- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék segíteni, mert különböző ajánlásokat kaptak, repeaterre, stb., de én nem tudom, hogy megoldás lehet-e.
Szóval 150 nm2 a lakás és két szintes. A tv/net valamilyen oknál fogva felülről a padlás felől lett behúzva anno 22 éve. Ezért a router is fent van az emeleten. A gyári VODA-s modemmel (meg nem mondom milyen) nagyjából nem tudnak rendesen streaming-et nézni az alsó szinten a nappaliban, mert a TV-n már vackol a jel. (Két éves SAMU TV.) Mi lehetne a megoldás? Vetessek velük egy komolyabb routert? Milyen árkategória ami ezt a szintkülönbséget áthidalja? Ezeken a jelerősítőknek van értelme? Igazából csak a TV-nézés miatt érdekes, meg talán, hogy a mobil eszközeiket normálisan használni tudják lent is. Semmi hókuszpókusz. Annyi még fontos info, hogy fent egy szobában van a cucc, de onnantól nagy nyitott terek vannak. Az alsó szint pl. teljesen nyitott egy légtér, tehát ott már nem "ütközne akadályba" a jel. Esetleg még azt megemlíteném az ajánláshoz, hogy valószínű nekem kellene beállítani és nem vagyok hálózattelepítésben jártas.
Az otthoni routeremet be tudtam állítani, de kb. ennyi.
Köszönöm előre is!
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Egy aprócska probléma merült fel, mellyel kapcsolatban szeretnék egy kis iránymutatást kérni.
Az itt olvasottak alapján megtörtént a csere. Az 1000-es Telekomos nethez "gyárilag" biztosított, D-link DIR 842-es routert váltotta az AC66U B1. A router elhelyezése véleményem szerint ideális, a nappaliban van így minden eszköz amit kiszolgál max. 3-5 méterre van tőle falak árnyékolása nélkül.
Laikus és átlagos felhasználóként a beállításokon nem változtattam, csak a kötelező név és jelszó változtatás volt. Elsősorban a letöltésre voltam kíváncsi így azokat teszteltem.
Kábelen, asztali gépen 980 megáig is felkúszott, de ugye főleg a wifire voltam kíváncsi.
Először az egyik IOS eszközt néztem meg. 2.4 GHZ-en max. 70 mega, 5.0 GHZ 250 megánál kiakadt.A PS4-en volt a legnagyobb javulás az előző routerhez kepést, mert ott az eddigi 38 megás plafon helyett 140-ig is elment 5.0 GHZ-en.
Viszont, ami nem igazán úgy sült el, ahogy gondoltam az a TV esete. Eddig gond nélkül ment az előző routerrel az 5.0 GHZ, soha egy 4K-s tartalom sem okozott gondot (pl.Youtube, stb.), sőt még ha jó hangulatban volt, akkor még wifin keresztül streameltem gépről TV-re. Most viszont kritikán aluli volt. Akadt a Youtube, a gépről nem tudtam streamelni, úgyhogy gondolatam megnézem mi lehet a baj.
Mivel nem tudom, hogyan kellene mérni ezen a paltformon, így a TV internetes böngészőjében elindítottam a speedtest-et. A készülék egy LG OLED 55C8, tehát viszonylag új hardver, szerencsére nem voltak olyan pluginek amik akadályozták volna a speedtest indulását. Lehet nem relevánsak az adatok, de az így kapott szám siralmas volt. 5GHZ-en max. 15-20 megáig ment fel, de volt, hogy 10-nél állt meg. Gondoltam megnézem 2.4GHZ-en is, ott azért jobb volt a helyzet 90 megát is mért.
Szóval a kérdésem, mit lehetne tenni, hogy ne legyen ilyen gyászos a helyzet 5.0 GHZ-en. Azért furcsa, mert a másik routerrel azért ennyire nem volt rossz a helyzet. Bízom benne, hogy csak a szakértelmem hiánya és beállítás kérdésé, hogy ezt orvosolni tudjuk.
Előre is köszi!
-
Chris1983107
tag
válasz
Gubek-Einste #73564 üzenetére
-
Chris1983107
tag
válasz
Gubek-Einste #73542 üzenetére
Szia!
Na igen, jogos a részletek lemaradtak. Szóval a mostani kégli 60m2. Újépítésű, 3. emeleten, összesen 62 lakás. A router a nappaliban (van) lenne, onnan nyílik a háló. Most minden egyben van szinte, tehát nincsen külön szoba a hálón kívül. Nappali konyha egyben, plusz egy szoba ami egy ajtóra van kb. a routertől. Nyilván "jövő kompatibilis" lenne a jó, mert idén szeretnék költözni. A falak anyaga jelenleg tégla, valamint ytong és ez a jövőben sem lesz másképpen.
NAS egyelőre nincs, egy okos TV, két telefon, tablet és laptop. ill. egy PS4 amit ki kellene szolgáljon. A PC-t tudom LAN-ra kötni, mert közel van a kiállás. Igazából, ha szükséges 30 ezret is adnék érte, csak láttam, hogy ezek között (Asus AC57U/AC58U/AC66U) is van azért árban különbség pl. az 57 és 66 között dupla. Nem tudom, hogy érdemes lenne-e a 66 az én felhasználási szokásaim mellett igazából, de mondom idén/jövőre lehet már egy 15 m2-rel nagyobb lakást kell majd kiszolgáljon.
Rengeteget megy az HBO GO, PS és munkára is használjuk otthon a gépeket. Ja és 4K kontent "függő" vagyok. Netflix-et is tervezem a jövőben. Torrent néha megy, de nem hardcore szinten, nem hajtok a TOP 10-re.
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Kicsit összezavarodtam. Elolvastam rengeteg hozzászólást, megnéztem az összefoglalót, de még mindig nem tudom mi lenne a tuti.
1000-es Telekom-os netem van otthon. A torrentezés nem annyira kardinális dolog, mármint azt a pár dolgot amit letöltök vissza is töltöm, de nem ez a fő profil.
A lényeg, hogy egy jó router kéne amivel ki tudom használni a net adta lehetőségeket. A TV-m, a PS-em a telefonok, tabletek minden wifin. Egyedül az asztali gép van LAN kábelen.
Szóval a fentiek tudatában, ki mit javasolna? Előre is köszönöm!
BTW, az Extreme Digitalnál akciós egy csomó, itt is említett router.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest