Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
Fotonhámozó #6804 üzenetére
Köszi szépen a tanácsokkal együtt!
- vegyél menetrögzítőt és a lábán a gumitappancsok meneteit kend be vele
Sejtem mire gondolsz de azt hiszem csak a "C" típusnak menetes a gumitappancsa mert rápróbáltam de meg sem mozdultak.
- a középoszlop kúpos műanyag betétjét rajzold (rajzoltasd) meg 3D-ben és keress olyan valakit, aki foglalkozik 3D nyomtatással
Ezt nem értem, nem találtam ilyet.
Alu csövekből, műanyag gumiborítású szorítógyűrűkből, súlykampóból és csuklópántból áll az oszlop.- ha monopodként is használni szeretnéd, akkor szerezz be hozzá hosszabb csavart, amivel a lábat és a középoszlopot össze tudod kötni
Adnak 2 darabot a 3. mellé ami gyárilag a fej alatt van.
Ezek elegendő hosszúságúak mert úgy is max. 4 menet tartja össze az elemeket.- a fejet még most újonnan próbáld meg eladni (vagy váll felett dobd el messzire...)
Nem ez volt a cél.
- ha mégis megtartod a gyári fejet, sose bízz meg benne és Z tengely mentén ne kezdd el forgatni, mert előbb-utóbb szétesik
Azt az évi pár alkalmat csak túléli.
Természetesen tudom hogy "low budget" és ha úgy alakul érdeklődni fogok az alternatívák felől.- imbuszkulcs mindig legyen nálad, szeretnek a lábak kilazulni
Tiszta sor pláne hogy napi szinten bringázok így tudom hogy mindig nálam kell legyen a "túlélő" készlet részeként.
Amúgy ma közelebbről megvizsgáltam a fej alatti csavar rögzítő tárcsát.
Lehet béna a megfogalmazás de a lényege hogy ezzel lehet a fej aljába tett menetes szárat egy csavaranya segítségével fixálni és ezután beletekerni a középoszlopba.
Színben és esztétikában kissé elüt mert szürke és nem sima a felülete.Elsőre azt hittem valami műanyag de nem mert fémes hangja van és 25 gramm.
-
zodo
nagyúr
Megérkezett!
10.01 -én este rendeltem, nyomkövetés szerint a DHL csak 06-án fogadta elektronikus úton az érkezését.
Magyar posta 08.-tól látta és 10.-én feldolgozta így ma hozzám került.Nyilván kicsomagoltam és pont olyan mint amilyenre számítottam.
Ugyan nem pont olyan mint az aliexpresses képeken de pozitív csalódás.pl.:
Fej alatti rögzítő talp nálam bordázott és nem sima felületű így könnyebb vele dolgozni, valamint a gyors csere talp rögzítő csavarjáról sem hiányzik a kis félkör alakú fülecske hogy ne csak érmével vagy csavarhúzóval lehessen rögzíteni.
Canon 650D a váz és az aksifedél nyitható.
Első látszatra azt kell mondjam hogy tetszik, simán mondanám hogy partyban van az általam látott 40k+ -os Manfroto állvánnyal.
Táskába is bepróbáltam amibe ugyan beférne (táska 1/3-át elfoglalná) de akkor sok egyéb kiszorulna így tuti hogy csak az oldalán vagy a saját táskájába utazhat.Kipróbálás sajna max. a hétvégén.
-
zodo
nagyúr
Futottak még kategóriában az "egyéb" néven futó Beike QZSD Q666 volt tarsolyba de szállítás véget maradt a Zomei Q666.
Aliexpress elfogadta a teljesen alap Otp Maestro, chipes, paypass-os kártyámat a fizetéskor.
Német raktárból szállítással 63.82$ lett volna, ebből lejött az új felhasználóként járó -4 és eladó által további 2 x -1 így összesen 57.82$ lett a vége 2-7 napos szállítási idővel és 5 napos rendelés feldolgozással.Köszi mindenkinek a segítséget, szerintem a legjobb választást sikerült kiokoskodni!
-
zodo
nagyúr
Akkor te nem így a lábait visszahajtva szállítod?
Azt megköszönném ha összecsukva a legszélesebb ponton megmérnéd hány cm helyre van szükség.
Ilyen osztott a nagyobb tatyóm de szerintem ebben sem lesz neki hely, pusztán kíváncsiságból. -
zodo
nagyúr
válasz
HUNRobar #6790 üzenetére
és dqdb
Köszi a vásárlási kisokost!
Időközben jártam az mm-ban, megtapiztam egy Hama Star 61 F-V ~8k és Manfrotto Element Traveller ~44k-t.
Előbbi könnyű de a "kurblis" megoldás tényleg nem akkora történet mint hittem, valamit a 3D vagy Pan fej sem annyira nyerte el a tetszésem.
Utóbbin már érezni a kicsit jobb anyaghasználatot és összeszerelést míg a gömbfej is jobb választásnak tűnik amiről korábban már sikerült meggyőzni.Csavaros láb tényleg profi most hogy kipróbálhattam.
Így most ismét q555 vs q666 közt megy majd a dilemma hogy kelhet-e a monopod opció ill. a kisebb összecsukott méret.
Táskámba egyik sem fér bele az tuti max. az oldalán tud utazni. -
zodo
nagyúr
válasz
Viperator #6788 üzenetére
Na az apró átnézése pont nem jutott eszembe, köszi.
Attól még hogy ez egy jó ajánlat nekem sok, mert kb. 1/3 áron kiprobálhatom az állvánnyal való fotózást.
Konkrét cél nincs, lehető legolcsóbban megúszni az elképzelt igényemnek leginkább megfelelőbb állványt megtalálni. Letámasztani egy fix pontra és gyorsan mozgó állatokat/autókat fotózni/videózni amatőr szinten. -
zodo
nagyúr
Köszönöm a véleményezést és vásárlási infókat!
Sajnos csak kézben tudom hordozni vagy így a táska oldalára rögzítve.
Q555 44,5 cm-re összecsukható ami talán még nem akadályoz az utazás során.
Alacsony vagyok ezért a legalsó lábtag kihúzása nélkül is közel ideális magasságban (132 cm) lesz a fej így talán a stabilitás is javulhat.
Csavaros láb rögzítés nekem is szimpatikusabb volt a de videók alapján annyival lassabb is az összeszerelés ha ez számít. -
zodo
nagyúr
és HUNRobar
Igen, néztem már netes videókat miközben keresgéltem további alternatívákat de végül azt hiszem a Q555 lesz a befutó.
Nem azért mert olcsóbb a Q666-tól de mint leendő első állvány tulaj úgy gondolom a monopod lehetőségre nincs szükségen és ezenfelül csak a láb rögzítés típusában térnek el ill. kisebbre összecsukható.Ali regem még nincs de gondolom Németországot választva 3.16$ szállítással összesen 60.31$ jó választás?
E-bay -en kb. 13k csak ott nem 2-7 nap a szállítás, persze nem sürgős csak itt tudok paypal fízetni mivel csak egy alap Otp maestro kártyám van amit nem tudom elfogadnak-e Ali-n.
Igazából a vám értékhatárral sem vagyok tisztában. -
zodo
nagyúr
Köszi a véleményeket!
Azt hiszem előbb megnézek párat aztán mérlegelek.
Médiába vagy merre felé érdemes indulnom ahol ki van téve jó pár típus?Videókhoz... tegnap ezt néztem tőlük.
-
zodo
nagyúr
Hogy értsem a "nem elég stabilt" ?
Esetleg "kikurblizva" a középoszlop teljes magasságakor lesz kilengése/bemozdulása a gépnek?Mert maga a lábak szerintem egy kaptafa akár a drágább típusúakéval valamit kihúzott lábaknál plusz súlyt is kap az állvány amint ráakasztom a táskát.
(#6764) rekid
Elnézést, szerintem rosszul írtam mert nem 3D hanem Pan ha minden igaz.
Erre a típusra gondolnék.Amúgy eddig főként kutya/kutyás rendezvények, autóversenyekre jártam a családi képek mellett persze automata turista üzemmódban.
Mint kezdő és igen ritkán fotózó úgy gondoltam nem a halál pontos fej beállítás lesz a lényeg.
Minél többet agyalok akkor csak belátom hogy így is úgy is fognom kell legalább egy kézzel a gépet mert valahogy exponálnom kell.
Másik kézzel pedig tekerhetem az obit így igen ritkán használnám a kényelmesnek tűnő fej mozgató/irányító kart de videózáskor azért biztosan hasznos társ lehet. -
zodo
nagyúr
Igen, kerestem mielőtt kérdeztem de azok mind gömbfejesek amitől kissé idegenkedem.
Szimpatikusabb a 3D fej ill. tudom hogy az olcsó lehet végül drága mert csak pénzkidobás lett a vége.Mi a gond a kurblisokkal?
Most hogy belegondoltam akkor a nem kurblis de 3D fejes még praktikusabb mert a középoszlopot lefelé is tudom rögzíteni.
-
zodo
nagyúr
Tájékozódás szinten kérdezném.....
Nem vagyok profi, két hónapja vettem meg első dslr gépem amihez kitaláltam hogy talán jó lenne egy állvány is de mivel nincs autóm, fontos a kis méret a lehető legmegfelelőbb választása mellett az olcsóbb típusok közül.
Canon 650D + 55-250mm obi páros max. 1 kg így bármelyik alu jó lehet.
45 cm magas táskám van aminek oldalára fel tudnám fogatni.Mint kezdő nem is igen tudom mire kellene leginkább figyelni a kiválasztás során és ezért fordultam hozzátok.
Tetszenek a videófejjel szereltek, középrúd végén található súlyzó kampó és akad biztosabb lábakon állónak tűnő is.Alábbiakat néztem kb. tetszés index alapján rendezve:
Hama Star 61 F-V
+ Hazai vásárlás - 60 cm min. magasság
Cullmann Alpha 2200
+ Hazai vásárlás - Drágább és 56-58 cm min. magasság
ZOMEI Q111
+ Masszívabbnak tűnik, szivacs markolat, legolcsóbb, terhelhetőbb és eddig talált legkisebb min. 47 cm magasságTudom olcsó és Kínai de jó választás lehet a ZOMEI-Q111 vagy egyéb tipp, ötlet, javasolt típus?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest