- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #3157 üzenetére
055XPROB-t? Tudtommal neked CB van nem XPROB...
-
Real_Necro
veterán
Tavaly novemberben rendeltem egy vállpántot 220volt-tól interneten. A termék forgalmazása közben megszűnt és hetente kapom a levelet tőlük, hogy még nem érkezett meg, amint ez változik, értesítenek. Szerintetek lesz még ebből valami?
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #2969 üzenetére
Azt nem értem minek vetted meg, ha már a lecserélésén gondolkodsz?
Egy állványt az ember általában hosszú időre vesz...
Inkább vegyél hozzá hordtáskát vagy szíjat, meg tényleg erősíts...
-
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
JackFeryll #2930 üzenetére
Ezt meglesem még és visszajelzek. Tartani tartja, de nem tudom van e holtjáték.
-
Real_Necro
veterán
válasz
kiskornel #2921 üzenetére
Ugyanilyen tapasztalatom volt Hama Star 62-vel. Otthon alapállásban kitobit vázzal elbírta, de 90°-ban elforgatva egyszer utána kellett ugranom gépnek, mert fordult le szépen a műanyag fejről.
Kollégám vett egy kis "kétkezes" Samu kamerát, otthon használja gyerkőcöt videózni. Fillérekért eladtam neki, meg van vele elégedve, én meg ugye vettem a Manfit... -
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #2877 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. Ha van időd, ki lehet olykor használtan jót olcsóbban fogni. Ha sürgősen kell. akkor irány a bolt.
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #2874 üzenetére
Szerintem 18-105-el még jó lehet, de 80-200 fém, tehát súlya is van, azt már nem tenném rá.
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #2872 üzenetére
Kérdés, hogy mit szeretnél rajta használni, nomeg milyen fejjel. Maga az állvány jó, de nem nagy teherbírású.
-
Real_Necro
veterán
1-2 fotózáshoz szerintem egy Hama is tökéletes lehet, bár az ember sosem tudhatja, mikor adja meg magát akár az új állvány is. Nekem a pár alkalommal használt szintén műanyag fejű Hamáról borult le majdnem a fél éves váz kitobival. Túl is adtam rajta, ekkora összegnél inkább áldozok a biztonságra.
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #2826 üzenetére
Ne ez legyen az elsődleges szempont. Legyen masszív, jó teherbírású. Olvasgass kicsit itt vissza, sok ajánlott típus van.
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #2822 üzenetére
Persze, vegyél egy gyengébbet, előbb jutsz D600-hoz.
Értsd: ha egy olcsó gyenge állványra rakod a gépet, előfordulhat, hogy szépen lebukik róla és volt gép nincs gép...
Ha rám hallgatsz inkább ennyiért ne vegyél állványt. Olvass kompozícióról könyveket, meg ismerd meg a géped. Fotózz/tanulj vele. Aztán ha össze tudtál gyűjteni normális állványra, amiről tényleg nem bukik le a gép, akkor lépd meg. -
Real_Necro
veterán
válasz
kago akira #2810 üzenetére
Én azóta már cseréltem egy Manfi 055xprob-ra.
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
Raketkilla #2679 üzenetére
Ez esetben ajánlanám kicsit a topic olvasását. Ha azt szeretnéd, hogy stabil legyen, akkor masszívabbra lesz szükség.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Raketkilla #2677 üzenetére
Terhelhetőség :
3,5 kgSzerintem inkább várj, megspórolsz egy esetleges géplebukást vele...
-
Real_Necro
veterán
válasz
jaffa 2843 #2661 üzenetére
Én most vettem egy Cullmann-t, mert Manfrotto-hoz mostanában elég nehéz bármit is szerezni. Ez a tatyó 81cm-es, és kb 7000Ft-ba került. Kényelmes, nem feltűnő.
-
Real_Necro
veterán
válasz
jaffa 2843 #2658 üzenetére
Akkor Manfrotto kiesett, ahhoz alapból kb semmit nem kapsz. Giottos jó lehet, de amelyik masszív, az általában nem kicsi, hacsak nem valami magnézium ötvözet, de az meg méreg drága.
Velbont érdemes szerintem még megnézni, anno azzal szemezgettem... -
Real_Necro
veterán
válasz
jaffa 2843 #2656 üzenetére
Ezek kisebb teherbírásúak, valamint nem dönthető a középső oszlop. Érdemes index-en is körbenézni, szoktak jó árban használtak lenni.
Pontosan milyen követelményeknek is kell megfelelnie az általad keresettnek?
Szerk.: amúgy nekem sem könnyű, de ezt sikerült kifogni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
jaffa 2843 #2654 üzenetére
Nekem 36-ért megérte, meg van rá egy Benro koppintás fejem, azt majd idővel upgrade-elem.
-
Real_Necro
veterán
válasz
jaffa 2843 #2652 üzenetére
Háát, ahonnan az enyém van, nem szállítanak Magyarországra, valamint 129 helyett már 159 Euro lett az ára.
Szerk.: sőt, már 167 €... áldom a sorsot (meg egy jó barátot), hogy sikerült jó áron kifogni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
jaffa 2843 #2650 üzenetére
Fejjel, vagy fej nélkül?
-
Real_Necro
veterán
De, szoktunk itt járni, csak hát annyi féle állvány van... akinek van kerete rá, áldoz egy masszívabb manfrotto-ra vagy giottos-ra. Mások bepróblkoznak a Velbon, Cullmann típusoknál. Én sokáig egy Hama-t használtam, meg van egy pici Cullman Nanomax-om, de a Manfrotto-m óta nem vágyom másra.
-
Real_Necro
veterán
Azt vettem észre, hogy egyre kevésbé kaphatóak pl Manfrotto-hoz itthon kiegészítők.
Megvettem állványhoz tüskét edigital-nál, erre most már nem is árusítják. Megrendeltem vállpántot 220volt-nál, még nem jött meg, de már ott sem lehet kapni... Érdekes, hogy mindenhol futtatják ki, pedig ezek több szériához is jók lehetnek.
-
Real_Necro
veterán
Megjöttek az állvány tüskék és elgondolkodtam. Beltérben ugye jó a gumi talp. Kültérben aszfalton inkább a tüske, vagy kicsavarva a műanyag?
-
Real_Necro
veterán
Mit találtam:
-
Real_Necro
veterán
válasz
kiskornel #2606 üzenetére
Nem használt, viszont most nézem, hogy piszok mázlim volt. Innen vettem 129€-ért, de most látom, hogy jelentősen felment az ára, 159€-ra
Tényleg nem használt, teljesen új, ha gondolod körbefotózom este. Bontatlan dobozban jött minden fityegővel meg papirossal együtt.A szállításban egy kedves ismerős segített, akinek még valahogy meghálálom a fuvart.
Szerk.: Amúgy 36xxx volt, nem 39e.
Ma vettem át a lábtüskéket, az még 7990Ft volt, 1 hét alatt jött meg edigitalban. Még tatyót kell néznem.
Jut eszembe, neked megjött? Ha igen, milyen? -
Real_Necro
veterán
Ki látta már Adam Stanford "állványát"?
-
Real_Necro
veterán
No megrendeltem a lábakat is. Tatyóval várok míg megjön az állvány, aztán majd lemérem a 80-as vagy 90-es lesz e jobb.
Ez a cucc is tetszik:
-
Real_Necro
veterán
válasz
Santiagain #2577 üzenetére
43-asom van, szerintem lehet úgy variálni, hogy 80-200 beleférjen, de majd kiderül.
Tetszik a Nikon képe, meg kicsit megszállottja is lettem a márkának. Persze ha jó áron jó időben elém kerül egy HSMII, akkor lehet elcsábulok.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Santiagain #2574 üzenetére
Neeem, hátizsákból van most egy Vanguard-om, abban elfér elvileg még a 80-200. Állványt nem szándékozom mindig vinni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
szeva000 #2544 üzenetére
Te figyu, régen szigorlatoztam matekból, de 3x2000 = 6000. No most hogy 6 vagy 8... ezen már nem esek hanyatt. A Giottos-al (amit néztünk) az volt a gondom, hogy a közepét nem lehetett dönteni. A másik, hogy nem ott akarom összetörni a cuccom, hogy bénázok és kicsúszik a középoszlop géppel a végén. Tetszik ez a biztonsági megoldás, nomeg ez az állvány szerintem jó ideig ki fog szolgálni.
Kiskornel is mindent meg tudott oldani az állvánnyal, szerintem kreativitás kérdése.Szerk.:
(#2546) kiskornel
megnyugodtam, horribilis lett volna darabjáért.
A gombás képed láttam, folyamatosan követem a munkád, ott is megtetszett a Manfi. Szerintem középső szütyőt előb fogok venni hozzá, mint rövid középoszlopot. Tatyóból is szimpatikus a manfi, de abból lehet Cullmann lesz, az nem annyira feltűnő.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #2537 üzenetére
Esetleg még ezt találtam:
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #2535 üzenetére
Közben rátaláltam. Kb 15-ből megvan a tüske meg a rövid középoszlop, bár utóbbira egyelőre nem lesz szükségem.
AMúgy néztem Giottos-t, de nekem tetszik Manfrotto-nál, hogy biztosítva van kicsúszás ellen a középoszlop. Főként ez győzött meg.
Állványtáskából bélelt vagy béleletlen a jó?
Ilyet találtam:
vagy béleltben:
-
Real_Necro
veterán
Túrázás mellé mekkora az az állvány súly, ami ideális esetben cipelhető kategória? Tudom egyénfüggő is, de kíváncsi lennék átlagban mi az elfogadott.
-
Real_Necro
veterán
Sokan jónak mondják a Vanguard állványokat, vagy Ebay-ről Velbon. Persze ezek már drágább kategória. Ha komolyabb darabot szeretnél, akkor Giottos és Manfrotto. Határ a csillagos ég. Tudni kell azt is, hogy milyen teherbírású kell, mert itt már vettek kis kompakthoz is meg tükörreflexes teleobis felépítményhez is.
-
Real_Necro
veterán
Nekem egy nanomax-om van, de azt sem használtam még, lényegében el is fogom adni, mert csak van. Ennek szerkezetéből kiindulva olcsó állvány, csodát nem kell várni tőle, se nem masszív, se nem strapabíró, általános kategória, hobbi szintre ugyanúgy mint egy hama, ez is megfelelő lehet.
-
Real_Necro
veterán
Régi őskövület állványomban is van olyan pöcök, Panasonic kamerához tökéletes volt, máshol meg rugós mivolta miatt mindig besüllyedt a talpba.
-
Real_Necro
veterán
Az utóbbi időben egyre több ifjonc elköveti azt a szarvashibát, hogy ész nélkül kérdez, ahelyett, hogy elkezdene picit visszaolvasni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Danubius L #2057 üzenetére
Utóbbiból van egy teljesen új eladóm, még nem volt használva, mert elmaradt az utazás, ahova vettem. Természetesen bolti ár alatt, gari is van rá, ha érdekel, dobj egy privit.
-
Real_Necro
veterán
Szia!
Nekem egy kicsi Cullmann Nanomax 200T van, mint hordozós. Nem egy atomstabil darab, ha ki van teljesen nyitva, de utazós célra méretéből és súlyából adódóan nekem megfelel. Amúgy a Cullmann erre is 10 év garit adott, csak be kellett regelni a német oldalon.
szerk.: Ne ajánlatnak vedd, csak kb ennyi tapasztalatom van Cullmann-tól. Szemezgettem ebay-en Velbon Ultrek állványokkal, de árban 2-3x annyiba került volna. Gondolom minőségben is jobb, de nem használom olyan sűrűn az állványt, hogy ennyit áldozzak rá.
-
Real_Necro
veterán
30 körül én ezzel szemezgetnék:
-
Real_Necro
veterán
Igen, ma hoztam el az állványt. Tesztelni még nem volt időm. Elsőre jó kis kompakt, bár az alsó lába elég vékonyka. Gépet ma este rárakom, meglesem mennyire bírja. Ami elsőre negatívum, hogy a fejet nehézkes szerelni, még nem jöttem rá hogyan aplikáljam rá ügyesen és gyorsan a gépre.
-
Real_Necro
veterán
válasz
kiskornel #2006 üzenetére
Elsősorban olyan állványt keresek most, amit nyaralásra magammal tudok vinni. Árkategóriában 10-15 környékén. Értem én, hogy jó a minél nehezebb, tömzsibb, de nem lesz olyan sűrűn használva, hogy beruházzak 40e Ft értékben rá. A 8-10kg teherbírást nem értem. A stabilitás miatt jó, hogy ennyire túl legyen tervezve (kb 1kg az össztömege a gépnek obival), vagy vállról indíthatót is rá lehessen szerelni, azért jó a nagyobb?
Ennyi erővel már megvehetném amúgy ezt is:
De sajnos ez is túlmegy a kereten.
Tegnap este találtam pár képet, amit a kicsi Cullmann nanomax 200t állványról fotóztak:
Erősen filózom ezen a típuson, de a keresést azért még nem adtam fel.
-
Real_Necro
veterán
Nem tudtam lemondani arról, hogy dél-olaszországi utamra állvány nélkül menjek, így nem adtam fel a reményt és tovább kezdtem kutatni ideális eszköz után.
Igyekeztem olyat keresni, ami elég kicsi, de azért strapabíró is. A legjobb egy 30cm körüli méretre összecsukható lenne, mert az elfér oldaltáskához rögzítve. Hátizsákot nem vinnék, mert nem látom éppen mit emelnek le róla. A másik dolog, hogy ugye megfelelő méretre ki lehessen nyitni, de azért megmaradjon a masszívsága. Ez a kategória eléggé túlhaladja anyagi lehetőségeimet, így olcsóbbak között kezdtem nézegetni.A következőket találtam.
Nagyon olcsó kategória:
Aztán találtam a korábban említett Fancier típust. Méretre összecsukva nagyobb (39cm), így elég furán mutatna oldaltáskán, de kialakításra tetszik.
Majd találtam közel duplaannyiért egy 33cm-re csukhatót, fej nélkül:
Majd kompromisszumokat keresve és maradva a 10-15e Ft-os árnál rátaláltam erre:
Legutolsó állvány hazánkban kb 11e Ft-os áron kapható. Sajnos nincsen rajta vízmérték, de 28cm-re csukható, ellenben a maximális magassága 82cm. AZ eddig ekkora méretben talált állványok csak 58cm-re voltak nyithatóak. Ahhoz mérten ez már szerintem nem olyan rossz, igaz, nem is kényelmes magasság, de valamit valamiért...
Lényegében továbbra is utazós állványt keresek, amit könnyen cipelek, könnyen kinyitok és használok, ha pl tengerparton fotózásra adom a fejem. Többségében kézből fogok fotózni, csak a hosszú záridős rögzítésre szeretnék megoldást találni.
Ki mit szól hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mazda topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged