- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deva
tag
Téma nyitó hozzászólásból:
• 4K írás/olvasás: apró fájlok kezelésének sebessége – ez az érték az igazán lényeges számunkra, de ugye nem is ezzel dobálóznak a gyártók a fenti kettővel szemben..
A linkelt cikkből:
The’low 4k’ transfer is very important as it is seconded only to disk access speed where a visible performance upgrade is observed. In short, the higher the low 4k random write transfer speed, the more likely it wil be that we observe a performance increase.
...but remember, low 4k random writes are the key to visible performance increase.
Én ezekből szűrtem azt le, hogy ez a Sandisk egy átlagosabbnak mondható mSata SSD-nél, 4k magasságában olvasás szinten fele olyan, írás szinten ötöd-hatod olyan erős. Az elérési idők se voltak valami biztatóak, a tesztben amivel összehasonlították, ötször nagyobb volt ez is. Persze lehet, hogy nagyon rosszul gondolkozok, javíts ki, ha tévednék, legalább tanulok valamit
, de ezekből én tényleg azt hoznám ki, hogy ez borzasztó teljesítmény, az átlaghoz képest.
-
lordjancso
senior tag
Most jelen pillanatban kerekfej által ajánlott Samsung Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TD120BW (840 Series, SATA 6Gb/s) SSD a befutó.
Ezt összehasonlítva az OCZ Verted 3 Max-szal mi a véleményed?
Drágább az OCZ, megbízhatóbb is annyival? Megérné inkább a drágábbat venni?Továbbá érdemes mindkét programot használni (Hard Disk Sentinel és SSD Life)?
-
vati182
aktív tag
a legutóbbi, az a legjobb?
Ha azt veszem meg, akkor azt tegyem, inkább az asztali gépembe a P5qc asus alaplap, q9550 mellé, és amit most beleraktam ocz agility 3 120gb-osat meg inkább a laptopba, az úgysem tudja kihajtani annyira alapon?[link]
ez is ugyan az amit ajánlottál?
mert a szöveg végén itt nem látom : IOPS ezt szöveget -
Gery0505
aktív tag
Szia!
Köszi a segítséget, azt hiszem nem Marvell SATA3-as van rajta, hanem ASMedia PCIe SATA vezérlő, és az Intel Z77-es vezérlő van még rajta. Egyébként erről a lapról van szó: Asus P8Z77-V Pro Elolvastam már az összefoglalót, de még párszor átolvasom az biztos.
Tuti lesz még kérdésem pl. beállításokkal és a telepítéssel kapcsolatban is.
-
Balage76
senior tag
Egy dolgot megint elfelejtesz: a Samsung a 840-esre írásmennyiségtől függetlenül vállalja a 3 év garanciát, ez egyértelműen azt jelenti hogy az átlagfelhasználó nem fog még a 1000-es újraírás közelébe sem érni a 3 év alatt. Innentől kezdve édes mindegy hogy SLC,MLC vagy TLC chip van belül. Ez is hozzátartozik a specifikációhoz, meg a korrektséghez nem csak az 1000-es szám.
Ha várható élettartamról beszélsz, akkor írj konkrét éveket, konkrét terheléssel és összehasonlítással mert ezek nélkül félrevezeted az embereket.
Ja és még mindíg (lassan 2-3 hónapja) tartozol egy meghibásodási statisztikával ami alapján ítélkezel. Ezt is elfelejtetted...
-
Intel fan11
őstag
Először is Bodornak és a többieknek akik segítettek köszönetet szeretnék mondani a segítségért az SSD választásban! Nagy harc volt! Végül Az Intel 520 120 GB-s SSD mellett döntöttem. Talán a nevemben is benne van miért!
Meg Végülis mondhatom 2,5 év távlatában az Intel x25-m jó kis SSD. Nem kíméltem
Ahol venni fogom ott az OCZ vertex 4 128 gigásat 35ezerért kínálták az intelt pedig 36500 huffba fogom jövő hétfőn megvenni. Most adtam le a rendelésem! tudom nem a legolcsóbb, de én régóta ebbe a boltba vásárolok meg személyesen és ugye nem kell kiszállítási költséget számolni, mint pl az iponnál! A lényeget is mondjam rákérdeztem erre a 3-5 év gari kérdésre azt mondta az ürge. Ő is hallott erről az 5 évről, de azt külföldi gyártó cég adja. Ők viszont azt a garit adják amit az ő magyar beszállítójuk vállal, ami 3 év. Ha viszont 3 év elteltével bajom lenne vele akkor a külföldi gyártóval kell eszmét cserélnem erről.
a másik dolog azt mondta a csóka nem jár 1ik SSD-hez sem beépítő keret! Erre tud vki érdemlegest mondani aki vett ilyet? Van a dobozásban beépítő keret vagy nincs?
-
kerekfej
őstag
Akkor ilyen alapon, miért jelented ki egyértelműen, hogy az OCZ Agility 4 az MLC Nand miatt tartósabb, mint a Samsung 840 TLC úgy, hogy ráadásul a tapasztalatok szerint a vezérlők és egyéb áramköri elemek előbb kifinganak (és nem a túlírás miatt)? Nem találom gondolkodásodban a realitást.
-
Intel fan11
őstag
-
G-lader
tag
Jó lenne, ha lehetne kapni, nincs készleten
[Crucial M4] is megvehető, ajánlott cucc? -
Intel fan11
őstag
Gigabyte Ga p55A ud3-am van azon van sata 3 és az marveles! Csak msot az a bajom h nem is lehet használni rajta a sata 3at csak sata 2ben, mert különben a pcix16 x8ba működik csak azt pedig nem kéne. Csak nem értem akk mi értelme a sata 3nak ha nem is tudom használni??
Egyébként nem nagy érvágás sata 2es porton használni a vertex 4-et? Az úgy tudom inteles vezérlésű rajta!
-
Nem jó lapot néztél, GA-P55A-UD3 deszkája van. -
bgabi1
aktív tag
-
krizoli
tag
Köszi szépen.
Olvastam az összefoglalót, de annyira nem értek hozzá, hogy ezért kérdeztem rá.
A kingstonok mennyire bírják jól? (Valamint látom ebből van 2 fajta kiadás, ha tényleg annyi a különbség hogy az egyik mellé adnak minden félét, akkor felmerül a kérdés hogy az olcsóbbik változatnál mit adnak, vagy csak az eszközt, bocsi csak nem tudom alapból miket adnak, mert egy tartót meg kábelt adhatnának) -
-
-
Nem számít? Dehogynem, tekintve, hogy az idézett bekezdésben fals infók vannak és még a logikának is ellent mond.
"... inkább Force GT-t vagy Neutron-t vennék... és "Ez a GS túl új..."
1. Pont egy időben jelent meg a GS a Neutron-nal, semmivel sem újabb (Neutron GTX meg a legújabb)
2. a GS az egy GT, csak toggle nand-al, ugyanolyan remek meghajtó, mint a GT
3. a Neutron-ban is az új LAMD vezérlő van már(nem tömörít ARM9-es stb), ergo a GS lényegesen jobban ajánlható (ha már a tapasztalat meg visszajelzést veszed alapul), mint a Neutron vagy Neutron GTX(ez utóbbiban az elődjéhez képest annyi a különbség, hogy a Micron nand-okat cserélték Toshiba toggle nand-okra)UI: A LAMD vezérlős SSD által visszaadott SMART értékekről sem tud senki semmit, úgy kell majd kilottózni, hogy vajon mik lehetnek. Semmilyen gyári specifikáció nincs róla jelenleg.
-
"Én valahogy inkább Force GT-t vagy Neutron-t vennék, ha már Corsair. Lehet, hogy régimódi vagyok, de ezek már beváltak. Ez a GS túl új, és nem hoz többet, mint az említettek, és még nem is olcsóbb."
A GS teljesen ugyanaz, mint a GT, csak Toggle NAND-okat kapott. A Neutron és Neutron GTX, ami kilóg a sorból, abban teljesen más (nem Sandforce) vezérlő van (LAMD LM87800) -
SteadyMan
aktív tag
Köszi!
Hmmm... hmmm...
Azt hiszem ezt akkor még át kell gondolni. Végül is ez a külső házba ODD átrakása talán nem is akkora hátrány a napi használatban. Mezei 128GB SATA3 SSD-ből meg csak nagyobb a választék. Persze itt meg kezdhetem átnézni az ajánlottakat, mert addig ezekre nem fókuszáltam annyira.
Esetleg kapásból egy szívedhez közel álló javaslat? Inkább a SandForce 2281, vagy a Marvell vezérlősek ajánlottak? -
kapicsabi
tag
Nem tudod, hogy a RAIDSONIC IB-AC642-esnek levehető az eleje? Mármint a DVD-ről át tudom tenni az elejét, hogy úgy nézzen ki, mint ha a DVD lenne a gépben?
A képeken mindenhol levehetőnek látom, de ITT úgy írja, hogy: "Enclosed front panel keep visual appearance of your laptop"
Köszi!
-
.LnB
titán
Értem, gondolom nagyobb tapasztalatod van mint nekem. Na akkor egy utolsó kérdés.
Leszűkítettem a vásárlást 2 modelre:-Samsung 840 Basic 120Gb, Ennek számomra az előnye, hogy viszonylag olcsó (22-23e). De félek kicsit a TLC chiptől és attól, hogy elég friss SSD. Kevés az élettartam teszt róla.
-OCZ Vertex 4 120Gb lenne a másik, amint korábban említettem az 1.5fw óta dícsérik. Sebesség tesztekben jól szerepel. De az ára 28-29e. Ami elég számottevő különbség a 840-hez képest.
Két napja rágódok a dolgon mert a pénz sem mindegy de szeretnék gyors, megbízható SSD-t.
Infók a gépemről:
-Operációs rendszer Win8 64bit / Asztali
-Alaplap: MSI K9A2 Platinum V2 / USB 2.0Te melyiket választanád a helyemben?
-
Bolv
csendes tag
Itt http://www.qhardver.hu/spd/RIES_G/CORSAIR_FORCE_SERIES_GS_25_BELSO_SSD_128_GB
találtam 180gb alattit, ugyan annyi mint a force gt, vagy a force 3. Holnap vennék ssd-t és keresem a legjobbat számomracorsair-ről csak jót hallottam azért gondolkoztam ezen, de ha van valami javaslat szívesen veszem
-
.LnB
titán
Az 1.5-ös FW-vel gyorsabb, és úgy már nagyon jó vétel szerintem.
Ezt érdemes megnézni
Napok óta keresgélek én is és szerintem meggyőző. Bár érdekel a te véleményed, hogy te mit gondolsz? -
fero02
nagyúr
Tegnap megjött az új masina, össze is raktam egy 160 Gb-os WD Scorpio-val.
Ma megvettem a Kingston V300-asat, most telepítettem fel a rendszert, meg a szokásos sallangok közül párat.
Már most leszakad a pofám, mennyivel gyorsabb lett a gép a WD sebességéhez képest.
Köszönöm a tanácsot!
-
f.imi85
tag
Koszi a valaszt!
Igen, nem rossz a momentus xt (az enyem is 500 gigas, mint a tesztben). De az meg hozzatartozik a dologhoz, hogy az ssd-re menne a swap is. Es mivel 4G ram van a gepembe (tobb nem is mehet bele, tul regi model), gyakran elofordul, hogy a swaphez nyul a rendszerem. De ahogy ezt a cikket nezem, azert irasban/olvasasban az ocz jelentosen jobban teljesit.
Az, hogy egy jatek mennyi ido alatt indul el spec hidegen hagyA bootolasi ido jelenleg is eleg gyors (nem mertem meg le konkretan, de olyan 20 masodpercnel nem tobb).
Viszont esetleg VM eseten, sok tabbal futo bongeszo eseten, netbeans (ide) - neha ezek egyideju - futasakor ne akadjon be, ha mar swapbol olvas nehany dolgot
Igen tudom, a legegyszerubb az lenne, ha vennek egy uj gepet, de az sokkal koltsegesebb is, ha meg egyszer odajutok, az ssd meg abba is megfelelo lehet -
I2oli
tag
Köszönöm a fejtágítást, az első hsz-t olvastam és a benne lévő cikkek legtöbbjét is.
Én se érzek nagy differenciákat közöttük és mivel azt elfelejtettem említeni, hogy egy Sata 2-es csatolóba lesz betolva, így ezzel is közelebb kerülnek sebességben az általam felsoroltak, mert a csatoló lesz pár esetben a szűk keresztmetszet.
Úgy érzem az intel lesz a befutó, mivel árban azzal jövök ki a legjobban
-
Az ár ne legyen szempont, hogy mi kerül be és mi nem az ajánlásba, mert nem az határoz meg egy SSD-t.
A kifutott szériát sem mellékelném, Jester01-el értek egyet ebből a szempontból. -
spiritex
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest