-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
matyi19 #12625 üzenetére
Pedig ez azt mondja, hogy...
Jan 1 01:00:13 unknown daemon.info pppd[100]: Remote message: Authentication failed
Jan 1 01:00:13 unknown daemon.err pppd[100]: PAP authentication failed
Jan 1 01:00:13 unknown daemon.notice pppd[100]: Connection terminated.Gondolom ezt különösebben nem kell magyarázni!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
csasznyi #12576 üzenetére
Szia!
És az esélytelen, hogy UTP kábelt húzz ki oda, ahova a másik routert tennéd? Vagy legalább valameddig, és onnan félútról már lehet besugározna a területet a Linksys! Ha a fentebb felsorolt módok (Client, Repeater, WDS) nincsenek benne, akkor esélytelen a Wireless csatlakozás!
-
-
-
-
-
válasz
beller #12557 üzenetére
Laptop inkább, vagy PC, valami Gigabyte alaplappal, integrált vezérlővel, mobilról nem hinném, hogy Giga-Byte adaptere lenne, azokra leginkább típust ír, tehát Nokia, Samsung, etc... Én tehát leginkább egy Giga-Byte alaplapos PC-re szavazok!
Mellesleg WiFi eszköz? A Device List-ben jelez mellette jelszintet is? WLAN interfészre csatlakozik?
-
válasz
beller #12555 üzenetére
Ez egy Giga-Byte eszkö MAC címe! Így sem ismerős?
-
-
válasz
zozo2001hu #12551 üzenetére
-
-
válasz
llaszlo #12536 üzenetére
Passz! Nem tudok ilyet, csak a DD-WRT WiKi-t! Amúgy nekem meg volt egy WRT54G-m, ami minden más fw-vel újraindulgatott, aztán a 108-as Tomato-val jó lett! Odaadtam egy barátomnak, épp ma voltam nála, körülbelül 3 hete megy stabilan, újra sem lett indítva!
-
-
-
válasz
llaszlo #12528 üzenetére
Igen, például abba is dughatod... Illetve ezt is használgatod kliensként!
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_upgrade_firmware.zip
-
-
válasz
Integra #12521 üzenetére
Hát igen, szoftveres mókolással sok router alkalmas erre, de tuti csak a célhardver! Kábellel nem tudod összekötni a két eszközt? Akkor már simán menne a dolog, ráadásul ott működik a Te elképzelésed is, hogy azonos SSID, azonos jelszó és titkosítás, csak a csatornaszám más, és így az erre felkészített kliensek automatikusan át is állnak az erősebb jelforrásra!
-
válasz
Integra #12519 üzenetére
Az én esetemben a WRT54GL volt a hunyó, mert nem volt képes egy időben kliens és AP módban is működni! A képeken a nyíllal jelölt helyen 1-es volt benne! A fő router, ami nálad a ZTE, nem igazában játszik bele ebbe, mivel ez szimplán csak AP módban megy, amire minden WiFi router képes, hiszen erre van csinálva! Neki aztán teljesen mindegy, hogy aki rá csatlakozik, az egy notebook, egy telefon, egy USB stick, vagy éppen egy másik router! Itt a dolog a kliens routeren (esetedben a Linksys) múlik, hogy működik-e, vagy se... Szerintem!
-
válasz
Integra #12517 üzenetére
De most így eszembe jutott, hogy én is próbálkoztam már régebben egy hasonló beállítással, ahol is egy WRT54G v2.2 lett volna WiFi kliens, és AP is egyben, de nem jött össze, mert annak a Wireless Chipset-e nem volt erre alkalmas! Akkoriban, ha jól rémlik And nézett utána, és kiderült, hogy valóban vannak olyan példányok, amik nem alkalmasak virtuális AP-k hozzáadására, mert csak egy AP kezelésére képes a chip! Lehet Te is pont egy ilyennel rendelkezel, és ezért nem megy...
Tomato fw egyébként ki is írta, hogy csak egy AP-t lehet beállítani rajta, DD-WRT-t ez nem nagyon érdekelte, de működni azon sem működött!
Az akkori Linksys WRT54G-m, és egyéb ASUS routerek!
-
-
-
válasz
beller #12502 üzenetére
Ezt a Bandwidth Limiter menüben tudod megtenni!
-
válasz
KaiotEch #12492 üzenetére
Ha gondolod, akkor próbáld meg, de ne várj csodát tőle!
Esetleg át kéne helyezni a Linksys-t egy központi helyre, ahonnan elér mindenhova! Csatornákon állítani próbáltál? Nincs átfedésben szomszédos WiFi-vel? Esetleg egy custom firmware, amiben lehet WiFi kimenő teljesítményt állítani?
-
válasz
KaiotEch #12490 üzenetére
6000HUF? Szerintem kizárt dolog! Egy másik fórumtárs vett ebay-en ilyen 16dBi-s antennákat RT-N16-ra, nem igazán érződött a csere!
-
-
válasz
KaiotEch #12481 üzenetére
Ne az Afterburner-t állítsd, hanem a Transmit Power-t, mondjuk 75-re, 100-ra!
Az 5GHz-hez meg annyit, hogy bár a frekvencia különbségből adódóan nagyobb sebesség érhető el rajta, ám ugyanezen okból a terjedése is rosszabb, azaz ahol most nincs jel 2.4GHz-en, ott jó eséllyel 5GHz-el sem lesz! Legalábbis amennyiben ezt tereptárgyak okozzák... Persze, ha mondjuk a rengeteg 2,4GHz-es szomszédos hálózat interferenciája miatt nincs már jeled, akkor segíthet az 5GHz!
-
válasz
Zoli1117 #12472 üzenetére
Akkor viszont marad a jtag, vagy a soros kábel, bár utóbbival nem tudom, hogy mit lehet kezdeni wrt54g-n, ennek még nem néztem utána! Minden esetre furcsa, hogy a lan interface feláll, mert ping-re ugye van válasz, és elvileg megy a failsafe mód is, a led-ek villogása alapján, de mégsem lehet elérni... Lehet valami egyedi build van rajta, és vagy nincs is benne telnet, vagy nem az alap porton fut! Így viszont majdnem halott az ügy, mert megtalálni a hatvanötezer plusz portból azt, amin fut a szolgáltatás... Esetleg egy portscannert rá lehetne uszítani failsafe módban, hátha az megtalálja a telnet-et! Egyéb ötletem nincs!
-
-
válasz
Zoli1117 #12467 üzenetére
Ja, gondolom Windows7, ott meg külön kell engedélyezni ezt, vagy mi a franc... Nem tudom pontosan, mert én a mai napig messziről kerülöm azt, inkább XP-t használok!
-
-
-
-
válasz
Zoli1117 #12456 üzenetére
Ha OpenWrt van rajta, akkor failsafe móddal tudod elérni!
1. A router egyik LAN portját kösd össze a PC-vel UTP kábellel! A gépeden állíts be fix IP címet!
IP cím: 192.168.1.2
Maszk: 255.255.255.0Más egyéb nem szükséges, se DNS, se átjáró, se semmi!
2. Húzd ki a tápkábelt a routerből!
3. Nyomd le a RESET gombot a routeren, tartsd nyomva, és közben dugd vissza a tápot! A RESET gombot tartsd egészen addig, amíg a DMZ LED kigyullad, majd ezután engedd el, és így elvileg villogni fog a Power és a DMZ LED is! Így már tudod ping-elni a 192.168.1.1 címen a routert!
4. A PC-n indíts egy PuTTY programot, és telnet-en lépj be a 192.168.1.1 címre! A tűzfalra ügyelj, nehogy blokkolja a PuTTY-ot! Nem fog jelszót kérni, se semmi egyebet! Ha sikerült, akkor ez alapján próbáld meg a következő parancsot...
mtd -r erase rootfs_data
vagy esetleg ezt...
rm -r /overlay/*
Ha újraindul a router, akkor OK, ha nem, akkor adj még ki egy...
reboot
parancsot is! Ezután ismét telnet, és add még ki a...
passwd
parancsot, és állíts be egy jelszót! Most ismét próbálkozhatsz böngészőben a...
cím elérésével! Ha sikerült, akkor mehet fel másik fw, ha nem, akkor sajnos azt is csak parancssorból tudod megcsinálni, de nem kell aggódni, az sem veszélyes!
Az IP címet ne felejtsd el visszaállítani a gépeden automatikusra!
Ha mindezzel megvagy, akkor telnet-en már nem lesz elérhető a router, csak SSH-n, a 22-es porton, ott viszont kér majd nevet, és jelszót is! A felhasználónév root a jelszó pedig az általad fentebb beállított új jelszó!
[ Módosította: CoolMan ]
-
-
-
-
válasz
blueye #12434 üzenetére
Ehhez nem kell még csak számítógép szerelő sem, sőt, azok többnyire ilyenekkel nem foglalkoznak, elhajtanak vele a francba, hogy vegyél másikat! Helyette javasolt inkább egy "régimódi" TV-rádió szerelőt megkeresni, vagy bármilyen "GELKA utódszervizt", stb..., és ez körülbelül fél órás meló, szét és összeszereléssel együtt, még első látásra is! Az anyagára pedig 2-300Ft! Bal szélen a 3-4 darab sötétbarna színű hengerről van szó, amiknek ezüstös színű a tetejük! A réz tekercsek közt sorban...
-
-
válasz
Martin2876 #12417 üzenetére
Szia!
Más megoldás pedig nincs, csak a reset! Áram alatt 10mp...
-
-
-
-
válasz
makszi #12398 üzenetére
Az a DNS nem ez a DNS! Amiről mi itt beszélünk, az a DynDNS, vagyis dinamikus dns szolgáltatás, amiről a programod beszél, az pedig a DNS, vagyis a Domin Name Server! Arról nem is beszélve, hogy a routerben beállított dolgokra nem sok hatása lehet egy PC-n futó programnak! Tehát javaslom, hogy első lépésként állítsd vissza a DDNS-t a routerbe!
-
-
válasz
makszi #12394 üzenetére
Szia!
A DynDNS új regisztrálóknak valóban fizetős lett, de a régi acc-ok használhatóak tovább ingyenesen! Nekem is van három ilyen regem, és mind működik! Javaslom tehát azt visszaállítani! Ezen kívül a NAS admin felületére portot kell forwardolni, ami Synology esetén általában az 5000-es port!
-
válasz
zozo2001hu #12391 üzenetére
Szia!
Ment válasz a másik topikba...
-
-
-
válasz
DjKoxi #12384 üzenetére
Nem, semmi gond... A Tomato eredetileg trx, csak azért készül belőle bin, hogy a gyári fw-re is fel lehessen tolni! Simán update... Fentebbi hsz-emben is ez látható egy WRT54G-n, de a WRT54GL-emen is ez van fent!
-
-
A Linksys WRT54G routerem története!
Van nekem egy Linksys WRT54G routerem, amit csak úgy hozzám vágtak régebben, mondván rossz, csak switch-nek lehet használni! Én meg gondoltam, hogy majd jól megcsinálom, és lesz egy fasza routerem! Na neki is estem, és valóban, sem IP-t nem osztott, se semmi életjel, az admin felülete sem volt elérhető, csak a Power LED világított rajta! Szétszedtem, és amit találtam benne 3-4 kondit, azok helyére vettem vadiújakat, és kicseréltem! Na ekkor eljutottam oda, hogy elindult a router... Gyors reset, fel a Tomato, próba! Sajnos azonban azt tapasztaltam, hogy terhelni nem lehet, mert azonnal újraindul, amint elkezdek letölteni rajta valamit! Böngészni, és email-ezni alkalmas, de semmi több! Ezután a tápot is szétszedtem, de az még a békebeli vasmagos táp, így abban semmi romlandó, és javítanivaló nem volt, meg aztán a feszültség megvolt terhelve is, így aztán jöttek a további firmware cserék... Több Tomato verzió, gyári, DD-WRT, OpenWrt, stb..., de sajnos mindegyikkel ez volt a jelenség, hogy minimális terhelést kapott, azonnal reboot-olt! Így aztán le is tettem róla, ment a fiók aljára... Aztán később egy ideig hirdettem is, szigorúan feltüntetve, hogy HIBÁS, volt is érdeklődő, aki kérdezte, hogy milyen sebességet bír, mert neki valami lassabb ADSL-hez kellene. Na inkább nem adtam oda, mert pontos választ nem tudtam adni a kérdésre, meg aztán a későbbi vitákat elkerülendő, mondtam, hogy ezt inkább olyannak szánom, akinek van némi elektronikai ismerete, és meg tudja javítani! Bár a hirdetését már rég levettem, de most megint előszedtem, mondom feltolom rá az új, 108-as Tomato-t, és megnézem mi az a sebesség, amit bír valójában, elindítva egy letöltést, és fokozatosan gyorsítva azt! És itt jön a meglepetés, ezzel az fw-vel simán működik! Visszatettem valamelyik régebbit, ismét újraindul... Aztán megint vissza a 108-as Tomato-t, és beton stabil! Rákötöttem dróttal az RT-N66U-ra, aztán a Linksys-re a gépemet, és töltöttem le Linux ISO-kat. Aztán beállítottam WiFi kliensnek is, így is töltöttem le, de nem indul újra!
Szóval ezt nem igazán értem, de minden esetre örülök neki! Bár pont a héten vettem egy Linksys WRT54GL-t is, így most van két majdnem egyforma routerem!
Status oldal...
Letöltés kábeles WAN csatlakozással...
Status oldal Wireless Client módban...
Letöltés Wireless Client módban...
About
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Lacuss20 #12339 üzenetére
Szia!
Ez Linksys WRT54GL topik, ilyen formán nem sok köze van a TP-LINK-hez! Itt keresgélj inkább...
TP-LINK TL-WR741ND
TP-LINK routerek, firmware-ek és egyéb okosságok
Router gondok -
-
-
válasz
xmotion #12333 üzenetére
Szia!
Valahogy biztosan meg lehet! Először is kézenfekvő lenne, ha a lejátszóban lenne egy FTP szerver, és akkor azt elérnéd távolról, de gondolom ez nincs! Aztán meg lehet úgy is, hogy VPN-es Tomato-t teszel fel, majd miután távolról csatlakozol az otthoni hálózatra a VPN-en, akkor már eléred a lejátszód helyi IP-vel, mintha csak otthon lennél! Harmadik lehetőség, hogy keresel egy olyan USB támogatásos buildet, ami felfér a routeredre, és ebben van FTP szerver, illetve CIFS funkció is! A CIFS-el fel tudod csatolni a lejátszó megosztását a router filerendszerébe, az FTP-vel pedig el tudod érni azt bárhonnan! Illetve sokadik lehetőség, de ez csak kis adatmellyiséggel működik (pl. képek, dokumentumok átvitele, nem túl nagy tételben), mivel eléggé megterheli a routert a titkosítás, az vagy az SSH Tunnel, vagy pedig a WinSCP-vel való elérés!
Én a VPN-t preferálnám, mert az még biztonságos is, szemben mondjuk az FTP-vel! Persze kérdés, hogy ahonnan el akarod érni, ott meg tudod-e valósítani a VPN telepítést, beállítást!
-
-
válasz
polberto #12326 üzenetére
Nem tudom, de egy ismerősnek állítottam már be két ilyen távoli elérést is, - szintén kamera központi egységhez - azzal nem volt semmi probléma! Kapott egy forwardot, és ámen, a mai napig működik! Mondjuk ott nem volt semmi ilyen saját ddns cím, hanem a router kezelte azt, sima no-ip.com és dyndns.org címekkel! Az egyik RT-N16+Tomato-val megy, a másik sima TP-LINK!
-
-
-
-
válasz
beller #12313 üzenetére
Ha engedélyezed, akkor egy infót küld a routered Shibby adatbázisába, hogy milyen típusú router, milyen firmware-t használsz, mennyi az aktuális uptime, stb... Hogy ez egyedi legyen, ezért a MAC címekből generál egy md5sum ellenőrző összeget! Semmi olyan adatot nem küld, amivel azonosítható, visszekereshető lennél, tehát nem kell parázni emiatt, de nem kötelező jellegű! Én is használom egyébként! Ezzel csak segítesz a többieknek, akik nem tudják eldönteni, hogy adott routerre melyik éppen a legmegfelelőbb fw! Szóval ha ezt engedélyezed vagy tiltod, akkor eltűnik az a figyelmeztetés! A lényeg, hogy be legyen konfigurálva!
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest