- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
róland
veterán
válasz
Thulcandra #2947 üzenetére
Nem én vagyok a legjobb oktató, ezért inkább nézz körül a PH! TV-tunerrel foglalkozó cikkeiben. Sok kérdésedre választ kapsz majd.
Amúgy az ATi teather chipekkel szerelt tv-tunerek lennének a legjobbak - mivel ez a legkorszerűbb -, bár még nem kiforrott a szoftverük. -
róland
veterán
válasz
Thulcandra #2944 üzenetére
A Conexant chip az MPEG kódolásért felel. (Emiatt nevezik ezt a tunert hardveres tunernek. A szoftveres tunereken nincs ilyen chip.)
Kérdezd meg Beencee-t, neki ilyen tunerje van. Elérhetősége az alábbi topicban: [link]. -
róland
veterán
válasz
Thulcandra #2941 üzenetére
Itt van a terméktámogatási oldal linkje: [link]
-
róland
veterán
válasz
Thulcandra #2941 üzenetére
Ha jól emlékszem, úgy 20.000,- és 25.000,- Ft körüli áron láttam mostanában.
-
róland
veterán
válasz
Thulcandra #2939 üzenetére
Valami ATi Teather chipes jószágot. Abóól is a 650-el szerelt változatokat. Félő, hogy nem kapsz itthon.
Esetleg Hauppauge PVR150-et, ha nem zavar, hogy csak 25.000,- Ft körül kapható. -
róland
veterán
válasz
Core2duo6600 #2934 üzenetére
Vista driver a Pinnacle PCTV Pro/110i kártyákhoz: [link]. Igaz, csak BETA, de azért működik.
-
róland
veterán
válasz
Core2duo6600 #2931 üzenetére
A legfőbb érvként mégsem a gépek kapacitását hoznám fel a hardveres tv-tunerek mellett. Sokkal inkább fontos, hogy a szoftveres mpeg2 megoldások egyre kevésbé támogatottak.
-
róland
veterán
válasz
Genesis87 #2741 üzenetére
Ha nem akarod a géped terhelni, akkor mindenképpen hardveres mpeg2 kódolóval szerelt kártyát vegyél. Ezek általában 20.000,- Ft körüli áron kaphatók.
Jó képminőség? ATi Theather 650 chippel szerelt kártyák. Magyarországon még nem láttam, USA-ban 25.000,- FT-nyi dollárért adják a legolcsóbbakat.
Én most a Hauppauge WinTV PVR150-et ajánlanám neked. Ez már biztosan hardveres mpeg2 kódolóval szerelt kártya, idáézet a termékleírásból: ''...plus a highly integrated MPEG-1/2 hardware encoder.'' [link] -
róland
veterán
Pinnacle PCTV Analog Prog (110i) tulajdonosok!
Megjelent az első béta driver Windows Vista-hoz. Letölthető az alábbi [link]-ről.
Ugyanitt elérhető a driver Windows XP SP2-es változata is. -
róland
veterán
válasz
Sz.Miki #2697 üzenetére
Nem a fagyás a gond. Hardvere jó a Pinnacle termékeknek, csak a PCTV Analog Pro PCI (asszonynevén 110i, születési nevén PCTV Pro), még régi tuneres, s valami szörnyűség a szoftvere. Amúgy mivel WDM driveres, így ChrisTV, PowerCinema, WinDVR3 meghajtókkal is működik (ezeket próbáltam). Windows XP MCE 2005 alá van sima drivere, amúgy Media portal kezeli a WinDVR3-mal, ha Media Center-t is szeretnél.
S még egy infó, ez a kártya még szoftveres mpeg2 kódolóval rögzít, tehát komolya gép kell alá, ha felvétel közben mást is szeretnél csinálni a gépen/-pel. -
róland
veterán
válasz
Gabor970 #2666 üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt a Pinnacle kártyával. Amire vettem azt tökéletesen tudja. A gondok ott kezdődnek, ha valami más Media Center programot akarsz használni, mint a sajátja. (Más tv-tuner programokkal működik a kártya, csak felejtsd el a távirányítót.) Szóval Media Center, ami ugye már nem csak TV. Itt kezdődnek a bajok, ugyanis az ilyen programok nem szeretik a szoftveres mpeg2 rögzítésű kártyákat, bár van megoldás a használatukra, de nagyon erőforrásigényes. Nekem működött a 110i-m Media Portal alatt is, de nagyon fogta a gépet.
Ami gond a Vista alá nincs Pinnacle driver, és hiába a szép MCE felület, ha nem tudsz TV-t nézni alatta, mert nem megy a kártya. Kaptam pár ötletet, de valamiért nálam nem sikerül működésre bírni a kártyát Vista alatt. -
-
róland
veterán
válasz
Blue Eagle #2642 üzenetére
ATi Theather 650-es chippel szerelt tunerek. De nem sokat találsz még a piacon, és azok is elég drágák.
-
róland
veterán
Adatlapod alapján elég erős a géped ahhoz, hogy ne feltétlenül hardveres mpeg kódolóval szerelt tunert vegyél.
AZONBAN: A tv-tuner és médiacenter programok fejlesztési irányai alapján a későbbiekben egyre rosszabb lesz a szoftveres tunerek támogatottsága.
Ajánlat: Érdemes kifizetni azt a plusz nyolcezer forintot. -
róland
veterán
Gondolom, ott is lehet a csatornákat manuálisan állítani. Többször írtam, hogy kábeltv szolgáltatótól elkérni a frekvenciatáblázatot és az alapján kell beállítani a csatornákat.
Sajnos a németországi beállítással nem pontosan az adott frekvenciára hangolja be az adókat, s emiatt több adó ki is marad, a megtaláltak többségének pedig nem a legjobb a minősége. Magyarország kiválasztásával meg az a gond, hogy a rendszer SECAM D-ként tart nyilván minket, holott PAL B a sugárzott jel.
A megoldás: Németország, PAL B beállítással manuálisan beállítani az adókat.
Sajnos a hang problémára nem tudok megoldást az adott típusnál. Nincs külön Audio out a tuneren? -
róland
veterán
MCE megy, ha van megfelelő driver a tv-tunerhez. Csak jelenleg nem találtam Vista-kompatibilis Pinnacle drivert. Sajnos a korábban említett programok egyikének sincs még Vista változata.
Állítólag a régi 3-as sorozatú driverrel megy Vista alatt a kártya, a 4-es viszont padlóra küldi az optikai meghajtók driverét. -
róland
veterán
válasz
Balinov #2559 üzenetére
WDM-es drivert tudsz Vista-hoz? Annak idején WinDVR3-mal, ChrisTV-vel, PowerCinema-val is ment a Pinnacle PCTV 110i-m, de jelenleg nem találok egy rendes Vista drivert hozzá. Nem kell MediaCenter, mert az RC1-et úgyis Ultimate-ként telepítem, abban pedig bent van az MS saját MCE-je.
-
róland
veterán
Sajnos ki kell emelni 2006 végén a sztereó hangot, mert nem minden kártya tudja.
Amúgy 110i tud divx-ben rögzíteni, vagy legalábbis mpeg4-ben kódolni. Igaz, azt is szoftveresen teszi, így zabálja a gép erőforrásait. Ha valaki hardveres kártyát akar, amihez gyengébb gép is elég, az nem igazán ússza meg 20.000,- Ft alatt.
Amúgy XP alatt Pinnacle 4.11-es gyári Media Center szoftvere egész kellemes.
Melyik az a PVR program? -
róland
veterán
Nekem 110i-m van. Az már sztereó és fm rádiók vételére is alkalmas.
Valamint nem csak a saját szoftverével hajlandó működni. Próbáltam már ChrisTV-vel (bár nekem a ChrisTV, mint program nem tetszik), WinDVR3-mal (iszonyat nehéz vele a csatornákat hangolni, de ez a program és nem a kártya hibája), valamint PowerCinema-val (sajátján kívül, még az a leghasználhatóbb program hozzá). -
róland
veterán
válasz
zsolt320i #2513 üzenetére
Szerintem várj vele egy-két hetet, esetleg hónapot, mert most a Vista-ra való váltással tisztulni fog a kép.
Én Pinnacle-t vettem, de sajnos az szoftveres dekódolóval vesz fel, így erős gép kell mellé, mert felvétel közben nagyon fogja a vasat. Esetleg a Hauppauge kártyákat nézd meg, náluk egész jó áron van hardveres tunerrel szerelt kártya és a legtöbb Media center szoftver is ezen kártyákat támogatja legjobban. -
róland
veterán
Hibridnél választanod kell, hogy melyik változatot akarod megvenni. DVB-T a földi sugárzású digitális változat, DVB-S a műholdas, DVB-C a kábeltévés. Sajnos olyat még nem láttam, ami mindhármat kezelte volna.
Általában a DVB-T és az analóg vevő van egy kártyára építve.
PCMCIA azért lehet jobb, mert nem foglal USB portot a notebookon. -
róland
veterán
Kártyavásárlóknak ajánlom figyelmébe a Media Portal és a Yahoo Go!4Tv terméktámogatási oldalait. Érdemes körülnézni, hogy milyen irányba mozdul a támogatott kártyák köre. Amúgy egyre erőteljesebb a hardveres mpeg2/4 kódolású kártyák térnyerése.
-
róland
veterán
Nem én veszem. Én most Media Portal-nál szórakozok egy Pinnacle PCTV 110i-vel (amelyik saját szoftverével kitűnően megy, de az meg nem jó egy igazi HTPC kialakításához, főleg kötöttségei miatt.) Meg persze ott van a felvétel is (konfigom az adataimnál), ami szintén nem probléma mentes.
-
róland
veterán
Mielőtt megvennéd, érdemes egy pillantást vetned az alábbi linkre: [link]
Sok későbbi bosszúságtól kíméled meg magad, ha eleve hardveres mpeg2 kódolóval szerelt kártyát veszel. Már ott előnyben leszel, hogy nem fogja vissza a géped teljesítményét, miközben felveszel valamit. -
róland
veterán
válasz
neilszab #2181 üzenetére
Nem kollégáim, de azért én várnék egy kicsit. Vagy legalább használnám a keresőt, mert már született jó pár cikk a PH!-n ebben a témakörben.
Pl. innen tudjuk, hogy hiába az ATi Theather 550 csipje, eddig nem sikerült kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket.
Mint írtam nekem Pinnacle PCTV 110i-m van. Leginkább a cég hatalmas tapasztaalta miatt választottam ezt a kártyát. Van ennél jobb szoftverrel ellátott kártya is, de nekem bőven megfelel. Ha rádiózni nem akarsz, akkor akár az 50-es modell is jó lesz neked.
Pinnacle-nél a típusjel utolsó betűje (''i'' vagy ''e'') a kártya számítógép környékén elfoglalt helyére utal: ''i'' belső, azaz PCI csatlakozós, ''e'' külső, legtöbbször USB csatlakozós. -
róland
veterán
válasz
neilszab #2179 üzenetére
Első tanácsom, hogy ha nem sürgős, akkor várjál szeptember elejéig. Indoklás: múlt héten indult egy TV-tunerekről szóló sorozat itt a Prohardveren. Itt az első cikk: [link] .
Nekem egy Pinnacle PCTV 110i típusú kártyám van. Sajnos a kábelen már egész rossz jel érkezik a kártyához, így amiatt nem a legjobb a vétel, de eddig semmi bajom nincs vele. Amit megfigyeltem, hogy nem árt neki egy izmosabb gép, de az én ingerküszöböm elég magas, így BOINC (ez a Seti@Home utóda) mellett még interaktív FociVB-t néztem a gépemen, azaz TV-zés közben PH! FociVB2006 topicot nyúztam. -
róland
veterán
válasz
pedrotakax #2004 üzenetére
Másik lehetőség Ausztria szintén PAL B rendszerrel.
-
róland
veterán
válasz
pedrotakax #2004 üzenetére
Szűrő kábellel is próbáltad?
-
róland
veterán
válasz
pedrotakax #2000 üzenetére
Igen. Németország PAL B hangrendszer beállításokkal próbáld megkeresni a csatornákat. MAgyarországot még SECAM rendszerként tartja nyilván a driver vonatkozó része, ezért nincs hang.
Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy a keresés után letiltott csatornákat, hogyan lehet felszabadítani. Arról van szó, hogy sok csatornánál úgy ítélte meg a program, hogy kétszer vagy többször is megtalálta, és én bizonyára csak egyszer szeretném használni, így letiltott megtalált csatornákat. Csak sajnos olyat is letiltott, amit egyszer talált meg. (Úgy néztem, hogy a csatorna elnevezések alapján válogatta, mik szerepelnek többször, de sajnos vannak hibás elnevezések.) -
róland
veterán
válasz
#65675776 #1990 üzenetére
Látom otthonosabb vagy a kérdésben, mint én. Addig sikerült eljutnom, hjogy valószínű a tv-tuner körül lesz a probléma és emeiatt nem működik a bluetooth headsetem Skype alatt. Pinnacle PCTV 110i kártyám van. A driver telepítésekor engedélyeztem, hogy a PCI buszt is használja hangátvitelre, de össze van kötve audió kábellel is a hangkártyával. Hol lehet letiltani a PCI buszos átvitelt?
-
róland
veterán
válasz
pedrotakax #1947 üzenetére
Photo Hall-nál a gyárilag dobozolt alkatrészeket előszeretettel tüntetik fel ajándékként. Már gondolkodtam rajta, hogy bemegyek veszek egy Nokia 6280-as mobilt és balhézok a második 64 MB-os SD kártyáért, mert a reklámújságukban ajándékként fel van tüntetve. Holott a Nokia csomagol egy darabot a dobozba és nem a Photo Hall.
-
róland
veterán
válasz
pedrotakax #1945 üzenetére
Gondolod, hogy egy 16.000,- Ft-os termékhez nem adnak távirányítót?
Amúgy a doboz tartalma:
1. Egy darab TV-tuner kártya
2. Egy db távirányító
3. 2 db AA méretű ceruzaelem
4. 2 db CD (az egyik a driver, a másik a Studio9)
5. Infra érzékelő
6. S-Video-kompozit átalakító csatlakozó
7. Audió-kábel a kártya és a hangkártya közé
8. Telepítési útmutató.
És ezek természetesen mind alaptartozékok. Valamint a garancia papírok. -
róland
veterán
válasz
pedrotakax #1943 üzenetére
Pinnacle PCTV 110i, a médiaközpontos (Media Center), amúgy adataimnál szerepel.
-
róland
veterán
TimeShift az időeltolásos TV nézést jelent. Magyarul, ne érsz oda a film elejére ezért elindítod a TimeShift-tel a TV-t, majd odaérve elkezded nézni, de a műsor memóriából (mindegy, hogy RAM, vagy HDD) megy, miközben a maradékát rögzíti is ugyanoda a gép.
Az előreprogramozott felvétel NEM TimeShift. Ott meg kell várnod a felvétel végét,esetleg leállítanod a felvételt a műsor közepén, hogy megnézhesd az elejét. -
róland
veterán
válasz
pedrotakax #1924 üzenetére
Nekem még mindig a Pinnacle a nyerő. Az enyém 16e Ft volt. Photo Hallban mérik ennyiért.
-
róland
veterán
válasz
horvathkri #1413 üzenetére
Mindkét képen koax antennabemenet és kimenet volt, de a csavarmenetes már az újabb, jobb kivitelű F-csatlakozót ábrázolja. Az F csatlakozót 2 db-ból kell összerakni: 1. a belső csavarmenetes anya rész, 2. az antennacsatlakozás külső csavarmenetes anya vagy apa csatlakozója.
-
róland
veterán
válasz
Thommer #1405 üzenetére
Bemész bármelyik villanyszerelési anyagokat, vagy híradástechnikai termékeket forgalmazó boltba és ''F'' csatlakozót kérsz koax-hoz (ez a menetes, sokkal jobb a csatlakozás minősége, könnyebb szerelni). Ha nem ismernék F-csatlakozóként, akkor szatelit csatlakozót keress.
-
róland
veterán
Havernál nem próbáltad? Én elvinném otthonról és megnézném ott is produkál-e ilyen dolgokat. Így azért már bővülnek a lehetőségek:
1. Haver gépében semmi probléma -> Nálad van a bibi, pontosabban a gépeddel.
2. Gépedet is magaddal viszed és úgy próbálkozol valahol -> akár antenna probléma is lehet -
róland
veterán
Van még egy lehetőség, de nem értem erre miért is nem gondoltál. Gondolom van még rá garancia. Vissza a boltba ahol vetted, érvényesíted a garanciális jogaidat. Legkésőbb az 5. garanciális szervíznél ki kell cseréljék a cuccost. pontosabban akkor asszem már választhatsz valami másik dolgot az árában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest