- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Jó úton járok ha az login.conf-ba készítek egy ilyen bejegyzést_
hungarian|Hungarian Users Accounts
:charset=UTF-8:\
:lang=hu_HU.UTF-8:\
:tc=default:Aztán a vipw-vel az userem sorába bebiggyesztem, hogy "hugarian"?
Látszólag működik, mert a locale root-nál nem mutat semmit (LANG=), ha mezei user-ként lépek be, már LANG=hu_HU.UTF8.
Viszont a keyboard layout marad angol. Probáltam hozzáírni hogy
:keymap=hu.102:\
de nem sok vizet zavart. Ha a kbdmap-al váltok át magyar kiosztásra, akkor az műküdik jól, simán átvált magyarra.Valami "apróság" még nem esett le, de mi?
-
cigam
titán
Az /etc/login.conf módosítása után miért kell lefuttatni a cap_mkdb /etc/login.conf parancsot? Pontosan mit művel?
-
cigam
titán
Megint nekifutottam, de most virtualbox-ban. A 11-es verzió látszólag probléma nélkül felment, de amint fordítottam volna egy X11-et, annyi warning-ot és kitudja milyen hibát kaptam (órák alatt!), hogy csak na.
Még megy a folyamat, mert látszólag a kiskutya farkát is felteszi, és közben kérdezget. Sokat. Meg lehet megmondani neki, hogy úgysem tudom a választ, hagyd jóvá az alapértelmezett választ? Gyakran csak vár, hogy válaszoljak a következő kérdésre, és közben nem csinál semmit. Ilyen tempóban napokig fogja ezt csinálni... -
cigam
titán
válasz
Madara-san #44 üzenetére
Laptop, támogatja, és elírtam, 965 a chipset. Első körben tényleg arra panaszkodot, de BIOS-ban be lehet kapcsolni a virtualizáció támogatását. Ezután jött a 32bites hiszti.
A hétvégén kipróbálom a ghostbsd-t, hátha nem csak virtuálisan tudom beröffenteni. -
cigam
titán
válasz
Madara-san #42 üzenetére
Most, hogy mondod, kipróbáltam volna a virtuális gépben is, de amint beállítom a bsd-t, egyből reklamál, hogy 32bitest futtat csak. Pc-bsd-ben nem találtam 32bites verziót. a vbox image pedig rendben települt(KDE-vel).
Egyetlen difi, hogy élesben az én VGA-mat nem ismerte fel(i915), ezért rákérdezett,de be lett állítva intel-3d-nek. VirtualBox-ban egyből rájött, hogy vbox VGA-ja van. -
cigam
titán
KDE nemnincs, de ez pótolható
Hát nem aranyos, hogy milyen optimista naív vagyok?!
- Elindítom az AppCafe-t, látszólag nincs telepítve.
- Klikk a KDE telepítésre, de utánna sincs nyoma.
- Klikk a Lumina telepítésére, ez már megjelenik a FluxBox mellett, be is röffen.
Ahoz képest, hogy alapértelmezett felület a KDE, se telepítéskor, sem utólag nem telepítheő -
cigam
titán
Valamit nagyon nem jól csinálok, mert terminálba sem enged be a telepítéskor létrehozott user-el. Amit tulajdonképpen nem is hozott létre, mert a getent passwd listájában nem szerepel. Bár a home könyvtárban létrejön az userneve könyvtár, de üres. Mintha hozzá is adna meg nem is.
-
cigam
titán
válasz
Madara-san #37 üzenetére
VholA bsd.hu-n azt olvastam, hogy össze van kalapálva készen működő egészre (mint linux-ok esetén az ubuntu). Nem kell heteket konfigolni a terminálon keresztül, hogy elinduljon az X, stb... -
cigam
titán
Megint nekiestem a pc-bsd-nek, de csak a login-ig jutok. Sehova nem tudom beírni az user/pass párost. A kép közepén van egy kis üzenet, hogy dugjam be az usb azonosítómat. De én ilyet nem csináltam.(Na jó második nekifutásra megpróbáltam egy pendrive-al, de ugyan az.)
Nagyon nem is találtam rá utalást, hogy mit kellene csinálnom ahhoz, hogy beengedjen. -
cigam
titán
Kipróbálnám a pcBSD-t, de nemtok angolul. Viszont a manuel azt írja a partícionálásnál, hogy csípjek le a Windows-ból egy darabot, az üres részből készítsek egy primary ext2 partíciót, és ezt adjam meg a telepítéskor cél lemeznek.
Ennyi? Mert a linux-nak kell külön swap, meg a legtöbb distribb mégtöbb darabra osztja (/home, stb...)Esetleg van más magyar fórum?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest