- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angyal 007
csendes tag
válasz
Zozo7777 #11440 üzenetére
Igazad van. Valóban ment is amikor rádugtam. Elkövettem viszont azt a hibát, hogy a teljesítmény növelés okán cseréltem a gyári firmware-t a dd-wrt-re. Ezzel sem lenne baj ha jól be tudnám állítani az eszközt. Tehát csak a 4. eszközt kellene jól konfigurálni. A többit nem kellene babrálni. Ehhez szeretnék egy útmutatást. Ha van kedve és ideje valamelyikőtöknek Team Vieweren keresztül szívesen vennék távsegítséget is.
Amit "And" leírt még nem volt időm kipróbálni. Jön az ünnep. Majd akkor szakítok rá egy kis időt -
Angyal 007
csendes tag
Köszönöm a gyors választ! A 2. verzió szerint van telepítve a rendszer. Mellékelek egy hevenyében készített rajzot is. Az eszközök IP címeit elsősorban a böngészőben való elérhetőségük miatt (illetve esetleges ütközések miatt tettem meg). A javasolt beállításokat elvégeztem a 4. eszközön, de nem működik a rendszer. Milyen kombinációkat érdemes beállítani? Van-e jelentősége az SSID-nak? Operatin mod gateway/router? Ha a válaszban rejlő logikát keresem, akkor úgy kell konfigurálni mint a 2-at.
???
-
Angyal 007
csendes tag
Bocs. Fontos és lemaradt, hogy nem a gyári firmware ketyeg belül, hanem a dd-wrt.
-
Angyal 007
csendes tag
Egy kis segítséget kérek.
Az ADSL modem mögött rádiós router (1) van. Ezt a hálózatot technikai okokból antennán keresztül vittem el távolabbi helyre. A fent említett router
- IP: 192.168.2.1
- 1-es csatorna
Ennek az egyik LAN portjából megy egy szál a tetőre.A további láncszemek mindegyike Linksys WRT54GL
A tetőtérben levő router (2) beállításai az alábbiak:
- IP 192.168.1.1
- wireless mód - AP
- operating mód - gateway
- DHCP - engedélyezve
- IP kiosztás 192.168.1.100-tól 150-ig
- WPA titkosítás (Egy Yagi lövi a jelet)
- SSID itt és az utána következő bridge-en u.a.
- 6-os csatornaA harmadik aktív eszköz a bridge (3):
- IP 192.168.1.10
- wireless mód - client bridge
- operating mód - gateway
- DHCP - nem engedélyezett
- WPA és SSID mint a 2. routeren
- 6-os csatorna
MInden OK és stabilan megy a rendszer. A bridge LAN protjaira korrektül lehet csatlakozni. Ezt a konfigurációt szeretném megtoldani egy AP módban üzemerő routerrel, hogy itthon is lehessen WiFi hozzáférésem.
Ennek az eszköznek a konfigurációjához kérek segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest