-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1348 üzenetére
Hát nézd, az én La Fonerám nem működött azzal a fw-el ami rajta volt, így tettem rá egyet amivel legalább működik.
Innentől kezdve nem tud érdekelni a Fon, ha egyszer szar Fonerát küldtek (vagy elcseszték a firmware-t) amire nem lehet felcsatlakozni akár foneró vagy akár nem. Így ha üzemeltetem tovább csak adok egy pofont a szarnak. De mivel szét nem szedtem, ill vissza is lehet flashelni a fon féle firmware-t, így gondolom nem gáz a dolog, hacsak le nem tiltják egy idő után.
A topicba meg nem értem miért ne lehete betenni, aki meg akarja csinálni úgyis megcsinálja, nem ettől fogja valaki átflashelni a Foneráját. Vagy fordítva: Nem azért nem fogja valaki átflashelni mert nem talál hozzá leírást a Fon topicban. Viszont ez egy értelmes, szájbarágós, nehezen elrontható útmutató, szóval még mindig azt mondom, hogy aki flashelni akar flasheljen, még mindig jobb mitha félreflasheli vmi gagyi leírás alapján.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1326 üzenetére
Az upnp windows alatt sp2-től tiltva van, nem? Mellesleg nem értem miért javasolod, elég nagy biztonsági rés, portforward lenne a jó megoldás, bár kétségtelen hogy bepipálni az upnp-t egyszerűbb.
Én úgy tudom 70mW-ig meg lehet emelni hűtés nélkül is, de ennél jobban már tényleg nem mert ettől nagyobb teljesítményen már sokkal több hőt termel a chip.
Még egy kérdés mert Neked is ugye, lóg egy Fonera a cuccon. Mióta ezt a routert használom a Fonera középső ledje (internet) folyamatosan (kb. 3 másodpercenként) villog. Kap állandó ip-t, pingelni tudom, meg is van a két háló amit sugároz, de most jön a bibi: Felcsatlakozni egyikre sem tudokOtt elakad a folyamat, hogy kiosztaná az ip-t. Akármeddig várok nem oszt ip-t, így pedig nem lehet felkapcsolódni. Így nincs sok értelme a cuccnak, teljesen kiábrándultam belőle, már megfordult az is a fejemben, hogy átflashelem a Fonerát
-
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1310 üzenetére
Húúú feltétlen számolj be az eredményről!
Mondjuk engem inkább a letöltési sebesség korlátozása érdekelne.
Jaja, azon csodálkoztam én is, hogy nem lehet portra szűrni, pedig mintha a gyári firmware-ben lett volna ilyen opció, de ott ennyivel ki is merült a QoS
De gondolom nálad is statikus dhcp van, így nem gond beállítani egy ip-t vagy ip tartományt. -
Rommel6600
őstag
A router log-ját megnézve, pár napja volt néhány ilyen bejegyzés:
Jun 12 19:53:02 user.warn kernel: ip_conntrack: table full, dropping packet.
Jun 12 19:53:06 user.warn kernel: NET: 178 messages suppressed.
Jun 12 19:53:06 user.warn kernel: ip_conntrack: table full, dropping packet.
Már csak az a kérdés mi a rák volt képes több mint 2048 kapcsolatot létrehozni
A hiba nem a készülékben lehet, előbb gyanakodnék mondjuk a µTorrent-re ami nem törekszik a beállított maximum kapcsolatok számát betartani.
De ha nem a torrent a hibás akkor gőzöm nincs, de az tuti hogy az ip tábla magától nem telik meg. -
Rommel6600
őstag
válasz
hruodnand #1298 üzenetére
Ezt is te állíthatod, nálam spec 2048-ra van állítva a max kapcsolatok száma.
De érdemes a TCP Timeout-ot is átállítgatni, mert alapból ez úgy működik, hogy pl.:
Kívülről kapcsolódik valaki a routerhez és mondjuk torrenten küldi az adatot.
Erre a router nyit egy kapcsolatot a Te géped felé és oda lapátolja át az adatokat.
Nos az alapértelmezés szerint a router 5 napig meghagyja ezt a kapcsolatot(!) ami ugye hülyeség, mert ha minden egyes kapcsolatot 5 napig fenntart nagyon hamar el fog fogyni még akár 2048 létesíthető kapcsolat is. Ezért érdemes kb 5 perc körüli értéket beállítani, így ha nem aktív egy kapcsolat, eldobja és kész. -
Rommel6600
őstag
válasz
hruodnand #1237 üzenetére
[link]
E szerint 10/100 megabites a WAN portja (is).
Torrent kiválóan megy nálam, aktív módban, és betonstabil a router.
Wifi-t ritkán használom, de jó az is, ha pedig gyenge lenne nálad a jel, az adóteljesítményt tudod állítani a Tomato-val.
Új verziók alatt nem tudom mit értessz, gongolom az 1.1es verziót nekem is az van, meg már csak ilyet kapni. -
Rommel6600
őstag
Nem lennék meglepve ha ahhoz speckó (és speckó linksys ugye, nem akármilyen) kártya kéne, hogy ki tudd használni azt a ''plussz'' teljesítményt. Nézz utánna.
De sohasem hittem az ilyenekben, inkább tartom parasztvakításnak az ilyesmiket, mert még ha jobban is teljesítenek az ilyen eszközök, annyival biztos nem mint amennyivel drábábbak.
Pl. ha a speedboostert ki akarod használni speedboosteres router kell (asszem az WRT54GS), ami drágább mint a GL, meg hozzá speedboosteres kártya, szintén drágábban mint egy sima b/g-s kari...)
De ha kicsit is többre vágysz mint egy kék doboz, akkor tegyél fel rá egy nem hivatalos fw-t (Nekem Tomato fut rajta, és nagyon ajánlom!) és meglátod, miket fog tudni a kicsike. Bámulatos.
Szerintem ne variálj, a WRT54GL-el nem járhatsz rosszul, ha pedig 3rd party firmware-t pakolsz rá, mindnent fogsz tudni állítani, még az adóteljesítményt is (csak nehogy leégjen a chip)
-
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1163 üzenetére
WRT54 Script Generator?
[link] itt töltheted le
Itt meg egy kis leírás hogy mi is ez: [link]
''Hivatalos'' oldala [link]
Ha nem jönne be az előző akkor próbáld ezt: pNST1mET98J:www.hyperwrt.org/forum/viewtopic.php%3Fid%3D2002+WRT54+Script+Generator&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu" target="_blank">[link]
UI: Hogy pont az általad használt firmware-el működik-e és hogy, azt nem tudom, de ha tényleg nagy a probléma akkor gondolom nem nagy érvágás feltenni mondjuk Tomato-t.
szerk: Bocsi a hosszú linkemet úgy látszik nem szereti a rendszer
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
gedikart #1112 üzenetére
Akkor az jó.
Még esetleg ezt nézd meg ezt: [link] WRT54 Script Generator.
Traffic shapping-hez generál scriptet, amivel limitálni tudod gépenként (vagy ip tartományonként is akár) a fel és letöltési sávszélességet, ill prioritást tudsz adni egyes gépeknek.
Nem próbáltam még ki, de nem nagyon hiszem hogy normálisan tudná a bejövő forgalmat szabályozni, de ki tudja, próba cseresznye. Egyszer talán eljutok oda hogy kipróbáljam.
Na meggyőzött a Tomato? -
Rommel6600
őstag
válasz
S e t h #1105 üzenetére
Állíts be titkosítást, ne WEP-et hanem WPA-t legalább, és a Shared key amit megadsz lesz a jelszó a hálózatodhoz.
Vagy csinálhatod azt hogy kikapcsolod a titkosítást és bekapcsolod MAC cím szűrést és csak a te általad engedélyezett fizikai című kártyák bírnak majd csatlakozni.
Nekem Tomato fut rajta és nagyon pöpec router! Csak ajánlani tudom mind a fw-t mind a WRT54GL-t.
A bandwidth monitor és a QoS ami miatt nagyon megéri a WRT54+Tomato kombó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest