-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
válasz
cs.zs. #99505 üzenetére
+Gubek-Einste
Köszönöm, holnap veszek is egy TP-Link AX23 1800-t lentre, aztán ha úgy adódik, majd fent is lecserém a régi 1043ND-t valami modernebbre. -
D.Orion
veterán
válasz
cs.zs. #99502 üzenetére
Szia,
Igen tudom, hogy a 2.4GHz sávja se egy Formula 1 sebesség, de jelenleg még elégnek bizonyul odafentre és az udvarra is kiér elegendő jel. Pont az udvar felőli fal mellett van. Plusz fent a T-home routere be van kapcsolva 5GHz-re így ott megfelelő a sebesség is a két hálószobában és a nappaliban is.1000/1000 lett bekötve már működik minden, csak kell ez a plusz eszköz lentre az alsó szint WiFi ellátása érdekében.
Az alsó szinten az épület túloldalán lenne a WiFi-s router a Tv-vel együtt. Onnan nem jön ki semmilyen értelmes WiFi jel az udvarra, elég csak ha a házban az alsó szintre kerülő router ott lent és egyben bent tud WiFi-t adni. A külső falak odalent 40cm vastag salakbetonból vannak.
A lenti routernek annyi lenne a dolga, hogy a fenti T-home egységből érkező cat6 belemegy és menne tovább belőle egy kábel a box-ba, majd onnan a tv-be. Csak tudja a router átengedni a tv-hez szükséges jelet. Nem értek hozzá, miként nevezzem.
Az alsó szinten csak mobil és tablet van, PC nem lesz soha csatlakoztatva rá, se pendrive, se semmi.Örülök a kérdéseknek.
-
D.Orion
veterán
Üdvözletem,
szüleimnek váltottak optikai netre és IP TV-re. Két szintes családi ház.
Felső szintre bejön az optikai kábel a T-Home routerbe.
T-home router:
->box->TV
->box->TV
->TP-Link 1043ND ->PC
->PC
Itt minden oké, ahhoz képest, hogy nem mai darab a router, udvaron is van wifi amennyi kell. Egy 30as tégla falon átküldi ez is.
Most jön a csavar amire kéne nekem egy eszköz:
Emeleti T-home router ->földszint cat6->(ide kell egy wifi router->)box->TV
A földszint és az emelet között 30cm vasbeton födém van, ezen nem jön át semmi, néha még a mobil térerő se. Szeretnék a lenti box elé egy routert berakni ami szórja lent a wifit és ugyanakkor abból ha tovább megy a kábel a box-ba, akkor a tv-n is lesz adásjel.
Remélem érthető a kérés. Ha esetleg a jelenleg fent szolgáló Tp-Link 1043ND is tudja ezt, akkor lekerülne az az eszköz. Fentre pedig dobnék valami combosabbat, hogy erősebb legyen a wifi az udvaron.
Előre is köszönöm a válaszokat, ár másodlagos, csak működjön megfelelően. -
D.Orion
veterán
válasz
Gubek-Einste #69896 üzenetére
Melyik router lenne az ideális számomra és mennyibe kerülne? Végiggondoltam és hajlandó vagyok rá kiadni amennyit kell, hiszen ez egy olyan eszköz amit csak egyszer kell megvenni és utána kiszolgál.
-
D.Orion
veterán
Tiszteletem!
Keresgélek egy routert az otthoni net jobb wifi-s elosztására.
Jelenleg ami adott:
Tégla építésű két szintes családi ház. Emeleten a szoba egyik sarkában(teljesen rossz helyen, tudom) Telekom Speedport W724V Type Ci router.Rácsatlakoztatott eszközök egyidejű maximális száma: 2pc vezetéken, 3smart tv, ebből 1 a földszinten(ha épp netes tartalom megy rajtuk) 6-7telefon, ebből 2 a földszinten(wifi bekapcsolva, és vagy nyomkodják vagy nem). Természetesen inkább a 1pc+1tv+4mobil a jellemző egyidejű net használó eszköz.
A probléma egyértelmű: A nem túl acélos 30/5 sebességű falusi T-Com netet az emeleten még csak-csak szétszórja terheléstől függően a rossz helyen lévő router. De a fölszintre már akkor se jut elegendő jel ha az emeleten nem megy semmilyen wifi-s eszköz.
Elsőre megpróbáltam kirakni a fenti routert a nappali közepére, ahol sokat javult a fenti jeleloszlás, de a fölszinten ez alig hozott érdemi javulást.
Így arra gondoltam, hogy megpróbálkoznék egy erősebb routerrel a nappaliban, hátha az több jelet tudna továbbítani lentre. Esetleg a lenti tv-re rádugok egy jobb wifi-s vevőt/jelerősítőt/amplifier-t.Keresnék egy olyan routert amibe csak a net menne bele és a wifi-t ezzel osztanám meg az egész házban.
Árban elsőre 10K-ra gondoltam. Volt régen TP-Link 1043ND V1-em, még lakótelepen azzal meg voltam elégedve, de az már rég volt. Nézegettem a Xiaomi Routert is, de bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban.Tudtok ajánlani valamit számomra?
Előre is köszönöm. -
D.Orion
veterán
Üdv!
Adott egy Telekom által biztosított Speedport W724V Type C router. Plusz hozzá egy gyengécske 20/2-es falunet.
A probléma, hogy a router wifi része annyira gyenge, hogy a családi ház földszintjén egyáltalán nincs wifi. Az emeleten már a szomszéd szobában is csak feles erősség van.
Milyen router-el tudnám kiváltani teljesen a Telekomos szörnyet, hogy megfelelő wifi legyen a földszinten is?
-
D.Orion
veterán
válasz
Intruder2k5 #43947 üzenetére
Meg lett véve.
Aztán majd holnap a szakik configolják a dolgot, köszönöm a tanácsot.
-
D.Orion
veterán
válasz
Intruder2k5 #43945 üzenetére
Falusi étterem így a max. 20 a reális kliens szám.
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Nagyjából azonnali segítség kéne vásárlás ügyben.
Szituáció:
Étterembe érkezik vezeték nélküli kártyaolvasó és egyéb baromság ennek kell egy wifi-s router. Ez az elsődleges felhasználás.
Másodlagos felhasználás, hogy a vendégek is tudjanak netezni. Mert ugye ez a 21. század és asztalnál beszélgetni nem szokás.A szórni kívánt placc nagyjából kül:15mx15m - és beltér: 6mx15m méretű.
A router az épület belsejében lesz a pulton a terület szélén. Egy 60cm-es vályogfalon kell áthatolnia a jelnek, mindösszesen a kültéri jelhez.Milyen költséghatékony márkát és típust ajánlotok?
Előre is köszönöm.
-
D.Orion
veterán
Vettem egy TP-Link WR1043ND routert. UPC 120-as netem van, gyönyörűen működik vele(2 gépre van elosztva). 24órás teljes sávszélesség kihasználással sem fagyott még le soha. Konfigurálása egyszerű, mint a faék. Öcsém telefonjával a wifi is megy rajta WPA2 titkosítással is. Nagyon meg vagyok vele elégedve 10ezer forint volt, szerintem ennél jobbat ennyiért nem lehet venni.
-
D.Orion
veterán
Üdvözlet mindenkinek!
Öcsém(ha minden igaz) vesz egy TOSHIBA Satellite A300-21C laptop-ot és felmerült benne az igény, hogy itthon(panel, 70nm) tudjon vezeték nélkül netezni. Ehhez kéne valami egyszerűen konfigurálható szoftverrel rendelkező min. 4porttal + wlan -al rendelkező router.
Jelenleg egy Micronet SP888 teljesít itthon szolgálatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest