam UPC DVB-C van, erősség 80 körül, minőség 100.
Ha én nem akarnék TV-t cserélni, tuti, hogy vennék egy kártyás box-ot.
-
azbest
félisten
válasz
DarkByte #19299 üzenetére
Az antennában ha van hely sima illesztő helyére erősítőnek, akkor esetleg azzal is meg lehet úszni, hogy azt betenni. Gondolom eddig nem tápfeladós erősítő volt, mert ha a box nem ad tápot, akkor valsz jel sem lenne erősítővel. Arra nem emlékszem, hogy a prime box alapból hogyan kezeli a tápfeladást. Remélem nincs alapból bekapcsolva mert erre nem felkészített antennánál rövidzárlat lehet, ami akár a boxot is károsíthatja vagy esetleg az antennánál tüzet.
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Delock 18136 / 5.25 Installation Frame for 1 x 3.5 / beépítő keret
- Matricák .: Asus ROG / TUF / MSI / AsRock / Zotac / Gigabyte
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / Alza garanciával
- Eredeti gyári Dell DA180PM111 Laptop töltő, 180W,
- Xiaomi Redmi Note 9 dobozában.4/128gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest