- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
MasOyama #9811 üzenetére
Szia, igen.
C127, c129 sdk capture kártyákkal lehetséges a webkamera kép.
Az egyéb, nem fejleszthető kártyák erre nem alkalmasak.Az SDK termékcsoport magyarországi forgalmazója a Leonardo SNS. Pontos végfelhasználói árakról náluk lehet érdeklődni. (hagyományos retail csatornákon nincsenek jelen a termékek)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
szabonagyur #9802 üzenetére
Én a Volar Hybrid HD (H830) termékünket ajánlanám.
Ez ugyan sokkal többet nyújt, mint az elvárásaid, AV bemenettel is rendelkezik, SnugTV támogatás is jár hozzá, és most nem sorolnám fel mindazt a pluszt, amit a termékkel kapsz.
Bővebb információ itt: Avermedia H830
Az árak nagy szórást mutatnak:
Árgép H830Kérlek légy körültekintő.
A 15 000 Ft alatti árak nagyon "gyanúsak".Minden Avermedia termékre 2 év garancia jár.
Bárhol vedd is meg a tunert, ezt követeld!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
szabonagyur #9807 üzenetére
7-8 ezer ft-ért sajnos én nem tudok.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
MasOyama #9803 üzenetére
hmm.
Keverednek nálad az otthoni és professzionális használati feltételek.Ahhoz hogy a kameráid felvételét interneten megoszthasd, szükséged van szoftveres háttérre.
Ha ez adott, az Avermedia SDK kártyái között keresgélhetsz:
Avermedia SDKA linkeket nem tudtam megnyitni.
De AverTV Capture HD egy hybrid termék. TV tuner és capture kártya.
A Darkcrystal Capture HD a magán használatra szánt legfejlettebb capture kártyánk.Mindkettő alkalmas otthoni HDMI 1080i videofelvételre.
De egyik sem alkalmas proffesszionális streamingre, amit felvázoltál. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
salytmasztor #9769 üzenetére
Elképzelhető, hogy a HDMI hardveres adatvédelme miatt van fekete kép HDMI csatlakoztatás esetén?
Halottam, hogy régebbi eszközök nem tudják értelmezni ezt a kódolási rendszert. -
Avermedia_hu
senior tag
Ajánlott végfelhasználói ára az A717-nek: 149 USD.
Tehát még a magyar viszonyok között is bőven 40 e Ft. alatt kellene maradnia az árnak.Valóban nincs DVB-C kategória.
Érdemes a magyar Avermedia oldalt használni.
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Itt már szűkített, Magyarországon megvásárolható terméklista van.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
zhagyma #9757 üzenetére
Feltételes módban beszélsz...
A piac nem megoldás, hanem profitorientált.Hiába van nekem megoldásom és termékem, ha arra nincs megrendelésem.
A DVB-C tuner (A717) lokalizációját és tesztjeit elindítottuk.
Ha tudsz olyan kereskedőről, aki vállalja a kockázatát, hogy 200-500 db DVB-C tunert berendel az országba, jelezd nekem.
Vagy adjátok le a rendelést pl. a Ramirisnél, mint hivatalos disztributornál.
-
Avermedia_hu
senior tag
Bocsáss meg, de ennyire egyszerű.
Mi kevesen vagyunk a DVB-C igényünkkel. És a pár dollár, akkor pár dollár, ha nem havi 50 db a várható kereslet egész Európára.
CICA: Igazad van, de Ismét a számok mögé kell nézni. A Piacot kb 75-80 %-ban olyan szolgáltatók fedik le, ahol nem lehet saját Ca modult használni. (itt a Sat TV-t is kalkuláld!)
Csak a példa kedvéért. Az Avermedianak van CA slotos TV Tunere. (DVB-S2). /R889/
Alig tudtunk eladni... Pedig ár/érték arányban egyedülálló. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#65675776 #9741 üzenetére
Naaaa
Nem minden gyártó vonult ki a piacról.
de mitagadás. a pc tv tunerek piaca visszaszorulóban van. (még ha ezen a magyar DVB-T rendszer kiépítése kompenzál is valamelyest)Ha van kézzel fogható ok, akkor gondoljatok bele: mindenki így kezdi a kérdéseit ezen a fórumon: létezik egyáltalán tuner a TV jelemhez? És ha az smart kártyás, azt mondjuk: nem.
(egyébként a kábel TV más országokban általában periférikus jelenség) -
Avermedia_hu
senior tag
Szia!
Neked is az Avermedia H830 tunert tudom ajánlani.
Most a Facebook bejegyzésem linkelem: Avermedia Facebook Club
Ha tetszik is az oldal, kérlek like-old!
Köszönöm!
-
Avermedia_hu
senior tag
Quadro ügy jövő évi project marad.
van más Avermedia tuner, ami tud DVB-S2:
AVer3D Stellite TV
Beépített kártyaolvasóval.És ez már boltokban van.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
FehérHolló #9723 üzenetére
Az említett kütyük nem rendelkeznek SDK támogatással.
És sajnos a párhuzamos csatorna kezeléseket sem tudják.Néhány információt találsz az SDK kártyáinkról itt: Avermedia SDK
Amit elgondoltál az nem "consumer" kategória.
Nem tudom találsz-e majd megfelelő terméket.
És amit én tudnék ajánlani, az is bőven 100e Huf felett lenne.
ugyanis SD felvételnek nem látom értelmét, ha már több 10e Ft-ot ráköltesz. Márpedig SDK-val ráköltesz, még SD-minőségben is.Az már szubjektív, hogy a befektetés számodra rentábilis-e.
Egy gondolat a távirányításról:
Ha a PC-d és a STB egy helyen van, nem jelent problémát, ha az STB távirányítóját használod.
De ha nem, kényelmetlen lehet, hogy mászkálj a helyedről csatorna váltáshoz.
Előre beállított, időzített felvételhez is szükséges lehet, hogy a pc-d váltani tudjon csatornát.Megkérdezhetem milyen eszközt találtál ami teljesen helyettesíti az STB-t?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
FehérHolló #9718 üzenetére
Sziasztok!
Olyan tuner, amivel fogni és vezérelni lehetne az IPTV-t, nincs.
(illetve van ilyen rendszerem az Avermedia-nál, Avercaster a neve, de azt pl. szállodák részére fejlesztették, komplett rendszer)Az egyetlen megoldás, ha a C874 Darkcrystal Capture Station
IR blaster-én keresztül vezérled a IPTV STB-át. Mivel más lehetőség tudtommal nincs, elfogadható alternatívát kínál.
Ezen kívül időzíteni is lehet a felvételeket. Illetve ami fontos, HD 1080i-ben tudsz felvenni.
Egyetlen probléma: 20k felett van az ára.20k alatt inkább SD (s-video, kompozit) bemenetes Capture eszközöket találhatsz. pl: Ezmaker7, vagy ahogy kollégák említették, valamilyen AV bemenetes TV tunert. (!! De ezek a TV tunerek is capture kártyaként viselkednek ilyen esetben, nem a tuner rész dolgozik.)
Tehát összegezve: USB Capture eszközre van szükséged.
A belinkelt Capture Station illeszkedik talán legjobban a vázolt elképzeléseidhez.Viszont azt érdemes lehet ellenőrizned, hogy az IPTV box HDMI kimenete nincs-e hardveresen védve. Ebben az esetben a HD felvétel ezen a csatornán blokkolva lesz.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
transmission #9715 üzenetére
Hello!
Sajnos kifutott termék, de talán még van belőle bár darab a piacon:
Avermedia Box 7 -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
vinikorn #9703 üzenetére
Pl. az argepen könnyen rá tudsz keresni árakra. (Avermedia vagy Volar keresőszóval)
Mint írtam, gyakorlatilag bármelyik jó lehet neked.
Kiemelnék néhány érdekesebbet:
- A H830 Hybrid Volar HD-nak van kompozit/s-video bemenete is
H830
- A H830 MCE a távirányító miatt érdekes:
H830 MCE
- A Volar Nano-nak szintén speciális távirányítója van, de csak DVB-T, nem hybrid.
- Az A836 Volar mini nagyon kicsi, csinos:
Volar miniés nem merülök bele részletesebben.
Inkább kérdezz, ha felmerül bármi.
Köszi!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
vinikorn #9701 üzenetére
Szerintem ár/érték arányban USB-s tunerrel jársz legjobban.
Gyakorlatilag bármelyiket választhatod, ami DVB-T-t tud.
Tehát a legolcsóbbaktól kezdheted a bogarászást.Válassz aszerint, melyik tuner szolgáltatása a legszimpatikusabb neked.
(távirányító, szoftver /pl Timeshift funkció/, egyéb bemenetek /s-video, RCA/, tudja-e mégis az analóg jelet is, vagy extrák /mint Avermedianál a SnugTV)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
daginyomigec #9699 üzenetére
Ne ijedj meg a kártyától.
Egyrészt hibáztam, nem a 3D változat van magyarországon.
Hanem a sima: H727 AVerTV capture HDEz nem igényel különösebben erős gépet.
És a 3D-s változat is csak akkor, ha 3D-t nézel. Amit Magyarországon még nem igazán lehet elérni.Az ára 30e Ft alatt áfástól megáll.
Pontos árat most csekkolom.Szerintem, ismerve az elképzelésed, jó vétel lehet.
-
Avermedia_hu
senior tag
Hello!
Avermedia H830 AVerTV Hybrid Volar HD
Linux alatt többen használják már.
Szükség esetén nekem is van lementve Linux driverem hozzá. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
daginyomigec #9691 üzenetére
Szia.
Az Avermedia kínálatából PCIe csatlakozással Hybrid: H727 AVerTV Capture HD
Készleten van az országban.
Az RSD Comp Kft.-nél már biztos, hogy megveheted. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Forza_JUVE #9648 üzenetére
Hello!
A Speciális MCE távirányítót keresi a Windows.
H830 MCE -
Avermedia_hu
senior tag
Dolgozom az ügyön ezzel:
AVer3D Quadro HD -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Cyberbeni #9626 üzenetére
A belinkelt Avermedia kártya Darkcrystal HD Capture Pro néven fut Európában. (ha jól azonosítottam) Számításaim szerint November elején már nálunk is meg lehet majd vásárolni.
Egyébként teljesen egyetértek, hogy digitális kábel TV-ről vagy Sat TV-ről csak Capture kártyával lehet felvenni HD minőségben. (a szolgáltatói korlátozások miatt)Erre a célra sokkal inkább az Darkcrystal HD Capture Station alkalmas. Mivel ehhez adunk olyan szoftvert, amivel időzíteni lehet a felvételeket. (pl. holnap este 8-10-ig vegye fel a meccset, nem kell ülni mellette és indítani)
-
Avermedia_hu
senior tag
OH, most olvasom PCI kellene. az nincs.
pcie csatlakozással rövidesen jön néhány új termék.
De igazából capture termékekre számíts biztosan.
pl: C027 Darkcrystal HD Capture Pro -
Avermedia_hu
senior tag
Szia!
Ha felvétel az elsődleges cél, kérlek gondolkodj el valamelyik capture (digitalizáló- felvevő) eszközön.
Az Avermedia C874 összeköthető bármilyen szolgáltatótól kapott (akár DVB-C, Satellite) Set Top Box-al. /tehát az eszköz önmagában nem fogja a TV jelet/
De ezzel a Darkcrystal Capture Station-nel, szolgáltató függetlenül megoldható a felvétel, HD minőségben is.Ha nem szükséges HD, és az időztett felvétel sem fontos, akkor érdemes ezt választani:
DVD Ezmaker7Mindkettő tökéletes VHS digitalizálásra.
Ha Analóg tuner (antenna vagy kábel), és AV bemenet digitalizálásra elég, akkor megoldás lehet még ez a termék:
Avermedia Hybrid Volar HD USB (A DBT-T gyakorlatilag a mindigTV-t jelenti, kábeles digitális TV-t nem tud feldolgozni a tuner.)Természetesen a kollégák, más márkákból is tudnak majd hasonló termékeket ajánlani. Úgy gondolom az Avermedia versenyképes ajánlat marad.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Raucher #9582 üzenetére
Cégünk, az Avermedia, nem támogatja védett tartalmak másolását, és ezáltal jogtalan felhasználását.
Termékeink fejlesztésekor kifejezetten a legális felhasználási lehetőségek kerülnek előtérbe.
Ebből következően felelősséget sem tudunk vállalni harmadik személy jogellenes tevékenységéért.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
zsola32 #9567 üzenetére
Szia!
Elméletileg ez a termékünk alkalmas kódolt satelit Tv vételére és felvételére is:
Aver3D Satelit TV
De az a szolgáltatótol függ, hogy a kódkártyát használhatod-e más eszközben, mint amit adtak. (SetTopBox)
Ez a tuner arra sajnos nem alkalmas, hogy DVB-T földi sugárzást nézz.
Ha a felvétel a lényeges szempont, talán jobban jársz valamelyik capture eszközzel.
HD minőségben:
C874 Darkcrystal HD Capture Station
De ha elég az SD minőség akkor:
DVD Ezmaker7
sokan tévesen gondolják, hogy ezek az eszközök csak VHS kazetták digitalizálására jók.
Könnyen összeköthetők szolgáltatók által adott SetTopBox-al, és fel lehet venni a TV filmet.
Az elsőnek linkelt HD Capture Station-hoz van időzítő program TV műsorok felvételére.
Tehát előre beállítható mit vegyen fel. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Croft-21 #9566 üzenetére
Én teszteltem már, tuti elégedett leszel vele.
Nem tudom, honnan szedték a magas árakat. Talán valamelyik hasonló paraméterű konkurenshez igazították az árat.
Ha bármi problémád felmerülne, jelentkezz be nálunk itt, és megoldjuk:
Avermedia támogatás
Magyarul természetesen. -
Avermedia_hu
senior tag
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Bling95 #9555 üzenetére
Szia!
Az analog kábel TV-hez tökéletes. A digitálishoz DVB-C tunerre lenne szükség. (nem is tudom van-e ilyen a piacon MAC-re. még win-re is nehéz találni)Szerintem tökéletes választás. De én elfogult vagyok.
(ha harmadik személy szeretné véleményezni, hardveresen testvére a H830 tipusnak, amely talán a legsikeresebb tipus) -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Croft-21 #9554 üzenetére
Szia
Az Avermedia C874 tökéletes konzol felvételhez is, ha a youtube-on beirod a termék nevét, találsz párszáz játék videot.
Ha erre kell, felejtsd el a TV felvétel funkciót.HDMI: hardveresen védett. nem tudsz felvenni róla. Ezért használunk mi is komponens kapcsolatot.
Summa: ajánlatom marad.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Croft-21 #9552 üzenetére
Szia.
Nem rossz, de ezt most túl tudom licitálni:
Avermedia C874Az Avermedia ár jobb.
Szolgáltatás plusz:
- időzített TV műsor felvételTeljes leírást itt találod:
Avermedia C874 Homepage -
Avermedia_hu
senior tag
Hölgyeim és Uraim!
Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy az Aver3D Satellite USB TV tuner megvásárolható lett az Extreme Digitalnál. (Többször hivatkoztam ebben a fórumban erre az újdonságra.)
R889 Aver3D Satellite TV -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Forza_JUVE #9546 üzenetére
Szia. Elnézést a megkésett válaszért.
a linket már küldtem az angol oldalról.
SnugTVA lényeg, hogy az otthoni TV csatornáidat interneten keresztül bárhonnan nézhetek, felveheted akár időzítve is. Teljes vezérlési lehetőséget biztosít.
Ez most teljesen ingyenessé vált,minden Avermedia tuner tulajdonos számára elérhető.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Forza_JUVE #9544 üzenetére
Ohh, istenem! de szép ez a nap!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Forza_JUVE #9538 üzenetére
Kérlek legyél körültekintő a Pixmania termékkel kapcsolatban. Mélyen piaci ár alatt értékesítik. Jól nézd meg, megkapod-e a 2 év garanciát, és azt hol tudod majd érvényesíteni.
A H830 bekötési képén az "out" a kamera, STB kimenetét jelzi. A tuner oldalon az bemenet.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Forza_JUVE #9524 üzenetére
A difi, amit én is írtam: DVB-S tuner.
Tehát Satelit vételre is alkalmas.
A foglalatot mint írtam, most hagyd figyelmen kívül.
De ha már diffi az általam írttal szemben:
- nem támogatja az újabb DVB-S2 szabványt
- nincs kódkártya olvasó foglalat. (tehát tuti nem tudod kihasználni) -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Forza_JUVE #9523 üzenetére
Szia. Nem az én válaszom lesz a legkimerítőbb, de talán illeszkedik majd a többi válaszhoz.
Először is az csak technikai kérdés már, hogy PCI, PCIe vagy USB csatlakozású a tunered. Esetben ezen szerintem lépjünk túl, nincs jelentősége.Amiket néztél USB tunereket, pl. az Asus, bár nem látszik a képen, de van antenna bemenete. Hagyományos. Analóg TV-t vagy sugárzott digitális TV-t (mindigtv.hu) tudnak fogni általában.
A Te problémád kétfelé választanám:
- egyrészt lehetséges, hogy RCA-n átdobd a videojelet. és van többféle tuner, aminek van kompozit (RCA) bemenete. pl. tőlünk: H830 Avermedia
A képeken jól látszik, hogyan lehet összekötni a SetTopBoxoddal. (STB a továbbiakban)
De ha a célod a felvétel, használhatsz capture eszközöket is: SD minőségben ilyet: Avermedia Ezmaker7 vagy HD minőségben ilyet: Avermedia C874 Darkcrystal Capture Box Ez a második eszköz időzíthető is, felveszi este magától a barátok köztöt.
De, hogy tiszta legyen, miért írtam Capture termékeket: mert a tunered már adott az STB-ben. Egészen pontosan Satelite tunered van. Nem kell tunerben gondolkodnod.- és a másik megoldása a problémádnak:
Amennyiben a szolgáltatód engedi (sajnos ritka), Satelite tunert raksz a számítógépedhez is. Ez a tuner kódkártya olvasós, pl. a UPC hajlandó rá, hogy csak kódkártyát adjon, ha kéred. Tehát független, vezérelhető, felvehető, visszatekerhető TV tunered lehet: R889 Avermedia Satellite TVBiztos nem válaszoltam minden kérdésedre, de remélem hasznos voltam.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Robeerto #9491 üzenetére
Nem hiszem. Tehát, ha jól értem Hybrid Volar HX tunered van, és AverTV 6 valamelyik verzióját használod. Az lesz a gond, hogy más frequencián keres tuner, mint ahol a TV jeled van. Digitális jel esetén DVB-T sugárzott csatorna tartományban keres csatornát, nem DVB-C kábeles tartományban.
Nem biztos, hogy bejön, de dgitális tunert választva, keresésnél válaszd az "all frequency scan"-t. talán sikerül befognod. (ilyen helyzetben még nem próbáltam)a másik verzió, hogy az analóg tunert választod, és a kábel jelforrást.
A TV tuneres monitorod digitális jelet fogad? Van EPG, info sáv csatornaváltáskor?
Nem lehetséges, hogy a monitor is analóg jelforrásra állt? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Robeerto #9487 üzenetére
Csak és kizárólag olyan Avermedia tunerek kerülnek (hivatalos csatornákon) kereskedelmi forgalomba Magyarországon, amelyek támogatják a H.264 MPEG4 szabványt.
ez fent is van az oldalon:
"Support HDTV H.264 / MPEG-2 formats up to 1080i / 720p"
A magyar weboldalon már MPEG-4 támogatásként fogom feltüntetni, megnevezni.
Ezeket a tunereket magam is teszteltem MindigTV-n, garantáltan működni fog.De az A827 Volar HX szintén támogatja az MPEG4-et!
Nem lehetséges, hogy az antennád nem elég erős? vagy nincs jól beállítva?
Próbáltad tetőantennával?
99%-ban a jelerőséggel van kishazánkban a probléma.Akárhogyis, ha a problémád nem oldódik meg, jelezd nekünk itt:
Avermedia Hun supportMegkeressük a megoldást.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Robeerto #9483 üzenetére
Szia! Én a jól bevált, Avermedia H830, vagy vagy H830MCE típust ajánlom. (MCE csomagban egy szebb Win MCE távirányító van) Az áraik felülről súrolják a megadott értéket. Mindkettőből van készlet az országban.
Termékinfók:
H830
H830MCESnugTV kompatibilisek. Ez egy ingyenessé tett szolgáltatás, Avermedia tunerekhez. Az otthoni TV csatornákat lehet vele elérni bárhol a világon interneten keresztül.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
szuzi80 #9450 üzenetére
Nem. Az analóg tuner rész, a kábel TV-d analóg csatornáit tudja megjeleníteni. De mivel azt írtad, hogy SetTopBoxod van, így DVB-C tunert nem is tudnál használni. Kódolt adást kapsz, amit a szolgáltatók csak az adott STB-vel engednek nézni. Hiába adnék neked DVB-C tunert, akár smart kártya olvasóval.
Ha felvenni akarsz TV műsort, akkor inkább vegyél valamilyen digitalizálót (capture kártyát/box-ot), amit összekötsz az STB-vel.
Ilyenre gondolok:
[link] -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
szuzi80 #9444 üzenetére
Ez a Dyras tuner csak digitális DVB-T tunerrel rendelkezik. Analóg tuner nincs benne. Tehát teljesen érthető, hogy semmilyen kábel TV jelet nem fogott.
Analóg vagy Hybrid tunert ajánlanék.
Pl. az Avermedia legsikeresebb hybride:
H830De ennek az Media Center Edition kiadása is kapható már itthon:
H830MCE -
Avermedia_hu
senior tag
Jó hír: Szeptemberben ráerősítünk a PCIe termékekre Avermedia vonalon a forgalmazókkal. Tuner és Capture, illetve tuner-capture (hybrid
) vonalon egyaránt. Konkrét igényeket szívesen fogadok, ha vannak.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#65675776 #9440 üzenetére
Minél nyitottabb egy op. rendszer, annál több benne a változó, és így annál nehezebb stabil drivert írni rá.
A felhasználók számához viszonyítva aránytalanul sok mérnökóra van egy linux driverben összehasonlítva a zárt forráskódú rendszerekkel. (MS, Apple)
És a munka nagy részét az utólagos támogatás adná.
Ne feledjétek: az emberek 90%-a ma már azt várja a PC-től, amit egy DVD lejátszó is ad- bedugom a konnektorba, bekapcsolom és maximum azt kérdezi meg, filmet akarok-e nézni.
Gondoljatok bele: a setup.exe lassan rejtett file. Mindenféle telepítés varázslók, meg manók sepregetnek a képernyőn... -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Dragon27 #9428 üzenetére
Az analóg kábel TV még jó darabig élni fog.
illetve digitális kábel mellett is sugározzák az analóg csatornákat.A digitális átállás időpontjával kapcsolatban pedig egyre több kétely merül fel bennem.
Mindenesetre mindenképpen kábeles analógra ajánlom az eszközt.
3 csatorna miatt lehet meg sem érné a befektetést. -
Avermedia_hu
senior tag
-
-
Avermedia_hu
senior tag
Hölgyeim/ Uraim! Egy kis infó: SnugTV. Egyedi és ingyenes plusz szolgáltatás az Avermediatól, ami vonzóbbá teheti a tunereinket.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Dragon27 #9394 üzenetére
Avermediának kártyás DVB-T tunere csak ez van: Avermedia A717
Magyarországi megjelenésére még várni kell, pontos időpontot nem tudok jelezni.
Ha network tuner, akkor érdemes inkább ezt nézni: Homfree Combo
Vagy itt találsz még több infót: homefree.avermedia.com/huMivel AV jelet is továbbít, így akár kártyás SetTopBoxot tudsz elé kötni, és bármilyen TV jelet nézhetsz a gépeden. (úgy értem, ha pl. satelite box van csatlakoztatva akkor azt nézed.)
Ezt már sok helyen meg lehet vásárolni kishazánkban is.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
OP-ToTo #9369 üzenetére
DVB-C tunerrel két gondod lesz:
1- nem nagyon fogsz kapni, alig van a piacon (mivel drága, főleg nem fogják neked becserélni)
2- az első pont oka (szerintem): A DVB-C adások kódoltak, tehát kódkártya szükséges hozzá. A szolgáltatók általában nem engedik, hogy az adott SeTopBoxon (tuner kódkártyafoglalattal) kívül mást használni tudj. olyasmi ez mint a kártyafüggő mobiltelefon esete. (hiába van kódkártya olvasós tv tunered pc-hez, nem fog működni a rendszerrel)
Amúgy igazad van, hazánkban a digitális TV (DVB-T) jel általában nagyon gyenge, a tunerekhez adott szobaantenna sokszor kevés. (nem a gyártó hibája)
Viszont azt se feledd el, hogy ha panelban laksz, akkor az kemény vasbeton. Igazi Faraday kalitka. Mindenképp érdemes ablakon kilógatni valamilyen antennát bármilyen vételhez.
Az általad vásárolt tuner egyébként szép minőségben kell, hogy fogja az analóg kábel TV-t.
És ezt is teszi. A digitális kábel TV jeled (DVB-C) mellett a szolgáltatód néhány csatornát analógban is megküld feléd. Esetedben úgy néz ki 25-öt.
Ha viszont mégis analóg kábel TV-d van, akkor próbáld átállítani a tuner szoftverében, hogy nem antenna, hanem kábel jelent keressen az analóg! tuner.
(Nekem nem kristály tiszta amit leírtál... van SetTopBox kódkártyával? Onnan megy a 132 csatorna a TV-hez? vagy közvetlenül a TV-be fut a koax kábel? Bár analógon nem lenne 132 csatorna...) -
Avermedia_hu
senior tag
Technikailag az MPEG4-ben kódolt digitális adásnak HD minőségben is elég az USB2 csatlakozás átviteli sebessége. Tehát ha valaki különbséget érzékelne a belső és külső kártya között, az az USB csatornán keresse a hibát.
Többen írták, egyetértek: a megbízhatóságon, strapabíráson kívül a szoftver, és ezen keresztül a szolgáltatások tudnak igazán pluszt adni a tunereket összehasonlítva. A beépített szoftveres képjavítás nyújthat szebb képet, szebb eredményt. -
Avermedia_hu
senior tag
Szia!
Mivel a szolgáltató (információim szerint) nem teszi lehető a saját Set Top Boxán kívül más kártyaolvasós tuner használatát, így én más megoldást javaslok:
Capture (video felvevő) eszköz, amin a TV felvételeket ugyanúgy időzítheted, mint egy tunerrel, de bármely rendszerről: [link] -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
miklos4567 #9341 üzenetére
Ha analóg, akkor egyszerű a helyzet: analóg vagy hybrid (analóg+digitális) tunerre van szükséged. Az említett 12000 Ft-os kategóriában Avermedia most nincs a piacon. Az elképzelésedhez legközelebb ez áll: http://www.edigital.hu/TV_tuner/AverMedia__AVERTV_HYBRID_VOLAR_kulso_Hybrid_TV_Tuner_HD_USB_2.0-p78803.html
Javaslom keress a neten analóg tunerre. Ha AV bemenet, capture funkciók vannak, az hasznodra lehet a jövőben. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
theclicker07 #9335 üzenetére
Azt hiszem a legegyszerűbben úgy tudok válaszolni: a plusz a szoftver. Olyan csomagot kapsz, ami a képrögzítésre van kihegyezve. Illetve hardveres kiépítése pontosan a célnak megfelelő. Amit említettem Avermedia Ezmaker 7, (kész a fordítás
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=505), Igazából a szükséges bemeneteket biztosítja. A munka javát a PC és a CyberLink PowerDirector 8 DE & PowerProducer 5 DVD szoftverek végzik.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
miklos4567 #9328 üzenetére
Hello! Analóg vagy digitális a kábel TV?
-
Avermedia_hu
senior tag
Az én javaslataim:
Szatelithez:
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=544
(már a forgalmazóknál van, napokon belül megvehető)
DVB-T hez pedig ez:
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=538
Ha analóg TV is szükséges, akkor az előző helyett ez:
http://www.edigital.hu/TV_tuner/AverMedia__AVERTV_HYBRID_VOLAR_kulso_Hybrid_TV_Tuner_HD_USB_2.0-p78803.html
Sajnos olyan típusunk most nem elérhető, ami egyben nyújtaná mindezt.Üdv.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
theclicker07 #9311 üzenetére
Én a helyedben, nem hiszem, hogy tvtunerrel kísérleteznék. Ha megéri a befektetést, vegyél valamilyen capture kártyát, vagy USB eszközt.
A leírtakból úgy gondolom, nincs szükséged HD minőségre, tehát pl. ez is teljesen tökéletes lehet számodra:
http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=505&device=4
Rövidesen pótlom a fordítást, és felrakom a magyar oldalra is.
Ehhez videó szerkesztő program is van a dobozban, amivel alakíthatod, javíthatod is az anyagokat. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Márton111 #9289 üzenetére
Szia! Szoftveres megoldás sajnos nincs. Jelenleg olyan kártya sincs a piacon, amelynek lenne Smart kártya olvasója. Az Avermedia A717-et teszteltem mindigTV extrával, kártyaolvasóval, minden csatornát tudtam fogni.
http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=553
Még nem ismerem a kártya magyarországi megjelenésének időpontját. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Cor-Angar #9265 üzenetére
Szia! A javaslatom a következő:
http://gstabor.web4.hu/cikk/avermedia-darkcrystal-hd-capture-station-nyeremenyjatek-a-gs-taborban
Avermedia info oldalon:
http://www.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=520
Ez a capture box gyakorlatilag arra lett kitalálva, amit leírtál. Hardveresen dolgozik, tehát nem szükséges hozzá erőgép.
Már szerepel a számtech boltok kínálatában, és készlet is van belőle. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Viktor81 #9235 üzenetére
Személy szerint én nagyon szeretem az Avermediacentert használni. Profi szemmel biztos gyenge, de nagyon kényelmes. Tehát átlagos felhasználói szemmel (és most a felhasználó, és nem az Avermedia alkalmazott beszél belőlem) jól eltalált.
A H727 modell valóban egyedi abban, hogy "igazi" capture kártya "igazi" hybrid tunerrel ötvözve. A computexen is működött egy a múlt hónapban, 3D konverzió futott rajta.
Bővebb infók az Avermedia magyar oldalán:
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=499
Melyik boltban láttad? Hol találtál rá árat? Úgy tudtam még nincs itthon. -
Avermedia_hu
senior tag
Szia, én ezt javasolnám, de mivel hybrid, így nem a legolcsóbb:
http://www.edigital.hu/TV_tuner/AverMedia__AVERTV_HYBRID_VOLAR_kulso_Hybrid_TV_Tuner_HD_USB_2.0-p78803.html
vagy ezt, és akkor pc független vagy:
http://www.edigital.hu/TV_tuner/AverMedia_AM_BOXW7_Super_analog_kulso_TV_Tuner-p78802.html -
Avermedia_hu
senior tag
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia! Mivel neked is az Avermedia A717 Quadro HD kártya lenne tökéletes (http://www.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=553), mindent megteszek, hogy meg is lehessen vásárolni itthon. A DVB-C rendszerrel most az a legnagyobb gondom, hogy kódkártya olvasót nem tudok adni a kártyához. Az ára várhatóan 30 000 Ft lenne. A hangot a gép hangkártyáján keresztül vezeti ki, nem kell összekötnöd semmit külön.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Bling95 #9190 üzenetére
Nem vagyok biztos magamban. Ugy gondolom, hogy egy analog tunernek be kell fognia a jelenlegi csatornáidat. Avermdia tunereknél csatorna keresés előtt lehet választani, hogy antenna vagy kábeljelet keressen-e. (lehet másnál is így van, csak nem ismerem) Tehát pl. ez jó lehet neked: http://www.edigital.hu/TV_tuner/AverMedia__AVERTV_HYBRID_VOLAR_kulso_Hybrid_TV_Tuner_HD_USB_2.0-p78803.html
Ennek van AV bemenete is egyébként, és DVB-T jelet is tud fogni.
Most hétvégén kábelTV tesztet fogok csinálni, ezt a kérdést is körüljárom. -
Avermedia_hu
senior tag
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#65675776 #9181 üzenetére
Most én kérem a segítségetek. A többször említett Avermedia A717 még a téma. Szeretném honosítani, mint jelenleg egyetlen DVB-C tuner lehetőséget. A kérdés: akkor is érdekes, ha a kódkártya fogadó képesség nem elérhető? Magyarul smart kártyával kódolt adásokat nem lehet majd vele fogni, nem lenne hozzá kártyaolvasó foglalat. Így is piacképes? Hányan vennétek belőle? Köszönet minden információért!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
pr05p3c #9179 üzenetére
Értelek, világos a kép. Amúgy a 3D rendszer nem nagyon emeli az árat. Az Avermedia Volar Mini 3D DVB-T USB tuner 15-20 000 Ft között van a boltokban. (Egyenlőre MM és Saturn, de ez bővül rövidesen) Termékoldal: http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=542
Rövidesen teszt is jelenik meg róla a Chip magazinban. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest