- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Véletlen volt. Mindkettő meg volt nyitva külön füleken és ide landoltam.
Bár szigorúan vége ide is vághat, hogy mit ajánlanátok, ha nem tetszenek ezek a megtöltött tárkapacitással arányos lassulások.
A Samu 830 például mennyire érzékeny erre? Arról még nem láttam ilyen tesztet. -
ViZion
félisten
Köszönöm!
És OCZ-n belül Vertex 3 vs. vertex 4? Esetleg Agility? A vertex 3 elvileg a leggyorsabb, de azt olvastam pár vezérlővel akad... V4-re több a gari (5 év), de drágább is...hegegabi80: csak SSD, fénysebesség a HDD után. Akinek van/volt SSD-je az többet nem gyűjt HDD-re
-
szki
őstag
Erről jut eszembe, hogy van egy friss példám a gyártónál érvényesített garanciára. Könnyű súlyú, kis méretű cuccok esetében nem nagy hátrány a magyar kisker gari hiánya.
Persze én is vásárolok az ipon, pcx, és hardverker boltokban. 3x már gariztattam is náluk gond nélkül (alaplap, hdd-k).
Ramot is RMA-ztattam már OCZ-vel, de most Crucial SSD-vel friss sztori:
A közel 3 éves 64 GB-os M225 SSD-m elromlott, mert nem ismerte fel az alaplap sehogy se. Voltak újraindulási jelek, hogy döglődik, így nem ért váratlanul.
Crucial Supporttal rendeztem az ügyet:
- 07.11.-én kaptam RMA számot.
- 07.12.-én postáztam is Nagy-Britanniába, hogy cseréljék (1800 Ft postaköltség, ajánlott elsőbbségi).
- 07.19.-én jött az email, hogy megkapták, és vizsgálják
- Ma, azaz 07.20.-án jött az email, hogy a csere SSD-t küldik UPS-sel. (Természetesen nyomon követhető egy kóddal, hogy éppen merre jár a csomag)
Crucial m4 64GB-osat kapok vissza, ami jóval modernebb, mint a régi -
vati182
aktív tag
Bocsánat, szerintem teljesen világosan fogalmaztál, csak kiesett a fejemből, és csak azt a részt jegyeztem meg nagyon hogy vigyázni kell, a vezérlőkkel.
De köszi, köszi hogy emlékeztettél.
Szerintem akkor egy olyan agility 3 -ra benevezekegyébként ezekre nem lehet még mindig torrentezni?
-
vati182
aktív tag
Valahogy azt azért ki kellene deríteni, hogy ha az alaplapod SATA3-as csatolóval rendelkezik, akkor az milyen vezérlős, mert ha Marvell vezérlőjű, akkor Sandforce vezérlős SSD-t nem szabad hozzá választani
Efelől egyáltalán, hol lehet érdeklődni, ha a laptop specifikus leírásában sincsen, és egyéb oldalakon sem ahol tárgyalják a laptopot, azt sem tudom, hogy egyáltalán SATAII vagy SATAIII csatlakozó van e most ott ahol, az 500GB-os HDD-m csatlakozik.
Az optikai meghajtót azért nem szedném ki, mert időközönként használom, meg a külseje a laptop részét képezi, és ha leszedem akkor abból fog hiányozni gondolom jókora darab...
Az ocz szimpatikus a listából, amúgy is néztem agility 4 eset, de érdemes azzal foglalkoznom, vagy elég a 3mas is mert nem használja ki a gép úgysem?
Vagy van valami ami olyannal többet nyújt ami fontos lehet csak én nem gondolnám? -
petike2014
aktív tag
Z68-ITX, szerintem nem lehet eltéveszteni s1155 lapoknál van, amit linkeltél ott én sem látom
. A képen látható a 2db kék és 2db fehér (nekem z77-em van, valóban, 830-as samsunggal amin minden jó is, ezért nem értem az agility 3 mért sebességét, érzetre kb 0 az eltérés). Köszönöm a "támogatást".
-
petike2014
aktív tag
"[Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik.]" Erre gondolta az Úr? oda is feltettem, de itt (ha szabad, letegezlek) te is sűrűbben megfordulsz és a hozzáértésedben nem kételkedem... Megköszönnöm ha megerősítenél benne,hogy béna vagyok vagy pedig valami nem jó...
Köszönöm. -
törölt tag
Mindegy, ajánlott volt világosan emlékszem rá. A Vertex plus-kat meg napi szinten használják a kollégák úgy, hogy eddig egyetlen kollégánál volt gond ott is csak azért mert fullra telenyomta.
Engem nem nagyon érdekel a sok száz felhasználó mikor a saját szemmemel látom, hogy már hónapok óta müködnek és itt nem egy két darabról beszélek.
-
törölt tag
Vertex plus mint az álom megy több felújított céges laptopban Windows Vistával. A userek imába foglalják a nevem. Ez a takony Octane ami többek közt itt is ajánlott volt régi operációs rendszerekhez ellenben egy hulladék. Dobok rá egy friss FIRM-t ha lassú beakadós marad kukázom. Gáz, hogy ebből is több van.
-
jeni
félisten
nem kimondottan mint az Agility hanem mint OCZ márka esetében gondoltam arra,nem fogja bedobni a törülközött.
Az,hogy a Vertex Plus ilyen hamar bedobta törülközött,szerintem erről a gyártó tudott,mert nekik is van teszlaborjuk és azon simán kibukott a termék,kérdés,hogy miért is került ki a piacra ezek után? -
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
Hali!
És az indexeléssel, prefetch-csel, superfetch-csel kapcsolatban, valamit a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön"-nel kapcsolatban mi a véleményed?
Ezeket sem kellene elvégezni?
Lehet ezektől pl. lassabb egy SSD?
Így - mivel bírják a strapát - ezeket sem kellene erőltetni, csak a töredezettség mentesítés, hibernáció, és lapozófile kikapcsolását?PhotoShop temp file-okkal kapcsolatban van tapasztalatod? Azok nálam néha elég nagy méreteket öltenek (na jó, azért nem több tíz giga naponta)... Eleinte ezt is átraktam HDD-re, de aztán jött az az effekt nálam is, hogy 'sszameg, nem azért vettem az SSD-t, hogy kényeztessem, babusgassam, hanem hogy segítsen nekem a munkában és általános használatban...
-
-
myckey
veterán
Rendben,hozok majd mindenféle tesztet
lesz majd a mostani merevlemezemmel is összehasonlításbár egy ideig el fog tartani,mire mindent elolvasok róla(amiket eddig írtál)
az élettartam javítása érdekében,illetve hogy hogy használjam............de ezek kellemes dolgok lesznekazért is erőltetem meg a pénztárat,mert milyen lenne már,egy i5-3570k,egy sata1 WD 320 tárolóval
így is idegbajt kapok......annyira tölt néhaa 60-as pedig bőven elegendő lesz a rendszernek,meg a programjaimnak
egyébként is játékra lesz a gép -
myckey
veterán
Értem.
Csak azért kérdeztem,mert olvastam erről a Marwel/Sandforce akármiről(lehet nem is jól írom)
hogy van aki ez végett nem ajánlja,bár ez lap függőezért is írtam a lapom típusát.
köszi még egyszer
azt hiszem,a sata 1-es wd 320 után......maga lesz a mennyország(persze az marad tárolónak)
-
Allien
veterán
Értem én, értem, de ettől még ugye USER ERROR vagyok/LEHETEK! Honnan a péklapátból tudjam, hogy pl MINDEN SSD-t le teszteltetek?
Vannak olyan márkák, melyek a nagy átlagnak semmit se mondanak, és ráadásul nehezen beszerezhetőek. Ma egy Sandisk még beszerezhető elvileg, de mondjuk Mushkin? Pedig pl alaplapban, ramban remek választás, csak ritkán beszerezhető. Akár lehet, hogy nem is tesztelhette senkise (elvileg). Igaz, mondjuk a vezérlő sok mindent elárulhat egyfelől, de a tartósságra ez nem feltétlenül igaz.
Ezen kívül, én rendszeresen vagyok látogatója a PH fórumainak, ha valamit be akarok szerezni, ITT igenis utána olvasok, kérdezek! ADOK mások véleményére, tapasztalatára, de inkább kérdezek butaságot, nézzenek hülyének, lámának stb, mint hogy csendbe maradjak, és majd utólag bosszankodjak, hogy nem mertem kérdezni. -
smithi19
csendes tag
Kinek a pap és kinek a pappné.. Személy szerint nem tartom akkor sem rossz ötletnek, és nem egy-két helyen láttam már ezt a megoldást.
+ Aki kérdezni jön, az azért teszi mert esetlegesen nem tudja, és ebbe belefér az is, hogy néha orbitális hülyeséget fog kérdezni. Aki ért hozzá, annak pedig legyen türelme, hiszen türelem nélkül igazán segíteni nem fog, csak az egész hozzászólás egy írtózatos negatív kritikának fog hangzani, ahogy a te hozzászólásaid hangzottak nekem (Az esetek 90%-ban csak lenézően beszéltél velem szemben).
Nem vagyunk egyformák, ki ezt tudja jobban, ki azt. Feltételezem te sem tudod úgy a molekuláris biológiát/genetikát, mint, ahogy én (2 diplomás Molekuláris Genetikus vagyok).
Tényleg köszönöm a segítséget mindenkitől, én kiszálltam a topic-ból.
Szép napot -
Köszi a linket a cikkedhez. Ma megyek a Samu 64 GB-osért, hasznos lesz...
Az jutott eszembe, hogy a jelenlegi "C" partíciómat meghagyom és az lesz a helye az SSD-re rakott OP-rendszer biztonsági másolatának.
Ez jó gondolat? Ha valami véletlenül történne a rendszer átrakása után akkor legalább ott lenne egy lemezkép (tömörítve), amiről bármikor vissza tudom állítani a gépemet.
Ahogy olvastam a rendszer klónozó szoftverek alkalmasak erre, hogy időnként (manuálisan, vagy automatikusan) készítenek egy biztonsági mentést a rendszerpartícióról.
-
smithi19
csendes tag
Az kérlek szépen "marketing", és, ha már nincs ló, jó a szamár is ---> Veszel helyette másikat
Nem kell messzire menned: TESCO...
Nem minden áron akartam én Kingston-t, nem vagyok megszállotja, csak ez helyben lett volna (1 órán belül kézhez kaptam volna Debrecenbe).
Ellentopic helyett, elég, ha az 1. hozzászólást bővítitek egy fekete listával -
Allien
veterán
Nekem az a gondom, hogy CSAK az ajánlottak vannak az első HSZ-ben. De az nincs ott, hogy a többi NEM ajánlott, vagy, hogy melyeket NE vegye az ember, lásd OCZ Vertex plus, amely jelenleg talán a legolcsóbb pl 120gigásban.
Mondjuk, rá kerestem itt, és már tudom, hogy minőségileg gázos. -
smithi19
csendes tag
Tudom, de, ha jobban belegondolok jeni-nek teljesen igaza van. Eddig én sem gondoltam jobban bele, de most azon az 5-6 Mátyás királyon ne múljon, és a jövő szempontjából is jobban jövök ki (Elég nehéz egy 120-as rendszer vinyót kinőni). Bár még ott vannak a 90-ek is ^^
Utánakérdezek, hogy árban hol mozognak a 90-es és 120-as Kingston-ok, ha más nem, hétvégén megyek Pestre úgyis, és beugrok az Ipon-ba isA lehetőségek tárháza:
Kingston 90GB 2,5" (SVP200S3/90G)
Kingston 90GB 2,5" HyperX 3K (SH103S3/90G)
Kingston 120GB 2,5" (SVP200S3/120G)
Kingston 120GB 2,5" HyperX 3K (SH103S3/120G
Kingston 120GB 2,5" (SKC100S3/120G)
Kingston 120GB 2,5" HyperX (SH100S3/120G)
Árajánlat után jövök vissza kérdezni -
smithi19
csendes tag
-
Ennyi. Döntse el mindenki saját magának, hogy hol veszi, csak előtte azért tájékozódjanak alaposan. Aztán lehet mérlegelni, megéri-e "máshonnan" beszerezni csak azért mert olcsóbb.
Most meg annyira lementek az árak a webshopokban is, hogy érdemesebb onnan vásárolni. A 3 év gari, azért mégis csak 3 év gari. Amiről papírod lesz. Saját névre.
Nem kis összegekről van szó!
-
-
-
jeni
félisten
A Kingston 120GB +V200 jobb mint a OCZ Agility 120GB ? ennél előny a saját névre szóló számla
Árban teljesen egyformák,és minőségben,tudásban?
Esetleg a 3000 Ft drágább Vertex3 vagy +1000 Ft-al drágább Samsung 830 120GB? itt viszont más által meghozott számla szerepel,vagyis az illetőn keresztül menne a gari. -
smithi19
csendes tag
Elmém megvilágosítva
Elolvastam, nézegettem a teszteket (mielőtt kiraktam a post-om), de én csak konkrét véleményekre/tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
Egy Gigabyte EP45T-UD3LR lap mellé akarok egy SSD-t venni, már nagyjából körvonalazódott a lista is:Corsair 2.5" 60GB - Force 3
Kingston 60GB 2,5" (SVP200S3/60G)
Kingston 60GB SATA3 2,5" (SVP200S3/60G)
Intel 60GB 2,5" s330 ( SC2CT060A3K5)
Corsair 2.5" 60GB - Force GT
ADATA 60GB 2,5" (AS511S3-60GM-C)
Samsung 64GB SATA3 2,5" Basic (MZ-7PC064B/WW)
Samsung 64GB SATA3 2,5" Desktop kit (MZ-7PC064D/EU).Tudom, hogy a sebességben óriási különbségek nem lesznek az SSD-k között, nekem a fő cél az élettartam lenne, illetve a minél gyorsabb rendszer/programbetöltés Windows 7 x64 alatt. Remélem most már kevésbé voltam off
. Bocsi tényleg, de SSD téren extra szűz vagyok, ezért is fordultam hozzátok.
Köszönöm -
-
-
TeeJay
félisten
majd észreveszed ha az Agility behal az olcsóbb flash miatt
a Samsung meg probléma nélkül megy évekig...
kihagynám a legolcsóbb verziókat, inkább kicsit hozzáteszek és megveszem azt ami minőségibb...az tény hogy HDD és SSD közt van óriási különbség, két modern SSD közt már kevésbé
de minek kockáztassunk, nem 1évre veszem akkor ha 3-4év használattal számolok pár ezer forint ráfizetés filléres tétel évekre lebontva -
attila9988
őstag
Akkor azt mondod, hogy itt hülyeséget írnak?
Nem, nem azt. Azt írták hogy a tesztelt játékok pályái gyorsabban "töltődtek be" a húzott rendszerrel, ami bizonyára így is van, de ennek nem az az oka hogy az ssd átviteli sebessége sok lenne a cpu -nak, és nem lenne képes azt lekezelni. Erről írtam fentebb. Nézz utána hogy a sokszor gyorsabb memóriában mennyivel gyorsabban mozognak az adatok. Ha 4-500 mb gondot jelentene a cpu -nak, akkor nem itt tartanánk, ahol.
A gyorsulás oka amit a tesztben látsz, nem az amit gondolsz. Ennyi. Ez nem jelenti azt hogy ne lenne értelme gyorsabb cpu -t használni, az ugyanis mindenképpen jó dolog, de ne hidd hogy a túl nagy átviteli sebesség lenne az oka.
-
attila9988
őstag
Az, hogy a húzott cpu -val gyorsabban töltötte be a pályákat a játék, nem azt jelenti hogy az adatmozgatás gyorsabb lenne mellette, hiszen egy akármelyik mai cpu ki tudja hajtani a teljes sata sávszélességet. A játékok esetében a betöltés közben nyilván mást is kell csinálni, nem csak berántani a memóriába az adatokat. Ha húzod a cpu -t, akkor ezek az "egyéb" feladatok nyilván gördülékenyebbek lesznek, ami összességében lerövidíti a teljes folyamatot.
De nem az ssd lesz jobban kiszolgálva a gyorsabb cpu -val, hanem a software ami az adatokat kéri.
Gondold csak végig. Ha igaz lenne amit mondasz, akkor pl hiába lenne gyors memória a gépben, annak nem lenne hatása a gép sebességére, mert a gyors vezérlő után a cpu nem bírná az iramot. Egy memória modul sebessége pedig most is többszöröse egy ssd -nek.
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
Utóbbi időben fontolóra vettem egy SSD vásárlását.
Egyelőre még csak nézelődöm a piacon, nem döntöttem márkáról és méretről.Itt a PH-n árulnak Vertex Plust 240GB méretben SATA2 csatival, jóval 40e alatt itt.
Próbáltam utánaolvasni a szériának, de igazából csak a TE határozott nemleges válaszodat találtam ezzel kapcsolatban. Néhány szóval kifejtenéd hogy miért NE?Előre is köszönöm!
-
-
törölt tag
-
jeni
félisten
igen igazad van,hogy bármi elromolhat de ha már elromlik akkor ne a 3. évben romoljon el,és akkor dobhatom ki a 2 év garis SSD-t.
az pedig,hogy egyes boltok nem szeretik a 3év garis cuccokat forgalmazni,valószínű,hogy nyűg nekik,hogy foglalkozni kell a termékkel a 3. ÉVBEN HA NETALÁN ELROMLANAK.
ezért ott érdemes megvenni ahol rendesen megadják a gyártóit és nem a boltit.
sajnos az utóbbi időkben sok-sok nagyobb boltok egyszerűen bezártak,vagy már csak netes rendelés vesznek fel és csak futáron keresztül kaphatóak a meg a termékek. -
jeni
félisten
Jelent e hátrányt,hogy a Crucial M4-s termékekre csak 2 év garancia van 3 helyett,mint a többi más gyártókra?
Bár itt 3 év garit adnak a többi bolt ellenében ! Mintha lassabb is lenne az adatai alapjánAz olvasás és a írás alapján inkább a OCZ Agility 3 a nyerőbb vétel. Az is igaz én is olvastam,hogy pár emberkének idő előtt elromlott.
-
Bander78
tag
Köszönöm a választ! Az OCZ petrolnak utána nézve a newegg oldalon a felhasználói véleményeket olvasva ez egyértelműen a kerülendő kategória. Gyakorlatilag egy elégedett tulaj nem írt oda (pedig más termékeknél szoktak). A samsung MZ-7PC064B/WW [link] adatlapja szerint végez automata lomtár ürítést (gondolom ez a gc). Bár a 830-as széria xp-hez nem volt ajánlott, lehet, hogy ez már jó is lehet?
-
bluyoo
nagyúr
Köszi az instrukciókat
(#1229) Pityu.
Hol?Árgépen 40K-tól van. -
Antigabo
tag
...és 10-15 % szabad helyet hagyni az SSD, ami akár particionálatlan terület is lehet...
Ezt hívják a Samsung magicianban Over Provisioning- nak ?
vagy ez még a javasolt 20% on felül értendő
(a leírásokban 20% szabad helyet javasolnak)
A magician 10% OP helyet ajánl
- ezért értetlenkedek. -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
Köszönöm a tanácsot!Az Agility 3 lett.
(#1213) Gercsa
Az OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility3 most 28K az OCZ 128GB SATA3 2,5" Octane valami érthetetlen módon 40K
Legalábbis az iPonon a pcx-nél meg 26K ki érti ezt!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest