- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #13081 üzenetére
Nos, azóta kiderült hogy tényleg el vagyunk átkozva. Na jó nem. És most totál komolyravéve a szót.
Arra jöttünk rá, hogy a linksys wrt54gl-nek nincs zajszűrése. Van valami a házban, ami valamilyen tartományba sugároz, s zavarja a készüléket. S míg a mellette lévő TP-Link MR3420 vígan duruzsol, addig ő:
Androidon azt figyeltem meg, hogy mikor csatlakozni akartam a full erősségű routerhez, akkor hirtelen leesett a jelszint, és lecsatlakozott. Volt hogy teljesen eltűnt. A ház legtávolabbi pontjain viszont rögtön connected.szóval erről ennyit.
választok egy másik routert. erről a tomato-s topicban teszek fel egy kérdést. Kellemes ünnepeket! Sok tojást! -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #13068 üzenetére
Szia!
Ez már egyszerűbb leírás, és tök jó is LENNE... Nem tudom, srácok én el vagyok átkozva!
Adott a két router. wrt54gl. Budapesten a panelházba - ahol azért nagyobb az interferencia, mint egy családi házban - próbáltam az első leírás által beállítani. Akkor nem volt gond a felcsatlakozással.
Szüleim feljöttek pestre mert nagybácsi lettem, s hogy kevesebb legyen a cuccom, hazavitték a 2 routert.
Szüleimhez hazamegyek, - 5500 lelkes kis városka - na mondom magamba: de jó lesz beállítani, tök egyszerűnek tűnik amit Intruder2k5 belinkelt.
bedugom az első beállítandó routert, próbálok csatlakozni. semmi... csatlakozás, semmi. csatlakozás semmi. (win7-es lehetőség)iagnosztika, húzzam ki, dúgjam vissza, ellenőrzés hogy megoldódott e a probléma, nem, forduljak a rendszergazdához.
Volt hogy elvittem a szoba másik végébe, akkor egy pillanatra felcsatlakozott, aztán ledobott. Még akkor se működik, ha a laptoptól 1 méterre van.
Olyan, mintha MAC cím alapján blokkolna, de a mac szűrés ki van kapcsolva. Pedig tök úgy viselkedik. Cable-en jól megy rögtön IP cím, connceted
Felvetődik a gondolot, hogy ok, egy router kuka lett... De a másik se akar csatlakozni.
Ok, akkor valami interferencia lehet. Kihúztunk mindent. tv, hűtő hordozható kézibeszélő. Szinte gyertyafénynél próbálkozok: semmi. csatlakozás, ledob.
jó, akkor bekapcsolom a régi TP-linket, ami eddig itt volt: connceted.
el vagyok átkozva.
feltettem a 117-es build vpn-t. nvram full erase is volt. ugyan az.
segítség -
Tav-Csoves
őstag
Szia! Igen, jó a leírás, csak az a kérdés merült fel bennem, hogy hogyan fogom az al routert elérnem? Mert megcsináltam ahogy ott le van írva, de mégse tudok felcsatlakozni... Valahogy olyan leírás kéne, ami kifejezettem Tomato shibby fw-s wrt54gl-re vonatkozik....
köszönöm -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Utánaolvasgattam a WDS kifejezésre a topicban, s nem igazán találtam választ arra amit most felteszek. (viszont félek, hogy most erre még is kapok egy hsz linket
akkor bocsi, elnéztem
)
Adott 2 Linksys WRT54GL router, s vezeték nélkül megszeretném növelni az egyik - fő routerét, amin van net - router hatósugarát.
Gondolom WDS beállítás kellhet ide, hiszen az is a cél, hogy az internetező eszköz az erősebb jelre ugorjon át, ha az eszköz vándorol.mint a mobilhálózatnál
Szóval WDS, de hogy? És DHCP-t hogy állítsam? És milyen egyéb beállítások kellenek még?
A routereken Tomato Shibby fut!köszönöm a válaszokat!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #12893 üzenetére
Ilyesmire gondoltam!
Próbáltam beállítani, de sajnos nem megy... Itt vannak a csomagok: [az oldal] [Certificate Bundle] nos?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12892 üzenetére
működik, KÖSZÖNÖM!
most már csak az openvpn kliens beállítása kellene...
[link]
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12890 üzenetére
Megvan, beállítottam, van ping, de még mindig nem jön be a router a külső mobilnetemről. De még ha a belső hálózatról próbálom megnyitni, akkor se akaródzik... :S
viszont ez a beállítás lehet megoldaná a gondot.:
[link]Remote Management IP Address - This is the current address... ennek a beállításnak van dd-wrt-s megfelelője?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12888 üzenetére
Van egy Tp-link router, amit én állítottam be, vidéken van. Annak van egy pingelő része, és ott adom meg az itteni router url-jét. (az url mögött szépen frissűl az IP) igen, valahányszor mikor az alkalmazra kattintok újraindul a router.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12886 üzenetére
Request timed out.
-
Tav-Csoves
őstag
Bocsi srácok megint én, az előzőt nem tudom szerkeszteni, pedig bele akartam volna ezt írni.
Az openvpn-en kívűl távoli eléréssel is problémám van. a ddns működik a no-ip.com rendszerében. DE nem tudom hogy azon kívül mit, és hol tudom beállítani. Anno volt egy TP-link routerem, és tudom hogy a remote managementbe kellet valamit 255.255.255.255-re állítani, és egy portforwandingot 80 80 mindkettő és a router ip-jére állítani. hát most beállítottam, de semmi... ha pingeltetni akarom egy másik routerrel, akkor kiírja a jelenlegi IP címét a linksysnek, de pingre nincs válasz.
Nagyon szépen köszönöm előre a segítséget! -
Tav-Csoves
őstag
Köszönöm szépen a router már él, és be is configoltam.
Viszont azért választottam ezt a routert, mert ugye dd-wrt-ben van rajta OPENvpn kliens. (igen rátettem egy kifejezetten vpn-es fw-t, szépen működik is (néha nem jön be az ui, de nem annyira zavaró)
A következő kérdésem:
Hogy kell beállítani az openvpn-t? Konkrétumok: adott ez: http://freevpn.me/accounts a szolgáltató. középen tudom hogy ott vannak a Bundle-k. le is töltöttem, szépen látom itt a txt-ben a crertificate keyst. Mit merre hogyan?Köszi
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12881 üzenetére
Hamarosan kap mind a kettőtök tőlem valamit ajándékba!
-
Tav-Csoves
őstag
Alapértelmezett átjárónak mit adjak meg? 192.168.1.10-et nem engedi
Elsődleges DNS-nek szintén mit adhatok meg? Pár db lehetséges variációt kipróbáltam, és nem jön befelejövő csomag. (nyilván pingeléskor jön)
Megnyitottam a tftp2.exe-t, beírtam serverbe 192.168.1.1
password-ot üresen hagytam
megadtam egy mini fw elérési utját. 3x próbálkozott flast törölni. semmi.
Parancssorhoz nem értek, de ha leírtok mindent részletesen tuti sikerül -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok,
vettem egy Linksys wrt54gl v1.1-es routert, amin Tomato fw ment. Leakartam cserélni a tomatot dd-wrt-re - tudván hogy az magyar, és nem tudok angolul - és én hülye, a következő fw-t tettem fel: ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2013/01-01-2013-r20453/linksys-wrt54g2v11/wrt54g2v11-firmware.bin
Elfogadta, és utána újraindult. Azóta nem jön be a webui. Pingre válaszol, wifi jelet nem látok, IP címet nem oszt ki nekem. (vagy legalább is ki oszt valamit, itt ebben a tftpd32-ben de szerintem az nem jó.
Srácok! Nagyon kivagyok borulva, és már nagyon sok minden bajom van az életemben, nagyon kérlek titeket segítsetek mert kezdek idegösszeomlást kapni, hogy ez se sikerül... (azóta a power led folyamatosan villog)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (hibás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged